FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zip
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 16 mar 2016, 16:30

High je napisao/la:Gdje nestadoše fanovi guzatog Brazilca? :kafa:
ESPIRITO NOMBRE :lol: :lol: :lol: :lol:

Denija i Cezara bi ja ostavio u ekipi. Cezar moze igrati kod nas al ako ce imati nekoga da mu dodaje lopte.
Cezar je fkt imao par poteza i protiv Celika i jucer u jednoj situaciji gdje je pokazao da ima bs dobru kontrolu lopte.
Zadnja izmjena: Zip, dana/u 16 mar 2016, 16:32, ukupno mijenjano 1 put.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 16 mar 2016, 16:31

RollMan je napisao/la:Treba nam kontinuitet ne možemo svako malo otpuštat trenera još kad je ovako kvalitetan stručnjak.
Ti se salis! :o

High

Post Postao/la High » 16 mar 2016, 16:33

Zip je napisao/la:
High je napisao/la:Gdje nestadoše fanovi guzatog Brazilca? :kafa:
ESPIRITO NOMBRE :lol: :lol: :lol: :lol:

Denija i Cezara bi ja ostavio u ekipi. Cezar moze igrati kod nas al ako ce imati nekoga da mu dodaje lopte.
Cezar je fkt imao par poteza i protiv Celika i jucer u jednoj situaciji gdje je pokazao da ima bs dobru kontrolu lopte.
Krampara otisnuti niz livadu i u džep mu ubaciti 10 KM.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 16 mar 2016, 16:34

Hajmo ga barem istrpit to kraja ugovora , pa onda donosit zaključke , kontinuitet je bitan.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 16 mar 2016, 16:40

Iskreno, ako DIno, Kusturica i dio UO (svi osim ona dva kineza :mrgreen: ) ne podnesu ostavke, nema smisla ni da Jesic ide. Ne zelim vise da gledam da se svi mijenjaju osim vodecih ljudi. J*bite se vise ! Poceo sam da sumnjam da sve prevaranti, a ove radnje oko premija, dovodjenja i otkaza igraca i trenera mi samo potvrdjuju sumnju. Hajmo polako kupite stvari !!!
Ne treba nama Tan da ih smjeni, ako im se navijaci popnu na ledja - a ne vidim nacin da ne nastave skandiranje da napuste Klub, oni ce ici. Moze Tan biti strovlasnik, ali ako nema navijaca, nema ni Kluba...
Jesic je pokusao nesto, nije uspio, podlegao pritisku i promjenio formaciju sinoc - sad pedala. Da je i sinoc odigrao 442, i izgubio, ne bi mu nista rekao..ali je ocito da su mu 'naredili' da promjeni formaciju. Tek sinoc skontas da nama ne fali jedan veznjak u sredini nego da NEMAMO igraca dobrog da odigra u sredini, u bilo kojoj formaciji.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 mar 2016, 16:47

FK Sarajevo je u svojoj 70-godišnjoj historiji imalo i uspona i padova. Gubilo se pobjeđivalo se,osvajale se titule borilo se za opstanak,bilo je blistavih trenutaka,a Bogami bilo je i kriza,kako onih rezultatskih tako i onih drugih. Međutim,nijedna kriza u 70-godišnjoj historiji Kluba nije tako ozbiljna i zabrinjavajuća kao ova trenutna u kojoj se nalazimo. Da KRIZA,dobro ste pročitali,iako će neki reći da je ovo pretjerana kvalifikacija i da je samo izraz navijačkog nezadovoljstva zbog slabijih rezultata u zadnjim utakmicama pogotovo sinićnjim teškim porazom od Slobode i ispadanjem iz KUP-a. E pa nije! Ovo je kriza i to možda najveća kriza u historiji FKS! Zašto? Evo zašto:
Od 2013. Godine FKS je faktički privatan klub,to je kulminacija rada 'bordoprijatelja' i nove rukovodeće strukture Kluba. Dakle da bi se klub iščupao iz finansijske krize u kojoj je tada bio i da bi se vratila nagomilana dugovanja,u skladu sa novim statutom upravljačka prava u skupštini prodana su milioneru Vincentu Tanu koji se obavezao da isplati dugove kluba tako da Klub može početi sa radom faktički od nule. Takođe da bi ostvario i svoje interese (što je normalno) Tan je odlučio da izgradi fudbalsku akademiju koja će školovati mlade igrače od kojih će najtalentovaniji dobiti priliku da zaigraju za prvi tim,a on će dobiti priliku da njihovim transferima povrati uložena sredstva,a nakon nekog vremena i da čisto zarađuje. Dakle gledano iz Tanove perspektive dobar poslovni potez,a iz naše perspektive potez očajnika,ali ipak i prilika da se kvalitetnim radom Klub postavi na zdrave noge.
Navijači su zdušno pozdravili i podržali ovaj potez jer su u novim ljudima u Klubu prepoznali ljude koji prije svega vole ovaj klub,a znaju i hoće da kvalitetno rade. Dok su u Tanovom ulaganju prepoznali priliku da se Klub koliko-toliko izdigne iznad sivila PL BiH. I šta se desi nakon toga!?
Resursi kojima je raspolagao Klub nisu ni 20% iskorišteni kako treba! Istina osvojio se je KUP,zatim i titula (jedva doduše),ali sa ovakvim resursima i mogućnostima Klub je trebalo da je već sada dominantan u ovoj našoj ligi i da kvalitetom odskače od ostatka iste. To je bilo nešto sasvim normalno,to smo očekivali,to su očekivali i naši najljući konkurenti. Ali ništa od toga,mi sada strahujemo od jedne Slavije,Rudara i grčevito se borimo da izborimo nastup u Evropi.
Nakon početnih par dobrih poteza ova Uprava je u potpunosti izgubila konce i ušla u seriju grešaka i pogrešnih poteza,što zbog neznanja i nesposobnosti što zbog mutnih radnji i želje da se izmuze Tan.
Ukratko da se prisjetimo nekih:
-ulaženje u razne 'talove' sa kojekakvim menadžerima,interesdžijama i sumnjivim osobama,
-nepotizam prilikom zapošljavanja u Klub,nešto slično kao što političari rade u državnim firmama,
-katastrofalne pogreške u sportskom dijelu,loše procjene i stalne smjene trenera,odlasci i dolasci igrača,
-pokušaji da se zloupotrijebi Tan i njegov novac,
-afera 'punac' (ja lično se nisam popišanije osjećao kada je FKS u pitanju još od osamdeset i neke i onog famoznog oduzimanja bodova i proširenja lige)
-da ne nabrajam dalje...bilo je tu još dosta što većih što manjih propusta,
Sve ovo je dovelo do:
-nepovjerenja od strane Tana kada su finansije u pitanju i njegovog distanciranja od prvog tima te uskraćivanja daljih (eventualnih) ulaganja u ekipu
-velikog nezadovoljstva navijača uzrokovanog lošim rezultatima u posljednjoj sezoni,lošim radom sportskog dijela kluba i činjenice da su drugi klubovi sa puno manje sredstava i mogućnosti više postigli u sportskom dijelu već mi.

Zašto je ovo kriza?
Zato što navijači i članovi Skupštine Kluba faktički više nemaju nikakvog uticaja na sam Klub,pogotovo nemaju uticaja da nešto zahtjevaju ili traže. Ni smjene,ni odgovornost,ni izvještaje,ništa! To pravo,kao i pravo odlučivanja ima isključivo i jedino gospodin Tan! Ali je pitanje koliko on u stvari više i hoće i želi da se time bavi. Jer,njemu je dovoljno da Klub postoji,povremeno izbaci nekog igrača kojeg će unovčiti i to je to.
I ovo je jako bitno,FKS je prodat Vincentu Tanu za određeni iznos,ali nikada nije do kraja razjašnjeno i faktički nije jasno (govorim iz perspektive navijača) za koju tačno cifru i koje su njegove obaveze (osim vraćanja duga Kluba),kome šta pripada kada je lova u pitanju. Evo konkretno pare od Cimirota!? itd.
I na kraju postavlja se pitanje je li vrijedilo??? Je li vrijedilo da za vraćen dug i Akademiju damo Klub nekome koga faktički nije puno briga za isti i ko neće puno u njega ulagati,to je već i pokazao i javno rekao.
Sada šta i kako dalje? Otići će i Ješić ovih dana,to je sigurno,ALI šta onda,opet neki novi 'Ješić','Jarni','Kodro'...pa dokle više.
Koja je vizija ovog Kluba,koja je vizija Tana bolje reći???
Šta navijači mogu očekivati u narednom periodu???
Šta mi možemo uraditi da bude bolje???
I ima još mnogo pitanja bez odgovora...
Mnogo dobrog bi se moglo desiti u vremenu pred nama,ali nažalost (i bojim se toga) i mnogo lošeg. Evo već sada smo predmet šprdnje po medijima i kod navijača drugih klubova,a evo i predmet smo istrage NSBiH.
Bojim se Bogami totalnog kraha,otvorenog sukoba navijača i rukovodstva Kluba,možda čak navijača i samoga Tana.
Puno problema i dilema,a nigdje rješenja,a ni mi sami više ne možemo uticati i ne možemo uraditi pa skoro ništa,kao što smo mogli u bliskoj prošlosti.
Daj Bože da ovo izađe na dobro!

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 16 mar 2016, 16:47

muhamedhulk je napisao/la:Iskreno, ako DIno, Kusturica i dio UO (svi osim ona dva kineza :mrgreen: ) ne podnesu ostavke, nema smisla ni da Jesic ide. Ne zelim vise da gledam da se svi mijenjaju osim vodecih ljudi. J*bite se vise ! Poceo sam da sumnjam da sve prevaranti, a ove radnje oko premija, dovodjenja i otkaza igraca i trenera mi samo potvrdjuju sumnju. Hajmo polako kupite stvari !!!
Ne treba nama Tan da ih smjeni, ako im se navijaci popnu na ledja - a ne vidim nacin da ne nastave skandiranje da napuste Klub, oni ce ici. Moze Tan biti strovlasnik, ali ako nema navijaca, nema ni Kluba...
Jesic je pokusao nesto, nije uspio, podlegao pritisku i promjenio formaciju sinoc - sad pedala. Da je i sinoc odigrao 442, i izgubio, ne bi mu nista rekao..ali je ocito da su mu 'naredili' da promjeni formaciju. Tek sinoc skontas da nama ne fali jedan veznjak u sredini nego da NEMAMO igraca dobrog da odigra u sredini, u bilo kojoj formaciji.
Do neki dan si branio sve zivo, isli smo na titulu, a raja vidjela poslije Celika na cemu smo. hajd nebitno.
Cuj da je nastavio 442 ne bi mu nista rekao. Pa jesi ti vidio na sta lici ta formacija i naša igra u njoj? Ja ne znam da je neki trener gore vodio Sarajevo, pa ni u nekim prelaznim varijantama tipa Hurtića...KATASTROFA! Od izbora igraca do izbora taktike.
Jebote 99 % raje je vidjelo prije pocetka polusezone da ne mozemo sa ovakvom sredinom meda, samo onaj celavi tvrdoglavi glavonja ne vidi.
Ja sam za pored odlaska celavog za odlazak Dine, i na tome da se stane za sada. Kad dodje covjek koji istinski voli Sarajevo, vidjece ko jos treba da ide, rastjera ovu gamad oko kluba itd..

@High Dobar je guza, za termina!
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 16 mar 2016, 16:54

MosaaRajvosa je napisao/la:
muhamedhulk je napisao/la:Iskreno, ako DIno, Kusturica i dio UO (svi osim ona dva kineza :mrgreen: ) ne podnesu ostavke, nema smisla ni da Jesic ide. Ne zelim vise da gledam da se svi mijenjaju osim vodecih ljudi. J*bite se vise ! Poceo sam da sumnjam da sve prevaranti, a ove radnje oko premija, dovodjenja i otkaza igraca i trenera mi samo potvrdjuju sumnju. Hajmo polako kupite stvari !!!
Do neki dan si branio sve zivo, isli smo na titulu, a raja vidjela poslije Celika na cemu smo. hajd nebitno.
Cuj da je nastavio 442 ne bi mu nista rekao. Pa jesi ti vidio na sta lici ta formacija i naša igra u njoj? Ja ne znam da je neki trener gore vodio Sarajevo, pa ni u nekim prelaznim varijantama tipa Hurtića...KATASTROFA! Od izbora igraca do izbora taktike.
Jebote 99 % raje je vidjelo prije pocetka polusezone da ne mozemo sa ovakvom sredinom meda, samo onaj celavi tvrdoglavi glavonja ne vidi.
Ja sam za pored odlaska celavog za odlazak Dine, i na tome da se stane za sada. Kad dodje covjek koji istinski voli Sarajevo, vidjece ko jos treba da ide, rastjera ovu gamad oko kluba itd..

Dino mora otići, džaba nam je što će Ješić otići ako DIno ne ode jer on je jedan od glavnih (ako ne i jedini) krivac za za sve ovo što se dešava. Taj se utalio u sve živo!

I nemoj mu Boga ti davati taj nadimak guza! Znamo svi ko je pod tim nadimkom i nije fino porediti ih ni po tome.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 16 mar 2016, 16:58

DrustveniParazit je napisao/la:

Svi sve znate a ko je taj čovjek i Boga ti pa če doći što ne dođe ranije kad za kifle ne imasmo
Sarajevo ljubavi moja!

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 16 mar 2016, 17:00

Vjerujem da cemo se mi izvuci iz ovoga. VOLIM TE SARAJEVO!
Amer Dupovac!

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 16 mar 2016, 17:03

Sačekajmo još 5-6 utakmica pa onda tjerajmo . Samo strpljenja .
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 16 mar 2016, 17:03

Rahma je napisao/la:Vjerujem da cemo se mi izvuci iz ovoga. VOLIM TE SARAJEVO!
Ovakve komentare volim pa nije smak svijeta igrat če se opet zato sretno Sarajevo i da što prije ispšlivamo iz ovih govana
Sarajevo ljubavi moja!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 mar 2016, 17:05

Husref je uvjek bio ljudina,hordas i sportista.

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 16 mar 2016, 17:06

Ja bih im oprostio ovo sve, ako tresnu Zelju na Kosevu.
Samo mi jos jedno nije jasno, gdje je nestao onaj Emerson koji je igrao protiv Zrinjskog. Meni je igrac toliko drag, pa da i da igra najgore volio bih ga vidjeti u prvoj!!!
Amer Dupovac!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 mar 2016, 17:07

DrustveniParazit je napisao/la:0:28 Meni se plače :cry: :damn:

[youtube][/youtube]
Hus je pitar i ne može protiv sebe, jasno k'o dan.
Samo Saraj'vo.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 16 mar 2016, 17:13

Ja pisem iz ugla navijaca, ne nekog ko zna sta se desava u i oko Kluba. Ne mogu ja znati da li neko krade, potplacuje, a sjedim u kuci, ne znam nikog iz Kluba i sl. Nisam vjerovao da kradu, uzimaju, tale se, ali mi logika govori da je tako - slijed dogadjaja je gotovo identican svake sezone, uvijek isti scenarij sa trenerom i otkazom....
U onoj 442 se znalo da nema sredine, ali si bar imao 2 napadaca, pa si nesto i vrsio pritisak naprijed..ono sinoc :facepalm: vidjelo se zasto je igrano bez 10ke u ekipi (jer ne zna niko to odigrati u ekipi), i zato mi je krivo sto Jesic nije ostao dosljedan formaciji, pa sta bude. Ipak oni su cijele pripreme igrali samo 442, bez uigravanja bilo koje druge formacije. Ako ostane Jesic, treba forsirati 442 i dalje, jer nemas igraca da vezu pasove na sredini. Cisto zato.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 mar 2016, 17:14

On tehnicki moze napustiti Slobodu i postati trener Sarajeva. Samo sto bi se morao odreci ugovora (plata+bonusi), samo sto nisam siguran bi li na to nasa mutava uprava i pomislila + sto bi imamo problema u svim segmentima, ja bi iskreno volio da je trener jedini problem.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 16 mar 2016, 17:15, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 16 mar 2016, 17:14

Rahma je napisao/la:Ja bih im oprostio ovo sve, ako tresnu Zelju na Kosevu.
Samo mi jos jedno nije jasno, gdje je nestao onaj Emerson koji je igrao protiv Zrinjskog. Meni je igrac toliko drag, pa da i da igra najgore volio bih ga vidjeti u prvoj!!!
Nije nigdje nestao, omakla mu se dobra partija.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 16 mar 2016, 17:24

Sarajevo je odnedavno DJL i to lice može a i nemora da radi šta god da mu se prohtije u narednom periodu.Mislim da Dino Selimović nije kapacitet i autoritet koji može uspješno da vodi klub.Ova silna pomama oko naših trenera je boš priča jer naše rukovodstvo ne da je izgubilo kompas nego ga nisu nikad ni imali!!De facto,mi smo prodali klub za JEDNU titulu.Sad je sve do Tana,hoće li isti ubrizgati prijeko nam potrebnu finansijsku špricu ili eutanazijsku,znači bez daljnih davanja,kako je skoro otvoreno i izjavio,po mom mišljenju.Mi smo svakako navikli da punimo đepove jadovima bezdušnim ala Granov,unazad 25g.Sada nam je potreban kredit,ili nešto slično, ala Velež i kako je tamošnja bagra to uradila,iskoristila i sve raskrčmila.DINO, valja gradom proći i dalje živjeti!!!Ako je klub društvo jednog lica,nije grad!!!
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

FKS1946
Kontakt:

Post Postao/la FKS1946 » 16 mar 2016, 17:35

RollMan je napisao/la:Sačekajmo još 5-6 utakmica pa onda tjerajmo . Samo strpljenja .
Ko te placa ?
M.Delac 2

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bajroni, Bing [Bot], napoleon72, Proximic i 33 gosta.