Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Na selektorsku poziciju dolaze podobni, i poslušnici. Mućnite glavom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Jel moguce da Bicakcica niko nije kontaktirao iz saveza!Sramota,sta ti Mesa pratis da mi je zznati!Smrces koku i hodas po inostranstvu na racun saveza!Pa malo nas je,bar kvalitetnih treba da se pazimo itd!Kakav je to patriotizam fuj! 
Uzalud se nervirate a uzalud se i tjesite.
Bice sve gore i gore,mafija je potpuno preuzela reprezentaciju.
Bice sve gore i gore,mafija je potpuno preuzela reprezentaciju.
Evo,kad oni vide ovako nesto to im daje krila.Ne moze se naci ni jedan valjan razlog za izostavljanje Bicakcica sa spiska.Tacka.HariTz je napisao/la:Bicakcic je imao problema sa formom, ali i pored toga je trebao biti na spisku, ali Mesa zna valjda šta radi.
Reći da Bicakcic nije dobio pravu priliku a momak igrao na SP..
Cuj ima problem sa formom
Poslije Spahica najstandardniji stoper i u najboljoj formi,standardniji je i od Zukanovica.
Hebote kod nas zavjera kao DOSIJE -X...a utkud znate da Meša nije razgovarao sa Bićom,da jednostavno nije bilo mjesta jer hoće da proba druge,da će i Spaha možda dobiti samo 45 min. i ništa više...pa de malo pozitive.Pa skontajte kako je bilo za vrijeme Ilje i Ušlje,naravno da još ima svega ,ali ima tog nekog napretka.Realno u ovakvim uslovima veoma je i teško ići naprijed,sve je to proces..dugotrajan i mučan....sva javnost mora biti uz repku i uz BH ligu,najlakše je kritikovati,da li ste ikada bili u poziciji da nešto promjenite..ako jeste,znate kako je to teško...polako i strpljenja,,,ide to nekako,polako ali ide...
Sinane,jesi li to ti,zaradi li se sta?aqarius je napisao/la:Hebote kod nas zavjera kao DOSIJE -X...a utkud znate da Meša nije razgovarao sa Bićom,da jednostavno nije bilo mjesta jer hoće da proba druge,da će i Spaha možda dobiti samo 45 min. i ništa više...pa de malo pozitive.Pa skontajte kako je bilo za vrijeme Ilje i Ušlje,naravno da još ima svega ,ali ima tog nekog napretka.Realno u ovakvim uslovima veoma je i teško ići naprijed,sve je to proces..dugotrajan i mučan....sva javnost mora biti uz repku i uz BH ligu,najlakše je kritikovati,da li ste ikada bili u poziciji da nešto promjenite..ako jeste,znate kako je to teško...polako i strpljenja,,,ide to nekako,polako ali ide...
Nema tu procesa,na tacni je gotova reprezentacija,ucesnica svjetskog prvenstva,treba je samo zadrzati na tom nivo a ne srozati u eru Sliskovica.
E,druže Fidelis,otkri ti mene, Sinan jašta,,samo Sinan Sakić..slabo se zaradi nemoš od ovih granduša oka otvorit,,mlađe-slađe.Ma nemamo mi gotovu repku,ja bih rekao da smo više u nekoj tranziciji.Glavni igrači ili bar oni koji su bili, su u nekim nazovi reći poznijim godinama...sa mladima i nemamo neki kvalitet..novi selektor -nova filozofija igre i svega.Igrači od kojih očekujemo da ponesu novi val(npr.Pjana to ne može..prije Bešić)...za nešto više smo na svim pozicijama tromi-spori,prespori....ništa se ne može zadržati...nego ponovo izraditi i postaviti na drugačije temelje...Meni jedino žao što nije ubacio malog Denija Miloševića...dečko igra vrhunski sa svim Belgijskim prvoligašima i da mu neda šansu protiv npr.Luksemburga..
Pa jesi li ti kompetentan da govoriš ko treba biti na spisku a ko ne? Ne znam na koga misliš kad' kažeš "oni" ali ja sam mišljenja da je on trebao biti na spisku. To što se tiče forme, ne odnosi se na konstantnost igranja, i ako mu ni te brojke nisu baš najbolje. 16 utakmica, 5-6 je ulazio sa klupe. Gledao sam ga u 4 utakmice, u dvije je bio solidan, u ostale dvije poprilično nesiguran.Fidelis je napisao/la:Evo,kad oni vide ovako nesto to im daje krila.Ne moze se naci ni jedan valjan razlog za izostavljanje Bicakcica sa spiska.Tacka.HariTz je napisao/la:Bicakcic je imao problema sa formom, ali i pored toga je trebao biti na spisku, ali Mesa zna valjda šta radi.
Cuj ima problem sa formomCovjek je od zadnjih 8 utakmica igrao 7 i to dosta dobro.
Poslije Spahica najstandardniji stoper i u najboljoj formi,standardniji je i od Zukanovica.
Ako je planirano da sjedi na klupi ove dvije prijateljske i bolje što nije pozvan, siguran sam da će biti tu za kvalifikacije.
Zadnja izmjena: HariTz, dana/u 19 mar 2016, 00:42, ukupno mijenjano 1 put.
Fali samo Misimovic iz ekipe koja je derala guzove,a u poznijim godinama je samo Spahic.aqarius je napisao/la:E,druže Fidelis,otkri ti mene, Sinan jašta,,samo Sinan Sakić..slabo se zaradi nemoš od ovih granduša oka otvorit,,mlađe-slađe.Ma nemamo mi gotovu repku,ja bih rekao da smo više u nekoj tranziciji.Glavni igrači ili bar oni koji su bili, su u nekim nazovi reći poznijim godinama...sa mladima i nemamo neki kvalitet..novi selektor -nova filozofija igre i svega.Igrači od kojih očekujemo da ponesu novi val(npr.Pjana to ne može..prije Bešić)...za nešto više smo na svim pozicijama tromi-spori,prespori....ništa se ne može zadržati...nego ponovo izraditi i postaviti na drugačije temelje...Meni jedino žao što nije ubacio malog Denija Miloševića...dečko igra vrhunski sa svim Belgijskim prvoligašima i da mu neda šansu protiv npr.Luksemburga..
Jedini put kad su sumnjivi tipovi,zahvaljujuci Spahicu,bili drzani podalje od ekipe je ujedno i jedini put kad smo se plasirali na veliko takmicenje.
Ali nije potrajalo,kopalo se i nogama i rukama i iskopalo.Sad je opet tal,ispod stola,daj ovog mog bice meza kod Ifete.
Sve je isto samo Pašalića nema.
Kompetentan je svako ko je gledao 10 utakmica u zivotu da zna da ne mogu Cocalic,Graovac i Anicic i faking Mateo Susic dobiti poziv prije Bicakcica.Ustvari mogu ali to je onda muljaza.HariTz je napisao/la:Pa jesi li ti kompetentan da govoriš ko treba biti na spisku a ko ne? Ne znam na koga misliš kad' kažeš "oni" ali ja sam mišljenja da je on trebao biti na spisku. To što se tiče forme, ne odnosi se na konstantnost igranja, i ako mu ni te brojke nisu baš najbolje. 16 utakmica, 5-6 je ulazio sa klupe. Gledao sam ga u 4 utakmice, u dvije je bio solidan, u ostale dvije poprilično nesiguran.Fidelis je napisao/la:Evo,kad oni vide ovako nesto to im daje krila.Ne moze se naci ni jedan valjan razlog za izostavljanje Bicakcica sa spiska.Tacka.HariTz je napisao/la:Bicakcic je imao problema sa formom, ali i pored toga je trebao biti na spisku, ali Mesa zna valjda šta radi.
Cuj ima problem sa formomCovjek je od zadnjih 8 utakmica igrao 7 i to dosta dobro.
Ako je planirano da sjedi na klupi ove dvije prijateljske i bolje što nije pozvan, siguran sam da će biti tu za kvalifikacije.
Cocalić je sasvim solidan backup štoper. Graovcu prvi poziv u reprezentaciji, momak dobro igra. Mateo Susic mi je nepoznanica, ali i njega ćemo vidjeti šta može ponuditi. Slažem se za Aničića da je Bičo mogao tu uskočiti prije njega, ali ipak nije. Ne znam po čemu je to muljaža, možda je obavljen razgovor sa Bičom, rečeno je javno da niko nije otpisan.Fidelis je napisao/la:Kompetentan je svako ko je gledao 10 utakmica u zivotu da zna da ne mogu Cocalic,Graovac i Anicic i faking Mateo Susic dobiti poziv prije Bicakcica.Ustvari mogu ali to je onda muljaza.
Ne moraju kod nas vazda biti neke zavjere, muljaže i pizdarije. Meša ima neku svoju filozofiju, neku svoju viziju i poziva igrače po sopstvenom instiktu. Pustimo ga da vidimo na šta će to izaći, ima vremena do septembra.
Nije naveo Biču tad, kad je rekao da nisu otpisani, samo Izeta, Mensura i Harisa.HariTz je napisao/la:Cocalić je sasvim solidan backup štoper. Graovcu prvi poziv u reprezentaciji, momak dobro igra. Mateo Susic mi je nepoznanica, ali i njega ćemo vidjeti šta može ponuditi. Slažem se za Aničića da je Bičo mogao tu uskočiti prije njega, ali ipak nije. Ne znam po čemu je to muljaža, možda je obavljen razgovor sa Bičom, rečeno je javno da niko nije otpisan.Fidelis je napisao/la:Kompetentan je svako ko je gledao 10 utakmica u zivotu da zna da ne mogu Cocalic,Graovac i Anicic i faking Mateo Susic dobiti poziv prije Bicakcica.Ustvari mogu ali to je onda muljaza.
Ne moraju kod nas vazda biti neke zavjere, muljaže i pizdarije. Meša ima neku svoju filozofiju, neku svoju viziju i poziva igrače po sopstvenom instiktu. Pustimo ga da vidimo na šta će to izaći, ima vremena do septembra.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
"Pošto se nisam našao na spisku selektora i mene niko nije kontaktirao iz stručnog štaba za naredne prijateljske utakmice, drago mi je da sam preko medija saznao da sam i dalje član reprezentacije. Ja sam zdrav i spreman i moja Bosna i Hercegovina može uvijek računati na mene", poručio je Bičakčić.
Nije Bicakcica niko kontaktirao ako je ovaj interview tocan. Momak je to vrlo profesionalno primio i svaka mu cast na tome. Isto vazi i za Krunica koji je vec dva puta bio zrtva nekakvih egzibicija. Volio bi da se ovo sto rijedje desava i da momci ne dozivljavaju ovakve stvari. Iako je TSS meni izuzetno drag igrac ja sam zelio da se i Krunic pokaze pa da vidimo konacno koji moze dati vise reprezentaciji i da se ta nagadjanja makar dijelom zavrse. Sa tim bih zavrsio komentar i ovaj put izbjegao produbljivati pricu povezivanjem selektora sa njom. Reci cu samo da je steta sto ova 2 momka nisu unutra.
Nije Bicakcica niko kontaktirao ako je ovaj interview tocan. Momak je to vrlo profesionalno primio i svaka mu cast na tome. Isto vazi i za Krunica koji je vec dva puta bio zrtva nekakvih egzibicija. Volio bi da se ovo sto rijedje desava i da momci ne dozivljavaju ovakve stvari. Iako je TSS meni izuzetno drag igrac ja sam zelio da se i Krunic pokaze pa da vidimo konacno koji moze dati vise reprezentaciji i da se ta nagadjanja makar dijelom zavrse. Sa tim bih zavrsio komentar i ovaj put izbjegao produbljivati pricu povezivanjem selektora sa njom. Reci cu samo da je steta sto ova 2 momka nisu unutra.
Opet sam siguran da će Bičakčić biti tu za kvalifikacione utakmice i da nema potrebe da se misli da je on prekrižen.HankMoody je napisao/la:Nije naveo Biču tad, kad je rekao da nisu otpisani, samo Izeta, Mensura i Harisa.
Hari,imas pravo na misljenje i ne bi dalje jer se fundamentalno ne slazemo.
Bazdarevic je pet koraka nazad u odnosu na Sušića,da mi je neko pricao da cu ovo napisati ne bi vjerovao.I to u svakom pogledu,kao strucnjak,kao covjek,moralno,kako god.
Susic je imao tri igraca koje je on gurao Svena,Avdu i Anela.Nikad se nije desilo da poziv ne posalje standardnom igracu iz top lige.I tacno se znala nasa filozofija igre,imali smo sistem.Drzi posjed lopte pod mus,bar protiv onoga protiv koga mozes i moras,rasiri na oba opasna boka,razvuci i strpljivo trazi rupu.Opasnost je prijetila sa svih strana,iz sredine lucidne lopte,bokovi opasni,prekidi prave napasti,pola gola...
Posebno je prepoznatljiva bila caka sa Vedom kao laznim desnim krilom koji se sjuri u 16,povuce dva igraca i otvori Mujdzi dulum zemlje prostora...
Bili smo raznovrsno opasni.
Bazdarevic nema nista,za 8 uakmica ne vide se ni konture igre,sredina ne postoji,Kipar nas razvali na sredini,Irska.Za razliku od Susica on mora ispunjavati zelje i zvati gomilu lijevih igraca i sarat ce sve vise i vise,na spiskovima ce oluja biti.
Otprilike je ovo taktika,nabij stopera sto vise i jednog veznog,nabijaj prema Dzeki pa ako sta bi bi,ako ne ide ubaci Djurica pa nabijaj prema Dzeki i Djuricu,a ako ni to ne ide uvedi i Ibisevica pa nabijaj na svu trojicu.
Covjek je nula,dovoljno utakmica da se to zakljuci.Plus sto je i moralna nula koja dobija instrukcije koga zvati a koga ne.
