A Sinanovic dobar cojk
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ma mislio sam uopsteno na predmet. A nije to nista, da cujes Osmica i kako cita else, pa kad kazee "ELZEEE"
A Sinanovic dobar cojk
, on je jedan od rijetkih koji zna znanje. Eh ima drugih poslova, znam da je i pilot on. Pa zbog toga sigurno izostaje, ne moze da stigne.
A Sinanovic dobar cojk
Mia San Mia
Naknadno ubacit samo jacu graficku.
Mia San Mia
Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Procesor je jako dobar ali cijena je fkt preniska, da ne kazem sumnjiva jer dobijas i 8 GB RAMaR32 je napisao/la:Kakav je ovaj procesor, i racunar uopste. Nekako mi izgleda povoljno, jeftino!?
Naknadno ubacit samo jacu graficku.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Dobar proc i5 trece generacije, koji ne zaostaje puno za 4670. Cini mi se tu je onaj thermalright il Scythe katana kuler, sto je odlicno. Provjeri napajanje, al sve u svemu, ok.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Pa i ja to gledam bas, jedva se i3 slabiji ubode po ovoj cijeni. I sto kazes jos 8gb rama, jos kako vidim dvije plocice po 4gb. Ostaje mjesta za nadogradnju.
Kontam da nije gdje ukradeno il nesto.
Ima li kakav kao test da se odradi, kao provjeri stanje racunara? Tipa nekog skeniranja.
Kontam da nije gdje ukradeno il nesto.
Ima li kakav kao test da se odradi, kao provjeri stanje racunara? Tipa nekog skeniranja.
Mia San Mia
Nadjete se na dogovorenom mjestu da oprobas.
Opteretis pc zahtjevnim programima il igrom, otvoris hw monitor da vidis temp (ne samo proca, neg maticne i grafe), odradis memtest za memoriju, hd tuner za kvalitet hdd, al usput i slusas krci li, te otvorsis glavno za sistemski izvjestaj tj. event viewer, koji pokazuje sve moguce greske sistema koje nekad mogu biti povezane i sa BSoD.
To je ona neka najbrza provjera, ustvari mozes preskociti mem test jer ce ti izbaciti u vieweru ak bude erora.
Ipak tek ces nakon odredjenog vremena viditi ima li kakav ozb kvar tj. da li ledi nakon duzeg forsiranja itd.
Opteretis pc zahtjevnim programima il igrom, otvoris hw monitor da vidis temp (ne samo proca, neg maticne i grafe), odradis memtest za memoriju, hd tuner za kvalitet hdd, al usput i slusas krci li, te otvorsis glavno za sistemski izvjestaj tj. event viewer, koji pokazuje sve moguce greske sistema koje nekad mogu biti povezane i sa BSoD.
To je ona neka najbrza provjera, ustvari mozes preskociti mem test jer ce ti izbaciti u vieweru ak bude erora.
Ipak tek ces nakon odredjenog vremena viditi ima li kakav ozb kvar tj. da li ledi nakon duzeg forsiranja itd.
Ako se ne varam to krcanje dolazi iz hdd-a pri opterecnju!? Sto uslovljava los hdd il nemogucnost obrade podataka momentalno, nego se mora cekati?
Sa ovim ostalim programima sam upoznat. Hvala
Sa ovim ostalim programima sam upoznat. Hvala
Mia San Mia
Ako je sve uredu hardwer + softwer, cak i stari ata hd rade dobro uz povremenu buku. Noviji to ne bi trebali, tj.da budu bucni, sve tecno ide od bootanja do obrade.
Skines neki info program, npr. CPUZ da vidis da li se sve poklapa na navedenom konfiguracijom.
Skines neki info program, npr. CPUZ da vidis da li se sve poklapa na navedenom konfiguracijom.
- Stone Island
- Kontakt:
Treba mi program kase, najjednostavniji moguci i besplatan. Potreban je za jednu noc tako da mi se ne isplati dati nekoliko stoja za to. Ako iko zna ista o ovome, bio bih mu zahvalan ili ako ima neko nekoga da to sklepa na brzinu, svakako, bilo bi za kafe.
Imam ASUSov laptop i od neki dan me poceo yebavat.
Stvar je u tome sto ga ne mogu upaliti, onaj power button uopste ne reaguje, jel neko imao slicnog problema, da li je rijec mozda o nekom kvaru na maticnoj ili je do nekog prekidaca ili nesto slicno ?
Znaci nije crko, lampica radi kada prikljucim punjac, ali jednostavno ga ne mogu upaliti, ne reaguje.
Stvar je u tome sto ga ne mogu upaliti, onaj power button uopste ne reaguje, jel neko imao slicnog problema, da li je rijec mozda o nekom kvaru na maticnoj ili je do nekog prekidaca ili nesto slicno ?
Znaci nije crko, lampica radi kada prikljucim punjac, ali jednostavno ga ne mogu upaliti, ne reaguje.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Gdje u okolici Sarajeva (Lukavica, Visoko, Kiseljak) i Sarajevu mogu uzeti jeftin i dobar laptop?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Odnesi na servis, flat od paljenja vjerovatno.bodi123 je napisao/la:Imam ASUSov laptop i od neki dan me poceo yebavat.
Valja li graficka nvidia geforce 310m 2gb ?
Za igre nije preporučenaMElloo je napisao/la:Valja li graficka nvidia geforce 310m 2gb ?
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
Problem je sljedeći:
Kad laptop povežem s TV-om pomoću HDMI kabla i kad pokrenem film, onda mi se često pojavljuju smetnje u slici; pomiješaju se pixeli, tj. čitava slika i onda čekam 10-ak sekundi da se to ne odledi i sve tako. U situaciji kad preko iste aplikacije film gledam samo na laptopu, toga nema. Do čega je. HDMI?
Kad laptop povežem s TV-om pomoću HDMI kabla i kad pokrenem film, onda mi se često pojavljuju smetnje u slici; pomiješaju se pixeli, tj. čitava slika i onda čekam 10-ak sekundi da se to ne odledi i sve tako. U situaciji kad preko iste aplikacije film gledam samo na laptopu, toga nema. Do čega je. HDMI?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
stavis sliku u isto vrijeme na laptop i tv?
stavi samo na tv
win + p
stavi samo na tv
win + p
- Donnie Darko
- Kontakt:
Koliko se krecu eksterni hdd-ovi od nekih 200, 300 gb?
Imaš na pik-u po 150km od 1tb tih externih diskova.Donnie Darko je napisao/la:Koliko se krecu eksterni hdd-ovi od nekih 200, 300 gb?
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
Sto se tice Kiseljaka,tu nema nikakvih posebnih laptopa za kupit,imaju svega dvije radnje i tu su novi i skupi,tako da potrazi dalje gdje.I usput odakle si,vidim da si spomenuo KiseljakKawhi je napisao/la:Gdje u okolici Sarajeva (Lukavica, Visoko, Kiseljak) i Sarajevu mogu uzeti jeftin i dobar laptop?
Do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.