Marsal je napisao/la:Kad smo već kod svih ovih kazni jeste li se ikada našli u prilici da se izvlačite iz gov.ana ili da nudite mito policajcu?  

Ja sam se našao u situaciji isto prošlo ljeto tako u situaciji da sam zaustavljen, ali nisam nudio mito nego ga je on hinjski tražio haha. Šta se dešava, trebam odvuči iz Kaknja do Moštra(Visoko) zdravstvene knjižice. I imam jako malo vremena jer je dajdža nešto auto radio i ide nazad za Kiseljak. I pošto ove naše znam gdje budu hajde ja sam tamo oko separacije(kod stadiona Mladosti iz Doboja :p) oko 50 vozio a ograničenje je 40. I tup izlazi čiko sa lizalom. Dobar dan, kaže rutinska kontrola. Traži dokumente, eh sad ja sam na novčanik stavio 10 marki, i kako sam trebao dokumente da mu dam taj cener je spao na pod suvozača, a bilo vako oko pola 2. Vakat ručku gdje ćeš bolje. I pregleda on mene uredno kad pita koliko je ovdje ograničenje? Ja reko četrest  

. Kaže momak koliko si ti vozio, ja reko 51 haha, kaže on bogme radar te usliko vozio si 52  

. Ono situacija meni smiješno, kaže ništa kazna ti je 40 km, ako platiš u roku 20. Ma mislim u sebi ne bi ti dao ovog cenera, bolje me piši  

. I ja reko ništa hajde pisat ćemo, krenuli mi do auta drugog vidim ja tog kolegu mu u autu kojeg znam. I dolazimo tamo pita ovaj šta je bilo, ja reko hoće da me piše kao radar me usliko. Kad taj kolega govori kakav radar, jedino ako te mobitelom sliko  

I pustiše me, nisam im ništa dao. A cjenko bi se sa njima jedino ako baš kakav prekršaj napravim za 20-30 marki kazne bolje državi dati.  

Tako blizu, a tako daleko.