Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
De to ti fino poslikaj ako budes isao na utakmicu 

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Zna li neko koliko su Stozice kostale? Taj stadioncic mi je i najbolji od ovih manjih, naravno poslije stadiona na kojem igra Petrolul. Za njega znam da je kostao 17.5M €
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
43 milijuna euraMortemHz je napisao/la:Zna li neko koliko su Stozice kostale? Taj stadioncic mi je i najbolji od ovih manjih, naravno poslije stadiona na kojem igra Petrolul. Za njega znam da je kostao 17.5M €
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ipak je bolji stadion Petrolula.Signore je napisao/la:43 milijuna euraMortemHz je napisao/la:Zna li neko koliko su Stozice kostale? Taj stadioncic mi je i najbolji od ovih manjih, naravno poslije stadiona na kojem igra Petrolul. Za njega znam da je kostao 17.5M €
MortemHz je napisao/la:Ipak je bolji stadion Petrolula.Signore je napisao/la:43 milijuna euraMortemHz je napisao/la:Zna li neko koliko su Stozice kostale? Taj stadioncic mi je i najbolji od ovih manjih, naravno poslije stadiona na kojem igra Petrolul. Za njega znam da je kostao 17.5M €
Ma Petrolul meni svakako ljepsi i bez obzira na cijenu, a pogotovo kad pogledam cijenu. Svidjaju mi se ti stadioni sto imaju odvojene tribine, a da je ipak sve simetricno. Takvi stadioni su bas pogodni za ovih nasih prostora zbog cinjenice da bi domaci i gostujuci navijaci fizicki bili odvojeni. Ne bi trebali nikakve tampon zone ili bi trebali jednu, a ne dvije.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Ma duplo bolji a jeftini isto toliko, cak i vise
-
brigsiroki
- Kontakt:

stadion Bournemouth 11000 prije bi rekao 7,8 tisuća, fin stadion legao bi slobodi ovakav a ne neke mercedes arene o 50milja što najavljuju
Tuzli treba stadion od 15000 najmanje, uglavnom do 20000
protiv Zeljkana je bilo ljudi koji su platili karte i ostali van Tusnja jer nije bilo mjesta
protiv Zeljkana je bilo ljudi koji su platili karte i ostali van Tusnja jer nije bilo mjesta
@brigsiroki
Mislim da na toj slici nedostaje još jedna tribina, kapacitet je blizu 12 hiljada koliko znam.
Mislim da na toj slici nedostaje još jedna tribina, kapacitet je blizu 12 hiljada koliko znam.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Na osnovu jedne utakmice im treba stadion od 20.000? Kad su ga zadnji put napunili? Jedinstvo?
Ne treba im veci od 10.000, ni on nece biti pun. Radije napraviti stadion od 10.000, napuniti ga 3x u godini i da pri tome vani ostane jos ljudi nego od 20.000 i ne napuniti ga nikad. Kada ljudi ostanu jednom vani onda se iduci put lakse stvori euforija jer je zanimanje vece.
Samo odrzavanje praznog stadiona je bacanje para. Moze se napraviti projekt po kojem je moguca dogradnja i ako klub imadne takvu posjetu onda neka nadogradjuju, ali nece imati. Daj Boze da grijesim, ali tesko.
Ne treba im veci od 10.000, ni on nece biti pun. Radije napraviti stadion od 10.000, napuniti ga 3x u godini i da pri tome vani ostane jos ljudi nego od 20.000 i ne napuniti ga nikad. Kada ljudi ostanu jednom vani onda se iduci put lakse stvori euforija jer je zanimanje vece.
Samo odrzavanje praznog stadiona je bacanje para. Moze se napraviti projekt po kojem je moguca dogradnja i ako klub imadne takvu posjetu onda neka nadogradjuju, ali nece imati. Daj Boze da grijesim, ali tesko.
Ja sam od pocetka za takvu opciju.Signore je napisao/la:Na osnovu jedne utakmice im treba stadion od 20.000? Kad su ga zadnji put napunili? Jedinstvo?
Uraditi totalni remont zapada natkriti ga,na istoku tribinica od 2500 Max 3000 po svim standardima uraditi.sjever zavrsiti,uz neka sitna sminkanja okoline stadiona i prilaza i to je to.
Kakve arene i to,to netreba ni jednom klubu u BiH.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ma ovo su sminka stadioni. Nek je prvo trava kvalitetna, a tribine polahko. Uradit jednu tribinu ovu duz terena, pa u toku godine gradit drugu, i za 2-4 godine izgradit stadion. Niko ne trazi da se za 5 mjeseci napravi takvo nesto. Nek se radi par sezona konstantno udara cekicem malo po malo napravi se to fino.Signore je napisao/la:Na osnovu jedne utakmice im treba stadion od 20.000? Kad su ga zadnji put napunili? Jedinstvo?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Mislim da je ovo stara slika, jer stadion sada ima cetiri tribine.brigsiroki je napisao/la:
stadion Bournemouth 11000 prije bi rekao 7,8 tisuća, fin stadion legao bi slobodi ovakav a ne neke mercedes arene o 50milja što najavljuju
-
brigsiroki
- Kontakt:

imaju,ali možda je ovo montažna...
- SlevinKelevra
- Kontakt:
MoRe bit'...
Sto se mene tice, ako vec pucas na tak kapacitet od desetak hiljada, bolje napraviti dvije dobre tribine na istoku i zapadu, nego 4 ovako minijaturne. Bukvalno, na takvim stadionima ne postoji mjeto sa dobrim pogledom na teren. U fazonu Brage, samo manje naravno

Sto se mene tice, ako vec pucas na tak kapacitet od desetak hiljada, bolje napraviti dvije dobre tribine na istoku i zapadu, nego 4 ovako minijaturne. Bukvalno, na takvim stadionima ne postoji mjeto sa dobrim pogledom na teren. U fazonu Brage, samo manje naravno
- JavierBosnia
- Kontakt:
Meni se svidja bilino polje. Ima onu jednu natrkivenu, koja je po meni odlica, eh kad bi i ona suprotna takva bila i onda polahko spojiti sjever i jug da ljepse izgleda i to je stadion za repke full. A za klubove obicne nesto slicno tako malo manje i tjtSlevinKelevra je napisao/la:MoRe bit'...
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ma imaju četiri natkrivene tribine milion posto.brigsiroki je napisao/la:
imaju,ali možda je ovo montažna...
[youtube][/youtube]
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Ma cemu toliki stadion? Taj stadion bi imao kapacitet od skoro 30000 sto je previse za nas. Reprezentacija ne bi bila u mogucnosti napuniti taj stadion svaku utakmicu tako da je nije potreban. To sto bi bio lijep je krajnje ne bitno, bitno je da je on finansijski rentabilan kako sto se tice izgradnje tako i odrzavanja jer je generalno sto manji stadion manje je i odrzavanjeJavierBosnia je napisao/la:
Meni se svidja bilino polje. Ima onu jednu natrkivenu, koja je po meni odlica, eh kad bi i ona suprotna takva bila i onda polahko spojiti sjever i jug da ljepse izgleda i to je stadion za repke full. A za klubove obicne nesto slicno tako malo manje i tjt
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.