FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

emirzlaTu
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la emirzlaTu » 10 mar 2016, 13:03

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Koliko je prevoz za nas sto se nismo uclanili jos ?
Uclani se i zavrsio si poso :D
Zlatan Nalić sin tuzlanski

fukare987
Kontakt:

Post Postao/la fukare987 » 10 mar 2016, 13:05

Gledam cijelo jutro, objektivni sarajevski klub sa jos objektivnijim medijima iza sebe izbacuje saopcenja i clanke, kao da nikad nisu bili
na utakmici PL BIH jer eto samo se u Tuzli psuje i vrijedja trener gostujuce ekipe, ekipe koja ne sutne na gol a naziva sebe nekakvim divovima pa
u prvi plan baca dogadjaj u kojem 2 predsjednika malo jacim tonom od uciteljice kad predaje u osnovnoj razmjenjuju misljenja utiske i malo bockaju jedan drugog poslije utakmice dva rivala. U saopcenju se osudjuje ponasanje naseg predsjednika a ni rijeci ni osude za upadanje Hordi na teren. Po svim portalima ide "skandalozno/sramno bla bla" za spominjanje pokojnog Vedrana a ni rijeci zbog cega je doslo do incidenta i zasto je reagovala policija. Moram reci da osudjujem spominjanje Vedrana i da smo sa sjevera poslali pravo misljenje o tome ali uvijek ce se naci pojedinac koji ce opsovati takvo nesto i toga treba biti svjestan a ne dodatno doljevati ulje na vatru.

Za kraj bi odao hordama priznanje za glupost godine, daleko ce dogurati sa ovim vodjama s pilecim mozgom gdje su svoje clanove poslali u batine jer su samo to i mogli dobit upadanjem na teren. Iz takvih gluposti se dogadjaju smrtni slucajevi a onda je vec kasno, sva sreca pa je ovo bilo na stadionu, a svi znamo da u ovoj drzavi ima svakakvih budala pa tako u sirokom dok su pojedinci glumili mangupe i upadali ljudima u dvorista dodje budala sa prenosom i pocne pucati i nastradaju nevini navijaci koji su dosli bodriti svoj klub.

Sjecam se kad smo ispali u drugu ligu, svi su nam drugi bili krivi i zeljo i velez. Pa nam svi govore sta hocete drugi vam krivi a niste centra presli, a realno i nismo, pa jos jedan savjet bordo damama, bavite se svojim mega timom i trenerom koji vas lozi non stop da ce bit bolje a vi se ne mozete s loptom sastavit a slobodu i tuzlake ostavite na miru. :salut:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 mar 2016, 13:09

A sta ces, to je sila sedme sile, sami novinari su cesto svojom pristrasnoscu i neprofesionalnim ponasanjem jedni od najvecih krivaca nezdravih odnosa medju sredinama. Klix je naravno probrao u tom clanku ono sto njima (citaj: sarajlijama) odgovara, ignorirajuci ostale cinjenice.

Nisam clan fukara, ali smatram da bi bilo dobro da se Fukare ograde javnim istupom od pogrdnih rijeci prema Vedranu, istakne video kao dokaz stava navijacke grupe kada je u pitanju tragedija vezana za tog momka i naravno ostro osudi ulazak navijaca Sarajeva na teren koji je u nekim gorim scenarijima upravo mogao izroditi nekog novog Vedrana.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 10 mar 2016, 13:11

Četiri zaštitara povrijeđena su tokom jučerašnjeg incidenta na utakmici koja se na stadionu Tušanj igrala između timova FK Sloboda i FK Sarajevo.

Niko od gostujućih navijača nije priveden, nisu zatražili ljekarsku pomoć, saopćeno je iz MUP-a TK.

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 10 mar 2016, 13:24

Komsije nemoze vam niko nista,jaci ste od sudbine...
Dupla kruna je vasa....sretno i pozdrav iz gradacca.
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!

hulehule
Kontakt:

Post Postao/la hulehule » 10 mar 2016, 13:32

samo mi nije jasno zasto se iz kluba jos niko nije obratio povodom jucerasnjih dogadjaja??????

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 mar 2016, 13:43

_dreamer_ je napisao/la:
NKMramor je napisao/la:Mi pokazali naš obraz, oni svoj đon-obraz. :njanjanja:
Nadam se da nemas nista protiv, dao sam si slobodu da postavim ovaj video na temi sarajeva da malo satjeram u cosak njihove zablude.
A, tamo medis njima. U Sarajevu se skupio sav sljam ovih prostora. Truli politicari, truli novinari, truli doktori, sportski radnici, sljam... Ukratko Srarajevo je postalo jedan veliki kolektor u kojem kipi fekalija od ljudi.
Izdvajam posten, rod sarajevki.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 mar 2016, 13:56

Idemo po 3 boda u Vitez, u utorak ako ona stoka opet kupi sudiju nema nam pomoci, ali nema veze njima na obraz, svi znamo ko je bolji tim.
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 mar 2016, 13:59

poslat' im juniore ili kadete i ispišat' se po njima, eto im titula

nekada poruka ima veću važnost od nečega, u ovom slučaju potencijalnog osvajanja trofeja, to bi bio nevjerovatan šamar FK Sarajevu i realno bismo ih osramotili samo tako, al' neće to 99% naši napravit' ..

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 mar 2016, 14:01

Kakvi ba juniori, idemo ih i u njihovom zitu natamburati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 10 mar 2016, 14:09

Zaboli njih kita ako posaljemo juniore.....jedva bi docekali jer ne biraju sredstva da dodju do cilja.....poslati najbolji moguci sastav u tom trenutku na teren i izbaciti Dinu ljigavog i onog kvazi trenera iz kupa.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 mar 2016, 14:09

Probisvjet je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
NKMramor je napisao/la:Mi pokazali naš obraz, oni svoj đon-obraz. :njanjanja:
Nadam se da nemas nista protiv, dao sam si slobodu da postavim ovaj video na temi sarajeva da malo satjeram u cosak njihove zablude.
A, tamo medis njima. U Sarajevu se skupio sav sljam ovih prostora. Truli politicari, truli novinari, truli doktori, sportski radnici, sljam... Ukratko Srarajevo je postalo jedan veliki kolektor u kojem kipi fekalija od ljudi.
Izdvajam posten, rod sarajevki.
Zalosti me tvoje misljenje, nemam ja druze potrebu nikome da "medim", niti da se dodvoravam (ako si na to mislio), ja samo pokusavam da budem realan u razmisljanjima i komentarima, a sigurno nisam daleko od istine kada kazem da primitivizma ima na OBJE strane, bilo u verbalnom, bilo u drugom obliku. Ne znam koliko ti je godina, pretpostavljam mozda i vise nego meni, ali sjedio sam ja na zapadu godinama dok nisam otisao iz grada i naslusao se svega i svacega. Toga ima na svim stadionima, Tusanj naravno ne izdvajam ni po cemu, nego navodim kao primjer.

U pravu si ukoliko mislis da nisam od onih sto mrzim Sarajevo i sve sarajevsko po defaultu, samo zato sto je to glavni gradi i sto zivimo u centralistickoj drzavi, jer ne podrzavam nikakav oblik kolektivne i generalizirajuce mrznje prema jednoj grupi ljudi. Stoga se trudim da mi ne bude odgovor na provokacije bude "ajd odyebi s teme itd.", ne negiram primitivno ponasanje nasih ljudi, nego ga osudjujem onako kao sto osudjujem i primitivizam sarajlija i svih ostalih. Mislim da jedini nacin kako mozemo jedni s drugima zdravo komunicirati jeste da budemo posteni prema sebi i drugima i da ne krivimo sliku.

Ja recimo nisam komentirao igru jer tekmu nisam gledao, ne znam jesu li kartoni navuceni ili nisu, a stojim iza svega ostalog sto sam napisao. Sramota je nasa da neki staroguzi ili ko vec psuju poginulog momka, ali sam istakao da je u pitanju primitivizam pojedinaca, a ne grupe.

Nije u redu po meni sto je Azmir popusio jeftini fazon, dao se iznervirati i prikazati u svjetlu kocijasa i prostaka, smatram da je bolji covjek od toga... Svi mi naravno psujemo, ali je on morao znati biti bolji od onoga... Razumijem ga, ljudski je da ti odgori fitilj, ali to ne znaci da je njegov postupak za pohvale ili odbrane.

Ne znam stvarno cime sam jos "medio".
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Mustafa10
Kontakt:

Post Postao/la Mustafa10 » 10 mar 2016, 14:28

Jesu smjesni ovi pitari po forumu jos uvijek im je prica kako se Sloboda pasti i ispast iz borbe za titulu a oni se nadaju jos tituli koji bilmezi i ublehe. A kazu mi se nadigli a 6 bodova kasne za nama :D :rol: Necu vise citat njihove gluposti trebamo se sami sebi okrenut nadam se da izac neko saopstenje i od strane kluba i navijaca i da se okrenemo narednim utakmicama a ovi nek se idalje nadaju tituli :)

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 10 mar 2016, 14:32

Povodom događaja na stadionu Tušanj prilikom odigravanja prve utakmice u okviru četvrtfinala Kupa BiH između FK Sloboda i FK Sarajevo, te nemilih događaja koji su pratili jedan dio susreta a zatim neumjesnih članaka na portalima, udruženje građana “Fukare Fan Club” Tuzla izdaje saopštenje za javnost: Navijači Slobode nisu skrnavili uspomenu na ubijenog navijača Sarajeva, navijači Slobode su skandiranjem imena ubijenog navijača željeli poslati poruku da se pravda za Vedrana Puljića još uvijek čeka, to su radili na svakoj utakmici od tragičnog događaja, i na Koševu i Tušnju i uvijek će napominjati da ubica nedužnog Vedrana mora odslužiti svoju kaznu, te pružati podršku suparničkoj navijačkoj skupini da istraje u traženju pravde za drugara sa tribine.
Suvišno je spominjati i podatak da je veliki broj Fukara bio na posljednjem ispraćaju Vedrana Puljića, kao i isticanje transparenata u spomen tragično nastradalom navijaču. Spinovanje sarajevskih medija nakon utakmice u Tuzli za rezultat ima opasnu generalizaciju publike i navijača, huškačku politiku, a naslovi koji potpiruju euforiju i strasti, ni u kom slučaju ne mogu voditi ka boljitku ni na fudbalskim terenima, ni na tribinama… Ono što je nepobitna činjenica jeste da su navijači Sarajeva bez ikakvog razloga i povoda započeli divljačko i nasilničko ponašanje, preskakanje ograde, poziv na okršaj, a upravo takvo huligansko ponašanje imalo je i koban epilog u Širokom Brijegu. Istup bukvalno jednog pojedinca sa Zapadne tribine stadiona Tušanj, se ne može generalizovati sa „publikom na Tušnju“ i iz toga izvlačiti užasne članke generalizacije tuzlanske publike kao skupine divljaka i u drugi plan stavljat incijatore nereda a to su navijači Sarajeva.
Ovim putem vas podsjećamo i na komentar Vaska Todića voditelja dječijeg programa na TVBH koji je prilikom gostovanja ekipe Radnika iz Bijeljine bio gost na stadionu Tušanj, a nakon susreta prenio svoje utiske koje niti jedan od medija koji egzistiraju u glavnom gradu nije prenio kao jednu pozitivnu priču sa Bh. stadiona: – Bio sam na vašoj tribini, navijao sam sportski za Radnik, ali je pošteno Sloboda pobijedila. Navijaču su vrlo korektni, pošteni, bez ijednog ružnog povika gostima, čak uz aplauz na skidanje desetine Radnikovih navijača. Čak sam pjevao sa vama „dosta četnika, dosta ustaša dosta SDA nacionalista“, stvarno dosta! Ali onakvog fudbalskog prizora kao danas u Tuzli, nikad dosta! Čestitam još jednom dobrodošli u Bijeljinu, istakao je Todić nakon gostovanja u Tuzli. Kao ozbiljna i odgovorna navijačka skupina, osuđujemo sve neumjesne i morbidne komentare na društvenim mrežama pojedinaca koji se predstavljaju kao članovi bilo koje navijačke skupine, naročito komentare u kojima se spominju najdublje rane svih građana koji su preživjeli grozote u periodu agresije na našu domovinu.

Podsjećamo na TV prilog koji je nedavno emitovan na TV Hayat u čijoj objektivnoj najavi je rečeno da se Tuzla se ne razmeće poput Sarajeva, koje ima tri prvoligaša, Želju, Sarajevo i Olimpik. Nisu ni poput Mostara, u kojem su ratne linije razdvajanja postavile i nogometne granice, jer tamo se zna ko je uz Zrinjski, a ko uz Velež. Tuzla jednostavno liči na samu sebe. Njeni stanovnici su plemeniti, dobri, spremni pomoći jedni drugima u nevolji, žrtvovati se za drugog, a ne očekivati puno zauzvrat, stoga i ovom prilikom pozivamo sve ljude i navijače sa dobrim namjerama i sportkog duha da budu gosti na stadionu “Tušanj”. Dešavanja sa atletske staze, Udruženje građana “Fukare Fan Club” Tuzla, neće komentarisati… |
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 10 mar 2016, 14:35

Fino rečeno :)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 mar 2016, 14:43

kada čovjek čita šta piše ove sarajlijice, nemoš se oteti dojmu da tamo žive najgluplji ljudi u Bosni i Hercegovini

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 10 mar 2016, 14:46

Chinaglia je napisao/la:kada čovjek čita šta piše ove sarajlijice, nemoš se oteti dojmu da tamo žive najgluplji ljudi u Bosni i Hercegovini
Misle da su centar svijeta,ubijeđen sam da se juče ništa nebi desilo je Sarajevo povelo,tada bi sve bilo ok jer tako treba da bude .

Ovo nam je lekcija i za ubuduće,PL i savez je bara puna krokodila .

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 10 mar 2016, 14:49

Sad kad se kako-tako smirila situacija da i ja bacim komentar. :D

Što se tiče fudbala, dovoljno smo pokazali da smo ove sezone najbolja ekipa iako skromnog igračkog kadra. Momci su prespremni i čak ni loš teren im ne predstavlja smetnju. Vidjeli smo to i u Zvorniku, Prijedoru, evo i na Tušnju itd. Prava je šteta što ih nismo dotukli sa 3-0 čime bi to bio vjerovatno kraj.

Jučer su po meni napravljena dva propusta, prvi propust je napravio MUP sa slabom koordinacijom i BEZ HAPŠENJA ??? :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: kad su već mangupi popušili batine, valjda su trebali popušiti i kazne za svoje ponašanje.

Drugi propust je napravio naš predsjednik Azmir što se dao isprovocirati od jalijaša, ali hajde de samo su mu probudili inat a mi to najbolje znamo šta znači. :mrgreen:

Uživajte momci i djevojko, pustite se prepucavanja jer evo imaju i video snimci našeg korektnog navijanja. I da, osuđujem ispad ovog glupana što na bilo koji način spominje pokojnog čovjeka.
Zadnja izmjena: Coraco, dana/u 10 mar 2016, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 mar 2016, 14:50

ultrasstyle im pije krv na slamku :mrgreen:

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 10 mar 2016, 14:51

Đe? Na njihovoj temi ili negdje drugo? :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []