FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Moci ce ovo radit na tel lagano probao juce ako vec neces biti kuci
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Upravu tako. Sa organizacijom i pravim ljudima mozemo uraditi sta pozelimoFrantoBauzek je napisao/la:Sve se slazem. Samo nama bi trebala internet platforma gdje bih imali imena i prezimena Slobodasa. Da svako ima svoj username i pass.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Fina je ideja da se ofarbaju reflektori. Pored samog farbanja lijepo bi bilo kad bi se odradila akcija i nacrtali grb Slobode i grb Fukara ( npr. na dijelu istoka, jedan reflektor sa grbom Fukara, a drugi sa godinom 1987 ) @NKMramor , ako ti nije mrsko, poigraj se malo da vidimo kako bi izgledalo
Takodjer nam treba olaksan pristup transakcije novca iz SAD-a, Austrije, Njemacke, Svedske i slicno.
Na toj platformi bi bilo tacna cifra novca, koliko je ko poslao. Zbirom bi se dobila suma, koja bi bila opravdana racunima tipa ulaganjem u infrastrukturu, stolice itd.
Tada bi se i mnogi pridruzili, jer ljudima treba vjera da ih netko nece izlevatiti i da vide rezultate. Tu bi Mramor mogao odraditi posao, slikanjem i snimanjem![]()
Jos da se podjelimo u radne grupe: pravnici, ekonomisti, informaticari i slicno. Da svaka skupina ima neki zadatak. Mislim da bi se moglo naci dobrog kvaliteta, pomjesanog sa ljudima u inostranstvu i domacim, koji su dole.
Najgora_Bagra, pitanje jedno, odakle si ti, posto sam upratio zadnjih par utakmica kad sloboda igra ti si na forumu?
MIRZA RASCIC !
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
iz Zimbabvea, u mirovnoj misiji samscooty11 je napisao/la:Najgora_Bagra, pitanje jedno, odakle si ti, posto sam upratio zadnjih par utakmica kad sloboda igra ti si na forumu?
Kad budes imao stream posalji mi u privatnu poruku da jednom gledam normalno utakmicu i ja brate imam sve nase kanale jedino ovaj moja tv nemam **** i ovaj kanal kud nemaju opciju platio bi samo da imam taj kanal heSaltCityAttack je napisao/la:Moci ce ovo radit na tel lagano probao juce ako vec neces biti kuci
ODGOVOR NA NEPRAVDU (2003 godina)
Ne pravdajući ponašanje navijača Slobode na utakmici protiv Željezničara,
čitatelj iz Tuzle navodi i brojne propuste drugih.
Povod da vam se javim je utakmica 3. kola prvenstva BiH u fudbalu (sezona 2003/04).između FK Sloboda iz Tuzle i NK Željezničaraiz Sarajeva.Bilo je kako je bilo i tu se nema šta dodati i oduzeti.Nakon utakmice uslijedili su komentari i saopštenja.
Iz NK Željezničar najgrlatiji je bio Amar Osim.Ko biva čudi se momak što se to desilo u Tuzli.Amare, Amare, jesi "nevinašce".Desio se Amare odgovor na nepravdu i na ne funkcionisanje sistema(čitaj Fudbalskog ili Nogometnog saveza.BiH.
Kada ste vi proljetos (2002/03) "ugostili "Slobodu u jeku svoje sumanute trke za prvim mjestom, a Slobodine grčevite borbe za opstanak,tada vam Sloboda nije htjela "dati" bodove(kako su se samo usudili?).Vaši navijači nazvali su tuzlake "četnicima", jer tobože igraju za Leotar ,da on bude prvak.
Sudija je u toj utakmici naravno, bio 100% vaš, pa je dosudio penal, ali avaj,šut Mirze Mešića je golman SlobodeMitrović odbranio.Onda je sudija poput najvatrenijeg "manijaka"odlučio da produži utakmicu dokle god treba, samo da Željezničar da gol.
Usput, treba spomenuti, da su"Manijaci"gađali ciglama, flašama i ostalim "rekvizitima "Mitrovića, jer se"usudio" braniti sve pa čak i penal.Omaklo se na Grbavici još uvreda u svlačionicama.Između ostalih vaš sekretar Brković pljuvao je i psovao po službenim licima Slobode.
Delegat naravno ništa nije vidio i zapisnik je ostao prazan a sudija je ocijenjen pozitivnom ocjenom.
Vi ste poslije toga žurili na "dogovorenu" utakmicu u Banoviće.O njoj je u MUPu TK povedena istraga protiv 18 igrača ,trenera i funkcionera Budućnosti,i još je u toku, i naravno, i ostaće u" toku".I tako ste pičili i gazili sve do poraza u Širokom.Titula je otišla u Trebinje.
Naravno "manijaci" su to "sportski"podnijeli,počupali su pola stolica na stadionu u Širokomi pobacali ih u teren."Čuj zar Željezničar može izgubiti utakmicu i titulu.Nedavno su se na turniru na Otoci" pohlupali manijaci i horde zla", pa se onda "pohlupali i igrači dva kluba,pa se to brže bolje ušuška i zataška.Čujem da je i tebe Amare "opaučio jedan navijač i to Željezničara.
I ptice na grani znaju da su Željezničar i Sarajevo super favorizovani klubovi u smislu para koje dobivate i u smislu podrške koju imate od sudijske organizacije i Fudbalskog saveza BiH.Ponašate se kao razmažena djeca.
Sa kod nas u fudbalu , a i u cijelom društvu postoji red i isti aršin za sve ,tada onaj sudija Kaplan iz Stoca , koji je "sudio" utakmicu u Tuzli Sloboda-Željezničar , ne bi sudio ni na opštinskom nivou a kamoli u Premijer ligi.On se doslovno , zajedno sa "vama sarajlijama" sprdao na račun fudbala i FK Sloboda Tuzla.
Tuzlanska publika,dakle cijeli stadion(oko 7 000 ljudi), u prvi mah je mislila da će to prestati i da će sudija doći k sebi. Ali stočanin je nastavio još gore . Etad je puklo.Objektivna tuzlanska publika , koja se zadnjih godina nagutala čemernih poraza na Tušnju i sva to stoički podnijela , uvijek aplauzom isprativši goste , ovaj put je odlučila da na očiglednu nepravdui narugavanje odgovori onako kako je odgovorila.Možda način nije dobar u cjelosti ali je debelo isprovociran.
Nad ovim se treba duboko zamisliti. Navijači su shvatili da je sudija 100% na strani Željezničara Zdušno kao jedan,odgovorili su na nepravdu shvativši da te večeri pravde neće biti.Pogledajmo unazad ,pet ili više godina, da li se je ikada tako nešto desilo na Tušnju? Nije.Žalosno je što su se od svojih navijača ogradili i Imamović i Šehović.Nije to bila grupa ili grupica nego cijeli stadion.
Navijači njima izgleda i ne trebaju .Jer da nema navijača , tuzlanska vlast bi mogla mirno i bez prisustva svjedoka "sahraniti" Slobodu.Onih 7000 Slobodaša na tušnju to očito neće dozvoliti.
p.s. Podnaslov je napisao urednik rubrike.
.................................................................................."Oslobođenje" Avgust ,2003 godine.
Ovaj tekst mi je objavilo Oslobođenje nakon utakmice FK Sloboda-NK željezničar odigrane na Tušnju 16. 8. 2003.godine u okviru 3. kola PL BIH ,sezona 2003/04.rez 1:1. Nakon ove utakmice porazbijana su stakla na autobusu Željezničara.Navijači su cijelu utakmicu prestajali na nogama,i zapad i istok .Upoluvremenu su spaljeni transparenti manijaka iz Srebrnika.Mulalić je izjavio da su mu cigle letile kraj glave.Isključena su 4 igrača : Biščević, Mulalić, (željez.),a Muslimović i Crnogorac(Slob.)Neviđena arogancija Osima , prljava igra ,sve to pod zaštitom onog Kaplana.Cijelo vrijeme utakmica je bila na ivici prekida.Publika je želila u teren da pokaže napuhancima.Tad mi je bilo posebno krivo na Karića, koji se puhao u dresu Željezničara i prilazio našoj klupi i želio da izazove incident.Kad su se oni dočepali kuće onda su počeli koristeći sarajevske medije sve izvrtati i lagati o nama.I kasniji događaji ,pogotovo 2012 potvrdili su da oni nemaju mjeru i da su svi drugi niko a samo sarajlice neko.Iznimno se radujem što je trenutno na klupi selje Mulalić, jedan od aktera ovog meča.On je sad ko biva stručnjak.NEKA, NEKA, SVE DOĐE NA SVOJE.
Ne pravdajući ponašanje navijača Slobode na utakmici protiv Željezničara,
čitatelj iz Tuzle navodi i brojne propuste drugih.
Povod da vam se javim je utakmica 3. kola prvenstva BiH u fudbalu (sezona 2003/04).između FK Sloboda iz Tuzle i NK Željezničaraiz Sarajeva.Bilo je kako je bilo i tu se nema šta dodati i oduzeti.Nakon utakmice uslijedili su komentari i saopštenja.
Iz NK Željezničar najgrlatiji je bio Amar Osim.Ko biva čudi se momak što se to desilo u Tuzli.Amare, Amare, jesi "nevinašce".Desio se Amare odgovor na nepravdu i na ne funkcionisanje sistema(čitaj Fudbalskog ili Nogometnog saveza.BiH.
Kada ste vi proljetos (2002/03) "ugostili "Slobodu u jeku svoje sumanute trke za prvim mjestom, a Slobodine grčevite borbe za opstanak,tada vam Sloboda nije htjela "dati" bodove(kako su se samo usudili?).Vaši navijači nazvali su tuzlake "četnicima", jer tobože igraju za Leotar ,da on bude prvak.
Sudija je u toj utakmici naravno, bio 100% vaš, pa je dosudio penal, ali avaj,šut Mirze Mešića je golman SlobodeMitrović odbranio.Onda je sudija poput najvatrenijeg "manijaka"odlučio da produži utakmicu dokle god treba, samo da Željezničar da gol.
Usput, treba spomenuti, da su"Manijaci"gađali ciglama, flašama i ostalim "rekvizitima "Mitrovića, jer se"usudio" braniti sve pa čak i penal.Omaklo se na Grbavici još uvreda u svlačionicama.Između ostalih vaš sekretar Brković pljuvao je i psovao po službenim licima Slobode.
Delegat naravno ništa nije vidio i zapisnik je ostao prazan a sudija je ocijenjen pozitivnom ocjenom.
Vi ste poslije toga žurili na "dogovorenu" utakmicu u Banoviće.O njoj je u MUPu TK povedena istraga protiv 18 igrača ,trenera i funkcionera Budućnosti,i još je u toku, i naravno, i ostaće u" toku".I tako ste pičili i gazili sve do poraza u Širokom.Titula je otišla u Trebinje.
Naravno "manijaci" su to "sportski"podnijeli,počupali su pola stolica na stadionu u Širokomi pobacali ih u teren."Čuj zar Željezničar može izgubiti utakmicu i titulu.Nedavno su se na turniru na Otoci" pohlupali manijaci i horde zla", pa se onda "pohlupali i igrači dva kluba,pa se to brže bolje ušuška i zataška.Čujem da je i tebe Amare "opaučio jedan navijač i to Željezničara.
I ptice na grani znaju da su Željezničar i Sarajevo super favorizovani klubovi u smislu para koje dobivate i u smislu podrške koju imate od sudijske organizacije i Fudbalskog saveza BiH.Ponašate se kao razmažena djeca.
Sa kod nas u fudbalu , a i u cijelom društvu postoji red i isti aršin za sve ,tada onaj sudija Kaplan iz Stoca , koji je "sudio" utakmicu u Tuzli Sloboda-Željezničar , ne bi sudio ni na opštinskom nivou a kamoli u Premijer ligi.On se doslovno , zajedno sa "vama sarajlijama" sprdao na račun fudbala i FK Sloboda Tuzla.
Tuzlanska publika,dakle cijeli stadion(oko 7 000 ljudi), u prvi mah je mislila da će to prestati i da će sudija doći k sebi. Ali stočanin je nastavio još gore . Etad je puklo.Objektivna tuzlanska publika , koja se zadnjih godina nagutala čemernih poraza na Tušnju i sva to stoički podnijela , uvijek aplauzom isprativši goste , ovaj put je odlučila da na očiglednu nepravdui narugavanje odgovori onako kako je odgovorila.Možda način nije dobar u cjelosti ali je debelo isprovociran.
Nad ovim se treba duboko zamisliti. Navijači su shvatili da je sudija 100% na strani Željezničara Zdušno kao jedan,odgovorili su na nepravdu shvativši da te večeri pravde neće biti.Pogledajmo unazad ,pet ili više godina, da li se je ikada tako nešto desilo na Tušnju? Nije.Žalosno je što su se od svojih navijača ogradili i Imamović i Šehović.Nije to bila grupa ili grupica nego cijeli stadion.
Navijači njima izgleda i ne trebaju .Jer da nema navijača , tuzlanska vlast bi mogla mirno i bez prisustva svjedoka "sahraniti" Slobodu.Onih 7000 Slobodaša na tušnju to očito neće dozvoliti.
p.s. Podnaslov je napisao urednik rubrike.
.................................................................................."Oslobođenje" Avgust ,2003 godine.
Ovaj tekst mi je objavilo Oslobođenje nakon utakmice FK Sloboda-NK željezničar odigrane na Tušnju 16. 8. 2003.godine u okviru 3. kola PL BIH ,sezona 2003/04.rez 1:1. Nakon ove utakmice porazbijana su stakla na autobusu Željezničara.Navijači su cijelu utakmicu prestajali na nogama,i zapad i istok .Upoluvremenu su spaljeni transparenti manijaka iz Srebrnika.Mulalić je izjavio da su mu cigle letile kraj glave.Isključena su 4 igrača : Biščević, Mulalić, (željez.),a Muslimović i Crnogorac(Slob.)Neviđena arogancija Osima , prljava igra ,sve to pod zaštitom onog Kaplana.Cijelo vrijeme utakmica je bila na ivici prekida.Publika je želila u teren da pokaže napuhancima.Tad mi je bilo posebno krivo na Karića, koji se puhao u dresu Željezničara i prilazio našoj klupi i želio da izazove incident.Kad su se oni dočepali kuće onda su počeli koristeći sarajevske medije sve izvrtati i lagati o nama.I kasniji događaji ,pogotovo 2012 potvrdili su da oni nemaju mjeru i da su svi drugi niko a samo sarajlice neko.Iznimno se radujem što je trenutno na klupi selje Mulalić, jedan od aktera ovog meča.On je sad ko biva stručnjak.NEKA, NEKA, SVE DOĐE NA SVOJE.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 18 mar 2016, 13:55, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City
To znaci ili si nas i jedes ista **** cim si ga upratio,ili si lijevi i pises po zabranjenoj temi.scooty11 je napisao/la:Najgora_Bagra, pitanje jedno, odakle si ti, posto sam upratio zadnjih par utakmica kad sloboda igra ti si na forumu?
A i da si nas sta te boli **** svako od nas ima neke svoje razloge .
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Jedan stariji gospodin sa Floride je trazio stream, a mozda ga i znas. Ja se ne mogu sjetit ko je bio, ali bilo bi lijepo da i njemu proslijediteSaltCityAttack je napisao/la:Moci ce ovo radit na tel lagano probao juce ako vec neces biti kuci
- Beduin
- Kontakt:
I vec si poFato od nasih u Francuskoj to "HE" :padnan27 je napisao/la:Kad budes imao stream posalji mi u privatnu poruku da jednom gledam normalno utakmicu i ja brate imam sve nase kanale jedino ovaj moja tv nemam **** i ovaj kanal kud nemaju opciju platio bi samo da imam taj kanal heSaltCityAttack je napisao/la:Moci ce ovo radit na tel lagano probao juce ako vec neces biti kuci
Gdje si u Fr, koji grad? Kad dodjem na godisnji da kahvenisemo, ako budes mi gdje blizu.
A bas me zanima kakav li ce sutra biti trans upucen Zelji, nesto u stilu prosle tekme na Grbavici.
Drago mi je sto ce sutra dosta raje biti medju Fukarama, onih koji na domacim tekmama su odvojeni od njih, bice to fina atmosfera sutra i volio bih da ih neko sutra maksuz snima, kao sto je **** radio u Federalnoj.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
klma1 je napisao/la: Tuzlanski pilsner je u sastavu Sarajevske pivare, a valjda je i taj Sarajevski kiseljak bio, doduse jedino ako ga nije Todoric kupio
Nije...Sarajevski kiseljak je iz Kiseljka kod Sarajeva i njih je davno jana ili ko veckupio. Sarajevska pivara koja je valjda vlasnik Tuzlanske je iz grada i puni Sarajevsku mineralnu...Sarajevski kiseljak sa prepoznatljivom zelenom etiketom i litarskom flasom je iz Kiseljka kao i ta SKY...
nasa noc traje danima
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
- FrantoBauzek
Jel bi mogao neko da mi posalje stream u pp?
Bio bih iznimno zahvalan
League Cup winners
Yugoslavia - ★
Yugoslavia - ★
- Probisvjet
- Kontakt:
Ne mogu, a da ne dam podrsku Efendicu. Covjek igra srcem i bori se kao lav. Igra sve bolje! Efe podrska! 
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Dobit ce jel na forumu ? ..Da nije Copak Tahirovic nas bivsi igrac on je dole na Floridi ? I tebi takodjer trebaNAJGORA_BAGRA je napisao/la:Jedan stariji gospodin sa Floride je trazio stream, a mozda ga i znas. Ja se ne mogu sjetit ko je bio, ali bilo bi lijepo da i njemu proslijediteSaltCityAttack je napisao/la:Moci ce ovo radit na tel lagano probao juce ako vec neces biti kuci
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 18 mar 2016, 14:25, ukupno mijenjano 5 puta.
Ja volim FK Tuzla City
sutra hladno dva sata prije početka na tribinu, prvo da ne bih ostao bez mjesta, pa da stojim na stepenicama, ili na samom ulazu, a drugo, da ne bih ulazio pola sata, ili duze od toga
kad se sjetim Zrinjskog, pola sata sam ulazio, bruka ljudi, a samo jedan ulaz otvoren
kad se sjetim Zrinjskog, pola sata sam ulazio, bruka ljudi, a samo jedan ulaz otvoren
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Efa je sad ponajbolji igrac ..svaka mu castProbisvjet je napisao/la:Ne mogu, a da ne dam podrsku Efendicu. Covjek igra srcem i bori se kao lav. Igra sve bolje! Efe podrska!
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Jednu minutu se krene pjevati, onda jednu minutu krene psovanje jer je 1 ulaz otvoren i sve tako u krugChinaglia je napisao/la: kad se sjetim Zrinjskog, pola sata sam ulazio, bruka ljudi, a samo jedan ulaz otvoren
Nad tobom sunce najljepše sja
APSOLUTNO PODRŽAVAMFrantoBauzek je napisao/la:Sve se slazem. Samo nama bi trebala internet platforma gdje bih imali imena i prezimena Slobodasa. Da svako ima svoj username i pass.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Fina je ideja da se ofarbaju reflektori. Pored samog farbanja lijepo bi bilo kad bi se odradila akcija i nacrtali grb Slobode i grb Fukara ( npr. na dijelu istoka, jedan reflektor sa grbom Fukara, a drugi sa godinom 1987 ) @NKMramor , ako ti nije mrsko, poigraj se malo da vidimo kako bi izgledalo
Takodjer nam treba olaksan pristup transakcije novca iz SAD-a, Austrije, Njemacke, Svedske i slicno.
Na toj platformi bi bilo tacna cifra novca, koliko je ko poslao. Zbirom bi se dobila suma, koja bi bila opravdana racunima tipa ulaganjem u infrastrukturu, stolice itd.
Tada bi se i mnogi pridruzili, jer ljudima treba vjera da ih netko nece izlevatiti i da vide rezultate. Tu bi Mramor mogao odraditi posao, slikanjem i snimanjem![]()
Jos da se podjelimo u radne grupe: pravnici, ekonomisti, informaticari i slicno. Da svaka skupina ima neki zadatak. Mislim da bi se moglo naci dobrog kvaliteta, pomjesanog sa ljudima u inostranstvu i domacim, koji su dole.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA
KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)
KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.