Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

sergejevic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la sergejevic » 11 mar 2016, 14:06

Znaci imamo cijelu pricu. Sarajevo "platilo" Azmiru da pobjedi Mladost, sto je dozvoljeno. Takav scenarij odgovara Vitezu koji uzma pare da izgubi od Sarajeva. Zatim Vitez daje pare covjeku iz Travnika da ih pusti zadnje kolo sto bi sacuvalo Vitez u ligi. Ipak, igraci Travnika odbijaju da puste utakmicu i steta je sto nije Vitez ispao. Zvijezda ili Mladost trebali biti zavaljeni, ali eto odigrase 1-1 i odose zajedno, a ovi iz Viteza nazalost ostase u ligi.

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 11 mar 2016, 14:06

_dreamer_ je napisao/la:@samotravnik

Hoces reci da je trebalo sve da se zavrsi da se Vitezu ne desi da ispadne, ali da ste zayebali Vitez, ali da je on ipak srecom ostao u ligi jer Mladost nije uzela 3 boda u zadnjoj utakmici...
Da. I to se vrlo lako moze dokazati. Zovne se proslo predsjednik kluba Selimovic i pita se covjeka zasto je pred utakmicu prijetio Midhatu da ce ga prijaviti.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 mar 2016, 14:06

Probisvjet je napisao/la:Istina da je Zeljo popusio titulu zbog lopovluka Dine. Treba reci posteno!
Mi smo sami sebi krivi, jer smo ih trebali napasti na Kosevu i rjesiti sve odmah. Ali, ako se ovo pokaze istinitim, mozda bi mi bili ti kojima bi trebao bod, i ko zna sta bi se desilo do kraja.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 11 mar 2016, 14:07

PipiDugaCarapa je napisao/la: Ne miješajte nas, mi nismo imali niti imamo za vode, a ne za kupovinu utakmica.
Eto vam i za vodu :njanjanja:
De bolan i vama su platili da ih ne pucnete na Koševu. :P
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 mar 2016, 14:07

Aerials je napisao/la:Bilo bi dobro da se jednom to uradi, al' kakva nam je država.. :roll:
de ba, šta ti je, pa gdje ću te vodit' na tekmu ako dođe do toga :roll:

u tom slučaju, mogu te jedino odvest' da igramo PES-a :urnebes:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 mar 2016, 14:08

PipiDugaCarapa je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:
Zip je napisao/la:Slazem se, neka nas istrazuju a mi cemo te istrazitelje poslati na 15 ostalih adresa pa neka se onda liga ocisti..
Ja sam za takav odnos, jeste li i vi?
Ako tonete vi, tonu svi koje ste plaćali. Na kraju će Sloga Simin Han bit prvak prve sezone PLBiH lige 12 :mrgreen:
Apsolutno smo svi za to, nek se igra fudbal za raju.
Ne miješajte nas, mi nismo imali niti imamo za vode, a ne za kupovinu utakmica.
Eto vam i za vodu :njanjanja:
:urnebes: :thumbup:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 mar 2016, 14:08

SamoTravnik je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:@samotravnik

Hoces reci da je trebalo sve da se zavrsi da se Vitezu ne desi da ispadne, ali da ste zayebali Vitez, ali da je on ipak srecom ostao u ligi jer Mladost nije uzela 3 boda u zadnjoj utakmici...
Da. I to se vrlo lako moze dokazati. Zovne se proslo predsjednik kluba Selimovic i pita se covjeka zasto je pred utakmicu prijetio Midhatu da ce ga prijaviti.
:thumbup:

Hvala za pojasnjenje.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 11 mar 2016, 14:09

Chinaglia je napisao/la:
Aerials je napisao/la:Bilo bi dobro da se jednom to uradi, al' kakva nam je država.. :roll:

Pa da te pobijedim, de ba uozbilji se :mrgreen:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 11 mar 2016, 14:09

Zip je napisao/la:Slazem se, neka nas istrazuju a mi cemo te istrazitelje poslati na 15 ostalih adresa pa neka se onda liga ocisti..
Jedini pravi put!!!
Nek sva famozna ultra scena na tekmama ravije trans ISTRAGA ! poslije tog neka se biju gdje stignu.
Jedno je istina korijen kriminala je u savezu
USANOVIC DOMIKOVIC I BAGRA.= BEGIC BAKOVIC PILAV KONTROLORI SUDJENJA SEMINARI.....
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 11 mar 2016, 14:10

Sve ono što sam govorio prije par dana se ISPOSTAVLJA TAČNIM! Iako nisam navijač ni Sarajeva, ni Slobode!

Dakle, stvar prosta, Sloboda je premirana od Sarajeva za utakmicu 30-og kola koja je odlučivala o tituli, a koju je naravno domaćin dobio. Sam iznos doduše se nigdje ne pominje, iako su za isti znali svi novinari BHT-a koji su pratili poslednje kolo PL-A. Jedan dio para nije isplaćen. Zato je reagovao onaj Husić i time sam sebi napakovao problem.

Naravno, u zemlji čiji je korupcija zaštitni znak ISTRAGE NEĆE BITI!
Naravno, nijedan jedini medij, koji inače jedva dočeka ukazati da su navijači huligani, se NIJE OZBILJNO I PROFESIONALNO I NEZAVISNO POZABAVIO aktuelnim problemom i time da je jedan od učesnika DOGOVORA I NAMJEŠTALJKE sam sebe otkrio...

I tako će i ostati.... Jbg.... Branioci Tužilaštva i Suda BiH su vjerovatno ponosni na njihov rad....

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 11 mar 2016, 14:10

Na pomolu nova afera "Dino 2015"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 mar 2016, 14:10

Chinaglia je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Prijeti Dino doping kontrolom, kaže igra Zeba ko na speedu ne može to biti čisto :think:
čim je Zeba "otjerao" Sarića kod onog slobodnjaka, bilo je jasno da nešto nije u redu, jer je pozicija bila bolja za Sarića, nešto kao protiv Radnika
Normalno, nije Dinchek budala bolan ;)

@sergejevic

Pazi sve to ima logike, samo što uopšte ne mora značiti da je Sarajevo platilo Vitezu da im pusti tekmu, možda su im "platili" ali na način da su im garantovali da će Mladost izgubiti od Slobode, i mislim da je u takvoj situaciji Sarajevo čisto, više je tu naštimao Vitez nego Sarajevo :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 mar 2016, 14:11

Aerials je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:

uh, ovo je bilo nisko :silent: :mrgreen:

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 11 mar 2016, 14:13

Chinaglia je napisao/la:
Aerials je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la: de ba, šta ti je, pa gdje ću te vodit' na tekmu ako dođe do toga :roll:

uh, ovo je bilo nisko :silent: :mrgreen:
Halali :oops: :mrgreen:

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 11 mar 2016, 14:13

Pa u svemu ovome je najasnije da je Sarajevo platilo Vitezu ili "platilo" jer je od toga sve krenulo. Vitez je trazio garanciju za sebe tj. da Sloboda dobije Mladost, da bi oni pustili Sarajevu i dogovorili s covjekom iz Travnika.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 11 mar 2016, 14:13

NeshaFCB je napisao/la:Sve ono što sam govorio prije par dana se ISPOSTAVLJA TAČNIM! Iako nisam navijač ni Sarajeva, ni Slobode!

Dakle, stvar prosta, Sloboda je premirana od Sarajeva za utakmicu 30-og kola koja je odlučivala o tituli, a koju je naravno domaćin dobio. Sam iznos doduše se nigdje ne pominje, iako su za isti znali svi novinari BHT-a koji su pratili poslednje kolo PL-A. Jedan dio para nije isplaćen. Zato je reagovao onaj Husić i time sam sebi napakovao problem.

Naravno, u zemlji čiji je korupcija zaštitni znak ISTRAGE NEĆE BITI!
Naravno, nijedan jedini medij, koji inače jedva dočeka ukazati da su navijači huligani, se NIJE OZBILJNO I PROFESIONALNO I NEZAVISNO POZABAVIO aktuelnim problemom i time da je jedan od učesnika DOGOVORA I NAMJEŠTALJKE sam sebe otkrio...

I tako će i ostati.... Jbg.... Branioci Tužilaštva i Suda BiH su vjerovatno ponosni na njihov rad....
jesiil s marsa pao il sta :rol: :rol: :rol: ,procitaj prvo zadnjih 20 stranica pa opet onda napisi nesto :rol: :rol: :rol: :rol: ja lika
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 11 mar 2016, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 mar 2016, 14:13

slobodnjak je napisao/la:
avenija je napisao/la:
SamoTravnik je napisao/la:Nasa utakmica sa Vitezom je bila "dogovorena" od strane naseg sportskog direktora, to zna i Bog i narod. Problem je nastao kad su igraci rekli da nece uzeti nikakve pare i da ce ici na pobjedu. Otidjite na nasu temu i vratite postove na vrijeme kad je trebala biti ta utakmica i pogledajte sta sam pisao. :D
sto znaci da je Sarajevo pola lige uvuklo u njihovo osvajanje titule ..

Travnik nije uzeo pare od Viteza.Pa jeli sad logično da Vitez pusta Sarajevu a nije zavrsio s Ttavnikom.Igrači Travnika su uzeli pare ali sa druge strane to je poenta.I jos ispali olicenje postenja.Nemoj...Da Travnik ne uzme keš u onom trenutku domen je naučne fantastike....
Zar nije moguca i varijanta (kad vec nagadjamo) da je utakmica Travnik-Vitez vec bila dogovorena u isto vrijeme, ali u zadnjem kolu su igraci odlucili odigrati fer i tako zamalo zaj3bali Vitez. Sigurno se ne bi i Vitez upustao u sve to tako olako, bez garancija, mada su znali da ce tesko protiv objektivno jaceg Sarajeva moci napraviti nesto vise, mooozda im uzeti 1 bod cvrstom igrom.
Ovako pruzenu priliku iskoristili, uzeli pare Sarajevu i dio tih para (ili cijelu svotu) htjeli preusmjeriti u Travnik i osigurati PL.

Ako je sve ovo istina, onda je Vitez u duplom dobitku - dobili pare od Sarajeva, a nisu morali placati Travniku) te su ostali u ligi, pukom srecom.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 mar 2016, 14:13

JohnCleese je napisao/la:
Jedini pravi put!!!
Nek sva famozna ultra scena na tekmama ravije trans ISTRAGA ! poslije tog neka se biju gdje stignu.
Jedno je istina korijen kriminala je u savezu
USANOVIC DOMIKOVIC I BAGRA.= BEGIC BAKOVIC PILAV KONTROLORI SUDJENJA SEMINARI.....
Nema savez veze sa ovim namještanjem realno, oni su do ovog trenutka tu bili nemoćni, to je dogovaranje između klubova. Stav saveza će se vidjeti u narednim danima da vidimo da li će pokrenuti kakvu istragu ili ne, onda možemo konstatovati da su kriminalci :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 11 mar 2016, 14:14

@Faraon
Daj se udari razumom molim te, pa odgovorio si sam sebi u onome što si napisao. Premiraš ljude da odigraju dobro protiv MVO, čime obezbjediš opstanak ekipi koja bi se trebala, u slučaju da sve bude kako treba, skloniti tebi da dobiješ utakmicu. Ne mogu da vjerujem kakvu si glupost napisao..

http://****/clanak/9193/plavcic ... vet-igraca
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 11 mar 2016, 14:14

Ako cemo da se istrazuje, ajmo onda da se sve istrazi..
Glupo mi je ovo sto ostali pricaju sarajevo nastimalo ovo ono, a niko ne gleda sta ste vi, odnosno vasi ljudi radili.. Da li su i oni cisti?
Da li konkretno Azmir ima obraza ovo pricati a zna da je i on ucestvovao u namjestanjima u federalnoj ligi.

Sto se mene tice, ko god imao veze oko namjestanja, pa bio moj babo il brat, neka odgovara za to.. Tako bi volio da i drugi postupe

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.