Precenjujete se a druge podcjenjujete.....morate prihvatiti da je Sloboda sada dobro organizovan klub sa tedencijom da to bude sve bolje i bolje, sto na organizacionom planu sto na sportskom....a plus sto se radi na tome da se u sto skorije vrijeme znatno poboljsa infrastrukturu, tj. radi se na tome da dobije super moderan stadion....naravno svima nama treba moderna Grbavica, Kosevo i sto vise dobrih stadiona i ekipa.......Pitaristok je napisao/la:Da, samo se nadam da je to bila trenutna situacija,
nego sam mislio na sve klubove uopste na fudbal u BiH ne samo na nas
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Skver je napisao/la:E sad se zamisli koliko ste vi u qurcu kad vas jedna takva ekipa masakrira, ta sto dijeli prvo mjesto a nije iz Engleske.Pitaristok je napisao/la:koliko je u ku.rcu engleski fudbal pokazuje da je lesterova prosjecna ekipa prva, kao kod nas prosjecna ekipa na diobi prvog mjesta
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Nisam navijac Zrinjskog, al'Zrinjski je za Slobodu Himalaja, danas. To je cinjenica. Bivsa drzava? Ti si ponorel. Ovdje je tema Premijer liga. Presaltaj se na novo vrijeme. I Napredak ima vise trofeja i uspjesniji je klub od Slobode kada bi na taj nacin razgovarali. Danas je vazno, a gle cuda i tema je Premijer liga. Danas se moze govoriti o stari navikama Slobode, kupuje, prodaje i to je to. Zaseok Gosk izdominira brand. To ti je ko poljska Mars cokalada, gov.no mrtve babe.solinas je napisao/la:Ti si navijac Zrinjskog ako se nevaram.UltrasNotRed je napisao/la:Vjerujem da ne lazes, Sloboda prva, Radnik, Vitez, Obarska, Gosk...solinas je napisao/la:Neko nema ni povijest ni tradiciju ni kontinuitet.
Jbg sta's,lazem li ultras
Tako da sto se tice neke istorije postovanja na jugo prostorima i kluba kao brenda klubskih legendi reprzentativaca koje je dao (bog te Sloboda je dala 29 reprzentativaca Jugoslavije i 14 reprzentativaca BiH u mladoj i A repki )
Tisina mladicu
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Koji bi stadion Sloboda prijavila ako ne bi Tusanj mogao?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BilinoMortemHz je napisao/la:Koji bi stadion Sloboda prijavila ako ne bi Tusanj mogao?
Nad tobom sunce najljepše sja
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mozda nisi procitao ali spekulise se da ces moci prijaviti samo stadion koji se nalazi u tvom kantonu pa sam zato pitao.pinoglavi je napisao/la:BilinoMortemHz je napisao/la:Koji bi stadion Sloboda prijavila ako ne bi Tusanj mogao?
Nisam upratio to. Ne znam, mozda je to samo pravilo PL licenciranja jer nema logike da UEFA dozvoli igranje u drugoj drzavi, a ne dozvoli u drugom kantonu.
Nad tobom sunce najljepše sja
Što nećete na Grbavicu? Komšije ionako neće u Evropu. 
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Mislim da Ugljevik zadovoljava standarde. Tamo smo igrali i sa Lirsom koliko se sjecam...MortemHz je napisao/la:
Mozda nisi procitao ali spekulise se da ces moci prijaviti samo stadion koji se nalazi u tvom kantonu pa sam zato pitao.
Za sta te zanima?? PL mogu igrati i na Tusnju, tu nema problema. Europu mogu igrati na BP. Ovo za kanton je prica vezana za PL, nikako UEFA-u.MortemHz je napisao/la:Koji bi stadion Sloboda prijavila ako ne bi Tusanj mogao?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Aha, znaci samo ovi klubovi koji nemaju stadion ili koji ne ispunjava uslove za PL...naprimjer Metalleghe ne bi mogao na Koševo lupam, i meni je bilo cudno, kontam kakve sad veze kantoni imaju haha, hvala.Signore je napisao/la:Za sta te zanima?? PL mogu igrati i na Tusnju, tu nema problema. Europu mogu igrati na BP. Ovo za kanton je prica vezana za PL, nikako UEFA-u.MortemHz je napisao/la:Koji bi stadion Sloboda prijavila ako ne bi Tusanj mogao?
Upravo to. Metalleghe bi mogao igrati u Travniku ili Vitezu.MortemHz je napisao/la:Aha, znaci samo ovi klubovi koji nemaju stadion ili koji ne ispunjava uslove za PL...naprimjer Metalleghe ne bi mogao na Koševo lupam, i meni je bilo cudno, kontam kakve sad veze kantoni imaju haha, hvala.Signore je napisao/la:Za sta te zanima?? PL mogu igrati i na Tusnju, tu nema problema. Europu mogu igrati na BP. Ovo za kanton je prica vezana za PL, nikako UEFA-u.MortemHz je napisao/la:Koji bi stadion Sloboda prijavila ako ne bi Tusanj mogao?
