Dugo vec pratim ovaj forum ali evo napokon sam odlucio da nesto napisem pa bih prvo zelio da pozdravim bordo bracu.
Teska je situacija. Pratim FKS vise od 10 godina I ne pamtim kad smo onako bespomocni bili na terenu pa ce mi valjda biti lakse da nesto napisem.
TAN je "vlasnik" FKS I mislim da je to svima nama jasno. Sad jel pravno vlasnik ili nesto drugo nije ni bitno. Ono sto jeste bitno je da on finansira I investira u FKS i zbog toga je on prvi covjek FKS (namjerno izbjegavam rijec vlasnik).
Nedavno nam je Dino rekao da smo probili budzet i takoder nam je neki dan rekao da je Tan doveo Jesica da "pocisti nered u klubu".
Ono sto ja zelim pitati je ko ce odgovorati i ko je kriv sto smo probili budzet? Nekako imam osjecaj da smo svi fokusirani na teren i na Jesica ali zaboravljamo kljucno pitanje. Ko je doveo igrace koji nisu igrali (Stepanov, Alispahic, Ikande, Kuoadio, itd) a i sigurno nisu jeftini bili pa smo zbog toga i probili budzet? Ne treba samo kriviti Dinu, jer su svi u FKS, od UO, sportskog direktora pa do Dine sigurno znali da su probili budzet i zbog toga mislim da su svi odgovorni. TAN je poslovni covjek, cuva svoju investiciju i zato je morao reagovati pa staviti svog covjeka u UO a i na kraju postavio Jesica. Mene interesuje sta da nismo probili budzet? Mozda se TAN nebi petljao, mozda nebi postavio Jesica...
Otvoreno cu reci, mislim da nam TAN moze pomoci a i biti problem. Pomogao nam je jer nas je izvukao iz govana. Napravio nam kamp i finansijski smo stabilni. Medutim, zasto mislim da nam moze biti problem. Kao sto sam gore napisao, TAN je prvi covjek FKS i sigurno se pita za dosta toga. Vidim da Jesic nije vise trener ali isto tako mogao je TAN reci ostaje Jesic do kraja sezone, jos dvije godine i sta bi mi radili? Ljudi iz UO sigurno ne bi rekli TAN-u da nije upravu vec bi se slozili sa njegovom odlukom. Uzeo sam kao primjer trener, moze biti bilo sta ali poenta prica je da se TAN pita, da je prvi covjek FKS i da mi njega "moramo" slusati .
Na kraju samo zelim reci da mi moramo imati plan. Nebitno ko je u UO, ko je trener, mi moramo (FKS) znati sta zelimo u slijedecih 5-10 godina. Uspjeli smo "spasiti" klub ali sta dalje? Sta nam je slijedeci korak? Kada budemo imali plan onda cemo znati kakvog trenera zelimo, kakve igrace, itd.
Halalite na malo duzi post...