Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

GKhan
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la GKhan » 10 mar 2016, 17:29

Nesto studiram ovu tablicu i kontam bice veoma zanimljivo do kraja

Ja mislim da ce Olimpik i Borac ostat a da Vitez i Mladost ispadaju

9. Borac 42 +-3
10. Olimpik 41 +-3
11. Vitez 35 +-3
12. Mladost 34 +-3
Ako Olimpik bude imao 38 i Vitez 38 Olimpik vec sad ima bolju gol razliku pa dajem i tu prednost Olimpiku
"Volim te Zeljo"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 10 mar 2016, 17:32

GKhan je napisao/la:Nesto studiram ovu tablicu i kontam bice veoma zanimljivo do kraja

9. Borac 42 +-3
10. Olimpik 41 +-3
11. Vitez 35 +-3
12. Mladost 34 +-3
Ako Olimpik bude imao 38 i Vitez 38 Olimpik vec sad ima bolju gol razliku pa dajem i tu prednost Olimpiku
De da vidimo kako si rezultate slozio. Ja bih volio da Borac ostane, ali ne vidim nacina da uzmu 23 od 30 bodova. Idu u goste Zrinjskom, Sirokom i Radniku. Kuci imaju Sarajevo. U te cetiri utakmice ne mogu uzeti vise od cetiri boda ni da plate i suce i protivnike.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 10 mar 2016, 17:39

Au bice svega.Nego fukare sta mislite koje trenutno jaci.TU smo negdje Ali mislim da nam je odbrana jaca OD vase.Jedan go CE presudit.Naravno mislim na Zelju.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 10 mar 2016, 17:41

Evo kombinacija.Mlatnemo za vas pite i zrinjki vi mlatnete pite u kupu.Polufinale mi i vi normala vi se cuvate za titule i dobro svima mislim sto BI se zajebavali kad je matematika uvjek u pravu.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 10 mar 2016, 17:44

Alipasino je napisao/la:Evo kombinacija.Mlatnemo za vas pite i zrinjki vi mlatnete pite u kupu.Polufinale mi i vi normala vi se cuvate za titule i dobro svima mislim sto BI se zajebavali kad je matematika uvjek u pravu.
To da mlatnete pite i zrinju zavisi od toga kolko ste dobri sa sudiskom komisijom fudbalskog saveza, a vec je svima jasno da sarajevo prolazi dalje u kupu, jer u ligi ne mogu do trofeja, ocito je da su vec kup kaparisali

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 10 mar 2016, 17:52

Coraco je napisao/la:Neutralno komentarišući, sudija je prvo poklonio gol gostima zatim spriječio domaćine da daju gol. Znači već dva puta uticao na rezultat, da bi se kasnije vadio time što nije dosuđivao crvene kartone.
I to šteta na obje strane, i savezu sve uredu :lolno: :lolno:
Kako je savezu sve u redu ako je kazno sudije sa 6 utakmica kazne i javno su rekli gdje su greške bile...? :wtf:
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 10 mar 2016, 17:55

klasik je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Evo kombinacija.Mlatnemo za vas pite i zrinjki vi mlatnete pite u kupu.Polufinale mi i vi normala vi se cuvate za titule i dobro svima mislim sto BI se zajebavali kad je matematika uvjek u pravu.
To da mlatnete pite i zrinju zavisi od toga kolko ste dobri sa sudiskom komisijom fudbalskog saveza, a vec je svima jasno da sarajevo prolazi dalje u kupu, jer u ligi ne mogu do trofeja, ocito je da su vec kup kaparisali
Penal cist kao suza!
Drugi penal nam nije svirao plus kod prvog je vaš igrac trebao dobiti drugi zuti karton. Tacno treba zalbu uloziti, zakinuti smo direktno..
Ko radi, taj grijesi...
Stari cirkusanti!

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 10 mar 2016, 17:56

GradKamena je napisao/la:Odbor za suce i suđenje NS/FS BiH danas je održao sjednicu u Sarajevu, gdje je pregledan i analiziran kompletan snimak utakmice 20. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine NK Široki Brijeg - HŠK Zrinjski.

Na sjednici su utvrđeni sudački propusti, ali koji apsolutno nisu plod tendencije jer su isti učinjeni na štetu obje ekipe.

Zaključci su sljedeći:

31. minut: glavni sudac pogrešno dosuđuje kazneni udarac za gostujuću ekipu;

51. minut: dodatni sudac propušta obavijestiti glavnog suca da je načinjen prekršaj u kaznenom prostoru nad domaćim igračem broj 5, te se ne dosuđuje kazneni udarac;

64. minut: glavni sudac nije isključio iz igre igrača domaćeg tima sa brojem 9 nakon grubog starta nad protivničkim igračem

80. minut: dodatni sudac propušta obavjestiti glavnog suca o situaciji u kojoj domaći igrač broj 5 udara protivničkog igrača, te ga ne isključuje iz igre.

Imajući u vidu gore navedene propuste, a u skladu sa UEFA upustvom o ocjenjivanju sudaca i dodatnih sudaca, Odbor za suce i suđenje je utvrdio da su načinjene značajne sudačke greške te je sankcionirao Irfana Peljtu i Tomislava Čuića sa dva ciklusa nedelegiranja (6 utakmica).

Odbor za suce i suđenje zajedno sa Sektorom za natjecanje NS/FS BiH zbog kršenja Kodeksa o ponašanju članova NS/FS BiH podnijelo je prijavu Disciplinskoj komisiji protiv NK Široki Brijeg i odgovornih lica kluba.

Neozbiljan savez kao i ljudi koji sjede u njemu. Ovakvi suci će nama suditi ligu 12. Za ovakve velike propuste u jednoj utakmici nisu zaslužili da sude PL bar nekoliko sezona dok ne sazru. Biti će zanimljivo vidjeti gdje će biti Peljto ubačen u 7 kolu od danas.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

GKhan
Kontakt:

Post Postao/la GKhan » 10 mar 2016, 18:05

Signore je napisao/la:
GKhan je napisao/la:Nesto studiram ovu tablicu i kontam bice veoma zanimljivo do kraja

9. Borac 42 +-3
10. Olimpik 41 +-3
11. Vitez 35 +-3
12. Mladost 34 +-3
De da vidimo kako si rezultate slozio. Ja bih volio da Borac ostane, ali ne vidim nacina da uzmu 23 od 30 bodova. Idu u goste Zrinjskom, Sirokom i Radniku. Kuci imaju Sarajevo. U te cetiri utakmice ne mogu uzeti vise od cetiri boda ni da plate i suce i protivnike.
Borac- Drina 3 sigurno
Travnik - Borac 1
Borac - Sarajevo 3 ovdje kontam mozda X
Zrinski-Borac 1 i ovdje mozda ispuse
Borac-Celik 3
Rudar P-Borac 3 sigurno
Borac-Slavija 3 sigurno
Siroki-Borac 0
Radnik B-Borac 3 sigurno
Borac-Vitez 3
"Volim te Zeljo"

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 10 mar 2016, 18:07

[youtube][/youtube]

Sve i jedan karton koji se vidi na ovom klipu je 100 % cist. Ja fakat ne znam jeste li vi tolike princeze ili sta? Pa nad Duljevićem je neko MORAO dobiti crveni, samo je puka sreca pa mu niste nogu slomili..
Ko radi, taj grijesi...
Stari cirkusanti!

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 10 mar 2016, 18:13

MosaaRajvosa je napisao/la:[youtube][/youtube]

Sve i jedan karton koji se vidi na ovom klipu je 100 % cist. Ja fakat ne znam jeste li vi tolike princeze ili sta? Pa nad Duljevićem je neko MORAO dobiti crveni, samo je puka sreca pa mu niste nogu slomili..
Treba se prisjetiti i ovoga. Nekada je utakmica na mišiće poželjna a nekada..je ok ako i slomiš nekome nogu.
[youtube][/youtube]
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

espresso
Kontakt:

Post Postao/la espresso » 10 mar 2016, 18:15

Jel se bar FK Sarajevo udostojilo ispričat u ime kluba zbog još jednog divljanja svojih huligana i delikvenata!? ili će se još jednom pokušat sve zataškat

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 10 mar 2016, 18:16

MosaaRajvosa je napisao/la:
Coraco je napisao/la:Neutralno komentarišući, sudija je prvo poklonio gol gostima zatim spriječio domaćine da daju gol. Znači već dva puta uticao na rezultat, da bi se kasnije vadio time što nije dosuđivao crvene kartone.
I to šteta na obje strane, i savezu sve uredu :lolno: :lolno:
Kako je savezu sve u redu ako je kazno sudije sa 6 utakmica kazne i javno su rekli gdje su greške bile...? :wtf:
Pa uredu mu je čim ne da nikakav prigovor na njihov rad. Evo kaznit ćemo sudije sa 6 utakmica ne delegiranja, al ćemo kazniti i Široki jer su se požalili, i šta s tim? Ko je ono dobio 8-9 utakmica kazne, pa se iste stvari ponavljaju. Klub bude oštećen i rezultatski a onda i finansijski.

Ajde razumijem sudije i oni su kao i svi mi ljudi, potkrade se greška dvije ali brate mili ovakve 4 kardinalne greške na jednoj utakmici nema smisla. Ne branim ŠB, niti Zrinjski ni bilo koga, svi smo nekad u plusu nekad u minusu, nego mi je glupo ovakvo ponašanje Saveza. Ne smiješ im ništa prigovoriti jer eto greške se dešavaju.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 mar 2016, 18:27

Ako ne prigovoris i javno prozoves, nista se nece desiti te je sudjenje bilo dobro.
Ako ih prozoves i zalis se, onda ce tebe kazniti jer ih prozivas + kaznit ce sudije jer tek tad uvide greske. :/

Nas Savez je nedodirljiv i nista im ne smijes reci, a mislio sam da je Munib bio najveze zlo. U svemu ovome ispastaju klubovi i kvalitet fudbala, a na osnovu toga i gledaoci zbog kojih se i igra fudbal.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 10 mar 2016, 18:28

wobly92 je napisao/la:Rule jesil ti bio jučer? To što si rekao šta vaš MUP radi stoji i da su naši postupili onako na Koševu dobili bi svi po glavama, kao što mnogi već i jesu, a Horde juče najviše što su dobile je po nogama, vidilo se na onom klipu a vidilo se i sa tribine, niko bolan nije pretučen ozbiljnije, nemoj da preuveličavaš.
Još pitamo dole specijalce poslije utakmice "jestel ih istukli", kažu da nisu koliko su trebali.
Ti si stvarno ozbiljan? Potez delikvenata Sarajeva jeste za osudu i veliku kaznu ali ti kazes da je ispravno da je policija udarala ostale navijace zbog nekolicine osoba koji nisu bas svoji i umislili su da su hrabri te pokrenuli nerede? Pa jedan udarac na navijaca koji nije ucestvovao izravno u uletanju na teren i sl. je za veliku osudu i kaznu. To sta bi uradila sarajevska ili bilo koja druga policija ne treba da bude zvijezda vodilja, svi se trebaju da trude da se izdignu iznad toga. Po ovoj tvojoj prici rekao bi da podrzavas i udaranje djece u svrhu "dobro odgoja", smatras da je zadirkivanje odredjene djece u skoli sastavni dio odrastanja i slicno (nadam se da ces me ispraviti i reci da to nije tako te da grijesim)...

A neko spominje "slucajno" ubistvo. Ne mogu da vjerujem, cuj slucajno ubiti nekoga... Pa jeste li vi svjesni sta moras uciniti covjeku da ga ubijes. Tesko bi to ikada bilo slucajno vec iskljucivo namjerno u zelji za osvetom sto je dno ljudskog morala. A sto se tice unistavanja i stavaranje nereda, zadatak policije jeste da umiri te osobe, no ne nacin da im polomi kosti i/ili stvori unutrasnje povrede kako bi dosli do tog cilja. Za nadoknadu stete za unisteni invetar sluzi osiguranje i pravni subjekat ako se nije osigurao i platio premiju osiguranja za mene je sam kriv jer to treba da se uvede da bude zakonska obaveza.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 10 mar 2016, 18:31, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 mar 2016, 18:31

maxmore je napisao/la:
MosaaRajvosa je napisao/la:[youtube][/youtube]

Treba se prisjetiti i ovoga. Nekada je utakmica na mišiće poželjna a nekada..je ok ako i slomiš nekome nogu.
[youtube][/youtube]
:thumbup:
Nad tobom sunce najljepše sja

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 10 mar 2016, 18:33

GKhan je napisao/la:
Signore je napisao/la:

9. Borac 42 +-3
10. Olimpik 41 +-3
11. Vitez 35 +-3
12. Mladost 34 +-3
Borac- Drina 3 sigurno
Travnik - Borac 1
Borac - Sarajevo 3 ovdje kontam mozda X
Zrinski-Borac 1 i ovdje mozda ispuse
Borac-Celik 3
Rudar P-Borac 3 sigurno
Borac-Slavija 3 sigurno
Siroki-Borac 0
Radnik B-Borac 3 sigurno
Borac-Vitez 3
U Travniku mozda uzmu i puni plijen. Sarajevu mogu uzeti bod sigurno, ali ne vjerujem da ce do istog u Mostaru. Isto tako ne vjerujem da ce uzeti i jedan bod u Bijeljini, pogotovo ako Radniku bude trebalo za Europe.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 10 mar 2016, 18:34

[youtube][/youtube]
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 10 mar 2016, 18:37

AnelZ je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:Rule jesil ti bio jučer? To što si rekao šta vaš MUP radi stoji i da su naši postupili onako na Koševu dobili bi svi po glavama, kao što mnogi već i jesu, a Horde juče najviše što su dobile je po nogama, vidilo se na onom klipu a vidilo se i sa tribine, niko bolan nije pretučen ozbiljnije, nemoj da preuveličavaš.
Još pitamo dole specijalce poslije utakmice "jestel ih istukli", kažu da nisu koliko su trebali.
Ti si stvarno ozbiljan? Potez delikvenata Sarajeva jeste za osudu i veliku kaznu ali ti kazes da je ispravno da je policija udarala ostale navijace zbog nekolicine osoba koji nisu bas svoji i umislili su da su hrabri te pokrenuli nerede? Pa jedan udarac na navijaca koji nije ucestvovao izravno u uletanju na teren i sl. je za veliku osudu i kaznu. To sta bi uradila sarajevska ili bilo koja druga policija ne treba da bude zvijezda vodilja, svi se trebaju da trude da se izdignu iznad toga. Po ovoj tvojoj prici rekao bi da podrzavas i udaranje djece u svrhu "dobro odgoja", smatras da je zadirkivanje odredjene djece u skoli sastavni dio odrastanja i slicno (nadam se da ces me ispraviti i reci da to nije tako te da grijesim)...
Drug tebe smatram regularnim likom, de mi molim te nađi gdje sam napisao da je ispravno što su udarali druge radi nekolicine? Prelistaj moje postove pa vidi imal igdje išta tome slično? Naći ćeš samo suprotno tome, da mi je žao što su momci koji nikakve veze s onime nemaju dobili i batine a i istjerani s utakmice.

A što se tiče ovog sažetka RADIO SARAJEVA haha pa ovo je smiješno, prikazana 4 žuta kartona od kojih smo i mi rekli da 2 jesu bila. Gdje je ostalih 4? Gdje su svi oni faulovi smiješni što su svirani za Sarajevo, i oni faulovi što nama nisu svirani? Fali još naših prilika ovdje. Stvarno presmiješno, al što bi nama iko vjerovao. Ne mogu prežalit što prijenos na TV nije bio...
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

GKhan
Kontakt:

Post Postao/la GKhan » 10 mar 2016, 18:40

Dace im i Slavija i Radnik i Prijedor i Drina
Radnik nemoze do evrope to ce im biti jasno vec posle Olimpika
Olimpik ce im bod uzet a mozda ce ih i mlatnut
"Volim te Zeljo"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.