ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la bodi123 » 17 mar 2016, 02:09

Mig_Mig je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Slika i prilika Rafe ove sezone od sjaja do ocaja. Ili set ode u TB ili ga uzme 6-0 :urnebes:

btw odlican mec za sada sa Zverevom, mnogo dobrih poena, malac igra odlicno ovaj turnir
Ovdje se nadal ne pita nista, koliko mu Zverev da, toliko on uzme ! Toliko o tom setu 6-0 ! Mali je mrtav umoran !
Jest, evo ga mrtav umoran je i u trecem setu :lol: , a upravo je zachokirao na mec lopti, pišno je u gaće od straha za pobjedom. :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 17 mar 2016, 02:09

Dobro da Zverev nije Bosanac ovde bi sad bila ziva histerija.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 17 mar 2016, 02:15

Tenis je igra psihe yeb te od pobjede do poraza glat hahha.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 mar 2016, 02:22

Rafael Nadal :bow:

Kako ga ne voljeti sunce mu yebem, kako ne voljeti ovakvu psihu, ovakav sampionski mentalitet, kako pobogu brate ? :bow: :salut:

Jedini covjek na planeti koji na 6-0, 5-0 i 40 0 za protivnika ce i dalje vjerovati da moze okrenuti i dati svoj posljednji atom snage.

Kakav zadnji poen na mecu, sve u svemu what a match sto bi rekli Ameri. :clap:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 mar 2016, 02:23

bodi123 je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Slika i prilika Rafe ove sezone od sjaja do ocaja. Ili set ode u TB ili ga uzme 6-0 :urnebes:

btw odlican mec za sada sa Zverevom, mnogo dobrih poena, malac igra odlicno ovaj turnir
Ovdje se nadal ne pita nista, koliko mu Zverev da, toliko on uzme ! Toliko o tom setu 6-0 ! Mali je mrtav umoran !
Jest, evo ga mrtav umoran je i u trecem setu :lol: , a upravo je zachokirao na mec lopti, pišno je u gaće od straha za pobjedom. :mrgreen:
Sta ti je covjece? pa vjerovatno mu ti otac mozes da budes !
Max Allegri

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 17 mar 2016, 02:25

Kako je samo stegnuta bila ruka mladog Svabe pri kraju,a na ruku mu nije isla ni cinjenica da je Nadal upravo u zadnja 4 gejma podsjetio na stare dane.Sve u svemu,sjajan mec :clap:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 mar 2016, 02:30

Mig_Mig je napisao/la: Sta ti je covjece? pa vjerovatno mu ti otac mozes da budes !
Pa nisam ni ja toliko mator. :mrgreen:
Ajde buraz prati Delpa, pusti se Rafe sviju ti. Kakav crni umor covjek je u trecem setu odservirao nekoliko aseva preko 210 na sat, a udarao je kao iz topa jake baseline udarce, sve do tog gema gdje se prepao pobjede a Rafa pokazao da jos u njemu ima vatre i adio russian boy :kafa:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 17 mar 2016, 02:33

Upravo.Kakav umor on ima s 19 godina majke ti?Frajer je najbolji tenis igrao u zadnjem setu,sve do one 2-3 vezane greske prije i na mec lopti.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 17 mar 2016, 02:35

Zverev je poklonio mec Nadalu .Rafa kao da je osvojio Grand slam yebo te .

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 mar 2016, 02:43

bodi123 je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la: Sta ti je covjece? pa vjerovatno mu ti otac mozes da budes !
Pa nisam ni ja toliko mator. :mrgreen:
Ajde buraz prati Delpa, pusti se Rafe sviju ti. Kakav crni umor covjek je u trecem setu odservirao nekoliko aseva preko 210 na sat, a udarao je kao iz topa jake baseline udarce, sve do tog gema gdje se prepao pobjede a Rafa pokazao da jos u njemu ima vatre i adio russian boy :kafa:
Kakve veze ima snaga, sa izdržljivošću? treci set je odgirao, jer je drugi prespavao ! Djecak je totalno umoran, nakon maratonski meceva u DC, i svih meceva na IW, ovo danas je bio maximum ! Vidim ja da ti nisi mator
AshburtonG, pogledaj zadnjih 15 dana, broj meceva, i koliko je proveo na terenu, Rafi iz najboljih dana bi bilo previse !
Max Allegri

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 mar 2016, 02:50

Snaga kakve veze ima sa izdrljivoscu ?
Pa kakve nema boga ti ? :)
Pa ti si napisao da je covjek umoran. Kada si umoran onda ti je ponestalo snage, ili mozes biti umoran, a da pucas od snage i da serviras aseve po 210 km/h ? Daj ne baljezgaj prijatelju molim te, izgubio je jer je jos zelen a Rafa je ukljucio svoj god-mode na par minuta i to je to.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 mar 2016, 03:04

bodi123 je napisao/la:Snaga kakve veze ima sa izdrljivoscu ?
Pa ti si napisao da je covjek umoran. Kada si umoran onda ti je ponestalo snage, ili mozes biti umoran, a da pucas od snage i da serviras aseve po 210 km/h ? Daj ne baljezgaj prijatelju molim te, izgubio je jer je jos zelen a Rafa je ukljucio svoj god-mode na par minuta i to je to.
Hahah, pa nije to tako ! Neuk si, cekaj http://coachingintennis.com/za-trenere/ ... a-priprema! Imas fino, Snaga, pa podjelu i bas sve fino pise !Pa onda nastavi dalje..
Max Allegri

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 mar 2016, 03:08

Mig_Mig je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Snaga kakve veze ima sa izdrljivoscu ?
Hahah, pa nije to tako ! Neuk si, cekaj http://coachingintennis.com/za-trenere/ ... a-priprema! Imas fino, Snaga, pa podjelu i bas sve fino pise !Pa onda nastavi dalje..
S obzirom da je izdržljivost sposobnost što dužeg obavljanja rada određenog intenziteta, a da je za rad potrebna energija, proizlazi da su energetski kapaciteti (odnosno funkcionalne sposobnosti) čovjeka glavne determinante izdržljivosti.

Jos cu dodati kao covjek koji je u bliskom kontaktu sa fizikom, Snaga je izvršeni rad u jedinici vremena ili promjena energije u jednici vremena.

:beba:

I kako nema veze jedno sa drugim ? :wave:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 mar 2016, 03:15

Odlicno, samo jos nisi citao snagu !Recimo za taj Servis! U pojedinim natjecateljskim situacijama u kojima je potrebno razviti maksimalno veliku silu u što kraćem vrremenu! Vidis to je snaga, i on to moze u svakom momentu bez obzira na razoj izdrzljivosti, vidis npr, kada bi doveli nekog strongmana, on bi mogoa da odservira preko 250kmh, a to ne znaci da bi mogao da dugo obavlja odredjeni intezitet napora?! I da reci mi, sve to sto si napisao, kakve veze ima sa ovim sto ti tvrdis?
Max Allegri

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 mar 2016, 03:22

Opet nisi u pravu. Ja ti garantujem da taj strongman ne bi mogao odservirati preko 180 km/h. Vidi se da nikada nisi uzeo reket u ruke i otisao prebaciti koju na terenu. Da ti pomognem, servis ne zavisi iskljucivo od snage servera, nego od tehnike pri samom izvodjenju istog(snaga servisa se crpi iz nogu pa kroz citavo tijelo pri samom trzaju kod kontakta glave reketa sa lopticom, a ne od jacine bicepsa servera, s toga i nekim teniserima koji su kost i koza servisi preko 210 km/h, a nekim nabijenim deckima ne prelaze 210...) te vrste servisa.

Mislim da smo otisli offtopic a dosta si dobio od mene informacija, dosta za veceras.

Ti tvrdis da snaga nema veze sa izdrzljivoscu, ja sam ti potkrijepio argument koji direktno povezuje snagu sa izdrzljivoscu, sta je nejasno ?

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 mar 2016, 03:31

OPs-- ! Vidis li sta si napisao, znaci Zverev npr. ima odlicnu tehniku izvodjenja servisa ! Repetivnu snagu odredjenih misica i crpi snagu iz nogu kroz citavo tijelo,i stoga uvijek servis moze da mu ide oko 200kmh ! (Zakljucismo da servis ovisi i o tehnici)A to nikako ne znaci, da on sa 18godina, moze u 15 dana odigrati 8 meceva, sa prosjecnim trajanjem od 2h! :salut:
Max Allegri

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 mar 2016, 03:36

Nedokazan si momak. Gdje sam ja napisao da servis ne zavisi od snage nego od tehnike samo ? Vidis li fino rijec iskljucivo u mom prethodnom postu, s cim sam ti objasnio tvoj primjer sa strongmanom koji je glup i totalni apsurd. Pricam ti o tome da je Zverevu ponestalo snage i izdrljivosti on ne bi mogao lupati aseve po 210km/h i winnere sa osnovne linije po 150km/h citav treci set. a onda u posljednja 3 gema zachokirati.

Dosta je vise, misli da je Zverevu ponestalo izdrzljivosti a da nije se usrao pobjede kao grlica, tvoja stvar svakako, ja te ocigledno ne mogu ubijediti u suprotno.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 mar 2016, 03:42

:D covjece, ne mozes, jer nauka ne kaze tako ! Usput, jako volim Rafu :)
Max Allegri

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 mar 2016, 03:46

Drago mi je, i meni je Delpo jedan od drazih na touru svakako. :thumbup:

OnaJeBomba
Kontakt:

Post Postao/la OnaJeBomba » 17 mar 2016, 17:33

bodi123 je napisao/la:Rafael Nadal :bow:

Kako ga ne voljeti sunce mu yebem, kako ne voljeti ovakvu psihu, ovakav sampionski mentalitet, kako pobogu brate ? :bow: :salut:

Jedini covjek na planeti koji na 6-0, 5-0 i 40 0 za protivnika ce i dalje vjerovati da moze okrenuti i dati svoj posljednji atom snage.

Kakav zadnji poen na mecu, sve u svemu what a match sto bi rekli Ameri. :clap:

Dovoljno je reci NAJBOLJI i 1 :tokralju: 2 :tokralju: 3 :tokralju: 4 :tokralju: 5 :tokralju: 6 :tokralju: 7 :tokralju: 8 :tokralju: 9 :tokralju: 10 :tokralju: 11 :tokralju: 12 :tokralju: 13 :tokralju: 14 :tokralju: ...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []