Premijer liga 2015/16
Re: Premijer liga 2015/16
Zrinjski-Vogošća 26-20.
Kao što sam i najavio "umorni" igrači Vogošće gube dah. Očekuje se još jedan kiks instant-ekipe u Cazinu (tek da se plati visoka pobjeda u KUP-u protiv Maglaja, a zna se i kome).
Uz pomoć delegiranja komesarske ublehe "koji nikad ništa ne zna", sudijski dvojac Dautović-Beširević je propratio sve utakmice Gradačca i Gračanice, tako da uz Bosnu iz Sarajeva skoro da imamo sve putnike u niži rang. Doduše, ima još 7 kola, možda se i zakuha, al baš...
Kao što sam i najavio "umorni" igrači Vogošće gube dah. Očekuje se još jedan kiks instant-ekipe u Cazinu (tek da se plati visoka pobjeda u KUP-u protiv Maglaja, a zna se i kome).
Uz pomoć delegiranja komesarske ublehe "koji nikad ništa ne zna", sudijski dvojac Dautović-Beširević je propratio sve utakmice Gradačca i Gračanice, tako da uz Bosnu iz Sarajeva skoro da imamo sve putnike u niži rang. Doduše, ima još 7 kola, možda se i zakuha, al baš...
Jedini klub u ligi koji nema ,pijatelja, je .....( )Rukomet je napisao/la:Zrinjski-Vogošća 26-20.

Nadam se da će Vogošća odmarati ključne igrače i protiv Gračanice ... u zadnjem kolu će biti takođe veselo Bosna (dužnik iz prošle sezone) gostuje Gračanici , ako ništa zajedno u drugu ligu , nije problem i tamo su ljudi ...
kako zule vodi bosnu,ne gine mu ispadanje
pa ljudi sta dizete halabuku pa nije ovo do sada prvi put da oni sude bosni , konjicanini i salkanovic i zeljko
a zar vama u cazinu nije smetalo sto su vam i kuci i na strani sudili dejanovic-marcetic i naravno sve te utakmice ste dobili a vas trener josic je iz prijedora kao i sudci i zajedno bance sa vasim trenerom eto toliko a da vam nije dautovica pitanje koga bi do sada regularno i pobijedili

Izvidjac novi prvak drzave i igra iduce godine SEHA ligu, garantujem 

Mladi su momci,pitanje je kako će odreagirat pod pritiskomshaman7 je napisao/la:Izvidjac novi prvak drzave i igra iduce godine SEHA ligu, garantujem
- samo_lijevo
- Kontakt:
U RK Vogošća PH ogorčeni nakon poraza od Zrinjskog: Ovo je sramota, nema smisla igrati ovakvu ligu
Najveće iznenađenje 23. kola Premijer lige BiH za rukometaše viđeno je u nedjelju u Mostaru, kada je ekipa Zrinjskog sa ubjedljivih 26:20 savladala drugoplasirani tim na tabeli Vogošću Poljine Hills.
U vogošćanskom klubu ne kriju razočarenje zbog poraza u Mostaru, ali ističu da je njima ovaj poraz upisan mnogo prije nego su otputovali u grad na Neretvi.
Kako to obično biva u našem sportu, nakon ovog meča pojavili su se razni komentari o porazu Vogošće, a kao glavni razlog navodi se da je ekipa Danijela Ridžića namjerno poražena. U Vogošći demantuju da su poklonili bodove Zrinjskom, te tvrde da je za ovaj poraz najodgovorniji sudijski par Miroslav Rakar i Zoran Raca.
- Besmisleno je govoriti o tome da smo pustili da Zrinjski pobijedi. Odgovorno tvrdim da u Mostaru nismo mogli pobijediti da smo igrali pet dana. Kvalitetnija smo ekipa deset puta, ali sudijski par Raca i Rakar očito su pogriješili profesiju i ni u jednom trenu nam nisu dozvolili da se približimo. Igram u Premijer ligi BiH 12 godina i nikada ovo nisam doživio, govori kapiten Vogošće Poljine Hills Alen Geko, koji ističe da u ovom klubu razmišljaju da do kraja sezone igraju sa drugim timom.
- Da smo znali da će ovako biti, i u Mostar bismo išli sa drugim timom. Ovo je sramota i razmišljamo da li uopšte ima smisla igrati ovakvu ligu. Nevjerovatno je šta se dešava i stvarno ne znam na koji način se ovo može zaustaviti, kaže Geko i dodaje:
- Vogošća u posljednjih nekoliko godina odlično radi na stvaranju ekipe. U ovaj klub uloženo je mnogo novca, ali očito da je bolje plaćati sudije, nego dovoditi dobre igrače i ulagati u njih. Izuzetno mi je žao što nas sada neki klubovi, njihovi igrači i treneri prozivaju da smo na njihovu štetu pustili Zrinjski, ali, ponavljam, da to nismo učinili ni u kom slučaju, već smo doživjeli neviđenu krađu.
http://www.****/sport/rukome ... vakvu-ligu
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
- Kontakt:
Mogu se oni zaliti na sudjenje koliko zele, ali ako si ti mnogo kvalitetniji od protivnika pobjedices ga bez obzira na sudije! Mislim da se mogu zaliti samo na svoj pristup!
Ne znam zašto se bune iz Vogošće kad su sudije Raca-Rakar dobile ocjenu 77
Posljednjih par kola lošije ocjene su samo dobili Miljević-Miličević (Bosna S. - Zrinjski) 73 i Kadić-Tursić (Konjuh - Gračanica) 75 ostale ocjene su sve 77 i 79

Posljednjih par kola lošije ocjene su samo dobili Miljević-Miličević (Bosna S. - Zrinjski) 73 i Kadić-Tursić (Konjuh - Gračanica) 75 ostale ocjene su sve 77 i 79

- samo_lijevo
- Kontakt:
Kad me vec krenulo red je da postavim i ostala saopstenja.

Oglasili se iz HMRK Zrinjski: Neka RK Vogošća radi na podizanju forme, a ne na optuživanju sudija
Poraz Vogošće u Mostaru od Zrinjskog sa 20:26 unio je veliku sumnju u regularnost Premijer lige BiH nakon što su se oglasili iz RK Vogošća Poljine Hills, gdje tvrde da da su igrali pet dana ne bi mogli pobijediti Zrinjski.
Nakon toga oglasio se i Upravni odbor plemića, a njihovo saopštenje prenosimo vam u cjelosti:
"Nakon što su rukometaši HMRK Zrinjski odigrali najbolju utakmicu sezone i zasluženo slavili protiv Vogošče, pojavile su se špekulacije kako je mostarski tim do pobjede došao uz veliku pomoć sudaca.
Uprava HMRK Zrinjski ovim putem odlučno odbacuje sve ovakve navode, te ističe kako je pobjeda ostvarena isključivo velikim zalaganjem i odličnom igrom naših rukometaša.
Pregledom snimke utakmice jasno se vidi kako sudački par Miroslav Rakar i Zoran Raca niti jednom svojom odlukom nije usmjerio rezultat na stranu Zrinjskog. Ponavljamo, pobjeda je ostvarena isključivo velikim zalaganjem rukometaša HMRK Zrinjski i ničim više. Naš klub nikada nije komentirao suđenje na utakmicama Premijer lige, iako smo samo ove sezone u više navrata grubo pokradeni. Kao dokaz toga, tijekom sutrašnjeg dana ćemo objaviti snimak utakmice protiv Igmana na Ilidži, gdje se jasno vidi kako se sudi Zrinjskom u ovoj ligi i kako izgleda utakmica u kojoj suci odlučuju krajnji ishod. HMRK Zrinjski nikada nije komentirao suđenje, ali nakon optužbi iz klubova Vogošča, Bosna Sarajevo i Igman, prisiljeni smo na ovakav istup.
Jedino što se može prigovoriti sudačkom paru su više-minutni razgovori koji su vodili tijekom utakmice s igračima i stručnim stožerom Vogošće, tako su pojedini dijelovi susreta više sličili na roditeljski sastanak u osnovnoj školi nego na utakmicu rukometne Premijer lige BiH.
Ovim putem poručujemo kako bi rezultati našega kluba bili daleko bolji da smo tijekom sezone imali suđenje kakvo su u Mostaru prezentirali Rakar i Raca.
Pozivamo sve one koji tvrde kako je Vogošča pokradena od strane sudaca u Mostaru da pogledaju snimak utakmice, a tek nakon toga iznose teške optužbe na račun našega kluba i sudaca u ovome meču. Možda bi im bilo pametnije da rade na podizanju svoje forme umjesto da razloge loše igre i poraza traže u sucima.
Uprava HMRK Zrinjski
http://www.****/sport/rukome ... nju-sudija
RK Bosna Centrotrans: Predsjednik visočkog kluba Edin Bukva fizički napadnut u Gračanici
S obzirom na to da su pojedini mediji, ali i predstavnici RK Gračanica osuli paljbu na predsjednika RK Bosna Centrotrans gospodina Edina Bukvu, optuživši ga da je izazvao incident nakon meča 23. kola Premijer lige BiH za rukometaše u Gračanici, koji je okončan 24:24, želimo iskoristiti priliku da upoznamo javnost sa činjenicama, koje neko očito želi namjerno iskriviti na štetu našeg kluba, ali prije svega na štetu našeg predsjednika.
Žalosno je sto neko želi populistički,krajnje nekorektno,bezobrazno iz očaja prikazati situaciju koja se dešavala poslije utakmice. Želimo iskoristiti priliku da upoznamo javnost sa činjenicama koje neko očito želi namjerno iskriviti na štetu našeg kluba. Od novinara koji se krije pod profilom Sport u Gračanici na društvenoj mreži Facebook, ali i od pojedinih čelnika RK Gračanica krenulo je netačno iznošenje informacija o incidentima u službenoj kancelariji i svlačionicama 20 minuta poslije utakmice.
Žalosno je da su pojedini igrači, službeni zapisničar, mjerilac vremena s utakmice i bivši trener RK Gračanica Mirsad Gopo, za kojeg ne znamo ni koju funkciju obavlja u klubu, iskoristili priliku što je predsjednik RK Bosna Centrotrans ostao sam u službenoj kancelariji i fizički nasrnuli na njega, a pomenuti gospodin Gopo je zadao udarac u predjelu donjeg lica gospodinu Bukvi.
Navedenim činjenicama u prilog idu svjedoci i službena zabilješka sa utakmice, službena zabilješka Policijske uprave Gračanica i ljekarski nalaz Kantonalne bolnice Zenica.
Ono što je još bitno napomenuti jeste da je publika nakon utakmice pokušala ući u svlačionicu naših igrača, ali srećom i brzom reakcijom našeg trenera Zdenka Antovića, te nekoliko igrača spriječen je ulazak što je moglo izazvati još veće posljedice.
Koristimo priliku i da se zahvalimo predsjedniku UO RK Gračanica, gospodinu Midhatu Mujačiću, koji je jedini iz domaće ekipe smirivao strasti i koji je pokazao kako se ponašaju službena lica, pa tako svojim saradnicima iz kluba očitao lekciju iz bontona.
Na sve navedeno želimo upitati gospodu koja nas je optužila za nemile događaje:
Zar mislite da bi smo nakon zlata vrijednog boda u Gračanici željeli da pravimo incidente? Bili smo u situaciji i da pobijedimo u ovom meču, a promašili smo na kraju tri šuta, pa zar mislite da nam smeta što smo neporaženi napustili dvoranu u Gračanici? Žao nam je što se RK Gračanica nalazi u teškoj situaciji, ali mi najbolje znamo u posljednjih nekoliko godina kako je biti u tom položaju.
Međutim, naša priča počinje i završava na parketu. RK Gračanica smo uvijek smatrali ozbiljnim i prijateljskim klubom i uvijek će ljudi koji imaju bilo kakve veze s tim klubom biti dobrodošli u Visoko.
Ne želimo da bilo ko na našu štetu i na štetu ljudi koji žive za Bosnu izvrće činjenice jer to dovoljno govori o tome kakvi su ti ljudi, kojima smeta Bosna, a mi ne želimo dopustiti da se neko igra sa imenom Bosne.
http://visoko.co.ba/rk-bosna-centrotran ... ici/50748/
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Ovo saosptenje je smijurija. Licno sam bio na utakmici i vec sam rekao. Sudenje je bilo kriminalno ali nije sudenjo za goste nego za trecu ekipu (a za koga zna se). Al nebitno sto se tice ovog saopstenja ovo je jako jako smjesno. Prvo cijelu utakmicu taj direktor je cijelo vrijeme dobacivao psovke sudijama i zapisnickom stolu i divljao na klupi. On i onaj doktorcic su cijelo vrijeme galamili skakali lupali rukama i nogama u stolice itd. Ironija je to sto je nasa klupa dobila zuti karton a njihova ne. Dalje nakon zavrsetka utakmice od strane domace publike su izvizdani i gosti i sudije, to stoji. Nasi igraci su ostali na terenu kad su gosti usli u svlacionicu a jedino su ispred svlacionice bili novinari. I onda je nastala guzva gdje su odjednom (ne vjerujem nicim izazvani) svi nasi igraci potrcali na sami ulaz i tad je nastalo sranje (razlog je bio sto je direktor Bosne u hodniku udario djecaka koji brise pod). Ovo sto kazu da su navijaci pokusali uci u svlacionice je nevjerovatna laz. Pa niko od navijaca nije niti usao na teren (osim roditelja nasa dva igraca koji su usli da vide da njihovo dijete nije sudjelovalo u tuci). I da jos nesto, zanima me zasto taj sjajni direktor u ovom saopstenju nije napisao da su se njihovi igraci us.rali ko grlice kad su trebali iz dvorane preci u autobus. I fino im je receno da se ne brinu da im nece falit dlaka s glave i uredno su prosli pokraj 30-tak nasih navijaca i to bez pratnje policije. Jedini koji je ispracen pod njihovom pratnjom bio je upravo doticni predsjednik. Toliko.
www.nkbratstvogracanica.com
-
- Kontakt:
Ja nam lige i govana za nepovjerovati! Hebo lud zbunjenog! Svako ima svoju verziju sudjenja i ostalih dogadjaja i kome vjerovati!? Pa ovo je cirkus!
Utakmicu između Krajine i sarajevske Bosne moći ćete gledati na linku http://www.cazin.net/clanci/vijest/gled ... a-rk-bosna
Nadam se da će biti velik broj navijača i da će utakmica proći u fer igri.
Nadam se da će biti velik broj navijača i da će utakmica proći u fer igri.

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
-
- Kontakt:
Bravo svaka cast za upravu RK Krajina koja nam je omogucila ovaj prenos u saradnji sa portalom cazin.net
Derventa-Gracanica 32-29,,,gotovo sto se tiče Gračanice sad i zvanično druga liga,,,
ugasen stream 40 sekundi prije kraja!!!???
Koji je bio rezultat?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.