FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 10 jun 2010, 01:54

...
Zadnja izmjena: Seyo_TM, dana/u 10 jun 2010, 07:50, ukupno mijenjano 1 put.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 10 jun 2010, 03:37

[quote="Seyo_TM"]........

Polako Seyo,nema potrebe za tim...necemo sada valjda pricati o tome sto neko ima negdje platu veliku za nase uslove,taj neko pod ovim nickom vjerovatno nije mislio da omalovazava sve nas koji smo ovde...ako sam dobro shvatio uopste se ne radi o tome da je bolje primati negdje vecu platu nego negdje :mrgreen: ...iskuliraj brate,necemo se protiv toga boriti ;) ...
Ali ako cemo iskreno sada kada je sve gotovo sa transferom Bekrica...ja ga ocekujem ubrzo ponovo nazad...zivi bili pa vidjeli za neko vrijeme,a posebno zato sto ce nama opet dobro doci :mrgreen:...druga stvar je ta sto ne pamtim da se neko otamo prodao u ligu petice,jedino je to jako brzo uradio Leonardo iz japana,brazilac koji je igrao u Milanu i trenirao Milan sada ( za one koji ne znaju o kojem Leonardu pricam),pa je postao i legenda Milana kao igrac..znaci moras biti ekstra dobar igrac da bi prosao dalje iz te zemlje ili generalno iz Azije da bi prosao u lige petice...ja ne vjerujem da ce to Bekric da ucini,jednostavno zato sto nije dovoljno dobar za takvu varijantu,on je dobar za nasu ligu i mozda par jacih liga,ali ne vise od toga...presretan sam sto je ovim ugovorom dobio neku lovu od koje ce moci solidno da zivi neko vrijeme,najsretniji sam sto je moj Zeljo dobio solidnu lovu za njega...Bekric nije prvak svijeta,nema nastup u repki,doveli smo njegovu cijenu na maksimum i trebamo da budemo presretni...bice on dobar tamo...ali ne dovoljno dobar da bude i dobro prodat otamo...potpis na jednu sezonu sa njima govori dovoljno,govori i previse...a za njih je cifra za koju je on potpisao presmijesna...
Generalno sto se tice finansija,mislim da nije pogrijesio...generalno sto se tice izbora kluba i zemlje,mislim da je jako lose,ma koliko me neki osudjivali zbog ovog mog obrazlozenja...ipak cinjenice govore vise u korist neke objektivnosti...otici u Koreju je mozda bio njegov jedini izbor,nemam pojma,ne vjerujem novinama ako pisu da je imao i druge izbore i neke dobre ponude...nije realno otici u Koreju a navodno imati i neke druge ponude,jer svako normalan ce izabrati evropu,pa makar i drugu belgijsku ligu sa losijim uslovima,nego otici u koreju pod ekstra uslovima za njega...ko malo gleda unaprijed,shvatice i zasto je to tako...iz Belgije se ne moze propasti,mozes ostati tamo zivjeti i bice ti ekstra dobro ako vec nista,a iz Koreje Bekrica bekrica mozemo ocekivati samo u nekoj regionalnoj ligi ili u Zelji ponovo,on ce biti zadovoljan lovom i zaradice za sebe i sretan sam zbog njega,ali njegova fudbalska prica se otprilike zavrsava sa ovim transferom...pokusali su neki nasi ako se sjecate,od Turkovica,Mujcina,Pelaka,Avdica,Sadikovica itd...neki od ovih su bili mnogo veci majstori od Bekrica,pa su se vratili po regiji ili su tamo igrali dok su mogli...Bekric ce dobiti na lovi,ali ce izgubiti na karijeri
Zadnja izmjena: boccaccio, dana/u 10 jun 2010, 09:42, ukupno mijenjano 1 put.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 10 jun 2010, 04:18

otpravnik_vozova je napisao/la:Nije dobro što nam se rasipa ekipa koja je na terenu bila kompaktna i uvijek djelovala čvrsto (na proljeće) bez obzira na par rotacija koje je Osim pravio u svakoj utakmici! Otišla su već 4 vrlo bitna igrača, ( Bajić, Šimić, Bučan, Bekrić) a ako uzmemo u obzir da od Selimovića nema ništa (znamo zašto), Spahića koji teško da dobije priliku, malog Čolića koji nije bio u prvih 18 (što ne znači da neće zaigrati), ne znam jesam li nekoga zaboravio i ako ćemo pričati pošteno nije ni malo sjajna situacija a do prve tekme ima još mjesec + sedmica dana!

Prošle sezone nas protivnici nisu shvatali ozbiljno pa smo možda i mnogo lakše uzeli titulu, dok ove sezone moramo opravdati ulogu favorita za naslov jer će sad protiv nas SVI zapinjati DUPLO VIŠE!

Najvažnije je da se ne "palimo na prvu" i da budemo strpljivi kao i prošle sezone pa je nagrada bila neočekivano slatka a na kraju krajeva mi smo navijači i treba da dajemo podršku ljudima koji rade sve za dobrobit naše svetinje ŽELJEZNIČARA, (naravno sve dok rade kako treba)!

Molio bih da pojedinci izbjegavaju komentare zna Osim šta i kako (nije Murinjo a nema ni uslove ko ovaj)!
Nadam se kao i svi mi da će uspjeti posložiti kockice za vrlo kratko vrijeme jer u protivnom se bojim da ne zapadnemo u prosjek a "znamo kakvi smo svi posle titule" biće odmah daj nam duplu!
Citiraću ovaj svoj post jer nisam našao ništa toliko loše zbog čega su me pojedini počeli prozivati!
Jesam nešto slagao, neki pogrešan navod? Samo sam malo zabrinut ali optimističan(bold)!

Čitam a ne mogu da vjerujem! Ovako: "Manjina" nas na forumu piše kako nije dobro što se rasipa ekipa i zabrinuti smo što je u ostalom i normalno a "većina" je odmah "osula rafalnu paljbu" da ne kažem počela pljuvati kako nemamo pojma kako nam je otišao samo jedan i po igrač koji nije bio standardan....bla bla bla....!
Izgleda ovdje ne smiješ imati svoje mišljenje a kamoli napisati, ovo je "boga mi Reufe" postalo ako ne misliš kao Seyo & Co ili nisi dobar s'mozgom ili si balavac ili nisi poželjan na forumu...ili tribini...ili grbavici! Forum je irelevantan medij, skup raznoraznih mišljenja (svako ima pravo na svoje mišljenje) pa tako i mi "neistomišljenici"!
Neki se opet stalno furaju da su veći navijači od nas "neistomišljenika" (i jesu ali na forumu)!
Hoću da se rasprava podigne na jedan veći nivo, a ne da pojedinci liječe frustracije ovdje ili samo daj neko jednoumlje (Moderatori su isto iz "nekog" razloga pristrasni i ako to nije po pravilima)!?

Da se razumijemo nikoga ne vrijeđam a sa velikom većinom postova "prozvanih" se slažem a kako i ne bih, samo ste zadnjih dana stvarno pretjerali!
Mislim da niste shvatili (pojedini) šta sam htio da kažem, odnosno da izrazim bojazan i razočarenje što smo zaboravili na neke bitne stvari a bojim se da nam se ne ponove!

Da li zaista mislite da je sadašnja LOPOVSKA uprava preko noći postala poštena....ma dajte....."Vuk dlaku...."???
ONI su nas i doveli u situaciju da smo dužni i bogu i narodu te da smo bili u totalnoj apatiji nekoliko zadnjih godina i da ih sad kujem u zvijezde...Ne pada mi na pamet!
Da je normalna (pravna) država pojedinci bi sad bili u zatvoru a ne u upravi, a ni deset titula i pehara ne može ih opravdati za sva *ranja koja su napravili svojim ****** (lopovskim) manevrima sa SVETIM IMENOM ŽELJEZNIČAR!
Krvlju i znojem su generacije i generacije stvarali NIT zvana ŽELJO da bi nas ONI PRODALI ZA ŠAKU PARA...Svaka vuko**bina se smijala i šprdala na naš račun, uništili su dostojanstvo svakog istinskog ljubitelja plave boje a sad su se OPET samo uvukli u brlog i smiju nam se u lice i kontaju da smo naivni...e neće moći ovaj put...nećemo im mi (PLAVA ARMIJA) dozvoliti da nam se nikad više ponovi nešto slično!
Nemojte se usuditi i reći da sam Landžin ili nečiji igrač ili nedaj bože da imam nešto protiv Amara a da svima bude jasno: JA SAM SAMO ŽELJIN IGRAČ I TAČKA(ne pravi naravno al po "centru" jesam)
Da ne bude da sam previše negativan reći ću i to da su (uprava) dobro počeli i nadam se da će ovako i nastaviti, počeće ubrzo i lova stizati pa da vidimo onda kako će to sve ići!

MI: Najlakše je sjediti, glumiti mangupa, pisati po forumu i "mlatiti praznu slamu", "ovaj došo onaj o'šo" pa da li je bože ili nije....ima li šta para za nas od Mešinog transfera u Socheaux???
Dajte da nešto konkretno radimo da POKAŽEMO zašto su Željini navijači NAJVEĆI; zašto: zato što imamo najviše stranica na forumu a stadion nam se raspada, zato što nas je bilo 15milja protiv borca a da je kako treba trebalo nas je biti još toliko napolju, zato što svi samo *eremo kako sve znamo i kako smo mi Najjači imamo 5 titula a trebali smo ih imati 10... pa bolan na gostovanje u finalu kupa nas ode 200! Dajte da svako od nas (SVAKI POJEDINAC JE BITAN DANAS KLINAC SUTRA U KOPU) da doprinos koliko ko može da konačno napravimo taj VELIKI iskorak naprijed i da ko jedan stanemo i kažemo svima da se niko ali baš niko ne smije ****VATI SA NAŠIM PONOSOM I NAŠIM OSJEĆANJIMA DA JASNO I GLASNO KAŽEMO SVIMA IZ UPRAVE DA IZA ŽELJE STOJIMO MI VJERNI I ODANI NAVIJAČI! AKO NAS PONOVO IZIGRAJU DA ZNAJU ŠTA IH ČEKA!

Znam da će biti i onih koji će na ovo PLJUVATI a njima odmah da kažem da ću se za takve zapitati da li imaju neki interes i da li su plaćeni od strane kluba (uprave) da "usmjere" širu masu navijača(u novu agoniju) i da skrenu pažnju od bitnih stvari!
Također niko u upravi ne voli Želju više od mene i od vas jer oni imaju interes a mi ne!
Dajte da radimo i mi za Želju kad ga već toliko volimo a znam da ga volimo!

Moj prijedlog je da (naravno ovo je za sad "mrtvo slovo na papiru" i ne mora niko da se složi sa ovim):
1. Tražimo (na razne načine kao "pred derby") od uprave transparentnost da (i Mi navijači) znamo gdje idu pare
2. Tražimo da nam obezbjede bolje uslove za odlazak na gostovanja jer išla bi raja sigurno ali finansije....
3. Tražimo parolama, transovima itd...rekonstrukciju stadiona jer smo čekali i imali strpljenja previše dugo, (dugih 15 godina).
4. Tražimo da uvijek (izuzev ove sezone jer se uhodavamo) budemo u (na) vrhu jer to kao niko u ovoj državi i zaslužujemo (prekucali smo i upravu i ligu)!
5. MI MORAMO BITI KO JEDAN (A SAD SMO DALEKO OD TOGA) JEDINSTVENI I SLOŽNI JER SAMO TAKO MOŽEMO NATJERATI GOSPODU DA RADE KAKO TREBA!

Nemojte molim vas pogrešno protumačiti ovaj moj post jer OVO NIJE POZIV DA MIJENJAMO UPRAVU sad za sad rade odlično i nema razloga za uzbunu! Samo kažem da ih moramo tjerati da rade još više i još bolje, jer uvijek može bolje! Neću nikome odgovarati na ovaj post što se mene tiče i ovoga što sam napisao ovo je "zadnja" i naravno ovo je samo moje mišljenje i vizija! PS Znam da smo na istoj strani :mrgreen:
Ako neko nije shvatio šta sam htio reći da ponovim:

NISAM BITAN NI JA NI TI BITAN JE SAMO FK ŽELJEZNIČAR ! ! !

Još samo da napomenem administraciju da obrate pažnju na nick @nikad izvini koji konstantno omalovažava, vrijeđa i tjera ljude sa ovog foruma a mislim da vam to baš i nije u interesu!
Do čitanja
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 10 jun 2010, 07:51

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 jun 2010, 08:22

predug post da repliciram na sve samo cu na ovo...posto si mene uzeo kao "predstavnika jednoumnih"...
jedno je biti razumno zabrinut, a drugo je biti panicar (sta cemo, raspadamo se itd)
Oni koji imaju vise informacija su rekli da ne treba paniciti iz tog i tog razloga (bio to ja, pile stole boccaccio itd svejedno)...i pored toga se nastavlja sa panikom, a ne sa zabrinutoscu...pa na kraju krajeva i Osim to govori...
niko nije zaboravio sta su uradili, ali ako su vec tu, nemozemo na svaku "cudnu" ili nama u tom trenutku nerazumljivu odluku, zbog nedostatka informacija ili iz ciste subjektivnosti, osudjivati ih, prozivati ih lopovima, pljuvati itd...onda nikad necemo napredovati, ako budemo tako radili...dobili su sansu da rade svoj posao, pazimo da ne bude nekih mutnih radnji i polako, "nemre" sve preko noci...odlazi par igraca, dolaze isti i bolji od njih, idemo dalje...
Niko nece sutjeti ako bude carter letova, preskupih igraca, vikendica itd
Ako neko iznosi svoje misljenje javno, onda treba da ocekuje i da bude repliciranja, osipanja paljbe itd...kao sto si ti na primjer sada na mene osuo paljbu :D
Jedna strana govori raspadamo se, a druga, ne raspadamo nego dolazi do izmjena u igrackom kadru ;)
Sve argumentovano ;) koliko-toliko se trudim da svaku svoju repliku koja je suprotna nekom misljenje, potkrijepim sa nekom provjerenom informacijom...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 jun 2010, 08:31

Nakon izvrsne igre i ubjedljive pobjede od 3:0 na stadionu Grbavica nas Željezničarom, kadeti Slobode su na svom terenu poraženi od kadeta plavih sa 0:2, ali su zahvaljujući pogotku više u prvom meču otišli u finale.

Dva pogodka postigao je Armin Čerimagić, prvi na asistenciju Armina Hodžića, a drugi sa bijele tačke. Izabranici Admira Adžema nisu mogli ispraviti blijedo izdanje sa prve utakmice igrane minule srijede na Grbavici.

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 10 jun 2010, 08:35

Ova uprava nas je mozda dovela u dugove, ali nekon njih su mnogi obecavali i pokusavali da nesto naprave, medjutim samo su bili gori. Sadasnja uprava je napravila nesto, mi smo mala zemlja i da bi napravili nesto trebaju velike cifre. Svi bi mi zeljeli da vidimo naseg ŽELJU u ligi prvaka ali previse smo mali u odnosu na divove kao sto su barca, real...

Raspitaj se malo koliko su oni u dugovima, pa onda pogledaj MANUTD... sve ce ti biti jasno!

Konacno smo stali na noge i mrzim ove pojedince sto ne znaju nista drugo nego samo da kritikuju!

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 10 jun 2010, 08:48

Toliko ste pesimisticni da se se ja juce citajuci našu temu sjeb**. Dan mi je popravio jedan igrac Želje s kojim sam slučajno pričao i kažem mu ja da se bojim da ne docekamo europu mnogo slabiji nego sto smo bili, a on meni da nemam razloga jer nije sve kako izgleda, kaze da Amar ima velike planove i da je sigurno necemo docekati slabiji. Pitam ga jos ko ce doci u Želju, a on ne smije da kaze, valjda im je to zabranjeno da pricaju, samo kaze citaj novine i vidjet ces, sve u svoje vrijeme... ;) i jos pregledam Osimov intervju na -izvoru i dođem sebi :D nemojte bezveze paničiti biće sve uredu ;) ;)
Lijepo je biti Manijak!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 jun 2010, 08:54

BABO je napisao/la:Ova uprava nas je mozda dovela u dugove, ali nekon njih su mnogi obecavali i pokusavali da nesto naprave, medjutim samo su bili gori.
zadnja uprava nije pravila rezultate, ali nije pravila ni dugove, nego ih je vracala...al jbg mi zelimo rezultate, sto je logicno...al sreca pa ih ne zelimo po svaku cijenu kao prije...
poredio sam neki dan koridaski posteni klub sa nasim: oni su zadnjih godina cesti u europi, a imaju isti dug kao i mi, sto znaci da je ona uprava dosta dobro radila na saniranju finansija, jer u protivnom, nas dug bi bio puno veci...pogotovo jos da su krali...a realno nisu imali pare od transfera, europe, pa i velikih sponzora...
Nije isto 2mil duga sada i prije 10 godina...al jbg dzaba vracanje dugova kad zelimo rezultate...

ps dugove ManU-a su spojili zajedno sa dugovanjima porodice glejzer, pa su zato cifre onakve...samo neznam sto Stretford End nije uletio da razvaljuje Old Trafford :mrgreen:

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 10 jun 2010, 09:11

hahahahaha :mrgreen:

ocekuj uskoro i taj potez, oni se inace furaju na ove nashe komsije, sad ce oni njih podjoniti :mrgreen:

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 10 jun 2010, 09:50

LIčno,dok je god AMAR OSIM na klupi ŽELJE,NO SIKIRIKI ljudi moji!Amar je pametan,a uz to prošao je i privatnu školu svog oca IVICE OSIMA i zato RESPEKT,te kao što rekoh bez brige za budučnost igračkog kadra Želje!
VOLIM TE ŽELJO!Pozdrav SVIM TM-ovcima.

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 10 jun 2010, 09:58

amar rekao da je obestecenje za bekrica bilo 3,5 mil, jel mislio u tih 3,5 njegovu platu + nama pare i to il je bio neozbiljan :mrgreen: :mrgreen:
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 jun 2010, 09:59

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 10 jun 2010, 10:09

Postajemo Bosanski Dinamo u našim okvirima. Maximalnu cijenu je uzeo za Bekrića, a mogu mislite kakvu će cijenu mlatnuti od igrča koji su pod čvrstim ugovorom.
Baš se fino vidi politika Osima, a jedna njegova rečenica iz onog intervjua mi je posebno ostala u pamećenju, a to je: Onaj koji prvi odbije neku veliku cifru npr. milion i poslije ga prode za još više će napraviti ogroman korak za bh fudbal, a pogotov za taj klub, a Amaru je očito to cilj, po ko zna koji put želi postaviti rekord u našem fudbalu.
Prepametna politika vođenja kluba od strane brke, samo naprijed majstore...

EDIT
Ako Šeha potpiše novi ugovor, koji će očigledno biti samo razlog da Željo zaradi, jer će on vjerovatno otić i on će time dokazati da je veliki čovjek. Legenda velika....

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 10 jun 2010, 10:15

Strauss je napisao/la:Postajemo Bosanski Dinamo u našim okvirima. Maximalnu cijenu je uzeo za Bekrića, a mogu mislite kakvu će cijenu mlatnuti od igrča koji su pod čvrstim ugovorom.
Baš se fino vidi politika Osima, a jedna njegova rečenica iz onog intervjua mi je posebno ostala u pamećenju, a to je: Onaj koji prvi odbije neku veliku cifru npr. milion i poslije ga prode za još više će napraviti ogroman korak za bh fudbal, a pogotov za taj klub, a Amaru je očito to cilj, po ko zna koji put želi postaviti rekord u našem fudbalu.
Prepametna politika vođenja kluba od strane brke, samo naprijed majstore...

EDIT
Ako Šeha potpiše novi ugovor, koji će očigledno biti samo razlog da Željo zaradi, jer će on vjerovatno otić i on će time dokazati da je veliki čovjek. Legenda velika....
Drug ima li kakvih informacija daće potpisati novi ugovor jer mu ovaj istiće u decembru.Opet vjerujem u Brku neće on dopustiti da Šeha ode bez kojeg miliona.I što kažeš ako Šeha potpiše ugovor onda je VELIKI ČOVJEK.Šeha je sada za sada održo riječ da će nastupati u EUROPI za svoj klub.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 10 jun 2010, 10:23

Hamo je napisao/la:Drug ima li kakvih informacija daće potpisati novi ugovor jer mu ovaj istiće u decembru.Opet vjerujem u Brku neće on dopustiti da Šeha ode bez kojeg miliona.I što kažeš ako Šeha potpiše ugovor onda je VELIKI ČOVJEK.Šeha je sada za sada održo riječ da će nastupati u EUROPI za svoj klub.
Ma Šeha je veliki čovjek i veliki Željovac bez dileme, al ako još potpiše ugovor...zadužit će sve nas zauvijek, pokzat će koliko mu je bitan Željo, da mu nije vlastita karijera pod svaku cijenu ispred svog kluba, kao nekima...
I pored toga će dokazati da vjeruje u sebe i u svoje kvalitete, jer ako će ga neko kupiti bez oštećenja, kupit će ga i sa oštećenjem ako je dobar, a ne kao neki na foru da odu, pa šta bude, uvijek ima plbih

A da li će potpisati ugovor... ne znam, a i da znam ne bih o tome pisao po forumu. Al evo vidim onaj pile je napisao da će potpisati i dosad je poprilično bio pouzdan, pa vidjet ćemo...

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 10 jun 2010, 10:29

@Strauss, nije Seha ostecen nedo Bog, nego je obestečenje u pitanju ili odšteta :lol: ako uradi ovo što je pile rekao zaduzio nas je vise nego ijedan igrac od rata naovamo i pokazat ce da je pravi kapiten i zeljino dijete.
Cuva Bog Zelju svog!

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 10 jun 2010, 10:31

mirzza je napisao/la:@Strauss, nije Seha ostecen nedo Bog, nego je obestečenje u pitanju ili odšteta :lol: ako uradi ovo što je pile rekao zaduzio nas je vise nego ijedan igrac od rata naovamo i pokazat ce da je pravi kapiten i zeljino dijete.
Upravu si, ne znam šta mi bi, stid me :oops: :mrgreen:

spajz
Kontakt:

Post Postao/la spajz » 10 jun 2010, 10:43

ŠtaIma je napisao/la:Toliko ste pesimisticni da se se ja juce citajuci našu temu sjeb**

juce i danas drug :cry:
al eto ti mi popravi raspolozenje sa posljednjim postom :D

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 jun 2010, 11:22

Bekrić potpisao za Inčeon
Napušta li klub i golman Ibrahim Šehić. Kao zamjena dolazi Elvis Karić

Iako na Grbavici još nisu dobili zvaničnu potvrdu, a i menadžer kluba Amar Osim kaže kako Željezničar o tome niko nije obavijestio, iz Južne Koreje stižu vijesti da je najbolji igrač "Plavih" u prošloj sezoni Samir Bekrić potpisao 18-mjesečni ugovor sa tamošnjim prvoligašem Inčeon junajtedom.

Prema nepotvrđenim informacijama, Željezničaru treba pripasti 500.000 KM na ime obeštećenja. Korejci će pola iznosa isplatiti odmah, a ostatak u šest mjesečnih rata.

- Čekamo da nas korejski klub obavijesti o potpisivanju ugovora. Još ne možemo ništa reći ni komentirati - rekao nam je Osim.

Prvo pojačanje Željezničara zove se Elvis Karić. Nekadašnji golman Sarajeva i Olimpika, minule četiri godine nosio je dres gradačačke Zvijezde, sa kojom mu je istekao ugovor.

- Dogovorili smo sve sa Karićem i ostalo je još samo da potpišemo ugovor i da tako ozvaničimo njegov dolazak u Željezničar - potvrdio je Osim.

On je odlučno negirao da bi Karić mogao biti zamjena za standardnog golmana Ibrahima Šehića, kojem ugovor sa Željezničarom važi do decembra.

- Šehić ne ide nigdje i još ga ne namjeravamo pustiti - Osimov je stav.

Osim čeka Zebu

Amar Osim čeka rasplet situacije sa nekadašnjim igračem "Plavih" Zajkom Zebom, koji je posljednjih mjeseci trenirao sa Željezničarom.

- Čekamo da on razriješi svoj status u Rusiji. Ako ne bude tamo nastavio karijeru, nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik - kaže Osim.

ABA3
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 40 gostiju.