- JohnCleese
- Kontakt:
Nije fora sto je Leotar imao ekipu za prvaka, fora je na kakve nacine su se osvjale te titule.
Dodje vrijeme kad klub evo recimo iz Rs-a mora da osvoji, sve pare iz njihovog saveza, i ne samo saveza vec se ukljuce i drugi pojednici -budzovani te ih usmjere na racun tog kluba, obezbjede se uslovi, dovede se kadar, dalje se sa zajendnickim savezom se "sklopi usmeni sporazum" u smislu da im niko ne smije stojati na putu...
Dalje takvi klubovi kao Leotar, Modrica su se u pravilu poslije sezone- dvije raspadali financijski i ispadali u nize lige, kako, pa tako sto su isti ljudi koji su im omogucavali sredstva su ustvari ujedno i prali pare iz razno raznih njihovih drugih poslova i nelegalnih radnji i plus izvlacili svu stecenu dobit od instant uspjeha tog kluba.
To kazem zato sto treba uzet sa velikom rezervom ove titule nase premijer lige i ne k.urcit se bezveze s njima i s tim adutom ne podyebavat nekog drugog koji se takmnicio ili se i dalje se takmnici s tobom.
Dodje vrijeme kad klub evo recimo iz Rs-a mora da osvoji, sve pare iz njihovog saveza, i ne samo saveza vec se ukljuce i drugi pojednici -budzovani te ih usmjere na racun tog kluba, obezbjede se uslovi, dovede se kadar, dalje se sa zajendnickim savezom se "sklopi usmeni sporazum" u smislu da im niko ne smije stojati na putu...
Dalje takvi klubovi kao Leotar, Modrica su se u pravilu poslije sezone- dvije raspadali financijski i ispadali u nize lige, kako, pa tako sto su isti ljudi koji su im omogucavali sredstva su ustvari ujedno i prali pare iz razno raznih njihovih drugih poslova i nelegalnih radnji i plus izvlacili svu stecenu dobit od instant uspjeha tog kluba.
To kazem zato sto treba uzet sa velikom rezervom ove titule nase premijer lige i ne k.urcit se bezveze s njima i s tim adutom ne podyebavat nekog drugog koji se takmnicio ili se i dalje se takmnici s tobom.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Cuj brata RS vukla cijela da Leotar iz Trebinja osvoji… Tolike pare date da se osvoji BH Premijer Liga… Jakog mi takmicenja u pm… Svi su se obogatili jer je glavna nagrada titula i sto miliona…
? &
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
-
sergejevic
- Kontakt:
E cuj treba titule uzeti s rezervom
Zbog cega se onda uopste i igra onda fudbal. Taj Leotar je tada apsolutno zasluzio titulu jer su imali ponajbolje igrace u ligi. Slicno kao i vecina ostalih ekipa koje su osvajale. Mozda s ove distance sve to izgleda sada mutno i mracno, ali moralo se negdje poceti. Tek zavrsio rat, pa se igralo u jednom djelu drzave, pa se onda i ovi drugi ukljucili. Nisi mogao dobiti na gostovanju, sudije bile katastrofa, nekako se na radiju slusalo sta se desava na terenima, pregled na tv-u pola golova ne vidis, nisu uspjeli snimiti. Opet kazem moralo je nekako krenuti i jednostavno nije moglo bolje od toga, ali i tada se igralo lopte i borilo se na ovaj ili onaj nacin. Danas imamo nekoliko utakmica na tv-u, neke emisije o ligi, snimke svih golova, snimke sudijskih gresaka, pa se moze i kazniti, mnogo pobjeda gostujucih ekipa, manje belaja. Ako Bog da iduce sezone skracena liga sto smo mogli samo sanjati prije par godina, mozda se oformi i udruzenje klubova, pa bolji sponzorski ugovor, vise para, sve je vise naroda na stadionima, neki klubovi izlaze u javnost s brojem prodatih karata i prihodom od istih, s vrijednosti potpisanih ugovora koji se povecavaju, pocetak ozbiljnije rekonstrukcije Grbavice, obecanje predsjenika Slobode da ce napraviti moderan Tusanj, digitalni semafori i jos mnogo dobrih stvari.
Kako god ovo je nasa jedina liga i mnogo od nas samih zavisi koliko ce napredovati. Niko ne moze reci da ne ide na bolje, mozda nekome smeta ovo ili ono, ali je cinjenica da se mnogo toga popravilo. Ja znam ljude koji za Real, Bajern i slicno govore "mi" i bas ti ljudi onda dodju i pljuju po nasoj ligi i nasim klubovima. Uclani se u klub, idi na utakmice, kupi nesto u fan shopu i onda laprdaj ne valja i ne svidja mi se. Kada nasi klubovi budu imali desetine hiljada clanova, toliki broj ljudi na stadionima, dobre ugovore sa sponzorima i tv prava, tek onda ce imati mjesta naglabanje tipa: ne valja stadion, losi igraci, los teren, los sudija, dresovi, kopcke i ostalo. Ne moze niko dovesti Messija a ima par hiljada clanova, tri hiljade prosjek na stadionu, i skroman prihod od fan shopa, a to se odnosi na ove bolje klubove, da ne pricamo da ostali nemaju ni fan shop, ni clanske kartice, ni hiljadu ljudi na stadionu.
Zbog cega se onda uopste i igra onda fudbal. Taj Leotar je tada apsolutno zasluzio titulu jer su imali ponajbolje igrace u ligi. Slicno kao i vecina ostalih ekipa koje su osvajale. Mozda s ove distance sve to izgleda sada mutno i mracno, ali moralo se negdje poceti. Tek zavrsio rat, pa se igralo u jednom djelu drzave, pa se onda i ovi drugi ukljucili. Nisi mogao dobiti na gostovanju, sudije bile katastrofa, nekako se na radiju slusalo sta se desava na terenima, pregled na tv-u pola golova ne vidis, nisu uspjeli snimiti. Opet kazem moralo je nekako krenuti i jednostavno nije moglo bolje od toga, ali i tada se igralo lopte i borilo se na ovaj ili onaj nacin. Danas imamo nekoliko utakmica na tv-u, neke emisije o ligi, snimke svih golova, snimke sudijskih gresaka, pa se moze i kazniti, mnogo pobjeda gostujucih ekipa, manje belaja. Ako Bog da iduce sezone skracena liga sto smo mogli samo sanjati prije par godina, mozda se oformi i udruzenje klubova, pa bolji sponzorski ugovor, vise para, sve je vise naroda na stadionima, neki klubovi izlaze u javnost s brojem prodatih karata i prihodom od istih, s vrijednosti potpisanih ugovora koji se povecavaju, pocetak ozbiljnije rekonstrukcije Grbavice, obecanje predsjenika Slobode da ce napraviti moderan Tusanj, digitalni semafori i jos mnogo dobrih stvari.
Kako god ovo je nasa jedina liga i mnogo od nas samih zavisi koliko ce napredovati. Niko ne moze reci da ne ide na bolje, mozda nekome smeta ovo ili ono, ali je cinjenica da se mnogo toga popravilo. Ja znam ljude koji za Real, Bajern i slicno govore "mi" i bas ti ljudi onda dodju i pljuju po nasoj ligi i nasim klubovima. Uclani se u klub, idi na utakmice, kupi nesto u fan shopu i onda laprdaj ne valja i ne svidja mi se. Kada nasi klubovi budu imali desetine hiljada clanova, toliki broj ljudi na stadionima, dobre ugovore sa sponzorima i tv prava, tek onda ce imati mjesta naglabanje tipa: ne valja stadion, losi igraci, los teren, los sudija, dresovi, kopcke i ostalo. Ne moze niko dovesti Messija a ima par hiljada clanova, tri hiljade prosjek na stadionu, i skroman prihod od fan shopa, a to se odnosi na ove bolje klubove, da ne pricamo da ostali nemaju ni fan shop, ni clanske kartice, ni hiljadu ljudi na stadionu.
sergejevic je napisao/la:E cuj treba titule uzeti s rezervom![]()
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
Pitaristok
- Kontakt:
jel ti pricas sa mnom il sa pitarina preko mene,,,Skver je napisao/la:Precenjujete se a druge podcjenjujete.....morate prihvatiti da je Sloboda sada dobro organizovan klub sa tedencijom da to bude sve bolje i bolje, sto na organizacionom planu sto na sportskom....a plus sto se radi na tome da se u sto skorije vrijeme znatno poboljsa infrastrukturu, tj. radi se na tome da dobije super moderan stadion....naravno svima nama treba moderna Grbavica, Kosevo i sto vise dobrih stadiona i ekipa.......Pitaristok je napisao/la:Da, samo se nadam da je to bila trenutna situacija,
nego sam mislio na sve klubove uopste na fudbal u BiH ne samo na nas
bolan bolan
Polahko.High je napisao/la:Što nećete na Grbavicu? Komšije ionako neće u Evropu.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Mogle bi komsije biti bogatije za proslogodisnji trofejRokoko87 je napisao/la:Polahko.High je napisao/la:Što nećete na Grbavicu? Komšije ionako neće u Evropu.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
zvijezde gradacac ispunjava uslove , kao i orasja ...Signore je napisao/la:Za sta te zanima?? PL mogu igrati i na Tusnju, tu nema problema. Europu mogu igrati na BP. Ovo za kanton je prica vezana za PL, nikako UEFA-u.MortemHz je napisao/la:Koji bi stadion Sloboda prijavila ako ne bi Tusanj mogao?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.