On je ostavljen zbog ugleda kluba, lijepo se oblacimiky_hz je napisao/la:Svi se treneri mjenjaju skaut ostaje,i sa svakim dobar i sa svakim sjedi na klupi.Njega niko niti dira niti spominje
Vidim da je Hame sa Hurticem tu i vrlo mi je drago,zbog toga.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
M.Delac 2
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Logicno, ili je neciji rod illi neciji dobar jaran.miky_hz je napisao/la:Svi se treneri mjenjaju skaut ostaje,i sa svakim dobar i sa svakim sjedi na klupi.Njega niko niti dira niti spominje
Vidim da je Hame sa Hurticem tu i vrlo mi je drago,zbog toga.
Uhljebili su ga kvalitetno.
Garant je Ibrakovic i za to kriv?
Volio bih vidjeti i provjeriti spisak svih uposlenih u klub unazad tri godine!?
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Avdica je Irfan doveo jos u ono vrijeme.Inače je neka veza preko onog ex.sudije Alečkovića završio sa Irfanom da stavi Avdica.Neznam sta ga još drži tu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ja mislim da mozemo, nije to ni do drzave ni do nepotizma, ni do koga drugog nego do nas. Generalno se u drustvu za sve optuzuje drzava sistem i sve to sto ti nabrajas a ustvari krivi smo mi sami, mi svojim ponasanjem i postupcima stvaramo taj sistem vrijednosti. Zato sam i napisao u jednom od postova da jedino sto zamjeram upravi je sto nisu postavili prave strucne ljude u akademiju koji znaju raditi posao, koji se vode ispravnim principima a ne mahalom i koji su sposobni da nam izbace igrace zeljenog kvaliteta. Drugo, smeta mi sto su i prosle godine za vid kratkorocnog uspona (sto se pokazalo odmah protiv Lecha) zapostavili akademiju odnosno umjesto starohana, zasto nisu kupovali i dovodili djecu kako iz BiH tako i iz okruzenja. Na butmiru stvaramo takve uslove za razvoj talenta koje niko drugi nema i sva talentovana djeca bez obzira odakle su treba da budu u FKS i da FKS stvori uslove da ta djeca dodju u FKS umjesto da treniraju po Drugim BiH klubovima ili klubovima u recimo Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori, Sandzaku, Albaniji, itd.. Znaci nije pitanje jedne generacije nego sve i jedne generacije, svake godine. Sad jel 80% ili 70% igraca iz akademije to sad nije bitno, Nisam mislio bukvalno, Vecina igraca treba da dolazi/stasava iz vlastitih redova a za tako nesto ti treba realno 3-4 godine strasnog rada u svim segmentima od regrutovanja to finalnog proizvoda. Takvih klubova/primjera imas koliko hoces. Dinamo i Partizan sa svojim skolama i akademijama su ti najblizi primjeri kolima bi mi trebali da se priblizimo a ne da od njih kupujemo njihove odpadke.. Naravno kupit ces i ponekog kvalitetnog igraca sa strane, po potrebi, ciljano ali to nije primarno.zagorski je napisao/la:Da li uopšte negdje postoji klub koji popunjava 80% igrača igračima iz vlastitog omladinskog pogona? Drugo zar zaista misliš da mi možemo u ovoj državi i sa ovakvim radom gdje ima i korupcije i nepotizma i svašta ikada doći na taj nivo da popunjavamo 80% igračkog kadra iz Akademije i još da ti igrači budu kvalitet? Treće ako negdje i postoji takav klub (80% igrača iz vlastitih redova) onda su ambicije takvog kluba samo da postoji nisu sigurno da nešto osvaja. Možda tek s vremena na vrijeme kada se pojavi neka ekstra kvalitetna generacija da nešto osvoji ili ostvari neki uspjeh.badboy je napisao/la:Nevjerovatno kako je vecina raje pogresno shvatila strategiju i ciljeve koji su u klubu postavljeni dolaskom Tana.
Tan i njegova kompletna garnitura (strana i domaca) koja radi u klubu i oko kluba nikad, ali nikad nije obecala instant uspjeh!! Nikad. I titula koja je osvojena prosle godina nije bila planirana i bila je u neku ruku kompromis odnosno poklon navijacima nakon skoro deset godina bez sampionskog uspjeha. Pa potrazite ako vam nije mrsko, izjave nakon osvojene titule u kojima je nedvosmisleno receno da je taj uspjeh (titula) dosao ranije nego sto je to bilo planirano.
Ono sto Tan zeli, pordzava i sto ce podrzavati ubuduce je postepeni uspon. Prvo, sredjivanje osnovinih stvari (a to je uradjeno, dugovi, akademija, sredjen klub itd) Drugo, stvaranja uslova za digorocnu izgradnju tima iz vlastitih redova. I trece kad se stvori baza da ti 80% prvog tima popunjavas kvalitetnim igracima iz svog vlastitiog pogona koji duplo odskacu od generacije u ostalim klubovima onda osvajas titule, pokusavas napraviti iskorak u evropi i naravno prodajes igrace od cije prodaje klub zivi i dalje napreduje..
Naravno, moze se sad neko slagati s ovim ili ne slagati ali to je to je ta vizija,.To su ciljevi iza kojih je investirtor naso interes i iza kojih je odlucio da investira. Ko imalo zeli da bude realan, sagleda cjelokupnu situaciju u ostalim klubovima, uopste u BiH sportu pa ako zelite i u drzavi i razmislja dugorocno ovo je jedini ispravni i ordziv put. Bez obzira na trenutni sportski rezultat mi smo vec za nekoliko stepenica iznad svih sportskih kolektiva u drzavi (ne samo fudbalskih klubova) i to je ono na sto se treba fokusirati i na cemo treba dalje raditi.
A ako je ovo zaista vizija Uprave/Investitora onda je to grozno. Ovo može biti cilj samo ako ti je primarni cilj prodaja mladih igrača i zarada na istima,a sportski uspjeh nešto sasvim sekundarno.
FK Sarajevo zbog svoje historije,tradicije,navijača,ugleda mora biti klub koji će nešto značiti bar u državnim okvirima i koji će prednjačiti u svemu,pa i po sportskom uspjehu.
Pola vip lože treba kamenovat , kakvih ondje uhljeba ima .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Zip je dao odlican prijedlog za SD - Zivkovic
Uvjeren sam da bi to bio odlican potez
Uvjeren sam da bi to bio odlican potez
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
Pa kod nas ne postoji funkcija SD!
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Pricamo o situaciji ako bi se vratili na tu opciju,trener+sd
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
Moja zelja.

Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool 1 0 HADZIC ,akademija fk Sarajevo
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
A nije ga htio povesti .Izdrzite jos 9 minuta
ŠTA SE OVO DEŠAVA
Navodno, Kezman nam je novi trener.
Aferim!
Aferim!
Eki toEvander je napisao/la:Navodno, Kezman nam je novi trener.
Aferim!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Nadam se da je dezinformacija.amorovski je napisao/la:Eki toEvander je napisao/la:Navodno, Kezman nam je novi trener.
Aferim!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Koji Kezman, nije valjda Mateja Kezman?Evander je napisao/la:Navodno, Kezman nam je novi trener.
Aferim!
Volim te Zeljo!!!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bravo Nedime!

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
MortemHz je napisao/la:Bravo Nedime!![]()
A nije ga levat htio povesti ,oooo mi smo Pitari najjaci smo najjaci
ŠTA SE OVO DEŠAVA
Nisam se mogao suzdržat danas kad sam vidio Ješu u Titovoj da mu ne kažem da nosi i sebe i Brazilce u tri lepe pizde materine.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Re: Novi trener FK Sarajeva
Ja sam čuo da bi novi trener mogao biti Nenad Lalatović,doduše neprovjereno (ugovor sa Vojvodinom mu ističe 30.06.2016)
Zadnja izmjena: shtaje, dana/u 17 mar 2016, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Laganini1986, rimljanin90 i 18 gostiju.