Manchester United FC - Transferi
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC - Transferi
Upravi kluba treba biti cilj da se dovede perspektivan stoper za duze staze.To su Stones,Laporte,Marquinos...Moja zelja je Hummels koji je jos relativno mlad a i iskusan igrac
Ne vidim potrebu da se dovodi neki stariji igrac i jos da bude prva opcija.Ok je za rezerve da imamo jednog iskusnog koji ce uskociti u slucaju povreda ili kada treba zatvoriti utakmicu.Stoperski tandem Small-Laporte bi bio odlican npr.Small vec izgradjen igrac vrhunske kvalitete a Laporte strasno talentovan,i sada njima dvojici dodati nekog iskusnog koji ce tu biti u slucaju nevolja
Znaci jesam za opciju da se dovede iskusniji stoper,ali prvo jedan perspektivni igrac pa tek neko stariji za klupe tipa Miranda
Ne vidim potrebu da se dovodi neki stariji igrac i jos da bude prva opcija.Ok je za rezerve da imamo jednog iskusnog koji ce uskociti u slucaju povreda ili kada treba zatvoriti utakmicu.Stoperski tandem Small-Laporte bi bio odlican npr.Small vec izgradjen igrac vrhunske kvalitete a Laporte strasno talentovan,i sada njima dvojici dodati nekog iskusnog koji ce tu biti u slucaju nevolja
Znaci jesam za opciju da se dovede iskusniji stoper,ali prvo jedan perspektivni igrac pa tek neko stariji za klupe tipa Miranda
@Asteriks
Imali smo nedavno u klubu Ria, Vidu i Evru. Imali su sva tri preko 30 godina. Iako mnogi nisu odobravali njihovu prodaju, ispostavilo se da nije neka greška. Evra evo i dalje igra, ali je otišao da se ustupi mjesto Shawu koji je iako mlad bio prilično izgrađen, iskusan. Sjeti se kikseva ove trojice, jednostavno dolazi godinama. Smalling je od '10 u klubu, blizu 200 utakmica, te ovo što pokazuje ove sezone je dovoljno da se smatra i iskusnim i dovoljno dobrim, tako da je mnogo bolje dovesti mlađe igrače. Naravno da jedno pojačanje na štoperu nije dovoljno, nadam se bar dvojici dovoljno dobrih za prvi tim.
Naš veliki problem su bekovi. Na početku sezone odbrana je izgledala fantastično, ali najviše zahvaljujući Shawu i Darmianu, koji su se svaku tekmu otimali za MOTM. Povredom Shawa je mnogo srozana odbrana, a onda i ove povrede Darmiana i ostalih. Darmian je dovoljno dobar za prvi tim, rekao bih Murinjov čovjek, neka popravi malo pozicioniranje i centaršut, u ostalom je prilično dobar. Ostaje da vidimo šta je sa Shawom, nadati se da će momčina maksimalno prebroditi onaj horor, te nastaviti gdje je stao, u trenutku kada je bio sigurno na putu da pokaže da je najbolji bek.
Imali smo nedavno u klubu Ria, Vidu i Evru. Imali su sva tri preko 30 godina. Iako mnogi nisu odobravali njihovu prodaju, ispostavilo se da nije neka greška. Evra evo i dalje igra, ali je otišao da se ustupi mjesto Shawu koji je iako mlad bio prilično izgrađen, iskusan. Sjeti se kikseva ove trojice, jednostavno dolazi godinama. Smalling je od '10 u klubu, blizu 200 utakmica, te ovo što pokazuje ove sezone je dovoljno da se smatra i iskusnim i dovoljno dobrim, tako da je mnogo bolje dovesti mlađe igrače. Naravno da jedno pojačanje na štoperu nije dovoljno, nadam se bar dvojici dovoljno dobrih za prvi tim.
Naš veliki problem su bekovi. Na početku sezone odbrana je izgledala fantastično, ali najviše zahvaljujući Shawu i Darmianu, koji su se svaku tekmu otimali za MOTM. Povredom Shawa je mnogo srozana odbrana, a onda i ove povrede Darmiana i ostalih. Darmian je dovoljno dobar za prvi tim, rekao bih Murinjov čovjek, neka popravi malo pozicioniranje i centaršut, u ostalom je prilično dobar. Ostaje da vidimo šta je sa Shawom, nadati se da će momčina maksimalno prebroditi onaj horor, te nastaviti gdje je stao, u trenutku kada je bio sigurno na putu da pokaže da je najbolji bek.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jan došao u Spurse sa 24 god, a Stones i Laporte ti već sada imaju par godina iskustva igranja na vrhunskom nivou, još u neuporedivo jačim ligama nego što je Jan imao tada, isto tako i Marquinhos, koji se afirmirao u Romi gdje je bio jedan od najboljih stopera u Serie A, i onda opet u Parizu pokazao o kakvom igraču se radi, sve to do 21 god, kad si talentovan onda ćeš to pokazati bez obzira gdje i sa kim igrao, a ova trojica su to pokazali. Sljedeći korak za njih je prelazak u veći klub, i zato ako ih mi sad ne pokušamo dovesti, otići će u neki drugi klub koji je nama možda i direktni konkurent, što bi bilo loše za nas.
Da smo se vodili time Shawa nikad ne bi doveli, ili Martiala, a evo i ove sezone vidimo kako mladi igrači stasaju, to je dio naše tradicije, jer smo mi spremni pružiti priliku njima, ako ništa oni su taj tračak nade u ovom trenutnom stanju u kom se klub nalazi.
Mislim nemam ja ništa protiv Mirande kao nekog backupa, koji može poslužiti za tu svrhu jer moraš računati na povrede, ali moramo planirati i dugoročno jer nećeš svake god kupovati stopera iznova, kad već imaš priliku da takve igrače pokušaš dovesti zašto je ne iskoristiti, Jozo će biti veliki magnet za njih, isto kao i Pep koji također mora u Cityu uraditi remont odbrane, i sigurno će i njemu oni biti prve mete.
Ali eto da ne smaramo više, jer se ponavljamo, složit ćemo se da se ne slažemo
Da smo se vodili time Shawa nikad ne bi doveli, ili Martiala, a evo i ove sezone vidimo kako mladi igrači stasaju, to je dio naše tradicije, jer smo mi spremni pružiti priliku njima, ako ništa oni su taj tračak nade u ovom trenutnom stanju u kom se klub nalazi.
Mislim nemam ja ništa protiv Mirande kao nekog backupa, koji može poslužiti za tu svrhu jer moraš računati na povrede, ali moramo planirati i dugoročno jer nećeš svake god kupovati stopera iznova, kad već imaš priliku da takve igrače pokušaš dovesti zašto je ne iskoristiti, Jozo će biti veliki magnet za njih, isto kao i Pep koji također mora u Cityu uraditi remont odbrane, i sigurno će i njemu oni biti prve mete.
Ali eto da ne smaramo više, jer se ponavljamo, složit ćemo se da se ne slažemo

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Dugorocno ti je taj treci stoper, jer mora se napraviti neki prelaz.
Jan je tek od prosle/ove sezone taj pravi lider, sto se i vidi da Spursi jednostavno imaju najjacu odbranu epl-a, i evo i sada u borbi za titulu koja ima temlje upravo u toj betonskoj odbrani.
Govorim o centru odbrane, al i sam Fergi je rekao da navedena odbrana uzima titule. Mi vec od iduce moramo napadati neki trofej, mozda cak i epl, sve zavisi kak ce Jozo napredovati.
Opet sam ti naveo masu primjera gdje su provjereni stoperi cinili najjace odbrane svoje generacije (kada kazem provjereni, msm na stopere iskustva borbe za trofej il osvajanja istog).
Na drugim pozicijama mozes ici na taj spoj mladosti i iskustva.
Opet ponavalja, Lester (svjetsko cudo), ima jednog Hutha, koji je vodja odbrane, zaduzen za koordiniranje, iako sad npr. nema prijeasnjeg iskustva borbe za titule, tu je vec dugo, igrao cak i za elf, odlicno poznaje epl i sto je najvaznije unatoc godinama fizicki na top nivou.
Upravo smo i napravili gresku pustanjem Persija, Chicarita, Nanija, te nismo na vrijeme nasli zamjene za Ria i Vidu, jer takvi igraci ti na iskustvo prodju grupnu fazu lp itd.
Jan je tek od prosle/ove sezone taj pravi lider, sto se i vidi da Spursi jednostavno imaju najjacu odbranu epl-a, i evo i sada u borbi za titulu koja ima temlje upravo u toj betonskoj odbrani.
Govorim o centru odbrane, al i sam Fergi je rekao da navedena odbrana uzima titule. Mi vec od iduce moramo napadati neki trofej, mozda cak i epl, sve zavisi kak ce Jozo napredovati.
Opet sam ti naveo masu primjera gdje su provjereni stoperi cinili najjace odbrane svoje generacije (kada kazem provjereni, msm na stopere iskustva borbe za trofej il osvajanja istog).
Na drugim pozicijama mozes ici na taj spoj mladosti i iskustva.
Opet ponavalja, Lester (svjetsko cudo), ima jednog Hutha, koji je vodja odbrane, zaduzen za koordiniranje, iako sad npr. nema prijeasnjeg iskustva borbe za titule, tu je vec dugo, igrao cak i za elf, odlicno poznaje epl i sto je najvaznije unatoc godinama fizicki na top nivou.
Upravo smo i napravili gresku pustanjem Persija, Chicarita, Nanija, te nismo na vrijeme nasli zamjene za Ria i Vidu, jer takvi igraci ti na iskustvo prodju grupnu fazu lp itd.
Bitno je od kada igra konstatno (dobro) na poziciji stopera, a to je tek od prosle godine.Smalling je od '10 u klubu, blizu 200 utakmica
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa jbg ti kad je Jan došao koliklo god je imao, o tome pričam, nije sigurno imao 33 nego 24, i nije imao Mikea uz sebe i opet je postao to što je postao (e sad zamisli da je imao nekog poput trenutnog Mikea, kakva bi to tek odbrana bila), i nije Atletico bez razloga pustio Mirandu, jer su procijenili da je vrijeme da ga zamijene mlađim i opet su najbolja odbrana Evrope.
Mike je već dovoljno iskusan i vođa je naše odbrane, gledao sam dovoljno tekmi Uniteda da se mogu uvjeriti u to i ne trebaš me ti uvjeravati u nešto što mogu i sam svojim očima viditi, al' po tebi smo mi trebali ostaviti Vidu i Ria do 50-e da šibaju.
Mike je već dovoljno iskusan i vođa je naše odbrane, gledao sam dovoljno tekmi Uniteda da se mogu uvjeriti u to i ne trebaš me ti uvjeravati u nešto što mogu i sam svojim očima viditi, al' po tebi smo mi trebali ostaviti Vidu i Ria do 50-e da šibaju.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Kada je Jan dosao, Spursi su se borili za top 4 (nije isto porediti ciljeve ova dva kluba) a opet je pored sebe imao iskusnog Dawsona.
Cuj zamjenu mladjim, pa i Godin ti ima 30 godina, sigurans sam da je doslo do nesporazuma oko novog ugovora il jednostavno Cholo imao drugi plan po refresh odbrane jer vec ima preiskusnog Godina.
Mike polako izrasta u lidera, ali nam treba instant uspjeh u naredne dvije sezone.
Cuj zamjenu mladjim, pa i Godin ti ima 30 godina, sigurans sam da je doslo do nesporazuma oko novog ugovora il jednostavno Cholo imao drugi plan po refresh odbrane jer vec ima preiskusnog Godina.
Mike polako izrasta u lidera, ali nam treba instant uspjeh u naredne dvije sezone.

Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 24 mar 2016, 09:03, ukupno mijenjano 1 put.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Dawsona koji je tad imao 27-28 god, i bio duplo lošiji od ovog Smallinga kome je 25 god i najbolji je stoper Prema.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ama jest on bio losiji, al' tu su ga cuvali radi iskustva, jer sigurno je imao neke kvalitete, u protivnom ne bi igrao u klubu koji se bori za top 4. Konstatan na poz stopera u Spursima od 2006.
Nije stvar u tome, govorim o koordinaciji odbrane, mecevima gdje iskusan stoper utice na cijelu zadnju liniju, zna kak u prelomnim situacijama i pod pritiskom reagovati (kada igras npr. meceve grupne il kasnijih faza lp, itd.).
Nije stvar u tome, govorim o koordinaciji odbrane, mecevima gdje iskusan stoper utice na cijelu zadnju liniju, zna kak u prelomnim situacijama i pod pritiskom reagovati (kada igras npr. meceve grupne il kasnijih faza lp, itd.).
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa kako ćeš znati ako nećeš pustiti Mikea da se pokaže u takvim mečevima.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Naravno da cemo ga pustiti, ali trebamo brzi uspjeh i jedan dodatni provjereni kvalitet, jer ovaj United se ne bori za bilo kakav trofej nakon odlaska Fergija, pa i nema tu vise nekog pobjednickog mentaliteta.
Nije isto biti majstor i segrt.
I nisam naveo Dawsona u pogledu Uniteda, nego Spursa i njihovih tadasnjih mogucnosti te njegovog iskustva.
Hummels je npr. jedna od opcija (iako msm da je staklen) jer pored 27. god., ima ogromnog iskustva igranja na top nivou, kak za BVB tak i za repku.
Nije isto biti majstor i segrt.
I nisam naveo Dawsona u pogledu Uniteda, nego Spursa i njihovih tadasnjih mogucnosti te njegovog iskustva.
Hummels je npr. jedna od opcija (iako msm da je staklen) jer pored 27. god., ima ogromnog iskustva igranja na top nivou, kak za BVB tak i za repku.
Ak se budes dvoumio koju srednju upisati, javi da ti pomognem.upravo tako Small je vec taj tkz "iskusni stoper" kojeg Asteriks zeli ali on to ne shvata
ne znam odakle vam info da Miranda ima 33g.

