Posjeta u 20.kolu Premijer lige BiH - ocekivanja
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Posjeta u 20.kolu Premijer lige BiH - ocekivanja
Posjeta - zvanični podaci:
Sarajevo - Čelik 6.000
Široki Brijeg - Zrinjski 4.000
Sloboda - Radnik 3.500
Velež - Željezničar 2.800
Mladost DK - Vitez 1.000
Travnik - Rudar 500
Drina - Slavija 400
Olimpic - Borac 300
Sarajevo - Čelik 6.000
Široki Brijeg - Zrinjski 4.000
Sloboda - Radnik 3.500
Velež - Željezničar 2.800
Mladost DK - Vitez 1.000
Travnik - Rudar 500
Drina - Slavija 400
Olimpic - Borac 300
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Olimpik - Borac
...ne rušite tradiciju, ne izmisljajte pravila!

AnelZ je napisao/la:I da, slike bez pirotehnike jer po pravilniku je ona zabranjana i nisam osoba koja podstice nesto sto se zabrani.

У ' $ " " " $!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
Zasto? Nesto sto moze covjeka da povrijedi nije mjesto na tribinama. Termicka dejstva i toksicki gasovi koji se stavaraju koristenjem pirotehnike su iznimno opasni za tijelo i respiratorne organe. Gledaj, ja cak nisam suparnik pirotehnike i ultras scene u vidu da bi ih suzbijao jer sam nekoliko godina bio dio iste (osim pirotehnike, nikada nisam ni pomislio istu unositi u stadion) ali necu vrstiti promociju pirotehnike jer sto manje iste to boljePiromanBL je napisao/la:AnelZ je napisao/la:I da, slike bez pirotehnike jer po pravilniku je ona zabranjana i nisam osoba koja podstice nesto sto se zabrani.![]()

Prosjek nakon 20 odigranih kola:
1. Zeljeznicar 4050
2. Sarajevo 3650
3. Sloboda 2680
4. Zrinjski 2420
5. Siroki 1890
1. Zeljeznicar 4050
2. Sarajevo 3650
3. Sloboda 2680
4. Zrinjski 2420
5. Siroki 1890
Pa toksicni gasovi, da, ali nije stadion dvorana pa da nema kud to da izadje. Sta fali, pa kad se ne uguse oni koji budu u sred dima na kopu (dozivljavao sam to), nece vala ni oni sa suprotne tribine udaljene najmanje 50 m. Naravno da se moze povrijediti nekoga, ali SAMO ako se baca u teren ili na ostale tribine, na ljude. Neka bakljade, kad se baklja ugasi, fino baci pored sebe na tribinu i eto. Petarde ispod tribine, ne na teren ili na okolne tribine s ljudima takodje. Vatromet samo prema gore, i nema Boga da se nesto tragicno desi. Pirotehnika u ovom slucaju je ambijentalni efekat, ne oruzje. Nema potrebe za kaznama, jedino ako se desi nesto, kakav eksces, onda da, inace ako je sasvim fer korektno proslo navijanje i paljenje, ok. Cemu kazna, kad i tako klubovi nam u prosjeku imaju milionske dugove. Jos da savez nesto radi pa da im treba lova, nego nista, samo u dzep.AnelZ je napisao/la:Zasto? Nesto sto moze covjeka da povrijedi nije mjesto na tribinama. Termicka dejstva i toksicki gasovi koji se stavaraju koristenjem pirotehnike su iznimno opasni za tijelo i respiratorne organe. Gledaj, ja cak nisam suparnik pirotehnike i ultras scene u vidu da bi ih suzbijao jer sam nekoliko godina bio dio iste (osim pirotehnike, nikada nisam ni pomislio istu unositi u stadion) ali necu vrstiti promociju pirotehnike jer sto manje iste to boljePiromanBL je napisao/la:AnelZ je napisao/la:I da, slike bez pirotehnike jer po pravilniku je ona zabranjana i nisam osoba koja podstice nesto sto se zabrani.![]()
jedna do maksimalno dvije utakmica u polusezoni sa pirotehnikom je sasvim dovoljna, preko toga je cisto preseravanje. Naravno, da se nalazim na nekoj vecoj poziciji uveo bi jos vece kazne za pirotehniku, tipa jedna baklja = 500-1000 KM za klub, jedan topovski udar = 100-500 KM i sl. u nadi da ce ultrasi sami shvatiti negativne konzikvence koje sa sobom donosi pirotehnika.
У ' $ " " " $!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
Tribina bez pirotehnike ko seks bez orgazmaAnelZ je napisao/la:Zasto? Nesto sto moze covjeka da povrijedi nije mjesto na tribinama. Termicka dejstva i toksicki gasovi koji se stavaraju koristenjem pirotehnike su iznimno opasni za tijelo i respiratorne organe. Gledaj, ja cak nisam suparnik pirotehnike i ultras scene u vidu da bi ih suzbijao jer sam nekoliko godina bio dio iste (osim pirotehnike, nikada nisam ni pomislio istu unositi u stadion) ali necu vrstiti promociju pirotehnike jer sto manje iste to boljePiromanBL je napisao/la:AnelZ je napisao/la:I da, slike bez pirotehnike jer po pravilniku je ona zabranjana i nisam osoba koja podstice nesto sto se zabrani.![]()
jedna do maksimalno dvije utakmica u polusezoni sa pirotehnikom je sasvim dovoljna, preko toga je cisto preseravanje. Naravno, da se nalazim na nekoj vecoj poziciji uveo bi jos vece kazne za pirotehniku, tipa jedna baklja = 500-1000 KM za klub, jedan topovski udar = 100-500 KM i sl. u nadi da ce ultrasi sami shvatiti negativne konzikvence koje sa sobom donosi pirotehnika.

https://youtu.be/LQWg93682Jk
Pola ti vijeka ime branili, trn u oku uvijek bio si,
ni u snu nisu mogli vidjeti, da titule će Zrinjski slaviti..!!!
Pola ti vijeka ime branili, trn u oku uvijek bio si,
ni u snu nisu mogli vidjeti, da titule će Zrinjski slaviti..!!!
E upravo. To je jedan od osnovnih navijackih sretstava za postizanje atmosfere. Tu su jos i razne vrste koreografije, tipa zastave salijade, ogromne zastave preko cijele tribine... Jbg, ne ide ultra i pirotehnika razdvojenoDuff je napisao/la:Tribina bez pirotehnike ko seks bez orgazma

У ' $ " " " $!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
Na isti nacin se moze desiti da netko odigra lose kup i onda se to odrazi na ligasku utakmicu kolo kasnije. Mozda jednostavno izbaciti kup i rijesenoAnelZ je napisao/la:
Ja za kup predlazem da se ukljuci u utakmice kola koji slijedi poslije istog iz razloga jer je lakse napraviti predvidjanje u tom slucaju. To govorim jer ako npr. neko odigra veoma lose 20. kolo vrlo vjerovatno ce se to odraziti i na posjetu u kupu, no to niko nije mogao znati kada su se vrsila predvidjanja. Ako se kup utakmice ukljuce u 21. kolo, onda jesi upucen i mnogo je relevantnije.

Evo sad je na redu 21. kolo. Ajmo razradit neki sistem i da od 23. kola napravimo mini takmicenje i uocimo mane. Imali bi osam kola i mislim da bi bilo dovoljno. Ne vjerujem da bi nas puno bilo, ali bi mozda privukli jos par ljudi koji bi se ukljucili u narednu sezonu.
Evo za pocetak, ono zbrajanje bodova i mjerenje prosjeka na kraju svakog kola i na kraju lige, kao sto je pomenuto jos juce, nekidan, kad vec. To sto se tice samog bodovanja
Sto se tice propustanja glasanja, imacemo 33 kola. Prvo propusteno kolo je dozvoljeno bez icega, nema problema. Drugo i svako naredno do 5-tog ce da rezultuje dodavanjem 50 bodova po kolu, dalje znaci 6. i vise propustenih kola donosi 150 bodova. Neka maximalan broj propustenih kola bude 8, ne bih vise.
Sto se tice kupa, napraviti temu za glasanje i za kupske i ligaske utakmice u toku jedne sedmice (dakle sadasnji slucaj - 1/4 finale i 21. kolo), ali prvo da se glasa za kup, a tek onda za ligu, da ne bi bilo zabrane uredjivanja postova, dakle posebno kup, posebno prvenstvo. Postovi se posljednji put mogu uredjivati pola sata pred utakmicu.
Sto se tice propustanja glasanja, imacemo 33 kola. Prvo propusteno kolo je dozvoljeno bez icega, nema problema. Drugo i svako naredno do 5-tog ce da rezultuje dodavanjem 50 bodova po kolu, dalje znaci 6. i vise propustenih kola donosi 150 bodova. Neka maximalan broj propustenih kola bude 8, ne bih vise.
Sto se tice kupa, napraviti temu za glasanje i za kupske i ligaske utakmice u toku jedne sedmice (dakle sadasnji slucaj - 1/4 finale i 21. kolo), ali prvo da se glasa za kup, a tek onda za ligu, da ne bi bilo zabrane uredjivanja postova, dakle posebno kup, posebno prvenstvo. Postovi se posljednji put mogu uredjivati pola sata pred utakmicu.
У ' $ " " " $!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
Pogledat cu kako bi ova dva kola izgledala sa ovim Signorovim prijedlogom, pa cu reci da li imam zamjerke
sto se tice koliko kola mozes propustiti, maximalno 20% (tj. 7 kola) jer sve vise od toga je previse. Slazem se sa Banjalucaninom oko kupa, tj. da se napisu dva posta u jednoj temi radi mogucnosti uredjivanja.
P.S. @Signore - istina je da bi mogla imati uticaj, ali losa utakmica u kupu ima uvijek mnogo manji efekat nego utakmica iz lige. Mislim da se slazes sa tim.
to mi je isto kao one osobe (odnosno budale) koje tvrde da partiji i festivali ne mogu bez droge iako itekako mogu i moraju.

P.S. @Signore - istina je da bi mogla imati uticaj, ali losa utakmica u kupu ima uvijek mnogo manji efekat nego utakmica iz lige. Mislim da se slazes sa tim.
Ja smatram da je to cisti apsurd. Ako nisi u mogucnosti da postignes fenomenalnu atmosferu bez pirotehnike to mi samo govori o stanju grupe kojoj su potrebna nedozvoljena sredstva kako bi izgledali kao nesto. Ako dlanovima, salovima, koreografijom, zastavama, barjacima i sl. nisi u mogucnosti da stvoris atmosferu, dobro se zapitajtePiromanBL je napisao/la:E upravo. To je jedan od osnovnih navijackih sretstava za postizanje atmosfere. Tu su jos i razne vrste koreografije, tipa zastave salijade, ogromne zastave preko cijele tribine... Jbg, ne ide ultra i pirotehnika razdvojenoDuff je napisao/la:Tribina bez pirotehnike ko seks bez orgazma

Ma ja sam davao sistem na osnovu 30 kola i bubao 5. Vidis da sam pisao da bude osam utakmica, a bit ce ih sest. Moze tako, neka bude da se moze propustiti 7, ali treba napraviti neko pravilo po kojem moras sudjelovati u posljednjim.
Mislim da ne treba ubacivati te bonus bodove za propusteno kolo jer se svakako racuna prosjek, a vjerujem da ce biti mozda 3 covjeka koja ce dati prognozu za svako kolo.
I takodjer se slazem za odvojen post za kup i prvenstvo. Tako bi nakon kupa mogli malo izmjeniti post koji je prognoza za ligu. Sigurno da kup ima manje utjecaja na ligaske utakmice nego obratno, ali ako nekog poklopi 0-5 u kupu i opet za vikend kuci mislim da ce imati velikog utjecaja
Mislim da ne treba ubacivati te bonus bodove za propusteno kolo jer se svakako racuna prosjek, a vjerujem da ce biti mozda 3 covjeka koja ce dati prognozu za svako kolo.
I takodjer se slazem za odvojen post za kup i prvenstvo. Tako bi nakon kupa mogli malo izmjeniti post koji je prognoza za ligu. Sigurno da kup ima manje utjecaja na ligaske utakmice nego obratno, ali ako nekog poklopi 0-5 u kupu i opet za vikend kuci mislim da ce imati velikog utjecaja

Mislio sam na vizuelnu atmosferu, koja bi trajala par minuta, ne svih 90+, to se postize grlima i dlanovima. Pirotehnika je samo neki vid pomagala, tacnije neka ajmo tako reci tacka koja traje tih par minuta, to je sve. I ako grupa uradi neku bolju bakljadu, vatromet, petarde, sta vec, to je za svaku pohvalu, pogotovo ako je to zabranjeno i mora se unositi na stadion inkognito, po odredjenim djelovima tjela, itd. Uostalom, i bakljadom se napravi koreografija, tipa iscrta se neki simbol, slova kluba, baklje u bojama kluba, i to je sasvim ok, za pruziti ruku i reci svaka cast. Ne kazem ja da se bakljama pravi atmosfera, ne, ne mozes, opet ponavljam, baklje paliti cijelo vrijeme (mada takodje je u neku ruku dobar fazon npr. citavo poluvrijeme “odrzavati vatru“, tj stalno imati 1-2 baklje upaljene, iako se to ne praktikuje toliko jer nije tako impresivno kao 20 odjednom), ali eto, to je neki iskorak za tih par minuta.AnelZ je napisao/la:Ja smatram da je to cisti apsurd. Ako nisi u mogucnosti da postignes fenomenalnu atmosferu bez pirotehnike to mi samo govori o stanju grupe kojoj su potrebna nedozvoljena sredstva kako bi izgledali kao nesto. Ako dlanovima, salovima, koreografijom, zastavama, barjacima i sl. nisi u mogucnosti da stvoris atmosferu, dobro se zapitajtePiromanBL je napisao/la:E upravo. To je jedan od osnovnih navijackih sretstava za postizanje atmosfere. Tu su jos i razne vrste koreografije, tipa zastave salijade, ogromne zastave preko cijele tribine... Jbg, ne ide ultra i pirotehnika razdvojenoDuff je napisao/la:Tribina bez pirotehnike ko seks bez orgazmato mi je isto kao one osobe (odnosno budale) koje tvrde da partiji i festivali ne mogu bez droge iako itekako mogu i moraju.
Lako je samo doci na utakmicu bez icega i ne napraviti nista spektakularno osim onog sto si dobio rodjenjem - vikati i pljeskati. Aj napravi bakljadu, bajo, pa reci da si iznad. Naravno, bez gromoglasnog navijanja s obrzirom na broj ljudi, bakljade nemaju “podlogu“, opravdanje.
У ' $ " " " $!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
Baklje se ionako pale na navijackim tribinama tako da ne vidim problem. Tko je dosao npr. na jug Grbavice ili sjever Koseva dosao je tu (barem bi trebao iz tog razloga) da navija te mu baklje ne smetaju.
Oni koji vole mirniju atmosferu,bez skakanja,baklji,guranja i sl. imaju druge tribine na raspolaganju.
Baklje zajedno sa koreografijom i ostalim stvarima pridonose ugodaju i atmosferi na utakmici. Da se mene pita,ja bakljade uopce ne bih kaznavao,naravno ukoliko se koriste na normalan nacin,znaci zapalis na tribini,ugasis na tribini i to je to. Bez gadanja i bez ubacivanja na teren.
Oni koji vole mirniju atmosferu,bez skakanja,baklji,guranja i sl. imaju druge tribine na raspolaganju.
Baklje zajedno sa koreografijom i ostalim stvarima pridonose ugodaju i atmosferi na utakmici. Da se mene pita,ja bakljade uopce ne bih kaznavao,naravno ukoliko se koriste na normalan nacin,znaci zapalis na tribini,ugasis na tribini i to je to. Bez gadanja i bez ubacivanja na teren.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.