Bazdarevic je pet koraka nazad u odnosu na Sušića,da mi je neko pricao da cu ovo napisati ne bi vjerovao.I to u svakom pogledu,kao strucnjak,kao covjek,moralno,kako god.
Susic je imao tri igraca koje je on gurao Svena,Avdu i Anela.Nikad se nije desilo da poziv ne posalje standardnom igracu iz top lige.I tacno se znala nasa filozofija igre,imali smo sistem.Drzi posjed lopte pod mus,bar protiv onoga protiv koga mozes i moras,rasiri na oba opasna boka,razvuci i strpljivo trazi rupu.Opasnost je prijetila sa svih strana,iz sredine lucidne lopte,bokovi opasni,prekidi prave napasti,pola gola...
Posebno je prepoznatljiva bila caka sa Vedom kao laznim desnim krilom koji se sjuri u 16,povuce dva igraca i otvori Mujdzi dulum zemlje prostora...
Bili smo raznovrsno opasni.
Bazdarevic nema nista,za 8 uakmica ne vide se ni konture igre,sredina ne postoji,Kipar nas razvali na sredini,Irska.Za razliku od Susica on mora ispunjavati zelje i zvati gomilu lijevih igraca i sarat ce sve vise i vise,na spiskovima ce oluja biti.
Otprilike je ovo taktika,nabij stopera sto vise i jednog veznog,nabijaj prema Dzeki pa ako sta bi bi,ako ne ide ubaci Djurica pa nabijaj prema Dzeki i Djuricu,a ako ni to ne ide uvedi i Ibisevica pa nabijaj na svu trojicu.
Covjek je nula,dovoljno utakmica da se to zakljuci.Plus sto je i moralna nula koja dobija instrukcije koga zvati a koga ne.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 19 mar 2016, 01:14, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja sam čak za to da bude starter u paru sa Zukanovićem.HariTz je napisao/la:Opet sam siguran da će Bičakčić biti tu za kvalifikacione utakmice i da nema potrebe da se misli da je on prekrižen.HankMoody je napisao/la:Nije naveo Biču tad, kad je rekao da nisu otpisani, samo Izeta, Mensura i Harisa.
U zavisnosti od forme, on ili Šunjić. Ali tu se javlja jedan problem. Štoperski par bio bi izuzetno spor, te iole kvalitetniji brži igrači bi nam pravili dar-mar po odbrani.HankMoody je napisao/la:Ja sam čak za to da bude starter u paru sa Zukanovićem.HariTz je napisao/la:Opet sam siguran da će Bičakčić biti tu za kvalifikacione utakmice i da nema potrebe da se misli da je on prekrižen.HankMoody je napisao/la:Nije naveo Biču tad, kad je rekao da nisu otpisani, samo Izeta, Mensura i Harisa.
Zato i nisam za Šunjića.
Bicakcic je poslije Spahica najbrzi stoper.Svakom normalnom je jasno da stoperski par treba birati izmedju Spahic-Zukanovic,Spahic-Bicakcic ili Zukanovic-Bicakcic.
Ali to se ne uklapa u seme.Ko smije opkladu da ce Cocalic biti standardni stoper i da je njegova pozicija najsigurnija?
Ne mozes se ba sa Cocalicem nadati ikakvom rezultatu,to je utopija.
Ali to se ne uklapa u seme.Ko smije opkladu da ce Cocalic biti standardni stoper i da je njegova pozicija najsigurnija?
Ne mozes se ba sa Cocalicem nadati ikakvom rezultatu,to je utopija.
I ono najvaznije,moralo se po svaku cijenu zadrzati snagu reprezentacije koja se plasirala na SP.To bi svakom normalnom posluzilo da je dodatno ojaca kvalitetnim igracima.
Umjesto toga prvo Susic pa onda Bazdarevic pogotovo su potpuno urusili ono sto smo imali,sad nismo ni sjena te reprezentacije.
Ono sto najvise boli je sto se niko od onih koji su morali nije ni pocesao niti uzbudio zbog toga,sto govori da je to svjesno uradjeno radi rastaljivanja.
I nema tu nafake,sve ponovo ali samo sa selektorom koji ce imati muda odhebati lesinare.
Umjesto toga prvo Susic pa onda Bazdarevic pogotovo su potpuno urusili ono sto smo imali,sad nismo ni sjena te reprezentacije.
Ono sto najvise boli je sto se niko od onih koji su morali nije ni pocesao niti uzbudio zbog toga,sto govori da je to svjesno uradjeno radi rastaljivanja.
I nema tu nafake,sve ponovo ali samo sa selektorom koji ce imati muda odhebati lesinare.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], General505, jasmin10, Muumii, Proximic i 41 gost.