FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kinosvra
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kinosvra » 15 mar 2016, 08:59

Oerde je napisao/la:Mislim da smo pomalo zaboravili na ideju kluba kakav naš jeste. Na razloge i uzroke postojanja istog. U svim pričama o ulagačima, ublehama, prevarama, vraćanju duga, marketingu zaboravili smo na onu iskonsku vrijednost svega ovoga. Zaboravili smo da smo mi to. Da smo mi to što Sarajevo jeste. Naša ljubav prema njemu. Prestali smo uživati u svom klubu, u imanju istog. Posvetili smo se onim važnim, ali manje važnim stvarima u svakom slučaju. Zaboravili smo na klub kao životni ideal. Kao neku stvar neodvojivu od svakog od nas. Zaboravili smo da volimo... Bavimo se uređenjem i strukturama kluba, a zaboravljamo na fundament istog, ja prvi... fali mi moje Sarajevo. Sarajevo kojem je Tan vlasnik upravljačkih prava, Dino Selimović direktor, Kusturica predsjednik, Almir Bekić lijevi bek je sveprisutno, do mjere da ne možeš pobjeći od njega. Hajde da konačno pronađemo ono Sarajevo što je u našim srcima i odemo ga podržati. Da se prisjetimo onog mirisa zraka na čaršiji dok su nas vodili na prve tekme. Sve je to neki krug života i uspjeha. Napredak je poput vatre, kako veli Tesla, prvo bude iskra, zatim vatra, zatim eksplozija vatre... u jednom momentu sve se to ugasi, ali uvijek ostaje iskra, iskra koja ponovo zapali novu vatru. Mi smo ta iskra. I važno je da smo tu. Da svi znaju da smo tu. Tek tako. Zbog kluba kojeg volimo najviše. Nisam od ljudi koji kaže ako nas sutra bude toliko i toliko, i ako ovo i ono. Biće nas koliko nas bude, a ja nekako znam da će biti puno ljubavi. Ljubavi za sve što Sarajevo jeste, za sve što nam Sarajevo predstavlja. Ljubavi za prvaka, jer Sarajevo to jeste, pobjednik se napravi, postane, ali se prvak rodi. Onda kad je ovaj klub osnovan, bilo je već u Sarajevu starijih klubova, ali derbi igraju Sarajevo i Željezničar. Jer su ljudi prepoznali ideju s kojom su se poistovjetili, i koju su podržali, zavoljeli... Ideju koja je stvorila Haseta, Fazlagića, Hadžiju, Horde, koja je odgojila Kelija, i koja je evo preživjela do dana današnjeg, i veće golgote, i veće uspjehe. Zbog toga ću ja sutra biti na Koševu, da vide ko sam. Da znaju da sam tu. Onako, podsjećanja radi. Da ipak znaju da smo tu, da smo mi Sarajevo. Da bez nas nema ničeg. Ni ulagača, ni marketinga, ni Saraj'va. Zato ćemo biti tu, ne zbog uprave – pogubili su konce, Ješić ih čini mi se nikad nije ni imao, niti zbog onih na terenu, već zbog Sarajeva, zbog sebe. Onako, za nauk nekim novim klincima u nekim budućim vremenima. Jer sve će proći, pojedinci, igrači, treneri, uprave, navijači, ali će uvijek biti ljubavi za sve ovo. Koliko god patetično zvučalo osjećam da me moj klub treba, i opet, kako god zvučalo trebam i ja njega, možda i više, onako da me potvrdi. I zato trebamo sutra biti na stadionu, da pokažemo koga ignorišu, zanemaruju i kome majku!? Čije je sve ovo i ko smo? Bez ikakvih epiteta, ukrašavanja, stilskih figura – FK Sarajevo, Sarajevo.

Kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo!

Svaka cast majstore! :tokralju: :tokralju:

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 15 mar 2016, 09:03

Sta se ovo Cimirot opet povrjedio kad treba za reprezentaciju.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 mar 2016, 09:03

..............
Zadnja izmjena: Unknown2, dana/u 23 mar 2016, 09:18, ukupno mijenjano 1 put.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 mar 2016, 09:07

Važi li danas godišnja? :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 15 mar 2016, 09:08

Ovi sto kritikuju, ponudite barem nesto umjesto sadasnje Vlade..a ne pricati protiv, a nista ne nudis kao rjesenje. Tako samo unosite nemir medju navijace koji ne prate Klub tako intenzivno...
Ako niste eksperti (a vidim da niste), onda budite ono sto Klubu treba, navijac! I dajte podrsku, a ne samo konstantno kritikovanje.
Joj sunce jutros :kafa:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 15 mar 2016, 09:21

Zukanovic je napisao/la:Ja samo gledam na FKS i radim za FKS. Bulic i Jesic su prijatelji bili prije sarajeva nista vise.

[youtube][/youtube]
ŠTA SE OVO DEŠAVA

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 mar 2016, 09:31

Zukanovic je napisao/la:Ja samo gledam na FKS i radim za FKS. Bulic i Jesic su prijatelji bili prije sarajeva nista vise.
Tom prijatelju Bulicu mladjem reci da malo smiri i sebe i sta priča i kome prica da nebi dobio mali po p.ičci malenoj.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 15 mar 2016, 09:43

Nema Cimija na spisku al tu su dva Susica i onaj iz eskinecega i Prcic iz serije B . Repka je opet leglo menadjerskih naloga. Ja sam tolike nade polagao da ce Cimija gurat i da ce postat jedan od vrhunskih igraca jer je radnik momak i ima talent, al jok. Ajde danas ako nista da oderemo kukavce bice mi lakse .
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 15 mar 2016, 09:47

paulus je napisao/la:Nema Cimija na spisku al tu su dva Susica i onaj iz eskinecega i Prcic iz serije B . Repka je opet leglo menadjerskih naloga. Ja sam tolike nade polagao da ce Cimija gurat i da ce postat jedan od vrhunskih igraca jer je radnik momak i ima talent, al jok. Ajde danas ako nista da oderemo kukavce bice mi lakse .
Mislim da je otkazano zbog povrede.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 15 mar 2016, 09:59

Da nam hoce Valjic svirati penal ,volio bi nego pare,Samo penal po mogucnosti nepostojeci
ŠTA SE OVO DEŠAVA

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 15 mar 2016, 10:02

Majkl je napisao/la:Da nam hoce Valjic svirati penal ,volio bi nego pare,Samo penal po mogucnosti nepostojeci
Zamisli tek onda kuknjave hahahahahaha. Ja bi volio da ih sataremo jedno 3 0 tu sampionsku ekipu .
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 15 mar 2016, 10:04

paulus je napisao/la:
Majkl je napisao/la:Da nam hoce Valjic svirati penal ,volio bi nego pare,Samo penal po mogucnosti nepostojeci
Zamisli tek onda kuknjave hahahahahaha. Ja bi volio da ih sataremo jedno 3 0 tu sampionsku ekipu .

Ne bi ja bi volio da bude 1 0 iz nepostojeceg penala.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 15 mar 2016, 10:15

I to u 97. minuti. I jos da ga ofulamo i onda da naleti Amer i iz ofsajda dadne gol rukom :D
Kamiondziji bi sisa otpala od muke

High

Post Postao/la High » 15 mar 2016, 10:17

Večeras bez psovki, samo treba kandžiju izvaditi i mlatiti evnuhe. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 15 mar 2016, 10:20

slika
ŠTA SE OVO DEŠAVA

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 15 mar 2016, 10:28

Ako se ne radi o povredi Cimija,nek' mi se doticni sagne!

Sto se tice danasnje tekme sa posoljenima,ja sam vec odigrao u kladari keca na nepostojeci penal..

Sigurica,kvota 1.10 :kafa:
Zadnja izmjena: socrates, dana/u 15 mar 2016, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 15 mar 2016, 11:06

Pavlovic
Kadusic. Barbaric. Kova. Bekic
Rustem. Dzemo
Emerson
Harba. Duljevic
Benko

To je nasa najaca ekipa ak nemoze Dzemo ubaciti Samira i to je to.
Samo Sarajevo

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 mar 2016, 11:10

BernardBarnjak je napisao/la:Važi li danas godišnja? :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 mar 2016, 11:13

BernardBarnjak je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:Važi li danas godišnja? :mrgreen:
yes of course.
F.K.SARAJEVO

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 mar 2016, 11:13

Slazem se sa tim sastavom,samo što mislim da će Bekic na stranu i prije Denija i prije Harbe.Naravno to nije i moja želja jel stvarno Amer nije neko ko će igrati po strani i muka mi je više od tih pokušaja unazad 5 godina kad smo gledali igrače od Krpica,Karica pa i Krste i još nekih kako ih se stavlja po tim pozicijama i to nikad nisam razumio.Ako je spic stavi ga na špica ako ima bolji od njega na špicu pa neka ga na klupi,vako se gura na pogrešno mjesto hem što zavalis nas zavalis i samog igrača .
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ammko99, boki86, Google [Bot], KarloIvandic, nokee, OzmoodPinglewood, Rule_hz, USB i 31 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []