Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
0
Nema glasova.
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
2
33%
4) St.Pauli
0
Nema glasova.
5) Mainz
2
33%
6) Augsburg
2
33%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 6

KayserSose
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KayserSose » 18 mar 2016, 08:53

Danas Vučići i KraFice na iglama. Najidealniji ždrijeb bi bio Benfica vs Wob i Shity vs Bayo; najgori Barca vs Bayo i Real vs Wob.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 18 mar 2016, 08:59

effe_sa je napisao/la: Ama veliki klub, nije im trebalo puno zaleta da preskoče prvi krug. :)
A svima samo mogu izvaditi živce. Svojom taktikom Dardai svima će vadit živce (mislim protivnicima), a ovdje će neki čupat kosu ako Hertha napravi kakav uspjeh... :) Tako da bi u svakom slučaju uživao.
Samo mi se nešto ovdje ovi tradicionalisti lome....Neće Wolfsburg i druge "umjetne" klubove, ali ne valja ni Hertha kao tradicionalni... :D :D Šta sad činiti??? :D :D
OK je Hertha. Čak su tamo na prijelazu stoljeća bili top 6 Bundeslige i znam da sam uvijek navijao za njih da uđu u Europu prije nekakvih raspalih Wolfsburga ili Bochuma (za dobrobit lige :rol: :facepalm: ). Nemam ništa protiv da završe u LP, to bi im možda bio neki poticaj da malo jače zakorače naprijed. Mada je jasno da bi tamo ovisili o ždrijebu, nešto slično kao Gladbach jesenas (koji je se fino prezentirao, ali bez neke konačne nagrade).
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 18 mar 2016, 14:51

Schalke je bacio petardu u Madridu, al' mislim da Wolfsburg to ne može. Dosta su dogurali, al' sad su šanse 3% da će proći, složit ćete se.

Bayern prolaz.

Borussija-LFC, eh tu će svačeg da bude. Mislim da je jači par nego bilo koji u LP. 65-35% za BVB.
Wir leben dich Schalke 04!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 18 mar 2016, 21:20

Sta je sve promasila Borusija :o :o
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 mar 2016, 22:23

Odlican mec.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 18 mar 2016, 22:28

Navijac sam druge borussie bvb , ali nekako mi bas zao gladbacha zasluzili su bod! :hmmmmm:
Tekma odlicna puna dinamike uzivancija je bilo gledati, ali nerjeseno je bilo najrealnije.
Tako reci gladbach je nesretno izgubio tekmu , a iskren da budem vise bih volio gladbach nego schalke u ligi prvaka!
Nadam se da mi nece navijaci schalkea zamjeriti :D

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 18 mar 2016, 22:30

Šteta za BM, bolji su od Šapketa za klasu. Nadam se da će iduće sezone igrat' LP, jer su poslije Bayerna i Dortmunda najjači njemački tim, naravno sve to da zadrže ključne igrače.

Kupili su me večeras. :thumbup:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 18 mar 2016, 22:46

jamesrodriguez je napisao/la:Navijac sam druge borussie bvb , ali nekako mi bas zao gladbacha zasluzili su bod! :hmmmmm:
Tekma odlicna puna dinamike uzivancija je bilo gledati, ali nerjeseno je bilo najrealnije.
Tako reci gladbach je nesretno izgubio tekmu , a iskren da budem vise bih volio gladbach nego schalke u ligi prvaka!
Nadam se da mi nece navijaci schalkea zamjeriti :D
Šta se tu ima zamjeriti. Mi ne zaslužujemo da igramo LP. Nisam nešto ni za BM siguran da li su ekipa za to takmičenje.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 mar 2016, 11:34

Centre forward je napisao/la:jer su poslije Bayerna i Dortmunda najjači njemački tim
:nene:
Wolfsburg.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 mar 2016, 17:05

Jarcevi su yebeno cvrsta ekipa - Bayern nije napravio cistu priliku za 75 minuta. :tokralju:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Klare

Post Postao/la Klare » 19 mar 2016, 20:52

Poslije današnjeg kiksa Wolfsburga i EL im je upitna, a definitivno su otpali od LP ako je i trun sumnje bilo. S druge strane Hertha jako blizu 3. pozicije, treba čudo da se desi kako tu ne bi završili. Sljedeće kolo kontra Gladbacha će puno otkriti, ai da izgube tu opet su u najboljoj poziciji.

Kad vidim igru Bayera i Schalkea onda mi i nije krivo, jer Hertha igra puno konstantnije i sa prepoznatljivim sistemom. Kod ove dvije ekipe čitavu sezonu nikakve igre, sve su uzeli nešto na nabijanje i slučajnost.

U ovoj situaciji najviše što se može izvući jeste da Mainza izbace sa tih pozicija, a Hertha u LP nije šteta, možda se i pojačaju, možda ipak iznenade ovom taktikom koja rezultat donosi.

Hannover prežaljen, a za ostala dva ugrožena vodiće se lavovske bitke.
Pošto Hofo izgleda neće izvisiti, jer imaju formu bolju od svih ugroženih, Darmstadt se postavlja kao bezbolna opcija. Oni su preslika prošlogodišnjeg Paderborna koji se odlično držao, parirao, ali na kraju ipak uz mnogo neriješenih potonuo, tako i ovaj Darmstadt parira solidno, ali izgleda da je sudbina protiv njih, zakon jačeg njih bije.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 20 mar 2016, 20:04

Nikako mi nije jasno kako Dortmund zaostaje samo pet bodova za nama a prosle sezone zavrsili sedmi i ponizeni od Juvea u Ligi prvaka.Momcad im je gotovo ista dok je Tuchel zamijenio Kloppa.Da li je to njegova zasluga? :hmmmmm:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 20 mar 2016, 20:31

gerdmuller je napisao/la:Nikako mi nije jasno kako Dortmund zaostaje samo pet bodova za nama a prosle sezone zavrsili sedmi i ponizeni od Juvea u Ligi prvaka.Momcad im je gotovo ista dok je Tuchel zamijenio Kloppa.Da li je to njegova zasluga? :hmmmmm:
Jednostavno losa sezona. Dosta tekmi su bili bolji od rivala, a gubili. Stvore 2-3 zice i promase i onda odbrana katastrofalno pogrijesi i prime gol.
Drago mi je da se vracaju u LP :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 mar 2016, 23:47

gerdmuller je napisao/la:Nikako mi nije jasno kako Dortmund zaostaje samo pet bodova za nama a prosle sezone zavrsili sedmi i ponizeni od Juvea u Ligi prvaka.Momcad im je gotovo ista dok je Tuchel zamijenio Kloppa.Da li je to njegova zasluga? :hmmmmm:
Igraci su se jednostavno zasitili Kloppa, a i on je takodjer procitan u Bundesligi...Jednostavno u svojih 7 godina nije puno mijenjao igracki roster tj. nije bilo dovoljno svjeze krvi.

Takodjer Tuchel je, kada je taktika u pitanju miljama ispred Kloppa, iako to navijaci BVB-a nece priznati. Klopp-ov sistem visokog presinga i brze tranzicije iz faze odbrane u fazu napada je postao neucinkovit jer su protivnici jednostavno BVB-u prepustili loptu i cekali njihove greske, a oni nisu znali sta ce sa istom.

Dok je sa Tuchelom sasvim druga prica, tj. on svoju taktiku zna prilagoditi protivniku i cak tokom utakmice mijenja svoj sistem ukoliko nesta ne funkcionise kako treba.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 20 mar 2016, 23:48

amerosm je napisao/la:
Igraci su se jednostavno zasitili Kloppa, a i on je takodjer procitan u Bundesligi...Jednostavno u svojih 7 godina nije puno mijenjao igracki roster tj. nije bilo dovoljno svjeze krvi.

Takodjer Tuchel je, kada je taktika u pitanju miljama ispred Kloppa, iako to navijaci BVB-a nece priznati. Klopp-ov sistem visokog presinga i brze tranzicije iz faze odbrane u fazu napada je postao neucinkovit jer su protivnici jednostavno BVB-u prepustili loptu i cekali njihove greske, a oni nisu znali sta ce sa istom.

Dok je sa Tuchelom sasvim druga prica, tj. on svoju taktiku zna prilagoditi protivniku i cak tokom utakmice mijenja svoj sistem ukoliko nesta ne funkcionise kako treba.
Istina, nema se sta dodati. Sad igraju, meni, puno ljepse.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 21 mar 2016, 08:17

amerosm je napisao/la:Takodjer Tuchel je, kada je taktika u pitanju miljama ispred Kloppa, iako to navijaci BVB-a nece priznati.
Mi i dalje volimo Kloppa, ipak je zaduzio klub ko malo ko, ali cemo itekako priznati da je slab takticar i poprilicno tvrdoglav po pitanju iste. Kod njega postoji sistem 4-2-3-1 na kojem je doktorirao u BVB-u i to je pocetak i kraj njegove takitke. TT je po pitanju taktike tata, lik je mijenja i po nekoliko puta u toku same utakmice, trazeci sta ekipi lezi i kako protivnika nadmudriti. Klopo je ipak puno bolji motivator, nego takticar ;)

Kod Klopa se meni nije svidjalo ni to sto je previse bio blizak sa igracima. On voli npr. Subotica i taj ce igrati u kakvoj god formi bio. Nema da ga malo odmori, da ga posalje na klupu jer je neko spremniji i bolji u tom trenutku. Kod TT-a nema drugarstva i povlastenih. To se najbolje vidi po Castru ili Kagawi - nisu odigrali dobro, odma iducu tekmu lete, ne na klupu, vec na tribine.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 21 mar 2016, 08:38

O Kloppovoj taktičkoj jednostranosti sam pisao još prije dvije sezone, kad je ostalim to bilo smiješno i proglašavali me pretjeranim kritičarem. Pisao sam i da je potrošen kao trener i da mora otići, a to se najbolje vidjelo u trenutku kad je otišao Lewat i njegov sistem se urušio kao kula od karata. I nikad nije uspio ostvariti dovoljno širok igrački kadar za borbu na više frontova, što se itekako osjetilo u sezonama kad se igrala LP i pravio ogroman zaostatak u BL u odnosu na FCB.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 mar 2016, 12:58

Wie der „kicker“ in seiner Montagsausgabe berichtet, droht Nationalspieler Max Kruse (Foto) beim VfL Wolfsburg der Rauswurf. Der 28-Jährige (Vertrag bis 2019) hatte in der jüngsten Vergangenheit wiederholt durch private Eskapaden abseits des Platzes für Aufsehen gesorgt, zuletzt nach dem Remis am vergangenen Samstag gegen Aufsteiger Darmstadt 98.
Augsburg-Manager Stefan Reuter (Foto) hat im „kicker“ kritisiert, dass mehrere Nachwuchsspieler des FCA zum „FC Bayern gewechselt seien. Die Spieler sind teilweise 12, 13 Jahre alt. Ich finde, das ist zu früh für einen Wechsel. Es ist problematisch, wenn man zu früh an die Kinder herangeht.
Agieren statt reagieren

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 21 mar 2016, 14:04

opel je napisao/la:O Kloppovoj taktičkoj jednostranosti sam pisao još prije dvije sezone, kad je ostalim to bilo smiješno i proglašavali me pretjeranim kritičarem. Pisao sam i da je potrošen kao trener i da mora otići, a to se najbolje vidjelo u trenutku kad je otišao Lewat i njegov sistem se urušio kao kula od karata. I nikad nije uspio ostvariti dovoljno širok igrački kadar za borbu na više frontova, što se itekako osjetilo u sezonama kad se igrala LP i pravio ogroman zaostatak u BL u odnosu na FCB.
Sta si jos pisao? Jesi se kad ocitovao o upravi, kakva nam je uprava?
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 21 mar 2016, 14:18

Uprava je dobra, čim se ekipa nije raspala već nakon prve titule 2011 godine i uspjela da održi tim u vrhu BL, a i nastupi u Evropi su OK. Upravu nisam nikad ni kritikovao, više sam kritikovao povlašteni položaj FCB i finansijsku ograničenost timova u BL zbog kojih je evidentan odliv kvalitetnih igrača u druge lige. Eto ako se trebam pravdati, toliko od mene.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.