Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

AnelZ
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la AnelZ » 22 mar 2016, 14:07

TikTak je napisao/la:Klasicno i ocekivano pitanje protivnika otpisa dugova. Sta je danas posteno? Koliko je posteno da ljudi koji su gubili noge, ruke s bilo koje strane danas prakticno gladuju. Proglasis sportske kolektive od vaznosti za drzavu ili entitet ako je na tom nivou zakon i otpises im dugove. Kad ce Borac platiti pet miliona duga za struju i vodu. Nece nikad a ti ga dugovi mozda koce da krene uzlaznom putanjom.
Evo i ja sam protiv otpisa i jednog pfeninga bilo kome. Zasto? Pa zasto bi sportski kolektivi bili bitniji nego bilo koji pojedinac u ovoj drzavi, nego bilo koje drugo pravno lice? Zasto smatras da je neki fudbalski klub bitniji od tebe ili mene ili mahalske prodavnice u tom naselju? Zasto neko koje u proteklih 20 godina platio milione KM poreza treba sada da bude u podredjenom polozaju u usporedbi sa ovima za koje se ti zalazes da im se otpisu dugovi? Ako meni nece otpisati dugove (sreca pa ih nemam), ne trebaju ni sportskim kolektivima. Ako nisi u mogucnosti da izmirujes obaveze, neka se pokrene stecaj i gotovo. Nikoga ne zanima koje koga zavalio u te dugove, svi su oni u jednom trenutku bili predstavnici kluba.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 22 mar 2016, 14:07

@Anel +1
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 22 mar 2016, 14:11

Azmiru su svi krivi samo on nije.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 22 mar 2016, 14:25

AnelZ je napisao/la:
TikTak je napisao/la:Klasicno i ocekivano pitanje protivnika otpisa dugova. Sta je danas posteno? Koliko je posteno da ljudi koji su gubili noge, ruke s bilo koje strane danas prakticno gladuju. Proglasis sportske kolektive od vaznosti za drzavu ili entitet ako je na tom nivou zakon i otpises im dugove. Kad ce Borac platiti pet miliona duga za struju i vodu. Nece nikad a ti ga dugovi mozda koce da krene uzlaznom putanjom.
Evo i ja sam protiv otpisa i jednog pfeninga bilo kome. Zasto? Pa zasto bi sportski kolektivi bili bitniji nego bilo koji pojedinac u ovoj drzavi, nego bilo koje drugo pravno lice? Zasto smatras da je neki fudbalski klub bitniji od tebe ili mene ili mahalske prodavnice u tom naselju? Zasto neko koje u proteklih 20 godina platio milione KM poreza treba sada da bude u podredjenom polozaju u usporedbi sa ovima za koje se ti zalazes da im se otpisu dugovi? Ako meni nece otpisati dugove (sreca pa ih nemam), ne trebaju ni sportskim kolektivima. Ako nisi u mogucnosti da izmirujes obaveze, neka se pokrene stecaj i gotovo. Nikoga ne zanima koje koga zavalio u te dugove, svi su oni u jednom trenutku bili predstavnici kluba.
Ja sam misljenja da drzava definitivno treba stati iza bilo kojeg sportskog kolektiva i na svaki moguci nacin pomoci ako je to u mogucnosti. U svakom slucaju i drzavi je bolje npr. ako uzmemo slucaj poreza, otpisati kamatu i naplatiti glavnicu nego poslati klub u stecaj i nikada vise ni marke ne vidjeti od tog kluba.
Naravno svaki otpis bilo kakvog duga treba biti uslovljen necim od cega ce gradjani i zajednica imati dugorcno koristi, a samim tim i drzava.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 mar 2016, 14:33

Lakoste je napisao/la:Azmiru su svi krivi samo on nije.
Sisom ih Azmire :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 22 mar 2016, 15:03

Tako je, covjek naucio poslovati u uredjenoj zemlji, Al Capone nije pao sto je pobio stotine ljudi, nego sto nije platio porez drzavi......Azmir posluje sa ozbiljnim ljudima u USA, a ne sa kokosarima koji nemaju 20 milja.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 22 mar 2016, 15:05

Ima li gdje snimak tog gostovanja Azmira na OBN-u?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 22 mar 2016, 15:12

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
brile je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la: Dzaba kes, dzaba Tan, kad ste vi nasa Lisa Ann :kafa:
Nadjite svoju Lisu, mi smo ovu davno zapikali :nene:
Moze ova i sa threesome proci :kafa:
:rol: :rol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 22 mar 2016, 15:18

Skver je napisao/la:
Tako je, covjek naucio poslovati u uredjenoj zemlji, Al Capone nije pao sto je pobio stotine ljudi, nego sto nije platio porez drzavi......Azmir posluje sa ozbiljnim ljudima u USA, a ne sa kokosarima koji nemaju 20 milja.
Bosna i Hercegovina funkcionise po zakonima drzave BiH a ne USA. Tako da je ta prica glupa, sad ja trebam otici u USA i zaliti se kako je meni dozvoljeno u Bosni nesto a u USA nije, praviti emisije, mlatiti praznu slamu itd.
Zakon je jasan, plati ili potpisi reprogram i to je to. Zakon je jednak za sve. Ne moze ti niko drugi biti kriv sto ti nisi potpis'o reprogram niti ce ti ko gledati kroz prste jer si ti kamiondzija iz USA i navik'o si da poslujes po njihovim zakonima. Koga boli qrac za to?

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 22 mar 2016, 15:42

Lakoste je napisao/la:
Skver je napisao/la:
Bosna i Hercegovina funkcionise po zakonima drzave BiH a ne USA. Tako da je ta prica glupa, sad ja trebam otici u USA i zaliti se kako je meni dozvoljeno u Bosni nesto a u USA nije, praviti emisije, mlatiti praznu slamu itd.
Zakon je jasan, plati ili potpisi reprogram i to je to. Zakon je jednak za sve. Ne moze ti niko drugi biti kriv sto ti nisi potpis'o reprogram niti ce ti ko gledati kroz prste jer si ti kamiondzija iz USA i navik'o si da poslujes po njihovim zakonima. Koga boli qrac za to?
Ocigledno vas.
Mozel se evropa dohvatiti ove godine :wave:
U predzadnjem kolu gasimo vam i zadnju nadu.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 22 mar 2016, 15:48

Lakoste je napisao/la:
Skver je napisao/la:
"Malo" si profulao, niko nije pisao o reprogramu.....Dino fening ce napraviti emisiju i objasniti nam kako se "posluje" u BiH i o zakonima BiH......usput i kako izlevatiti navijace i poslodavce svog kluba.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 22 mar 2016, 15:56

Dino Selimovic je uveo revoluciju u BiH fudbal. Mozete osporavati, pisati neke gluposti i navijacka prepucavanja al Dino je pravi radnik. Ko prati fudbal i nasu ligu dugi niz godina zna o cemu govorim. Nemam namjeru ubijedjivati vas u nesto.
Imam svoje misljenje i ono se nece promijeniti, smijesno mi da neko ko se hvali da ima miliona, kamione, sta sve ne, da ulaze u fudbal, hoce da ide naprijed a nema da plati ili potpise reprogram. To je isto ko da se neko hvali da ima milione, posjeduje vozacku a slepa se sa yugom 45 kroz grad.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 22 mar 2016, 16:05

Lakoste je napisao/la:Dino Selimovic je uveo revoluciju u BiH fudbal. Mozete osporavati, pisati neke gluposti i navijacka prepucavanja al Dino je pravi radnik. Ko prati fudbal i nasu ligu dugi niz godina zna o cemu govorim. Nemam namjeru ubijedjivati vas u nesto.
Imam svoje misljenje i ono se nece promijeniti, smijesno mi da neko ko se hvali da ima miliona, kamione, sta sve ne, da ulaze u fudbal, hoce da ide naprijed a nema da plati ili potpise reprogram. To je isto ko da se neko hvali da ima milione, posjeduje vozacku a slepa se sa yugom 45 kroz grad.
Da li si ti siguran da si pametan? Dino revolucionar, nocas si nesto gadno pojeo, vuglji, vuglji?
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 22 mar 2016, 16:11

Da li bi ti dao 4 miliona km i platio nesto sto nisi napravio ili dao za nesto sto nije u tvom vlasnistvu.
To ti je isto dobra zenska ti placas a drugi J**+.
Dino uveo revoluciju. ..jah, zato sada hoda po tuzilastvu i umjesto tuzbe sprema odbranu.
Dino je samo pudlica u rukama brkice i radi sto mu se kaze.Dresiran.
Kakav on i revolucija.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 22 mar 2016, 16:12

Da, revolucija. U periodu imenovanja pa do dana danasnjeg uveo je neke novitete koji su poceli da praktikuju i ostali klubovi. Prvi klub sa fan shopom je bio FK Sarajevo, poslije toga je FKŽ otvorio fan shop iako je poznato da je delegacija sa Grbavice dolazila kod Dine da se raspita na koji nacin i sa pravne strane je otvoren fan shop.
Poceo je incijativom o izradi i promjeni statuta. Nakon sto je promijenjen statut i ostale ekipe su uvidjele da nece moci funkcionisati na nacin na koji su do tad funkcionisali preko starog statuta. Tako da su poceli i ostalim s tom polikom.
Doveo je stranog investitora sa svojim timom ljudi, pokrenuo incijativu sa Kusturicom u federalnom parlamentu za izmjenu zakona o otpisu poreza sportskih kolektiva. Ta incijativa je usvojena i zakon je izglasan. Tako su odredjeni klubovi potpisali reprogram i rijesili se tog problema, jer tesko da bi mogli vracati i dug i glavnicu.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 22 mar 2016, 16:13

solinas je napisao/la: Ocigledno vas.
Mozel se evropa dohvatiti ove godine :wave:
U predzadnjem kolu gasimo vam i zadnju nadu.
Sanjaj slinaš. Zaboravio si da ste i dalje na nivou Olimpika, zapravo Olimpik ima jedan kup.
Das Ist Walter

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 22 mar 2016, 16:14

solinas je napisao/la:
Muerte je napisao/la:Amer se malo zaletio. Lafo napraviti stadion kakvog nema u BiH. Kako to misli izvesti ? Ja mu nevjerujem :pinokio:
Stadion je u vlasnistvu grada.
Ako isti vrate klubu,napravice ga.I receno je sa se napravi da bude neki vecinski ulagac suvlasnik.
Naravno da niko ne baca u vjetar tolike pare.
To je vise bila ponuda gradu Tuzli.
Zezam se. Nego mi smijesno ovaj dio sto govori kao napravit ce stadion kakvog u BiH nema. Mislim ono u BiH sve stadioni vanzemaljski. Veliki izazov.

Investicija od 5 mil. KM i dobit ces stadion kakvog u BiH nema.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 22 mar 2016, 16:16

solinas je napisao/la:Da li bi ti dao 4 miliona km i platio nesto sto nisi napravio ili dao za nesto sto nije u tvom vlasnistvu.
To ti je isto dobra zenska ti placas a drugi ****.
Dino uveo revoluciju. ..jah, zato sada hoda po tuzilastvu i umjesto tuzbe sprema odbranu.
Dino je samo pudlica u rukama brkice i radi sto mu se kaze.Dresiran.
Kakav on i revolucija.
Ti kad preuzmes klub ti se automatski prihvatas svih dugovanja, pokretne i nepokretne imovine kluba. Odgovoran si za prihode ali i rashode. Zbog cega bi se oprostio dug Slobodi do 2012 godine i imenovanja Husica? Kojom logikom.
Sad u Celik dodje novi predsjednik i kaze, ja cu biti predsjednik al hocu da pocnem od nule, to je nemoguc, nevidjena glupost. Ne mogu da vjerujem na koji nacin razmisljate :crazy:

Po kakvom tuzilastvu hoda Dino, po onom istom po kojem hoda i Azmir Husic? :rol:
A svi su nevini do okoncanja postupka i presude. Ako kaze DK saveza da je covjek nevin onda je on nevin, jer je ta odluka ima mnogu vecu vaznost od toga sta kaze punac, kafana ili forum.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 22 mar 2016, 16:18

Lakoste je napisao/la:Da, revolucija. U periodu imenovanja pa do dana danasnjeg uveo je neke novitete koji su poceli da praktikuju i ostali klubovi. Prvi klub sa fan shopom je bio FK Sarajevo, poslije toga je FKŽ otvorio fan shop iako je poznato da je delegacija sa Grbavice dolazila kod Dine da se raspita na koji nacin i sa pravne strane je otvoren fan shop.
Poceo je incijativom o izradi i promjeni statuta. Nakon sto je promijenjen statut i ostale ekipe su uvidjele da nece moci funkcionisati na nacin na koji su do tad funkcionisali preko starog statuta. Tako da su poceli i ostalim s tom polikom.
Doveo je stranog investitora sa svojim timom ljudi, pokrenuo incijativu sa Kusturicom u federalnom parlamentu za izmjenu zakona o otpisu poreza sportskih kolektiva. Ta incijativa je usvojena i zakon je izglasan. Tako su odredjeni klubovi potpisali reprogram i rijesili se tog problema, jer tesko da bi mogli vracati i dug i glavnicu.
Nije vam Dino doveo "investitora".cudi me da smatras sebe navijacem Sarajeva a lupas gluposti.
Ne kiti ga tudjim perjem.
Nije investitor svaki objektivan covjek koji barem povrsno prati fudbal vidi da ste postali obicna filijala.od grupnih Faza do ubleha iz Mijanmara. Divovi.pozitivne promjene da s obzirom u kakvom kurcu je BiH nogomet,ali revoluciju nikako.

High

Post Postao/la High » 22 mar 2016, 16:20

Sarajevo je igralo pretkola EL i prije ove nedavne priče. Gdje ste vi igrali?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []