Ima nas na tribini svakakvih. Zasto bi neko bio bolji samo jer je magistar, inzenjer? Valjda se gledaa ko je kakav covjek. Istina svakakvih nas ima, ali za trenutnog vodju nemas sta prigovorit. Momak je skroz normalan, osudjuje bakljade, pirotehniku (osim kad se radi o derbiju i bas posebnim utakmicaama nase lige), ima sluha za vodjenje navijanja, voli i zivi za Zelju. Povukao se s tog mjesta kad je izbio sukob na tribini kad se igralo sa Ferecom, pa se vratio i to samo zbog ljubavi. Ako nije fakultetski obrazovan, ne znaci da nije covjek ili da je manje vrijedan. Na kraju krajeva, momak je bio tu, kao i pola te djecurlije kad je Zelji bilo najteze, a pola ugladjenih, fakultetski obrazovanih se pralo od Zelje dok nisu naisle pozitivne stvari.amko27 je napisao/la:Nije post direktno za ove teme, ali drugi dio njega se odnosi na neki prijedlog koji bih volio da se nekada ostvari na nasim terenima, naravno prvo u mom Zelji, na nasem jugu.
Prije svega znam da nije navijacki forum i da je manje vise zabranjeno komentarisanje tog dijela ali ne mogu da se nekako ne osvrnem i dam svoje misljenje. Bojim se da nam postaju ili su vec davno postala normalna ova ulijetanja na teren, tuce, ubistva, prekidi kazne... Nazalost nista niti sistem niti klubovi a niti navijaci ne rade po tom pitanju da se to promjeni.
Svasta sam vidio u nasoj ligi, al da 3 redara (ne policajca ili specijalca) stoje ispred gostujucih 300-400 navijaca nisam. Nevjerovatno stvarno. Na Grbavici kada dodje 50 gostujucih navijaca od onih redara, specijalaca, policajaca ne moze cackalica proci i zato niko i ne pomislja da uleti ili napravi glupost. Volio bih da mi imamo uslove ko englezi pa kada uletis na teren i tuces se s organima reda ljudi te snime, odes u zatvor i nikad ne prisustvujes utakmici svog tima, ali nazalost zivimo u nekom drugom prostoru. Naravno nema opravdanja za ulijetanje navijaca Sarajeva i treba ih kazniti s nekoliko utakmica ne mogucnosti odlaska na gostujuce terene, ali organizacija utakmice je ocigledno bila katastrofalna.
I misljenja sam da su ovakvi "navijaci" neprijatelji svog kluba, i zato pisem ovaj post.
Pitam se mogu li navijaci Sarajeva, Zelje dovesti nekog doktora, magistra nauka da im povede navijanje, neku pjesmu. Da vodi navijanje 5-10 minuta. Ovdje postala neka furka pratiti narkomana i furat tegove, a s druge strane i kad dodje da to isprobas protiv takvih koji to zive i stvarno furaju vidis da si i tu niko i nista. (primjer navijaci Lecha kojima 1 na 1 ne smije stati niti jedan navijac bilo kojeg tima iz nase zemlje na crtu).
U moru lijepih stvari koji se desavaju u mojoj prvoj i vjecnoj ljubavi dajem prijedlog da ga neko proslijedi upravi a oni razgovorom s navijacima naprave neku akciju "danas navijanje do neke minute vodi neko ko je to i to, zavrsio to i to, radi tu i tu". Cak to i ne moraju biti pozata licnosti. PA da ovoj djecurliji pa i malo starijim od njih pokazemo da ima medju zeljovcima vatrenih navijaca koji su postigli nesto u zivotu mimo jointa, tega i neke debilne furke koja nas svremena na vrijeme odvede do smrti navijaca, pucanja, vrlo cesto do hitne i klinickog centra.
Bez uvrede, ali nije ok napamet pricati i suditi o drugima kad su isti dali sve sto su imali kad je bilo najteze, i nisu krivi za ono sto pojedinci urade. Lijep pozdrav