Rekonstrukcija stadiona u BiH

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la badblueboylivno » 10 mar 2016, 20:05

brigsiroki je napisao/la:šta bi sa vašim stadionom sa onih 5 redova tribine,jesu se napravile?? :D
Pola tribine je gotovo (treba staviti stolice), drugu polovicu tek moraju počet radit. Nadam se da je razlog zastoja bila zima, iako je bila blaga. :D Kad je se počelo, mora se završit jer ako sad to ne srede, tko zna kad će.

To izgleda otprilike ovako, primitivni grafikon:

|__________|____|__________|

Ovaj lijevi, crveni dio je gotov, 45-50 metara, tri sektora, četiri stepeništa. Ovo u sredini nije i očito neće biti dirano, mogu se staviti stolice, a ovo s desne strane, plavo, se tek treba početi raditi - skinut je dio starog betona.

Probat ću poslikat.
Hayley <3

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 10 mar 2016, 20:13

Biki je napisao/la:Gdje je to na Vrbasu!? I pazi molim te, svakakvih zastava na jarbolima pored fudbalskog terena, nigdje yastave BiH!? A hoce u Premijer ligu BiH!? :puke:
Igraju ligu rs-a, zato i nema zastave BiH, nema je ni jedna ekipa u prvoj ligi rs.. Sto se tice umjetne trave, bolja je kvalitetna umjetna podloga nego pola ovih tzv. travnatih terena u nasoj ligi..

realancojk
Kontakt:

Post Postao/la realancojk » 11 mar 2016, 19:16

cikazubo je napisao/la:
Biki je napisao/la:Gdje je to na Vrbasu!? I pazi molim te, svakakvih zastava na jarbolima pored fudbalskog terena, nigdje yastave BiH!? A hoce u Premijer ligu BiH!? :puke:
Igraju ligu rs-a, zato i nema zastave BiH, nema je ni jedna ekipa u prvoj ligi rs.. Sto se tice umjetne trave, bolja je kvalitetna umjetna podloga nego pola ovih tzv. travnatih terena u nasoj ligi..
Ovisi od kluba do kluba da li zeli staviti
slika
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 12 mar 2016, 10:24

Svečano otvorene nove svlačionice na stadionu Luke :thumbup:
Stadion Luke od danas i zvanično ima nove svlačionice što je nastavak priče koja traje tri posljednje godine, a vezana je za politiku Upravnog odbora o ulaganju u infrastrukturu stadiona kao preduslova za buduće pozitivne rezultate svih sportskih selekcija koje treniraju na stadionu Luke.
slika
slika
slika
slika

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 mar 2016, 18:54

Željezničar na racun nacelnika Koldže i bivsih uprava kluba :D znaci ja umirem

slika

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 mar 2016, 21:06

Daleko najjaca objava koju sam vidio ovih dana, samo mi bilo mrsko slikat i postavljat :mrgreen:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 mar 2016, 22:25

Ovi barem ispunise obecanje, ukazao se bager na Grbavici :D

slika

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 mar 2016, 22:49

FK Željezničar obavještava o koracima za ispunjenje uslova za igranje evropskih utakmica na Grbavici
FK Željezničar je napisao/la:FK Željezničar zeli obavijestiti navijače, članove Kluba, sponzore i prijatelje Kluba o koracima i radnjama koje treba poduzeti da bi do 31.05.2016. godine bili ispunjeni svi uslovi za igranje utakmica u okviru UEFA-inih takmičenja.

PLANIRANI RADOVI

1. Reflektori – Izvršiti kontrolu kvaliteta osvjetljenja reflektora od strane ovlaštene kompanije, a prema uputama NS/FS BiH i u skladu sa UEFA pravilnikom uz obezbjeđenje certifikata.
2. Agregat za reflektore – Potrebno je obezbijediti agregat kao rezervni sistem napajanja električnom energijom.
3. Jarboli – Potrebno je instalirati dva dodatna jarbola.
4. Obezbijediti prostoriju za delegate.
5. Područje za parkiranje – Potrebno je obezbijediti vidno označen prostor za parkiranje dva autobusa, 10 automobila za ekipe i službene osobe, te 50 parking mjesta za VIP osobe.
6. Opremanje ambulante.
7. Obezbijediti prostoriju za doping kontrolu prema pravilniku UEFA-e.
8. Zapadna tribina – Postojeću drvenu konstrukciju u potpunosti zamijeniti čeličnom konstrukcijom sa protukliznim limom ispod sjedala i gazišta i ugraditi nove stolice po UEFA standardu.
9. Obezbijediti kontrolnu prostoriju.
10. Obezbijediti radno područje za medije i radni prostor za 50 novinara.
11. Izgraditi TV studij.
12. Izgraditi dodatne sanitarne objekte prema UEFA pravilnku.
13. Obezbijediti prostoriju za prvu pomoć.
14. Ugraditi nedostajeće stolice na sjevernu tribinu stadiona.

USLOVI KOJE TREBA ISPUNITI ZA DOBIJANJE CERTIFIKATA BEZBJEDNOSTI

1. Postaviti zaštitnu ogradu iznad južne tribine.
2. Urediti evakuacijski put na južnoj tribini.
3. Postaviti zaštitnu mrežu ispod južne tribine.
4. Obezbijediti kapiju za južnu tribinu.

Upravljačka struktura Kluba će do kraja iduće sedmice na zvaničnoj stranici Kluba objaviti precizne informacije o gradnji istočne tribine. Pozivamo navijače i članove Kluba da porodičnim posjetama utakmicama podrže izgradnju evropske Grbavice.

Kao simboličan početni korak, igrači, stručni štab, članovi skupštine, članovi upravljačkih struktura Kluba i prijatelji Kluba su ličnim sredstvima obezbijedili kupovinu 550 stolica.

Cijena stolice po UEFA standardu je 26.40 KM + PDV, sa ugradnjom. Uplata je izvršena na poseban račun u UNICREDIT banci, koji je namjenski otvoren za planirane donacije sponzora, navijača, članova Kluba i ulagača koji će pomoći izgradnju evropske Grbavice.

BROJ RAČUNA 3389002208030216

Obezbijeđena je apsolutna kontrola tokova novca na računu. Kada projekat bude završen, FK Željezničar će objaviti rekapitulaciju izvora prihoda i troška izvršenih radova.

Za evropsku Grbavicu! Mi smo Željini, Željo je naš.
fkzeljeznicar.ba

Ova gore slika sa bagerom je po mojoj pretpostavci parking za dva autobusa i 10 automobila za momcadi i sluzbene osobe koji moraju biti u neposrednoj blizini stadiona i to u blizini podrucja za igrace i sluzbene osobe u sklopu stadiona. VIP paking sa 50 parking mjesta ne mora biti u neposrednoj blizini stadiona (no mora biti na sigurnom i zasticenom podrucju) i izgradnja tog parkinga uz stadion bi bila promasena investicija. No kako god, svaka cast klubu! :)

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 15 mar 2016, 23:45

da je bilo volje mogao je ovo željo odavno napraviti... a što se tiče uslova očekivao sam da će te morati zamjeniti drvenu konstrukciju... ali sve u svemu biće tu posla ali sve se može uraditi ako imaš prostor i keš :) očekujem da stavljate slike u budućnosti da vidimo kako radovi napreduju...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 mar 2016, 23:50

Zanimljiva mi je ova osma stavka. To bi znacilo da se zapad u potpunosti rusi, tj drvena konstrukcija. Nadam se da ce postaviti tribinu duz cijelog terena, da nece biti u tri dijela kao sada.

Interesantno i da se spominje IZGRADNJA istoka sto znaci da ce tu biti nekih vecih betonskih radova, a ne samo uredjivanje postojece tribine.

Gradit se mora, krpanjima je dosao kraj. Nadam se da ce to svi cim prije shvatiti.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 mar 2016, 01:39

Nisam ja ocekivao ovu osmu stavku da budem iskren. Spominjao sam Craven Cottage no na drugu ruku ta njihova drvena tribina je pod zastitom drzave pa mozda je i UEFA izasla u susret.

Ovo su po mom misljenju smijesni zahvati koje bi trebali da ispune svi klubovi koji igraju ili imaju u planu igrati musku Premijer ligu BiH tako da mi je drago da je Željezničar shvatio da trenutno stanje sa stadionom nije prihvatljivo za nas klub. Vise od Evrope na Grbavici meni je drago da ce napokon stadion biti uslovniji i za utakmice Premijer lige jer ipak cesce boravim na njemu u domacim takmicenjima nego evropskim :)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 mar 2016, 09:42

Fulham ima dozvolu samo zbog te zastite drzave, inace ne bi, davno sam nekad gledao ili citao nesto o tome. Ali i u toj zastiti drzave moras ipak zadovoljiti neki kriterij, tribina mora biti bezbijedna. Da npr. Rad vidi Europu klinac bi ju igrali na Banjici.

Vidjet cemo sto ce biti na Grbavici. Meni je prvo palo napamet da ce drvo obloziti limom, ali odmah skontah da to nije to, mada bi ta opcija ovim iz nase lige takodjer prva pala napamet, ali mi se cini da su u Zeljeznicaru ipak ozbiljno krenuli u posao.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 16 mar 2016, 13:34

Apsolutno podržavam radove na Grbavici, no ostaje pitanje, da li se odustalo od potpune rekonstrukcije stadiona najavljene ja mislim u decembru? Ako nije, onda mi se čini ok da se renovira ovo što imamo, dok je izgradnja istoka ipak malo skuplja zahebancija...

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 16 mar 2016, 14:11

Signore je napisao/la:Zanimljiva mi je ova osma stavka. To bi znacilo da se zapad u potpunosti rusi, tj drvena konstrukcija. Nadam se da ce postaviti tribinu duz cijelog terena, da nece biti u tri dijela kao sada.

Interesantno i da se spominje IZGRADNJA istoka sto znaci da ce tu biti nekih vecih betonskih radova, a ne samo uredjivanje postojece tribine.

Gradit se mora, krpanjima je dosao kraj. Nadam se da ce to svi cim prije shvatiti.
Zapad se ne rusi,samo se skidaju drvene grede na kojima su stolice.Temelji,sve oko prostorija i svlacionica je zidano,samo je gornji dio drveni,kao krovna konstrukcija i to ce biti zamjenjeno zeljezom.
istok se betonira i dodaje se jos par redova stolica zeljezom.
Nece se nist puno raditi,jer ce se sve rusiti kad bude definitivna gradnja novih tribina
Sveukupno +3000 stolica

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 mar 2016, 15:20

Ovo je super. Imat će Plavi retro stadion, baš po mom ukusu.
Hayley <3

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 mar 2016, 23:24

kvalitet je napisao/la:Apsolutno podržavam radove na Grbavici, no ostaje pitanje, da li se odustalo od potpune rekonstrukcije stadiona najavljene ja mislim u decembru? Ako nije, onda mi se čini ok da se renovira ovo što imamo, dok je izgradnja istoka ipak malo skuplja zahebancija...
Ovo je malo sredjivanje stadiona kako bi dobio licensu za uefa takmicenja. A onda krajem godine se planira ozbiljno krenuti u potpunu rekonstrukciju stadiona vrijednu milione i milione €...
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 mar 2016, 23:42

Upravo sto Javier kaze, ovo sminkanje ne iskljucuje gradnju novog stadiona. Ovi radovi su za moj ukus neko revitaliziranje stadiona zbog vise od 10 godina veoma malo brige i odrzavanja. Da se svake godine ulagalo oko 100000-200000 u stadion kao sto treba da se radi, ne bi sada ovako gledali na ove radove kao da je rijec o necemu velikom.

Za buducnost i novi stadion, to nece to biti rekonstrukcija stadiona vec u punom smislu rijeci izgradnja novog stadiona. Rekonstrukcija ce biti samo sjeverne tribine u koju treba takodjer uloziti oko milion KM.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 17 mar 2016, 07:51

JavierBosnia je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:Apsolutno podržavam radove na Grbavici, no ostaje pitanje, da li se odustalo od potpune rekonstrukcije stadiona najavljene ja mislim u decembru? Ako nije, onda mi se čini ok da se renovira ovo što imamo, dok je izgradnja istoka ipak malo skuplja zahebancija...
Ovo je malo sredjivanje stadiona kako bi dobio licensu za uefa takmicenja. A onda krajem godine se planira ozbiljno krenuti u potpunu rekonstrukciju stadiona vrijednu milione i milione €...
Mislis poslije izbora ce krenuti radovi? ma daj.... uvijek pred svake izbore se prica o izgradnji stadioni i cim izbori zavrse, i prica oko stadiona se samim tim zavrsi!
Nego gradi malo pomalo sam, koliko mozes i ne uzdaj se u megalomanske projekte od kojih na kraju ne bude nista! Ovo je dobar potez, nesto konkretno a ne da se zavrsi samo na nekim maketam i obecanjima.. Stadion bi nakon ovih radova trebao poprimiti znatno ljepsi izgled i za sada to je nasa realnost!..

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 17 mar 2016, 09:14

uglavnom na grbavici ce biti u funkciji istok? to me zanima , sa stolicama i td , to je vec super :D

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 17 mar 2016, 09:26

HeraklitMracni je napisao/la:uglavnom na grbavici ce biti u funkciji istok? to me zanima , sa stolicama i td , to je vec super :D
Naredne sedmice ce biti predocen plan radova na Istoku. Kad se napravi, bice to ponajbolja mjesta na stadionu i nadam se da nece ici gostujucim navijacima! Upravo ova tribina treba da donese i profit jer ce karte biti skuplje od juga i sjevera.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []