Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,Devil,dubrava,Trigger,VanBasten

marconato
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la marconato » 22 mar 2016, 13:28

Kakav crni stav, to je za njih nepoznat pojam! Jedino ako se pod "stav" podrazumijeva menadzerisanje itd...

Naravno da ne prilici, ali to je upravo zato sto je reprezentacija svedena na amaterski nivo... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 22 mar 2016, 13:36

Pitanje je da li je ikada i bilo drugačije. S tim što smo nekada imali asove,a danas menadžerske igrače željne para i samo para.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 mar 2016, 14:09

@marconato pa nek onda kažu šta je problem. nego ovako ćute ko pichke i tek kad ih načepe onda kao seru.
oni ne igraju za Toleta niti za Sava niti za Ćurčića, već za Srbiju. pogledaj druge bolan šta misliš ko i kakav vodi Savez Kolumbije? Ko vodi Savez Albanije, kakav je vic savez hrvatske pa ti ljudi ginu za dres. naše pichke splavare. yebo ja njima mater. ili nek izađu i kažu nećemo to i to ili nek igraju ko muškarci a ne ko sultanovi evnusi
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 mar 2016, 17:44

DANTES je napisao/la:@marconato pa nek onda kažu šta je problem. nego ovako ćute ko pichke i tek kad ih načepe onda kao seru.
oni ne igraju za Toleta niti za Sava niti za Ćurčića, već za Srbiju. pogledaj druge bolan šta misliš ko i kakav vodi Savez Kolumbije? Ko vodi Savez Albanije, kakav je vic savez hrvatske pa ti ljudi ginu za dres. naše pichke splavare. yebo ja njima mater. ili nek izađu i kažu nećemo to i to ili nek igraju ko muškarci a ne ko sultanovi evnusi

Na ovo ide potpis.

DANTES je napisao/la:nisam gledao vučića sinoć, je li bilo debilnih izjava gospođe Milić?
Šta da ti kažem, kombinacija Kandićke i Biserko. Odakle li je iščeprkaše :facepalm:

44Bertans je napisao/la:Ne igraš ti za selektora, već za Srbiju.
Apsolutno.

44Bertans je napisao/la:p.s. Što se tiče protesta, s Ciganima zajedno ni u crkvu.
Pravo je pitanje hoćete li vi sa bilo kim u bilo kakve proteste protiv Toleta. A to što sa Ciganima nećete ni u crkvu, više govori o vama, nego o Ciganima.

marconato je napisao/la:Sta je to reprezentacija dala konkretno Tadiću?! Jel' on svojim partijama u Vojvodini zasluzio transfer u Groningen? Jel' u Holandiji poderao, pa otisao u Englesku? Ne vidim da je tu neku veliku ulogu imala reprezentacija!
Ko kome tu treba nešto da daje? Da li baš reprezentacija igraču ili igrač reprezentaciji :hmmmmm: Tadić je kod zadnja 4 selektora bio redovno pozivan i manje-više standardan u timu, a šta je za to vrijeme pokazao da bi sad imao pravo nakon jednog nepozivanja da oplete po selektoru? Ništa više nije pokazao nego recimo Ivanović, Matić, Kolarov, Ljajić, Milivojević, Mitrović... I uspjeh i neuspjeh je stvar kolektiva, ne može Tadić da bude izuzet iz slabih rezultata reprezentacijezadnjih godina, samo zato što je sad digao glas iz čisto sebičnih razloga.

marconato je napisao/la:Jos bolji primjer je Gudelj, momak je poceo karijeru u Holandiji, kroz igre tamo dosao da Ajaxa. Mogao je jos da saceka pa mozda dobije i poziv Holandije ili odmah imao mogucnost da igra i za BiH (u najmanju ruku bude standardni clan reprezentacije)...a sada dozivi da ga se skartira zarad Brašanca i ala Brašanca...
Gudelj nije nikakav primjer jer je Gudelj iskoristio reprezentaciju BiH da bi sebi obezbjedio mjesto u Srbiji, nešto slično što je Vieira radio nedavno kad je Portugalcima prijetio da su ga zvali ljudi iz fss i da mu nude da igra za Srbiju. Samo što je Gudelj uspio u namjeri, a Hugo, nažalost, nije.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 mar 2016, 18:50

alan_kardec je napisao/la: Ko kome tu treba nešto da daje? Da li baš reprezentacija igraču ili igrač reprezentaciji :hmmmmm: Tadić je kod zadnja 4 selektora bio redovno pozivan i manje-više standardan u timu, a šta je za to vrijeme pokazao da bi sad imao pravo nakon jednog nepozivanja da oplete po selektoru? Ništa više nije pokazao nego recimo Ivanović, Matić, Kolarov, Ljajić, Milivojević, Mitrović... I uspjeh i neuspjeh je stvar kolektiva, ne može Tadić da bude izuzet iz slabih rezultata reprezentacijezadnjih godina, samo zato što je sad digao glas iz čisto sebičnih razloga.
alan_kardec je napisao/la:Gudelj nije nikakav primjer jer je Gudelj iskoristio reprezentaciju BiH da bi sebi obezbjedio mjesto u Srbiji, nešto slično što je Vieira radio nedavno kad je Portugalcima prijetio da su ga zvali ljudi iz fss i da mu nude da igra za Srbiju. Samo što je Gudelj uspio u namjeri, a Hugo, nažalost, nije.
Zamjena teza! Samo sam odg. Bertansu na konstataciju da je njima svima reprezentacija dala nesto i da su joj duzni!

P.S. Necu vise nista pisati na ovoj temi! Ne interesuje me privatno-mafijasko-poltronsko-cirkusantska reprezentacija!!!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 22 mar 2016, 19:38

alan_kardec je napisao/la:
A to što sa Ciganima nećete ni u crkvu, više govori o vama, nego o Ciganima.
Ne govori to ni o grobarima nista vec samo o ovom sto je umislio da predstavlja neku grupu na forumu. :urnebes: Covek konstantno ispisuje neke gluposti, sto na ovom pdf-u sto na kosarci.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 mar 2016, 23:18

marconato je napisao/la:P.S. Necu vise nista pisati na ovoj temi! Ne interesuje me privatno-mafijasko-poltronsko-cirkusantska reprezentacija!!!

Brate, to je tvoj izbor. Ja (niti bilo ko drugi ovdje) ne mogu ni da ti dozvolim ni da ti zabranim da pišeš ovdje, to je tvoja stvar.
Samo, molim te, nemoj kad/ako se vratiš da pišeš, da bude da ti je neko ovdje prijetio, ucjenjivao te, tjerao te... kao što je @magica pričao kad se vratio da piše.
Lično sam mišljenja da nemaš nikakvog razloga da ne pišeš ovdje.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 mar 2016, 23:27

Daleko od toga, nema to veze s vama! Svi pojedinacno imamo pravo na stavove i misljenja, a ako si provalio, u poslednje vrijeme ne bih ni pisao (niti sam i pisao nesto konkretno) da nije bilo bljeskova i dobrih partija par igraca, u prvom redu Stojiljkovića, Kostića, nastupa "novozelandjana" za svoje timove...

Pratim ja i dalje nastupe nasih igraca po Evropi, ali reprezentaciju necu gledati niti pratiti (sve dok se nesto ne promijeni u samom FSS), pa shodno s tim nema potrebe ni da pisem na ovoj temi! ;)

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 22 mar 2016, 23:41

@marconato

Ne zezaj. Ionako nas na prste ruke možeš izbrojati koji pišemo na ovoj temi. Različita mišljenja i neslaganja nas koji pratimo reprezentaciju nisu razlog da jedni na druge pljujemo, ili se dijelimo. Ok razumijem ja to navijačko rivalstvo koje na ovoj temi ponekada izazove velike podjele, ali nema smisla da bojkotuješ temu. ;)

Štaviše, shvatio sam, od kada pišem na ovoj temi da si poprilično korektan, realan i dobronamjeran tip. Isto tako, potpuno razumijem i neke druge koji kažu kako nažalost nikada ništa značajno nismo uradili u seniorskom fudbalu na reprezentativnom planu.

I mene boli sve ovo što se već godinama dešava sa fudbalskom reprezentacijom, sva ova poniženja koja smo pretrpjeli.... ali.... mi nemamo druge.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 23 mar 2016, 00:09

@Nesha lave, hvala na lijepim rijecima... :)

Ma kazem ti, mogu baciti poneki koment vezano za igrace, ali posto necu gledati utakmice, nema svhe da pisem konkretno o reprezentaciji..

Niko srecniji od mene da ova ekipa u narednim kvalifikacijama ostvari bum sa Ćurčićem na kormilu, ali mrka kapa... :eh:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 mar 2016, 02:01

Po meni vaš problem je relativno nestručan trener koji ne zove objektivno najkvalitetnije igrače, isto kao i prethodnici unazad 4,5 godina, al' to je u suštini mali broj (jedan do dva igrača) koji se na terenu ne bi trebao toliko osjetiti sa obzirom na kvalitet koji posjeduju igrači koji nastupaju za vas.

Treneri koji su vas vodili u zadnjih par godina su sve u svemu kilavi (bilo je tu dobrih imena, mora se priznati) al' ni to nije neki razlog za vaš neuspjeh jer evo da ne idemo predaleko ni Hrvatska nije imala neka trenerska imena na klupi pa je bila redovan učesnik završnica prvenstava, posebno ću izdvojiti Brazil i evo sad Francusku. Također, ni Sušić nije nikakav kvalitet al' je nas odveo na SP, tj. kvalitet igrača je isplivao na površinu.

Vaš najveći problem, po meni, je prepotentnost vaših igrača koju ja iskreno da kažem ne mogu da shvatim. Jer nije mi jasno kako neko može izgledati tako bezvoljno kad igra za nacionalni tim, pogotovo u fudbalu i pogotovo na Balkanu gdje je patriotizam i taj nacionalni naboj i ponos vrlo vrlo jako izražen u sportu, jer nama Balkancima je sport kao život ili smrt...

Onda kada vam igrači zaigraju srcem na terenu tada možete očekivati povratak u vrh reprezentativnog fudbala. Slažem se ja i da ima do saveza, al' uvijek ću reći da kvalitet mora isplivati na površinu, jbg ne igra Tole nego igraju igrači koji nastupaju u najjačim ligama na svijetu, možda imaju lošeg trenera al' svejedno ni prvi ni zadnji u takvoj situaciji, primjer Hrvata i nas koji sam vam dao su dokaz o tome.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 mar 2016, 12:37

Raonffa je napisao/la:Po meni vaš problem je relativno nestručan trener koji ne zove objektivno najkvalitetnije igrače, isto kao i prethodnici unazad 4,5 godina, al' to je u suštini mali broj (jedan do dva igrača) koji se na terenu ne bi trebao toliko osjetiti sa obzirom na kvalitet koji posjeduju igrači koji nastupaju za vas.

Treneri koji su vas vodili u zadnjih par godina su sve u svemu kilavi (bilo je tu dobrih imena, mora se priznati) al' ni to nije neki razlog za vaš neuspjeh jer evo da ne idemo predaleko ni Hrvatska nije imala neka trenerska imena na klupi pa je bila redovan učesnik završnica prvenstava, posebno ću izdvojiti Brazil i evo sad Francusku. Također, ni Sušić nije nikakav kvalitet al' je nas odveo na SP, tj. kvalitet igrača je isplivao na površinu.

Vaš najveći problem, po meni, je prepotentnost vaših igrača koju ja iskreno da kažem ne mogu da shvatim. Jer nije mi jasno kako neko može izgledati tako bezvoljno kad igra za nacionalni tim, pogotovo u fudbalu i pogotovo na Balkanu gdje je patriotizam i taj nacionalni naboj i ponos vrlo vrlo jako izražen u sportu, jer nama Balkancima je sport kao život ili smrt...

Onda kada vam igrači zaigraju srcem na terenu tada možete očekivati povratak u vrh reprezentativnog fudbala. Slažem se ja i da ima do saveza, al' uvijek ću reći da kvalitet mora isplivati na površinu, jbg ne igra Tole nego igraju igrači koji nastupaju u najjačim ligama na svijetu, možda imaju lošeg trenera al' svejedno ni prvi ni zadnji u takvoj situaciji, primjer Hrvata i nas koji sam vam dao su dokaz o tome.
upravo
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 23 mar 2016, 20:54

Raonffa je napisao/la:Po meni vaš problem je relativno nestručan trener koji ne zove objektivno najkvalitetnije igrače, isto kao i prethodnici unazad 4,5 godina, al' to je u suštini mali broj (jedan do dva igrača) koji se na terenu ne bi trebao toliko osjetiti sa obzirom na kvalitet koji posjeduju igrači koji nastupaju za vas.

Procitam tvoj post i setim se da upravo igramo utakmicu. :roll: Da nisam video ovo, ne bih je ni gledao. Eto @Raonffa sta nam uradise sa reprezentacijom.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 23 mar 2016, 21:17

Nastavljamo po starom, napravimo nekoliko sansi , pokusavamo svoju igru da nametnomo (ako je imamo uopste) i 1-0 za Poljsku. :mrgreen:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 23 mar 2016, 23:12

Ko i mnogo puta do sada kad smo nešto trebali i mogli, i večeras smo mogli do iksa, koji nam, ko i mnogo puta do sada, ne bi značio ništa jer ko zna kako će sve to skupa izgledati već u sljedećoj utakmici. U odsustvu Tadića, Ljajić je u ovoj ekipi jedini koji nešto može da iskreira i to je fino pokazao večeras.

Dobro drugo poluvrijeme.
RIP Adis Selmanović

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 23 mar 2016, 23:27

Smesno je ovo. Skoro sam i ocekivao ovako neki minimalac, ili cak neki X. Da je ovo mec kvalifikacija, Poljaci bi nas po nekom pravilu u potpunosti razneli. I dokle vise ovaj Brasanac jbt.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 mar 2016, 11:24

Paradajz je napisao/la:Smesno je ovo. Skoro sam i ocekivao ovako neki minimalac, ili cak neki X. Da je ovo mec kvalifikacija, Poljaci bi nas po nekom pravilu u potpunosti razneli. I dokle vise ovaj Brasanac jbt.
+1
A ovako imamo lepu pricu da smo bili dobri, ali eto - nismo imali srece...

[youtube][/youtube]

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 mar 2016, 11:47

Muslin? hm ne bi bio loš.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 24 mar 2016, 14:01

Od sve djece najviše me Stoiljković razočara... Jbš ti napadača koji nema kontakt s loptom. :oops: :thumbdown:
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 25 mar 2016, 16:57

Ovi klinci su strasni... Kakav fudbal !!! Strasno svaka cast andriji zivkovicu
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.