Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,Devil,dubrava,Trigger,VanBasten

NeshaFCB
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la NeshaFCB » 21 mar 2016, 19:02

Iako sam zagovornik da samo pichke odbijaju igrati za nacionalni tim, potpuno razumijem Dušana.
Nažalost navijače je briga za reprezentaciju, pa oni koji vode FSS nemaju apsolutno opozicije. (tu ne mislim na rušenja, paljenja i baklje u busu), već organizovane proteste do konačnog odlaska grobara srpskog fudbala (ne mislim na navijače FKP, pod ovim grobara)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 21 mar 2016, 19:07

Misljenja sam da samo igraci i mogu nesto promijeniti! Znaci, bojkot njih 10-15 znacajnijih, kao onda sto je bilo sa BiH, pa kom opanci, kom obojci... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 21 mar 2016, 19:11

Tadic jeste rekao sve kako jeste.. sve je istina, ali za moj ukus malo je glupo pricati o treneru kako nije dorastao i slicno.. A ne bi mu rekao ni rijec da je pozvan i tada bi mu Curcic bio najbolji na svijetu.

Sto se tice ovoga sto Nesha pise.. Delije su jedine organizovale proteste, ali dzabe kada Voleta boli ona stvar za narod. On udara po svom i svejedno mu je sto ga vecina fudbalske Srbije hoce otjerati.. Mada sam misljenja da bi mozda i bilo nesto od protesta da su i druge navijacke grupacije ucestvovale u njima, pa da je umjesto 3-4-5 hiljada ljudi (ili koliko je vec bilo na Terazijama) doslo 4 ili 5 puta vise. Svakako bi u Evropi i Srbiji vise odjeknuo naslov: "Srbija tjera Toleta" ili "Navijaci ujedinjeni protiv Toleta".. nego "Delije protestovale na Terazijama". Sto se mene tice, ja svakako bojkotujem sve utakmice reprezentacije Srbije dok on ne ode.
Ali svakako mislim da ce Delije opet nastaviti u istom ritmu protiv njega, sto je i nagovijesteno protiv Spartaka..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 mar 2016, 20:08

marconato je napisao/la:Misljenja sam da samo igraci i mogu nesto promijeniti! Znaci, bojkot njih 10-15 znacajnijih, kao onda sto je bilo sa BiH, pa kom opanci, kom obojci... ;)
Koji crni bojkot. Ne već lijepo izađu na teren razbiju protivnika i onda lijepo svi zajedno skinu dresove a ispod majice sa Tole odlazi! Svi bi stali na njihovu stranu. Ovako ko će stati na stranu pichki koje ne mogu nikoga dobiti i koje boli dupe za dres države? Niko!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 mar 2016, 20:16

DANTES je napisao/la:
marconato je napisao/la:Misljenja sam da samo igraci i mogu nesto promijeniti! Znaci, bojkot njih 10-15 znacajnijih, kao onda sto je bilo sa BiH, pa kom opanci, kom obojci... ;)
Koji crni bojkot. Ne već lijepo izađu na teren razbiju protivnika i onda lijepo svi zajedno skinu dresove a ispod majice sa Tole odlazi! Svi bi stali na njihovu stranu. Ovako ko će stati na stranu pichki koje ne mogu nikoga dobiti i koje boli dupe za dres države? Niko!
Zbog takvog razmisljanja i nayebavamo. U pravu je @marconato. Bojkot, jer se drugacije nista nece promeniti. ;)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 21 mar 2016, 20:47

Jeste smejurija sto Tadic nije pozvan, kada vec evidentno nemamo kvalitet tu po pitanju kreativaca sem Ljajica, mislim jasno je kakva trenerska velicina je Radovan, ali mi isto tako gadno ovo sto Tadic prica, jbem ti karakter. Ove sezone sam gledao nekoliko meceva So'tona, i stvarno je katastrofa ove sezone i pored tih statistika koje on navodi, a cim on o tome vodi racuna, znaci da mnogo misli o sebi, i ima je l' te visoko misljenje. Zapravo ceo ovaj intervju se svodi na to. Ne svidjaju mi se takvi igraci, pogotovo sto je on jedan od onih koji nemaju puno dobrih meceva za repku, mada ko ih pa i ima u ovo crno doba.

Ne znas sta je crnje od crnjeg, izdvajati ovde dobro od loseg je nemoguce. Bice mi interesantno da vidim sta mozemo mi protiv Poljaka, mada je prijateljska, pa mozda i uzmemo junacki, pa ide slavlje 3 dana i noci, a kad je bitno...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 mar 2016, 22:00

Tribalian je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Zbog takvog razmisljanja i nayebavamo. U pravu je @marconato. Bojkot, jer se drugacije nista nece promeniti. ;)
Bojkot nikad neće dati rezultata. Bojkot je pichkanski. Lijepo izađite svi zajedno i recite šta je problem
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 mar 2016, 22:11

DANTES je napisao/la: Bojkot nikad neće dati rezultata. Bojkot je pichkanski. Lijepo izađite svi zajedno i recite šta je problem
Naravno da sam za to da istupe zajedno i da kazu sve, to je drugi neki kontekst.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 21 mar 2016, 22:56

Po meni, bojkot nije nikakvo rješenje problema. Isto tako smatram da je nemoguće da 10 ili 12 najboljih igrača bojkotuju reprezentaciju zbog jednog čovjeka, a zbog toga jer su pichke i licemjeri (ne svi, ali Tadić to jeste), i zato jer ih boli neka stvar za srpskim fudbalom i uspjehom reprezentacije, nema tu ni nacionalnog naboja ni nekog dubljeg razmišljanja kako da se izađe iz ovog tunela, jednostavno na okupljanja se dolazi mehanički da se vide sa rodbinom, prijateljima i eventualno raskuju u nekom klubu (ne svi naravno). Vidi se to po njihovim igrama u reprezentaciji i generalno igrama reprezentacije. Mnogi od njih i kad bi bojkotovali, uopšte se ne bi osjetilo na rezultatima, jer gori od ovoga teško da možemo biti.

Dok je Tadić bio redovno pozivan i dok je počinjao utakmice i dok se nije vidio na terenu i dok nije pružao ni pola onoga što daje u Engleskoj, nije mu smetao Ćurčić/Drulović/Mihajlović/Advokat. On će nekome reći da je kukavica :oops:

Ćurčić je u ovoj priči nebitan, kolateralna šteta, bivši može biti već nakon ove dvije utakmice. Ipak cijenim da će se sačekati avgust i dovesti novi lik na klupu kad više ne bude vremena da uigra tim, da se pobliže upozna sa igračima... Jednostavno to je u stilu Toletovog saveza.

Evo Vučić u Marićevoj Ćirilici izjavio kako je Tole neuništiv :silent: :silent:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 21 mar 2016, 23:50

Da citiram Petra Božovića:"Kod nas dno nije dole,već na sve strane"!
Mens sana in corpore sano.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 mar 2016, 11:01

Zadnja izmjena: marconato, dana/u 22 mar 2016, 13:21, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 22 mar 2016, 11:19

Boga mi, Dusko Tosic koji vazi za glupljeg medju fudbalerima dade najbolju i najkorektniju izjavu.. Od mene ima puno postovanje, za razliku od Tadica i njegove jucerasnje izjave.. Mada sam o tome vec pisao i stav mi je identican kao kod Paradajza.

Gudelj indirektno izjavio da je on trebao biti na spisku ispred Brasanca/Grujica.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 mar 2016, 12:00

alan_kardec je napisao/la:Po meni, bojkot nije nikakvo rješenje problema. Isto tako smatram da je nemoguće da 10 ili 12 najboljih igrača bojkotuju reprezentaciju zbog jednog čovjeka, a zbog toga jer su pichke i licemjeri (ne svi, ali Tadić to jeste), i zato jer ih boli neka stvar za srpskim fudbalom i uspjehom reprezentacije, nema tu ni nacionalnog naboja ni nekog dubljeg razmišljanja kako da se izađe iz ovog tunela, jednostavno na okupljanja se dolazi mehanički da se vide sa rodbinom, prijateljima i eventualno raskuju u nekom klubu (ne svi naravno). Vidi se to po njihovim igrama u reprezentaciji i generalno igrama reprezentacije. Mnogi od njih i kad bi bojkotovali, uopšte se ne bi osjetilo na rezultatima, jer gori od ovoga teško da možemo biti.

Dok je Tadić bio redovno pozivan i dok je počinjao utakmice i dok se nije vidio na terenu i dok nije pružao ni pola onoga što daje u Engleskoj, nije mu smetao Ćurčić/Drulović/Mihajlović/Advokat. On će nekome reći da je kukavica :oops:

Ćurčić je u ovoj priči nebitan, kolateralna šteta, bivši može biti već nakon ove dvije utakmice. Ipak cijenim da će se sačekati avgust i dovesti novi lik na klupu kad više ne bude vremena da uigra tim, da se pobliže upozna sa igračima... Jednostavno to je u stilu Toletovog saveza.

Evo Vučić u Marićevoj Ćirilici izjavio kako je Tole neuništiv :silent: :silent:
nisam gledao vučića sinoć, je li bilo debilnih izjava gospođe Milić?

Za ostalo se sve slažem. fudbaleri su jedne pichke neviđene. zato sam gotivio pantelu, nije bio neka klasa, onako solidan, ali je ginuo za dres, to mu se vidjelo na svakoj utakmici.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 22 mar 2016, 12:25

Ne radi se ovo na ovakav način.

Bojkot neće riješiti problem. Svima njima je reprezentacija donijela ugovore (ili velikoj većini)... Ne igraš ti za selektora, već za Srbiju.

p.s. Što se tiče protesta, s Ciganima zajedno ni u crkvu.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 mar 2016, 12:38

dscile je napisao/la:Boga mi, Dusko Tosic koji vazi za glupljeg medju fudbalerima dade najbolju i najkorektniju izjavu.. Od mene ima puno postovanje, za razliku od Tadica i njegove jucerasnje izjave.. Mada sam o tome vec pisao i stav mi je identican kao kod Paradajza.

Gudelj indirektno izjavio da je on trebao biti na spisku ispred Brasanca/Grujica.
Pa normalno da je trebao! Grujić manje vise, jer ovu polusezonu i ne pruza neke partije, vise je poziv zasluzio jesenas nego sada, mada, istini za volju, veliki je potencijal, pa ga s te strane treba forsirati! Brašanac da ne pricam, limitiran igrac i tu prestaje sva prica...
Covjek igra standardno u ponajboljem holandskom timu, a ispred njega nekih xy igraca...

Za Tadića se slazem da je malo glupo sto uzdize sebe, ali je vjerovatno na taj nacin zelio i da cinjenicno ukaze da je zasluzio vise poziv od nekih igraca, recimo prije Đuričića, Sulejmanija itd..

@DANTEAS

Ta prica o "ginjenju za dres", "izadji i poderi protivnika" ti ne pije vodu! Imalo bi smisla da su u FSS pravi ljudi koji ce tim istim igracima stvoriti zdravu atmosferu i normalne uslove za rad! Ovako imas hrpu nekih sarlatana i mafijasa, unaprijed izdiktirane spiskove i sastave i normalno je da tu i takvu reprezentaciju niko nece shvatati ozbiljno! Oni sami su u takvim uslovima jednostavno limitirani! Kako pobijediti kad imas cirksuante za selektore koji se svako pola god. mijenjaju kao na vrteski... :roll:

Ja prvi da sam fudbaler je ne bih uzimao za ozbiljno, ali bih za razliku od njih otvoreno i javno rekao da bojkotujem reprezentaciju dok se ne promijene stvari i ljudi u savezu i samo s te strane osudjujem igrace sto zamajavaju prvo sami sebe, pa posle i sve nas okupljajuci se preko qrca i pomijajuci po terenu!

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 22 mar 2016, 12:44

Nikada bolje uslove reprezentativne selekcije, nemojmo te fraze koristiti koje nemaju smisla.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 mar 2016, 12:49

Infrastrukturno da, ali organizaciono i sistemski potpuni KRAH, DEBAKL, PROPAST...

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 22 mar 2016, 13:00

Organizaciono, ako se misli na strukturu - nikako debakl. Ovo poslednje - sistem - da, lutanje totalno.

Kao što rekoh, reprezentacija je svima njima dala više nego oni njoj. Sve do jednog.

Tadić ako misli da je zvijezda i da je veći od ostalih, nek to zadrži za sebe, a ne da unosi još gore stanje u reprezentaciju.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 mar 2016, 13:10

Sta je to reprezentacija dala konkretno Tadiću?! Jel' on svojim partijama u Vojvodini zasluzio transfer u Groningen? Jel' u Holandiji poderao, pa otisao u Englesku? Ne vidim da je tu neku veliku ulogu imala reprezentacija!

Jos bolji primjer je Gudelj, momak je poceo karijeru u Holandiji, kroz igre tamo dosao da Ajaxa. Mogao je jos da saceka pa mozda dobije i poziv Holandije ili odmah imao mogucnost da igra i za BiH (u najmanju ruku bude standardni clan reprezentacije)...a sada dozivi da ga se skartira zarad Brašanca i ala Brašanca...

Kakvo spinovanje :facepalm:

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 22 mar 2016, 13:23

Nije spinovanje.
Stav.
Saopštenja i prozivanja na ovakav način ne priliče profesionalnim sportistima.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.