Rekonstrukcija stadiona u BiH

AnelZ
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la AnelZ » 17 mar 2016, 09:33

Na sluzbenoj stranici je klub rekao da ce informacije o istoku objaviti do kraja naredne sedmice (27.3.) tako da cemo vidjeti sta zapravo klub planira sa tom tribinom :) ono sto se prica (znaci nije sluzbeno) jeste da ce se obnoviti trenutno gaziste te da ce se postaviti jos nekoliko redova celicnih tribina kao prirodni nastavak istoka te ce se lokomotiva pomjeriti prema jugu. Prva dva-tri reda istoka nece biti u funkciji zbog ograde i loseg pogleda. Klub takodjer mora pronaci nove lokacije za one silne reklame koje se nalaze upravo na toj ogradi jer mislim da bi smetale ljudima.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 17 mar 2016, 09:35

Istok ide čelična konstrukcija, prva dva reda bez stolica, vjerovatno se diže u nivou sjevera, bice par redova vise nego sad, @biki cisto sumnjam da ce biti skuplja karta, ipak je sjever natrkiven iako je iza gola.. Na zapadu se takodje drvena mijenja čeličnom konstrukcijom, tako da ukoliko u narednih par godina krene gradnja komplet novog stadiona mozes obje tribine ( zapad i istok ) bez problema dici i postaviti negdje drugo ili prodati nekome, zato se i ne rade betonske..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 17 mar 2016, 09:57

Cek. Sta na kraju rade s istokom? Beton plus tih par redova celika ili sve u celiku? Kada bi uradili sve u celiku i u nivou sjevera to bi bilo fenomenalno.

Goste najjednostavnije smjestiti na sjeverozapad. Bilo gdje na istocnoj strani bi trebale dvije tampon zone. Ovako jedna dovoljna uz ogradu do krova.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 17 mar 2016, 10:08

Signore je napisao/la:Cek. Sta na kraju rade s istokom? Beton plus tih par redova celika ili sve u celiku? Kada bi uradili sve u celiku i u nivou sjevera to bi bilo fenomenalno.

Goste najjednostavnije smjestiti na sjeverozapad. Bilo gdje na istocnoj strani bi trebale dvije tampon zone. Ovako jedna dovoljna uz ogradu do krova.
Ja kako znam ide celicna konstrukcija sve, tako da to uvijek mozes skloniti u slucaju gradnje stadiona, znas kako je na zapadu drvena ist tako ce biti samo čelične i tako obje tribine, a za gostujuce i mene bas interesuje koja ce biti rjesenja, ja bi ih u zdenku kao prije al u onaj dio iznad kapije tj iznad onog tunela gdje parkiraju vatrogasce hitnu itd i dobar kavez napravit i mreze s dvije strane kako nebi moglo nista proletit..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 17 mar 2016, 10:11

Znam za zapad sve, ali za istok se prica nekoliko prica pa ne znam koja je tocna. Ipak, najbolje cemo znati za desetak dana kada klub i sluzbeno predstavi plan gradnje istoka.

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 17 mar 2016, 10:22

Signore je napisao/la:Znam za zapad sve, ali za istok se prica nekoliko prica pa ne znam koja je tocna. Ipak, najbolje cemo znati za desetak dana kada klub i sluzbeno predstavi plan gradnje istoka.
vi koji ste u građevinskoj struci,koliko bi koštao istok ,da se radi u željeznoj a koliko u betonskoj konstrukciji?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 mar 2016, 11:16

Signore je napisao/la:Cek. Sta na kraju rade s istokom? Beton plus tih par redova celika ili sve u celiku? Kada bi uradili sve u celiku i u nivou sjevera to bi bilo fenomenalno.

Nema sanse da se istok izjednaci sa sjeverom... Jer je sjeverna tribina visocije postavljena od terena, tako da bi citav istok trebali podici za 2 metra, cime bi izgubili sve one dosadasnje redove... Ondje sve sto ce se uradit mozda izlit jos 2-3 reda i postavit stolice
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 17 mar 2016, 11:29

zeljezo je pravo jeftino, nikad jeftinije nije bilo, i za relativno male pare bi se mogle napraviti fine tribine, mislim na istok i zapad, da budu istih gabarita, da to lici na nesto....postaviti stolice i to je odmah drugi -ljepsi i moderniji izgled Grbavice. To je ono sto je realno, a price o gradnji potpuno novih betonskih tribina ostaviti kad bude para... Grbavica bi se sa malo para mogla preporoditi. 1 milion KM, bi preporodilo stadion!

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 17 mar 2016, 11:48

bosnas_ je napisao/la:zeljezo je pravo jeftino, nikad jeftinije nije bilo, i za relativno male pare bi se mogle napraviti fine tribine, mislim na istok i zapad, da budu istih gabarita, da to lici na nesto....postaviti stolice i to je odmah drugi -ljepsi i moderniji izgled Grbavice. To je ono sto je realno, a price o gradnji potpuno novih betonskih tribina ostaviti kad bude para... Grbavica bi se sa malo para mogla preporoditi. 1 milion KM, bi preporodilo stadion!
U Gradačcu prema nekim procjenama tribina je koštala oko 1500000 km bez krova(sa podtribinskim sadržajem),dužina i visina odprilike da se poklopi sa sjeverom Grbavice...mislim da će i ta montažna tribina koštati par stotina hiljada km :hmmmmm:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 17 mar 2016, 12:04

zmaj348 je napisao/la:
Signore je napisao/la:Znam za zapad sve, ali za istok se prica nekoliko prica pa ne znam koja je tocna. Ipak, najbolje cemo znati za desetak dana kada klub i sluzbeno predstavi plan gradnje istoka.
vi koji ste u građevinskoj struci,koliko bi koštao istok ,da se radi u željeznoj a koliko u betonskoj konstrukciji?
Nisam u gradjevini, ali cini mi se da sam negdje citao da je cijena priblizna s tim da se s celikom to moze izvesti jeftinije nego s betonom.

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 17 mar 2016, 13:01

Signore je napisao/la:
zmaj348 je napisao/la:
Nisam u gradjevini, ali cini mi se da sam negdje citao da je cijena priblizna s tim da se s celikom to moze izvesti jeftinije nego s betonom.
ja nešto nisam za tu tribinu sa čelikom,za mene je beton zakon zbog dugotrajnosti i samog održavanja(naročito ovo zadnje-poznavajući nas)..imaš li neku sliku tih tribina od čelika koja bi mogla biti približna istoku Grbavice?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 17 mar 2016, 14:53

Pa kod nas se ni beton ne odrzava, jer da se odrzava taj istok nikad ne bi ni propao. Sto god nam dadnes necemo odrzavati i propast ce. Ja nemam nista protiv Celika jer beton nije dugovjecniji od njega, jos ako se odrzava Celik moze puno vise potrajati.

Ne znam kakvu bih ti tribinu postavio da je cijela od celika, ali evo jedan primjer kombinacije celika i betona.

slika

To je stadion Seneca, druga liga Slovacke.

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 17 mar 2016, 15:37

Signore je napisao/la:Pa kod nas se ni beton ne odrzava, jer da se odrzava taj istok nikad ne bi ni propao. Sto god nam dadnes necemo odrzavati i propast ce. Ja nemam nista protiv Celika jer beton nije dugovjecniji od njega, jos ako se odrzava Celik moze puno vise potrajati.

Ne znam kakvu bih ti tribinu postavio da je cijela od celika, ali evo jedan primjer kombinacije celika i betona.

slika

To je stadion Seneca, druga liga Slovacke.
Koliko vidim ovo je betonska konstrukcija,stepenice-gazista su od čelika..na telefonu sam pa mi je teško sada naći,ali sam jutros našao par dobrih slika gdje su tribine,krov u potpunosti od čelika..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 17 mar 2016, 16:04

Ne. To je 100% celicna konstrukcija dolje. Pratio sam rekonstrukciju tog stadiona pa znam.

A sto se tice stadiona da su komplet tribine u celiku i jos da ima krov? Pa postavio sam ja na ovoj temi hrpu takvih

Partizán Bardejov

slika

FK Senica

slika

FC Myjava

slika

Ova tri stadiona su iz Slovacke. U Slovackoj se to radi na veliko. U tijeku je jos nekoliko projekata, a pored ova tri ima ih jos nekoliko gotovih, ali da ne trazim

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 17 mar 2016, 16:34

Uh,što je ovo dobro,povlačim sve što sam napisao-čelik je zakon :mrgreen: ..nisam znao da ima ovako dobrih rješenja,a još ako je jeftinije tim bolje,ono što sam ja jutros gledao nije ni blizu ovoga..

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 mar 2016, 16:56

zmaj348 je napisao/la:
Jeftiniji je beton ako imaju namjeru samo povrsinski obnoviti.
slika
Ne treba velika klasa betona, armatura isto najslabija.

Sad da rade potpuno novu tribinu od celika nema logike, barem ne meni.

Da rade istu kao sjever onda ide beton, krovna konstrukcija celik.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 17 mar 2016, 20:37

Ako će se istok Grbavice podići za nekoliko redova a na prvih nekoliko neće biti postavljene stolice to neće lijepo izgledati.Onda bolje tih prvih nekoliko redova zabetonirati ravno i fino ofarbati.

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 17 mar 2016, 21:05

nellic07 je napisao/la:Ako će se istok Grbavice podići za nekoliko redova a na prvih nekoliko neće biti postavljene stolice to neće lijepo izgledati.Onda bolje tih prvih nekoliko redova zabetonirati ravno i fino ofarbati.
Koliko znam dio radova na istočnoj tribini će biti samo postavljanje dijela osnove za izgradnju novog istoka.
Uradiće se samo neophodno za desetak redova stolica,ograda će se sniziti zbog bolje preglednosti.
Zapadna tribina će dobiti metalnu konstrukciju na betonskoj osnovi.Sve ovo će se ukloniti kad počne izgradnja
potpuno nove Grbavice.Ovo sam najavio,ne baš doslovno, prije možda mjesec dana.
SAD JE NA NAMA DA PODRŽIMO KOLIKO MOŽEMO. ZA HOME OF THE BLUES - IVICA OSIM.VTŽ :salut:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 mar 2016, 22:06

Lijepo ste ovo sve napisali, zanimljiva rasprava :)

Ja trenutno nisam za betonski istok iskljucivo iz razloga sto ce celicnu tribinu biti mnogo lakse razmontirati kada krene gradnja stadiona (i onda donirati jednom ili vise nizeligasa), a uopste ne izgledaju lose. Cemu graditi betonsku kada bi se morao navjerovatnije djelomicno rusiti. Onako ce to biti nesto tribina za udobno gledanje utakmice, a ne navijacka gdje ce se skakati do neizmoglosti pa je celik za mene idealan kao privremeno rjesenje.
nellic07 je napisao/la:Ako će se istok Grbavice podići za nekoliko redova a na prvih nekoliko neće biti postavljene stolice to neće lijepo izgledati.Onda bolje tih prvih nekoliko redova zabetonirati ravno i fino ofarbati.
Ta prva dva reda se nece moci ni vidjeti zbog ograde ma koliko god je spustili. To ce izgledati kao prvih nekoliko redova na jugu i sjeveru Koseva koji takodjer nemaju sjedalice.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 19 mar 2016, 20:51

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 128&type=3

Ima malo slika dijela nove tribine, nastavit će se kad zatopli, nisu željeli ništa riskirati. :thumbup:

Sviđa mi se i natpis Stadion Zgona na klupi za delegata. :D Fino se radi u klubu u zadnje vrijeme, zaista, mislim da preuređenje ove tribinice nije kraj.

Sutra je, inače, prijenos utakmice 17. kola Druge lige jug, na internetu, moći će vidjeti estadio (ako prijenos bude iz kućice). :D
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []