SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Re: SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije
Realno, treba cudo da se desi pa da Belgijanci ne budu prvi u ovoj grupi. Isto tako cudo treba pa da mi u ovoj konkurenciji ne budemo na drugom mjestu. Daleko od toga da ce biti lako, ali mislim da smo kvalitetom daleko ispred Kipra i Estonije, a da ce Grci jos osjecati posljedice smjene generacije koja im se desava. Dakle, po svemu sudeci, baraz vol.4. 

nije da ne zna, ali sigurno nije trener koji može ispratit' potencijal Belgije u punom obimu, na kraju krajeva, tog Wilmotsa je Pape imao na konopcima, sve dok im Begović ne pokloni golAlphonseKauders je napisao/la:Dakle, selektor koji je Belgiju doveo na 1. mjesto Svjetske rang liste (dakle i ispred Švabije) je naša šansa??? Ono, kao ne zna on, jel'??![]()
![]()

da se razumijemo, mnogo su bolji od nas i oni će biti prvi u grupi, ali ih možemo dobit' na domaćem terenu, možda i ostat' neporaženi u Belgiji, al' džaba kad ćemo mi prije napravit' neki kiks nego oni
kako god, mi idemo u baraž, osim ako Grci nakon očajnih kvala ne promjene neke stvari drastično u i oko repke, pa se probude, a kakve smo kurate sreće, to mi je sasvim izgledna opcija

Ja vise od baraza u ovim kvalifikacijama zelim da se sansa daje mladjim i novim igracima tako da steknu dodatno iskustvo. Oni su ipak igraci koji ce preuzeti primat vec u kvalifikacijama za EURO 2020. Ako izborimo baraž ja bi bio veoma zadovoljan, nastup na SP sam vec otpisao. Cisto sumnjam da ce Grcka toliko zakazati kao ove kvalifikacije.
Evropske kvalifikacione grupe za SP 2018 sa reprezentacijama koje ce ucestvovati na EURO 2016:
A: 2 (Fracuska, Švedska)
B: 3 (Portugal, Švicarska, Mađarska)
C: 3 (Njemačka, Češka, S. Irska)
D: 3 (Wales, Austrija, Irska)
E: 2 (Rumunija, Poljska)
F: 2 (Engleska, Slovačka)
G: 3 (Španija, Italija, Albanija)
H: 1 (Belgija) - grupa od pet reprezentacija
I: 4 (Hrvatska, Island, Turska, Ukrajina) - grupa od pet reprezentacija
Ucesnici baraža za EURO 2016 koji su ispali u toj fazi su u narednim grupama:
C: 1 (Norveška)
E: 1 (Danska)
F: 1 (Slovenija)
H: 1 (BiH)
Grupa A ima jos Nizozemsku u svojoj grupi.
A: 2 (Fracuska, Švedska)
B: 3 (Portugal, Švicarska, Mađarska)
C: 3 (Njemačka, Češka, S. Irska)
D: 3 (Wales, Austrija, Irska)
E: 2 (Rumunija, Poljska)
F: 2 (Engleska, Slovačka)
G: 3 (Španija, Italija, Albanija)
H: 1 (Belgija) - grupa od pet reprezentacija
I: 4 (Hrvatska, Island, Turska, Ukrajina) - grupa od pet reprezentacija
Ucesnici baraža za EURO 2016 koji su ispali u toj fazi su u narednim grupama:
C: 1 (Norveška)
E: 1 (Danska)
F: 1 (Slovenija)
H: 1 (BiH)
Grupa A ima jos Nizozemsku u svojoj grupi.
Uigrati novi tim, nove igrače i trkače i da neki mladji dobiju minute i bez povreda
Ja bi volio vidjeti sredinu i napad nesto poput
Besic Cimirot
Hajrovic Pjanic Milosevic/Krunic
Dzeko
Znam da i neki kažu da Cimi moze igrati desnog beka.
Ove starije igrace netreba iz prve fudbal se pomjenuo i sada se traži puno više trke.
Ja bi volio vidjeti sredinu i napad nesto poput
Besic Cimirot
Hajrovic Pjanic Milosevic/Krunic
Dzeko
Znam da i neki kažu da Cimi moze igrati desnog beka.
Ove starije igrace netreba iz prve fudbal se pomjenuo i sada se traži puno više trke.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
Igrao je Cimirot i desnog beka, ali nije se proslavio kao u samoj žiži. Vidjet ćemo da li će uspjeti vratiti formu nakon one povrede. I Duljević bi, ako ovako nastavi, mogao biti pozvan.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Slazem se momci. Svakako svjeze krvi uvesti u ovu reprezentaciju pod hitno. Najprije Milosevica, Krunica pa mozda i Subica. Takodjer Hodzicu poceti davati solidnu minutazu. Hajradinovic je opcija, ali taj momak nikako ne igra za Gent
Jel' se Tanksson definitivno opredjelio za Svedsku?

Jel' se Tanksson definitivno opredjelio za Svedsku?
Sansu treba dati Anicicu u odbrani, Grahovcu i Krunicu u veznom redu i Hodzicu u ofanzivi u narednoj prijateljskoj utakmici gdje se nadam nekom solidnom protivniku. Cimirota vidjeti kakav ce biti nakon povrede i nadati se da ce Hajrović poceti igrati u svom klubu dok za Stilica ne znam sta da kazem jer prije 5-6 godina sam mislio da ce zaista izrasti u pravo finog igraca, a on je ostao taj neki cisti prosjek i ima vec 28 godina. Mozda jos i Suljića probati? Vranješ (obojica), Mujdža, Vrančić, Kvesić, Hadžić i Tino Sušić treba pozivati zavisno od razvoja njihovih karijera i povreda u reprezentaciji. Mahmutovica nisam naveo iz prostog razloga sto mu je vec 29 godina i treba forsirati Hodzica.
Ima tu i jos nekoliko igraca koje treba pratiti i nadati se njihovim (jos) boljim igrama u klubovima ili potezima (transferi) kao sto je Subic, Memija, Hajradinović, Prcic, Milošević, Hadžiahmetović, Gojak, Rahmanović, Radovac, Prevljak i Bajić (Mustendanagića nisam naveo jer je jos uvijek zaista mlad). Da budem iskren, ne znam situaciju sa igracima koji trenutno igraju za druge reprezentacije, a imaju jos uvijek mogucnost da igraju za nas.
Ima tu i jos nekoliko igraca koje treba pratiti i nadati se njihovim (jos) boljim igrama u klubovima ili potezima (transferi) kao sto je Subic, Memija, Hajradinović, Prcic, Milošević, Hadžiahmetović, Gojak, Rahmanović, Radovac, Prevljak i Bajić (Mustendanagića nisam naveo jer je jos uvijek zaista mlad). Da budem iskren, ne znam situaciju sa igracima koji trenutno igraju za druge reprezentacije, a imaju jos uvijek mogucnost da igraju za nas.
AnelZ je napisao/la:Sansu treba dati Anicicu u odbrani, Grahovcu i Krunicu u veznom redu i Hodzicu u ofanzivi u narednoj prijateljskoj utakmici gdje se nadam nekom solidnom protivniku. Cimirota vidjeti kakav ce biti nakon povrede i nadati se da ce Hajrović poceti igrati u svom klubu dok za Stilica ne znam sta da kazem jer prije 5-6 godina sam mislio da ce zaista izrasti u pravo finog igraca, a on je ostao taj neki cisti prosjek i ima vec 28 godina. Mozda jos i Suljića probati? Vranješ (obojica), Mujdža, Vrančić, Kvesić, Hadžić i Tino Sušić treba pozivati zavisno od razvoja njihovih karijera i povreda u reprezentaciji. Mahmutovica nisam naveo iz prostog razloga sto mu je vec 29 godina i treba forsirati Hodzica.

Možda da Meša proba Subića na poziciji lijevog krila jer momak posjeduje dobru brzinu i prodoran je. I ne bi morali čekati 5 minuta da se namjesti za centaršut ko Lulić.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Apsolutno. Sasvim je jasno da imamo velikih problema sa to lijevom stranom i treba sto prije nalaziti neka alternativna rjesenja, posebno za ofanzivni dio gdje Lulic prakticno nema konkurenciju. Subicu poziv i minutazu sto prije, da ga 'zakljucamo', pa cemo vidjeti hoce li ista biti od njega.braco je napisao/la:Možda da Meša proba Subića na poziciji lijevog krila jer momak posjeduje dobru brzinu i prodoran je. I ne bi morali čekati 5 minuta da se namjesti za centaršut ko Lulić.
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Grupa nije ekstremno teska da realno ne mozemo ocekivati drugu poziciju i plasman u baraz.
Samim time namece se i podmladjivanje reprezentacije.
U martu ukoliko b ude tog UEFA termina za prijateljske utakmice ugovoriti mec sa nekom renomiranom reprezentacijom i dostojan oprostaj napraviti sledecim igracima:
1. Emir Spahic
2. Mensur Mujdza
3. Sejad Salihovic
4. Zvjezdan Misimovic
5. Sergej Barbarez
6. Sasa Papac ( nesto ne znam jel se on kada oprosti od dresa zvanicno)
7. Avdija Vrsajevic ( ipak je covjek jedan od cetvorice strijelaca na SP)
8. Senijad Ibricic
9. Haris Medunjanin ( ukoliko ne krene da osim reprezentacije igra za bilo kakav klub)
10. Darko Maletic ( dao gol Albancima)
11. Kenan Hasagic
* Ovih 11 taman da izadju na pocetku nekih 5-10 minuta da odigraju.
A onda od te 6. ili 11. minute da krene neka nova Bosna i Hercegovina.
A po mom misljenju kostur neog novog tima ,neke nove,borbenije,srcaniej Bosne i Hercegovine bi cinili sledeci igraci :
1. Asmir Begovic
2. Kenan Piric
3. Ibrahim Sehic
4. Toni Sunjic
5. Ognjen Vranjes
6. Sead Kolasinac
7. ermin Bicakcic
8. Ervin Zukanovic
9. Tino SUsic
10. Rade Krunic
11. Milan Djuric
12. Edin Dzeko
13. Miralem Pjanic
14. Sanjin Prcic
15. Armin Hodzic
16. Deni Milosevic
17. Izet Hajrovic ( ukoliko krene da igra u nekom klubu)
18. Gojko Cimirot
19. Riad Bajic
20. Haris Hajradinovic
21.Srdjan grahovac
22.Edin Visca
23.Senad Lulic
24.Marin Anicic
25.Nikola Jelisic
26. Andrej Modic
27.Samir Radovac
28. Edin Cocalic
* Moguce da sam nekoga i zaboravio jbg.
I Mehmede, moras mnogo vise raditi na motivaciji kod igraca. Daji sansu i to ne epizodnu i ovim momcima sa spiska.
Cvrsto vjerujem da nam je druga pozicija realna na kraju kvalifikacija.
Samim time namece se i podmladjivanje reprezentacije.
U martu ukoliko b ude tog UEFA termina za prijateljske utakmice ugovoriti mec sa nekom renomiranom reprezentacijom i dostojan oprostaj napraviti sledecim igracima:
1. Emir Spahic
2. Mensur Mujdza
3. Sejad Salihovic
4. Zvjezdan Misimovic
5. Sergej Barbarez
6. Sasa Papac ( nesto ne znam jel se on kada oprosti od dresa zvanicno)
7. Avdija Vrsajevic ( ipak je covjek jedan od cetvorice strijelaca na SP)
8. Senijad Ibricic
9. Haris Medunjanin ( ukoliko ne krene da osim reprezentacije igra za bilo kakav klub)
10. Darko Maletic ( dao gol Albancima)
11. Kenan Hasagic
* Ovih 11 taman da izadju na pocetku nekih 5-10 minuta da odigraju.
A onda od te 6. ili 11. minute da krene neka nova Bosna i Hercegovina.
A po mom misljenju kostur neog novog tima ,neke nove,borbenije,srcaniej Bosne i Hercegovine bi cinili sledeci igraci :
1. Asmir Begovic
2. Kenan Piric
3. Ibrahim Sehic
4. Toni Sunjic
5. Ognjen Vranjes
6. Sead Kolasinac
7. ermin Bicakcic
8. Ervin Zukanovic
9. Tino SUsic
10. Rade Krunic
11. Milan Djuric
12. Edin Dzeko
13. Miralem Pjanic
14. Sanjin Prcic
15. Armin Hodzic
16. Deni Milosevic
17. Izet Hajrovic ( ukoliko krene da igra u nekom klubu)
18. Gojko Cimirot
19. Riad Bajic
20. Haris Hajradinovic
21.Srdjan grahovac
22.Edin Visca
23.Senad Lulic
24.Marin Anicic
25.Nikola Jelisic
26. Andrej Modic
27.Samir Radovac
28. Edin Cocalic
* Moguce da sam nekoga i zaboravio jbg.
I Mehmede, moras mnogo vise raditi na motivaciji kod igraca. Daji sansu i to ne epizodnu i ovim momcima sa spiska.
Cvrsto vjerujem da nam je druga pozicija realna na kraju kvalifikacija.
BosnaE
Moramo gledati naprijed i sansu dati mladim snagama.
Mjesto desnog beka moramo sto brze pronaci probati Pavelica dovesti,priliku da dobije Memija,a moze se i Cimirot koristit na toj poziciji u krajnjem slucaju,stoperi su tu,vjerovatno osim Spahica,Sunjic se namece kao lider odbrane,vidjeti koji je najbolji stoperski par,Bicakcic,Zuka,Vranjes,Cocalic,ili dati nekada priliku i Anicicu,lijevi bek je Kola mada se nadamo u boljim izdanjima jer je ovo u posljednje vrijeme bilo tanko,Subic je prava alternativa a moze i ofanzivnije igrati i trebamo ga kaparisat,sredina uz Pjanica i Besica treba forsirati Grahovca,Cimirota,mozda i Zahirovica jer on gine u reprezentaciji bez obzira na klub,i velika rana nase repke krila,Visca je dobar,nadamo se da moze i bolje,Lulica se ne smijemo tek tako odreci,ali treba probati i Duljevica,Suljica,Hajradinovica sjajno je igrao u mladoj dobar je jedan na jedan,tehnicki potkovan a ima i brzinu,akbd i da Izet zaigra bilo bi dobro,Jelisic je sjajno igrao u mladoj valjda bude sta od njega a sto se tice desetke ima kandidata Krunic,Milosevic,Vrancic,Susic,Stilic,napad Dzeko,Hodzic sa velikom minutazom,Djuric,Vedo,Bajic,Prevljak
Ovi iskusniji tipa Medo i ostali vidjeti gdje ce zavrsiti i u kakvoj ce formi biti pa da dobiju poziv,potencijala imamo samo moramo se okrenuti mladim snagama i dati momcima priliku koji ce ginut za najdrazi dres...
Mjesto desnog beka moramo sto brze pronaci probati Pavelica dovesti,priliku da dobije Memija,a moze se i Cimirot koristit na toj poziciji u krajnjem slucaju,stoperi su tu,vjerovatno osim Spahica,Sunjic se namece kao lider odbrane,vidjeti koji je najbolji stoperski par,Bicakcic,Zuka,Vranjes,Cocalic,ili dati nekada priliku i Anicicu,lijevi bek je Kola mada se nadamo u boljim izdanjima jer je ovo u posljednje vrijeme bilo tanko,Subic je prava alternativa a moze i ofanzivnije igrati i trebamo ga kaparisat,sredina uz Pjanica i Besica treba forsirati Grahovca,Cimirota,mozda i Zahirovica jer on gine u reprezentaciji bez obzira na klub,i velika rana nase repke krila,Visca je dobar,nadamo se da moze i bolje,Lulica se ne smijemo tek tako odreci,ali treba probati i Duljevica,Suljica,Hajradinovica sjajno je igrao u mladoj dobar je jedan na jedan,tehnicki potkovan a ima i brzinu,akbd i da Izet zaigra bilo bi dobro,Jelisic je sjajno igrao u mladoj valjda bude sta od njega a sto se tice desetke ima kandidata Krunic,Milosevic,Vrancic,Susic,Stilic,napad Dzeko,Hodzic sa velikom minutazom,Djuric,Vedo,Bajic,Prevljak
Ovi iskusniji tipa Medo i ostali vidjeti gdje ce zavrsiti i u kakvoj ce formi biti pa da dobiju poziv,potencijala imamo samo moramo se okrenuti mladim snagama i dati momcima priliku koji ce ginut za najdrazi dres...
Po meni bi bila totalna glupost "tjerat" Mujdžu iz repke, jest da to nije onaj stari Mujdža ali opet je najbolje šta imamo na poziciji desnog beka. Pa nismo našli još ni zamjenu za njega, a neki bi da on napusti repku. A i da nađemo alternativu za Mensura, ne vidim razloga da ne dobija pozive za repku jer uvijek može biti zamjena ukoliko nam se povrijedi taj novi desni bek i tu je da pomogne svojim iskustvom. Mensur je uvijek bio korektan igrač i nikad nije pravio neke probleme nit sam ikad vidio neku qrcobolju na terenu od njegove strane.
Ne znam kome moze biti ovdje u nasoj grupi ista sigurno osim toga da ce Belgija biti prva. Nas je kipar u oba meca izmucio i vrlo lako nam moze uzet barem jedan bod dok ce nam grcka sto posto uzet barem bod kod kuce kad budu igrali. Koliko god bili kriticni imaju finu ligu i vracaju se po meni. Jedini tim koji nam mozda nece praviti problem je estonija koja je takodjer imala odlicnih rezultata nekada. Ne mogu se tacno sjetiti pricam na pamet ali mislim da su bili jako blizu odlaska na SP cak haman i baraz igrali.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Ne brini, jos 24boda su u igriDeeWa je napisao/la:Ne znam kome moze biti ovdje u nasoj grupi ista sigurno osim toga da ce Belgija biti prva. Nas je kipar u oba meca izmucio i vrlo lako nam moze uzet barem jedan bod dok ce nam grcka sto posto uzet barem bod kod kuce kad budu igrali. Koliko god bili kriticni imaju finu ligu i vracaju se po meni. Jedini tim koji nam mozda nece praviti problem je estonija koja je takodjer imala odlicnih rezultata nekada. Ne mogu se tacno sjetiti pricam na pamet ali mislim da su bili jako blizu odlaska na SP cak haman i baraz igrali.

P.S SIIIITNOOOO 010 (mjeseci)

Vjerujem da cemo u ovim kvalifikacijama krenuti sa 4-2-3-1, 4-3-3, i 4-4-2 nase najstandardnije formacije sa Mesom kao i ovim nedavnim neuspjesnim EP kvalifikacije. Mesa je rekao sam da zeli prosiriti bazu igraca i napraviti neke kljucne izmjene u reprezentacija pa ja i cak ocekujem nista manja od njega nakon one bruke protiv Irske proslog mjeseca. Imamo dosta opcija za isprobavanje pa i ako sad stavimo sve tih imena na papiru onda postoja dobra sansa da se naprava jedna jaka reprezentacija punjena sa nekoliko dobrih igraca u bazu za reprezentacija. Hajde sad da pogledamo kako to moze izgledati:
Golmani: Begovic, Sehic, Buric, treba ovdje jos neki golman ili dvije u slucaj ako se nesta desi nekim od ovih trojaca, mozda Piric i Karacic od U21 repka bi bile prvo rjesenje)
Desni bekovi: Memija, Dilaver, M. Susic
Lijevi bekovi: Kolasinac, Subic, Kvesic, Letic
Stoperi: Sunjic, Bicakcic, Vranjes, Zukanovic, Cocalic, Anicic, Horic
Defanzivni/centralni vezni: Pjanic, Besic, Cimirot, Grahovac, Prcic
Ofanzivni vezni/krilovi: Hajrovic, Lulic, Visca, Krunic, Susic, Stilic, Milosevic
Napadaci: Dzeko, Hodzic, Djuric, Ibisevic, Bajic
Ako Mesa uspije uvesti neki igraci iz inostranstva koji mogu zaigrati za drugi drzavima kao Milicevic, Jajalo, Arslanagic, Pusic, Pavelic, i Tankovic onda vec imas bazu od 40 igraca i u tome ne brojim Mujdza, Medunjanin, Spahic, Salihovic, Vrsajevic, Vrancic, S. Vranjes, Hadzic, i Zec koji za mene nemaju vise mjesta u reprezentacija. Mozda i cak opet tu jos nam fali jedan kvalitetan desni bek i krilni igrac na lijevi stranu ali nemamo nista bolje u tim pozicijama za sada nazalost. Ali sta je tu je, moze se nesta dobro napraviti od ovih imenovani igraci.
Golmani: Begovic, Sehic, Buric, treba ovdje jos neki golman ili dvije u slucaj ako se nesta desi nekim od ovih trojaca, mozda Piric i Karacic od U21 repka bi bile prvo rjesenje)
Desni bekovi: Memija, Dilaver, M. Susic
Lijevi bekovi: Kolasinac, Subic, Kvesic, Letic
Stoperi: Sunjic, Bicakcic, Vranjes, Zukanovic, Cocalic, Anicic, Horic
Defanzivni/centralni vezni: Pjanic, Besic, Cimirot, Grahovac, Prcic
Ofanzivni vezni/krilovi: Hajrovic, Lulic, Visca, Krunic, Susic, Stilic, Milosevic
Napadaci: Dzeko, Hodzic, Djuric, Ibisevic, Bajic
Ako Mesa uspije uvesti neki igraci iz inostranstva koji mogu zaigrati za drugi drzavima kao Milicevic, Jajalo, Arslanagic, Pusic, Pavelic, i Tankovic onda vec imas bazu od 40 igraca i u tome ne brojim Mujdza, Medunjanin, Spahic, Salihovic, Vrsajevic, Vrancic, S. Vranjes, Hadzic, i Zec koji za mene nemaju vise mjesta u reprezentacija. Mozda i cak opet tu jos nam fali jedan kvalitetan desni bek i krilni igrac na lijevi stranu ali nemamo nista bolje u tim pozicijama za sada nazalost. Ali sta je tu je, moze se nesta dobro napraviti od ovih imenovani igraci.
Upravo gledam Grcku protiv Crne Gore, ma smijesna ekipa. Dali prvi gol iz slobodnjaka, inace jalovi, bez ideje, standardno tvrdi u odbrani. Ne moze ova ekipa zavrsiti ispred nas.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sve se moze kad se hoce.Virtu4l je napisao/la:Ne moze ova ekipa zavrsiti ispred nas.
Nad tobom sunce najljepše sja
Ma ovakva Crna Gora se nafulala protiv njih, jaci smo mi, nema tu dileme.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.