ali bez obzira i sto ima 31 treba traziti nekog mlađeg
i jos nesto on je na dvogodisnjoj posudbi u Interu

ali bez obzira i sto ima 31 treba traziti nekog mlađeg
i jos nesto on je na dvogodisnjoj posudbi u Interu
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Ma Terry-a dovesti,kad smo mogli Owen-a mozemo i njeg 

U ovoj raspravi o stoperima obje strane imaju dobre argumente.
Rio i ostali su u pravu jer govore o izgrađivanju partnerstva dva CB igrača - kao što je to bio slučaj sa Vidićem i Riom te što je trebalo da se nastavi sa Jonesom i Evansom. Takav tandem graditi znači i riskirati. I ja bih bio sretan da tandem čine Smalls - Marquinhos, Smalls - Varane ili Smalls - Laporte. Stones je u nešto slabijoj formi ove sezone pa ga ne uzimam u razmatranja ali bi mogao i on, što da ne. Cilj je razviti tandem a za to treba i vremena i strpljenja.
Asteriks je u pravu kad govori o tandemu 2 iskusna stopera jer uz njih imaš i sigurnost a i jedno mjesto za mlađeg CB igrača. Ali ovi koje mi preferiramo bi htjeli igrati u prvih 11 a ne biti back-up opcija. Tu bi prije Mirande bolji izbor bio Godin ali teško je njega dovesti. Poenta ovog rješenja je što možeš imati dobar iskusni tandem koji bi se uigrao za jednu polusezonu. Miranda je odličan igrač i dobro funkcioniše sa Murillom, koji je podcjenjen i ima ogroman potencijal za svoje godine.
Idealno bi bilo da Rojo i Jones ustupe mjesto jednom iskusnijem igraču koji bi dijelio svoje mjesto u tandemu (25-30 utakmica po sezoni) sa mlađim. Ali tu se onda gubi smisao tandema. Kad sve uzmem i saberem, pogotovo ako Lujo ostane, prije da će se tražiti mlađi stoper nego iskusniji jer se više ide na građenje tima na duže staze nego za napadanje trofeja.
Opet, ako bi Mourinho došao i doveo Varane-a sumnjam da bismo bili svi nezadovoljni tim rješenjem.
Rio i ostali su u pravu jer govore o izgrađivanju partnerstva dva CB igrača - kao što je to bio slučaj sa Vidićem i Riom te što je trebalo da se nastavi sa Jonesom i Evansom. Takav tandem graditi znači i riskirati. I ja bih bio sretan da tandem čine Smalls - Marquinhos, Smalls - Varane ili Smalls - Laporte. Stones je u nešto slabijoj formi ove sezone pa ga ne uzimam u razmatranja ali bi mogao i on, što da ne. Cilj je razviti tandem a za to treba i vremena i strpljenja.
Asteriks je u pravu kad govori o tandemu 2 iskusna stopera jer uz njih imaš i sigurnost a i jedno mjesto za mlađeg CB igrača. Ali ovi koje mi preferiramo bi htjeli igrati u prvih 11 a ne biti back-up opcija. Tu bi prije Mirande bolji izbor bio Godin ali teško je njega dovesti. Poenta ovog rješenja je što možeš imati dobar iskusni tandem koji bi se uigrao za jednu polusezonu. Miranda je odličan igrač i dobro funkcioniše sa Murillom, koji je podcjenjen i ima ogroman potencijal za svoje godine.
Idealno bi bilo da Rojo i Jones ustupe mjesto jednom iskusnijem igraču koji bi dijelio svoje mjesto u tandemu (25-30 utakmica po sezoni) sa mlađim. Ali tu se onda gubi smisao tandema. Kad sve uzmem i saberem, pogotovo ako Lujo ostane, prije da će se tražiti mlađi stoper nego iskusniji jer se više ide na građenje tima na duže staze nego za napadanje trofeja.
Opet, ako bi Mourinho došao i doveo Varane-a sumnjam da bismo bili svi nezadovoljni tim rješenjem.
- TravisBickle
- Kontakt:
Ja sam ipak misljenja da nam treba iskusniji stoper uz Smallinga. On jeste ove sezone najbolji stoper lige, ali ovo mu je prva sezona na ovom nivou, a takodjer nije mu neka ni konkurencija u ligi (nije da sad ja njeg omalozavam, ali je tako). I zasto on ne bi bio i dalje nosilac odbrane ako i dodje neko poput Mirande ? Volio bih da uz njeg bude neko ko ima puno iskustva, iako je on tu vec nekoliko sezona, maltene do nedavno back-up opcija.
A to ne iskljucuje da trebamo dovesti jos nekog mladjeg stopera, pogotovo zbog ove situacije sa Jonesom ...
A to ne iskljucuje da trebamo dovesti jos nekog mladjeg stopera, pogotovo zbog ove situacije sa Jonesom ...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ako se ti budeš dvoumio koji faks onda se javi meniAsteriks je napisao/la:Ak se budes dvoumio koju srednju upisati, javi da ti pomognem.upravo tako Small je vec taj tkz "iskusni stoper" kojeg Asteriks zeli ali on to ne shvata

Hummelsa sam i ja naveo kao jednu od opcija, protiv toga ne bih imao ništa protiv, ali da propustimo ovakve igrače, koji su već dokazani na vrhunskom nivou, radi Mirande, to ne. Miranda uz jedno od ovih spomenutih imena, to da.

Ali ajde da pričekamo ljeto pa da vidimo šta Jozo misli, jer možemo mi ovdje danima naglabati o svojim željama, ali džaba ako se on ne slaže sa tim

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ma godine ba veze nemaju sa ovim il znas il ne znas evo ti Varane i Laporte kad je stoper vrhunski kakve godine i iskustvo zi treba,zamisli Varane Small Shaw i desno po mojoj zelji Carvajal ,to je odbrana kakav ba Miranda nebi ga Atletico pustio
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !
Mozda neces vjerovati ak kazem da sam ga prekuc'o.Ako se ti budeš dvoumio koji faks onda se javi meni

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Svaka čast, radiš li šta godAsteriks je napisao/la:Mozda neces vjerovati ak kazem da sam ga prekuc'o.Ako se ti budeš dvoumio koji faks onda se javi meni

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Pucam pripravnicki u srednjoj skoli (historicar) a nakon toga bit ce par mogucnosti.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Mašala, samo da znaš da te stranka pratiAsteriks je napisao/la:Pucam pripravnicki u srednjoj skoli (historicar) a nakon toga bit ce par mogucnosti.

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.