IlPrincipino je napisao/la:Prema posljednjim informacijama i Mario Mandzukic je upitan za utakmicu protiv Bayerna.
Mislim da bi Pep odmah zamjenio da ne igra Mandzo a da igra Kjelini. Mandzo radi nevjerovatan posao u destruktivi, i to bas onaj koji Pepa iritira. On radi da nasa build-up igra uvijek kasni 2-3 pasa sto je dovoljno da se vi pozicionirate u odbrani, plus sto cesto iznudjuje prekide ili greske odbrane. On je veliki plus na strani Juventusa.
Sto se tice 4/4/2 formacije onda je dobra kad bi se je mogli drzati cijelu utakmicu tj kad bi imali posjed. Ona postaje mana kad ova dva krila moraju da se vracaju nazad i pomazu na udvajanju nasih krila. Odmah dobijas formaciju 6-2-2 sto ne valja ofanzive radi. Plus za Bayern je Pogba na krilu (ne znam kako tamo igra inace i dali je ovo striktna pozicija ali nisam siguran da je to pravi izbor protiv nas ukoliko se drzi ove seme), on tu gubi 20% na svojoj igri jer ga blizina liniji ogranicava i ne moze da razmase. Alegri valjda iz razloga toliko vjeruje Khediri pa nece da ga mjenja za krilo i Pogbu na sredini.
Dosta je tu kombinacija ali bih ja igrao nesto 3-6-1 ili 5-4-1 po potrebi (koja god ekipa je igrala ove godine sa 5-6 u odbrani protiv nas napravila nam je velike probleme, doduse nisu mnogo dali golova a niti smo ih mi mogli dati), sa dva krila, Pogbi na sredini i malo povucenijem Dybali, opet uvjetno i laicki receno jer ne poznajem dobro ni formu, spremu vasih igraca niti koliko je Alegri spreman igrati malo sa malo prekrcanijom sredinom terena.