Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

pinoglavi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la pinoglavi » 27 mar 2016, 13:23

Znas kako Balasevic kaze: Ko o cemu, qurva o postenju...
Nad tobom sunce najljepše sja

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 27 mar 2016, 13:23

Sretan Uskrs svima koji slave.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2016, 13:36

Sve je neregularno samo će jubilarna prva Slobodina titula biti regularna, ako je bude uopšte Azmirami :tokralju:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 27 mar 2016, 13:43

Raonffa je napisao/la:Sve je neregularno samo će jubilarna prva Slobodina titula biti regularna, ako je bude uopšte Azmirami :tokralju:
Bice regularna kao i nacin na koji su se vratili u PLBIH :kafa:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 mar 2016, 13:45

fino sam rekao, titula Slobode ce biti najregularnije namjestena titula, Amerikanac je to, zna posao, a ne kao ovi nasi cobani, namjestaju tekme i titule, pa i malo dijete vidi da je namjesteno!

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 27 mar 2016, 13:47

Najregularnija je ona nasa kada smo uzeli duplu krunun i kada smo trpali po 4-5 golova u gostima. Logicno :kafa:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 27 mar 2016, 13:51

brile je napisao/la:Najregularnija je ona nasa kada smo uzeli duplu krunun i kada smo trpali po 4-5 golova u gostima. Logicno :kafa:
:njanjanja:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

LuKaVaC
Kontakt:

Post Postao/la LuKaVaC » 27 mar 2016, 14:17

brile je napisao/la:Najregularnija je ona nasa kada smo uzeli duplu krunun i kada smo trpali po 4-5 golova u gostima. Logicno :kafa:

:thumbup: :thumbup:
Šest ljiljana zlatne boje, to je simbol Bosne moje !!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 mar 2016, 14:35

SlevinKelevra je napisao/la:
samirr je napisao/la:.A ove sto brane zelju i amara nek ga pitaju koliko je trazio od slobode da odigraju posteno u trebinju.
Sto bi bilo potpuno legalno premiranje ;) Uostalom, zar vi niste samo o sebi zavisili taj dan? Mene bi bilo stid to uopste spominjati... :roll:

Meni je zanimljiva Husiceva motivacija da bude ovako otvoren. Mislim, i on ce biti upleten ako se sve ovo pokaze istinitim. Znao je da barem jedan tekma nece biti regularna i presutio je to. Ja sam gotovo uvjeren da ni zadnja tekma Sarajevo- Sloboda nije regularna, ali da se suti... za sada. Mozda mu je neko ponudio neku vrstu zastite ako sve isprica, jer je ovo zaista nevjerovatno priznanje s obzirom da znamo kako se u nas zavrsavaju takve stvari.

Sutnja iz Sarajeva je skoro pa nevjerovatna. Ljudi se ponasaju kao da se njih ovo uopste ne tice. Da Husic lupa gluposti, kao sto pojedinci tvrde, Sud bi vec bio upleten. Ovako, izgleda mi kao nedostatak bilo kakvog plana da se suoce s ovim, i skoro pa priznanje.
Kako god zavrsilo sve ovo oko premiranja i Azmirovih tvrdnji, niko me ne moze ubijediti da je covjek tek tako dosao na suludu ideju da izmisli ovakve price i javno prozove klubsku upravu Sarajeva, znajuci da moguce posljedice, a jos ima i toliko sms poruka sa mobitela Dine i Ibraka, i Bog zna da li ima jos nekog materijala.
Premiranje kao premiranje je ok i u svakoj ligi zastupljeno, medjutim premiranje klubova koji ispadaju i uopste ne mogu uticati na tvoju poziciju na tabeli je vec nesto drugo. Svi smo sumnjali u premiranje protiv Zelje i/ili Sirokog, sto je i bilo razumljivo, a onda u javnost izlazi vijest kako je to protiv MVO.
Da li je Husic, nakon utakmice protiv MVO i obecanih para, odlucio da u posljednjoj utakmici ipak malo olaksa Sarajevu u pobjedi ili su ipak igraci Sarajeva jednostavno nadigrali tuzlake, mozda je i manje bitno gledajuci na nelegalno premiranje timova koji se bore za opstanak u ligi, medjutim ako si premirao Slobodu protiv MVO (kluba koji nikako ne moze ugroziti tvoju titulu), onda mi nema logike da u posljednjoj utakmici Sloboda dodje na Kosevo i pobijedi te, a Zeljo osvoji titulu pobjedom protiv Celika. To me upucuje na razmisljanje da se ipak i posljednja utakmica dogovarala, kako i u kolikoj mjeri manje je bitno. Vjerovatno da Sloboda ne ide na pobjedu, jer je i bod Sarajevu donosio titulu, a sve ostalo sto Sarajevo napravi tog dana je jos bolje za njih i navijace.

Uglavnom, volio bih da se ovo gura do kraja i dokaze krivica ili nevinost (fer istragom i sudjenjem), jer se jednom mora poceti boriti i protiv ovih stvari kod nas, kao pouka drugima u buducnosti.
Naravno da je bilo i ranije slicnih stvari, samo ocito nemamo dokaza za uakmice Leotar-Zeljo, Velez-Gosk, Jedinstvo-Sloboda, Sloboda-Buducnost i ostalo, ili nije bilo volje i smjelosti da se gura do kraja u borbi protiv korupcije.

PS. Ono sto me takodjer nervira, ako je istina, to sto je Zeljina uprava (neki njihov clan, valjda) zvala Azmira da ga pita je li dogovorena utakmica protiv Sarajeva.
1. smijesan i sam upit jer koja ce budala priznati i ako je dogovorila tekmu
2. kako imaju obraza zvati Azmira po pitanju toga kad znaju koliko ih se prozivalo za utakmicu protiv Leotara i kakav je stav velikog broja tuzlaka, pa i samog Azmira i tadasnje uprave FK Sloboda
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 27 mar 2016, 14:43

Ceka se tuzba Dine pickice i uprave Sarajeva (koju su tako samouvjereno najavljivali)da se zada konacni udarac.koliko ja znam,ukoliko je postupak u toku dok god traje dokazi se mogu i naknadno dostaviti.
Kako god zavrsilo Sarajevo je donje. Niti moze dobiti manju kaznu od Slobode,samo istu ili jos jacu.
Cekamo tuzbu Dino sta je bilo....covjek se ne izvinu nikome...Sta cekas.....
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 27 mar 2016, 14:48

Vidjet cemo hoceli sta biti od ovoga ili samo tresla se gora rodio se mis !

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 27 mar 2016, 15:26

Onaj ko misli da je liga regularna taj od neki dan prati ovu ligu..Pa prvo stimanje po nacionalnoj osnovi,koje je bilo pa tek onda sve ostalo..Samo su svi sutili ko pi*cke jer su svi bili zadovoljni.Zelji titula,Sarajevu,Sirokom i Borcu Evropa,Zrinjskom i Celiku premije,Slaviji,Travniku i ostalima opstanak..I tako u krug stimanje...Nista novo..
!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 mar 2016, 15:46

dejavu je napisao/la:"Sudije će biti oni koji će vam pomoci"

[youtube][/youtube]

Poništen regularan gol Mladosti na 2:46 u 90+ za 3:3
qrinu je iko ista zavrsio na ovoj tekmi...ponisten je CIST gol Mladosti za 3-3 istina, ali sudija je znao kako je do tad sudio da ziv sa Tusnja ne bi izasao..cini mi se da je Bjelica tad bio, koji je vec jednom bio bjen u Tuzli

tesko je docarati atmosferu sa te utakmice nekom ko nije bio na Tusnju, ukratko mislim da bi nasa uprava i igraci bili lincovani od vlastitih navijaca da nisu pobijedili..a nervozi na tribinama je doprinio sudija koji je sudio tendenciozno ali ne sigurno za nas..ponisten cist gol Slobode, onda drugi gol Mladosti koji se CINIO svima na stadionu kao ofsajd od 5 metara i sve je to stvorilo jako losu atmosferu...navijaci su napustili sjevernu tribinu, dali su krenuli sa sjevera da se obracunaju sa nekim (upravom, sudijom )- ne znam, na zapadu nikad onakav pritisak nisam vidio..ova utakmica je i glavni razlog sto je na Tusnju sad ulaz 10 KM, a ne nesto simbolicno..zatim za neke nase bivse igrace, prije svega Kisu, mnogi su ubijedjeni da su prodali tekmu Mladosti, Husref na poluvremenu pravi 2 izmjene ( ukljucujuci i Kisu) itd itd..uglavnom tesko je opisati ambijent tog dana na jednoj apsolutno nebitnoj utakmici koja se na kraju pretvorila u jednu od najdramaticnijih utakmica koje sam gledao u svom zivotu..

i u svoj toj atmosferi linca, pritiska, ne smijem ni zamisliti sta bi se desilo da Sloboda nije pobijedila, posebno kad smo okrenuli na 3-2... a to je vjerujem osjetio i sudija koji je svirao kontra faul kod kornera i prije nego sto je igrac Mladosti udario loptu

ps ispostavilo se na kraju da je drugi gol cist, sto mnogi i dan danas ne vjeruju- ja bih u tom momentu na stadionu bio spreman glavu dati ne samo da je ofsajd, nego metar i po najmanje kako se sve odigralo
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 mar 2016, 16:01

ultrasstyle_tz je napisao/la:
dejavu je napisao/la:"Sudije će biti oni koji će vam pomoci"

[youtube][/youtube]

Poništen regularan gol Mladosti na 2:46 u 90+ za 3:3
qrinu je iko ista zavrsio na ovoj tekmi...ponisten je CIST gol Mladosti za 3-3 istina, ali sudija je znao kako je do tad sudio da ziv sa Tusnja ne bi izasao..cini mi se da je Bjelica tad bio, koji je vec jednom bio bjen u Tuzli

tesko je docarati atmosferu sa te utakmice nekom ko nije bio na Tusnju, ukratko mislim da bi nasa uprava i igraci bili lincovani od vlastitih navijaca da nisu pobijedili..a nervozi na tribinama je doprinio sudija koji je sudio tendenciozno ali ne sigurno za nas..ponisten cist gol Slobode, onda drugi gol Mladosti koji se CINIO svima na stadionu kao ofsajd od 5 metara i sve je to stvorilo jako losu atmosferu...navijaci su napustili sjevernu tribinu, dali su krenuli sa sjevera da se obracunaju sa nekim (upravom, sudijom )- ne znam, na zapadu nikad onakav pritisak nisam vidio..ova utakmica je i glavni razlog sto je na Tusnju sad ulaz 10 KM, a ne nesto simbolicno..zatim za neke nase bivse igrace, prije svega Kisu, mnogi su ubijedjeni da su prodali tekmu Mladosti, Husref na poluvremenu pravi 2 izmjene ( ukljucujuci i Kisu) itd itd..uglavnom tesko je opisati ambijent tog dana na jednoj apsolutno nebitnoj utakmici koja se na kraju pretvorila u jednu od najdramaticnijih utakmica koje sam gledao u svom zivotu..

i u svoj toj atmosferi linca, pritiska, ne smijem ni zamisliti sta bi se desilo da Sloboda nije pobijedila, posebno kad smo okrenuli na 3-2... a to je vjerujem osjetio i sudija koji je svirao kontra faul kod kornera i prije nego sto je igrac Mladosti udario loptu

ps ispostavilo se na kraju da je drugi gol cist, sto mnogi i dan danas ne vjeruju- ja bih u tom momentu na stadionu bio spreman glavu dati ne samo da je ofsajd, nego metar i po najmanje kako se sve odigralo
Ne znam da li i koliko je dogovoreno da sudija utice na igru, ali ako je vec dogovoreno da pomogne Slobodi, onda bi valjda svirao barem jedan penal (od 2 nesudjena gdje su igraci trazili) za nas kod rezultata 0:1 i time bi i Slobodi bilo lakse igrati u nastavku. Onu atmosferu i pritisak ne sjecam se da sam ikada ranije osjetio na Tusnju, ili se ne mogu sjetiti. A ko ce ga znati vise, ove sudije su toliko lose i osciliraju, to je nevjerovatno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 27 mar 2016, 16:03

Ni mi tako nismo smjeli u Trebinju pobijediti :bih:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 27 mar 2016, 16:04

Normalno da je liga bila neregularna u vrijeme kad je na zadnjeg protiv prvog kvota bila 1.15 samo zato sto ovaj igra kuci. Ali, od kada se s tim zavrsilo, i od kada se moze normalno igrati na bilo kojem terenu PL, zar nije bilo vrijeme da se i ostale stvari malo normalizuju. Eto, kazem, u ogromnoj vecini gostujuce ekipe imaju korektne uslove, imamo i nekoliko solidnih stadiona, milionere ulagace, pun stadion nije vise svjetsko cudo....
I bas sada, kada cekamo slijedecu stepenicu i tu Ligu 12, pukne bruka da je najkvalitetnija ekipa prosle sezone, ciji su celnici najavljivali veliku borbu protiv korupcije i nevidjene iskorake u svakom smislu, ustvari radila stvari za koje smo svi mislili da su stvar proslosti.
I, da ne bude zabune, ne pisem ovo samo da bi napakostio najvecem rivalu, ovo bi isto pisao za bilo koju ekipu koja je ostvarila uspjeh na necastan nacin, a u javnosti se prestavljala kao nesto najcistije sto nas fudbal ima. Licemjerstvo + kriminal. Ako najbogatiji covjek u drzavi lezi u zatvoru zbog poruka na viberu, moze se i ovdje mnogo toga uraditi sa SMS-ovima i pozivima. Jedva cekam da vidim...

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 27 mar 2016, 16:22

Aerials je napisao/la:Pa nije on debeo, samo ima krupne kosti..
:nene: Nije on debeo, nego je mali, jer da ima 3m visine bio bi taman.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 27 mar 2016, 16:42

MMM je napisao/la:
Aerials je napisao/la:Pa nije on debeo, samo ima krupne kosti..
:nene: Nije on debeo, nego je mali, jer da ima 3m visine bio bi taman.
Nije ga vidio od djetinjstva :mrgreen:
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 27 mar 2016, 17:05

Sad im niko ne moze biti kriv ako je ne uzmu, imaju kuci utakmice protiv Sirokog i Sarajeva, zadnje kolo protiv direktnog konkurenta Zrisnkog a jos su u kupu također. Naravno prije toga ako negdje u gostima ne prospu bodove.

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 27 mar 2016, 19:33

Zeljo nije prodao utakmicu Leotaru. Niti ce kada prodati. Pustio je jeste. Skobodi je dovoljno bio poraz od 1:0 da opstane. Ko vam je kriv sto ste Ibrakovica imali za trenera. Leotar ionako nije trebao ispasti nego Slavija.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []