Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Nije ti dobro ni za Bilino
Moze samo imat 15862 mjesta,a nikako 13862
Zašto na Pecari nema stolica gdje su vatreni navijaci smješteni??? Kako domacih tako i gostujucih??? Odmah ce sad se napisati zbog trganja i kidanja istih...al kako u Zenici gostujuci navijaci imaju stolice i ne trgaju ih...Tako i na Koševu,Tuzli...Prema tome ,svaki dio tribina gdje nema stolica ja ne bih dao da se koristi...
::::SAMO ČELIK::::
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Kako se planira ovaj istok na grbavici ?? mozda da neke stvari premjeste na zapad kao one reklame ili sta vec smeta za vidljivost ??
Ogradu sklonit i td Ne mogu se sjetiti imena kluba al znam da su teren u dubinu metar uvukli ili iskopali pa napravili .. da li je to moguce na grbavici ?? da teren bude u dubinu jos jedan metar , sto znaci komplet dizanje ...
Ogradu sklonit i td Ne mogu se sjetiti imena kluba al znam da su teren u dubinu metar uvukli ili iskopali pa napravili .. da li je to moguce na grbavici ?? da teren bude u dubinu jos jedan metar , sto znaci komplet dizanje ...
Ja ti kazem sta mi kaze Zenicanin koji tvrdi da su ovo rucno prebrojane sjedalicezamorano je napisao/la:Nije ti dobro ni za BilinoMoze samo imat 15862 mjesta,a nikako 13862
Zašto na Pecari nema stolica gdje su vatreni navijaci smješteni??? Kako domacih tako i gostujucih??? Odmah ce sad se napisati zbog trganja i kidanja istih...al kako u Zenici gostujuci navijaci imaju stolice i ne trgaju ih...Tako i na Koševu,Tuzli...Prema tome ,svaki dio tribina gdje nema stolica ja ne bih dao da se koristi...
Ne slazem se sa tobom. Ja upravo smatram da za "vatrene" navijace i treba nuditi stajaca mjesta kao sto se to radi u Njemackoj. Stajaca mjesta su idealna za navijanje ali nazalost nisu dozvoljena za medjunarodne utakmice pa klubovima se ne da postavljati stolice i skidati nakon istih. U vecini liga u Evropi su stajaca mjesta i dalje dozvoljena. Sjedalica je u sustini najmanje bitna stvar u svrhu pruzanja visokog komfora, popratne stvari kao kontrola ulaza, mokri cvorovi, mogucnost kupovine osvjezenja i hrane tokom utakmice, rezervisano mjesto na tribini i sl. su mnogo bitniji.
Ovaj stadion je boli glava, estetika za 10. Naprimjer jos se on moze srediti recimo oko citavog stadiona poslovne prostore gore iznad tribine, restorani, butici, kafici itd. eto ti prihoda tokom citave godine.brig je napisao/la:Ne treba ništa više i bolje klubovima kod nas. Eventualno 10 000 kapaciteta za neke i to je toultra gitano je napisao/la:NV Arena8000 mjesta 800 VIP + restoran sa pogledom na teren
stadion 4 kategorije ma EXTRA
![]()
http://www.europlan-online.de/nv-arena/verein/2127
Stadion predobar
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Široki ih vraća kad se igraju europske utakmice, barem koliko me sjećanje služiAnelZ je napisao/la:Ja ti kazem sta mi kaze Zenicanin koji tvrdi da su ovo rucno prebrojane sjedalicezamorano je napisao/la:Nije ti dobro ni za BilinoMoze samo imat 15862 mjesta,a nikako 13862
Ne slazem se sa tobom. Ja upravo smatram da za "vatrene" navijace i treba nuditi stajaca mjesta kao sto se to radi u Njemackoj. Stajaca mjesta su idealna za navijanje ali nazalost nisu dozvoljena za medjunarodne utakmice pa klubovima se ne da postavljati stolice i skidati nakon istih. U vecini liga u Evropi su stajaca mjesta i dalje dozvoljena. Sjedalica je u sustini najmanje bitna stvar u svrhu pruzanja visokog komfora, popratne stvari kao kontrola ulaza, mokri cvorovi, mogucnost kupovine osvjezenja i hrane tokom utakmice, rezervisano mjesto na tribini i sl. su mnogo bitniji.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Kažu da će biti gotova do kraja kalendarske godine.Početkom naredne gradi se južna tribina,tik iza golaJavierBosnia je napisao/la:
- JavierBosnia
- Kontakt:
nellic07 je napisao/la:Kažu da će biti gotova do kraja kalendarske godine.Početkom naredne gradi se južna tribina,tik iza golaJavierBosnia je napisao/la:
Znaci dio po dio ce se gradit novi stadion. Fino fino.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- Konigsblau
- Kontakt:
Jug će biti kao i sjever. Izgleda da neće biti gradnja nove Grbavice.
Wir leben dich Schalke 04!
-
prisutanod1964
Pa prije zore ne može svanut.Biće al strpljenja malo.Konigsblau je napisao/la:Jug će biti kao i sjever. Izgleda da neće biti gradnja nove Grbavice.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ma, realno, to je utopija, barem za sada. Vec treba kao ovo sto se sada radi: malo po malo, tribinu po tribinu, i doci cemo do sasvim pristojnog stadiona.Konigsblau je napisao/la:Jug će biti kao i sjever. Izgleda da neće biti gradnja nove Grbavice.
btw. gledam ove slike, i kad vidim atletsku stazu na stadionu od desetak hiljada mjesta i manje, tacno me neka jeza prodje
Znači naredna faza još jedna etaža u ovim dimenzijama iznad?
Istok se gradi prema prijedlogu koji je prezetovan 2013. godine za stadion, tako da nece biti kao sjever hvala Bogu. Istok ce nakon druge faze biti spratna tribina kao sto je i bilo predvidjeno tim projektom. Za jug se samo kaze da ce biti iza vratnica na uzor sjevera, a ne da ce citava tribina biti takva (opet hvala Bogu) i to potvrdjuje recenica koja goori da idejno rjesenje iz 2013. predstavlja osnovu za sve izvedbene projekte. Procajte malo detaljnije tekst, ne samo preletiti 
Početak izgradnje istočne tribine Stadiona Grbavica
fkzeljeznicar.baFK Željezničar je napisao/la:FK Željezničar obavještava navijače, članove Kluba, sponzore i prijatelje Kluba da će, nakon što se obezbijede formalno pravne pretpostavke, u mjesecu aprilu započeti i do kraja ove godine završiti prvu fazu gradnje istočne tribine Stadiona Grbavica.
Javni oglas za prikupljanje ponuda biće objavljen na službenoj stranici Kluba do 10. aprila 2016. godine. Druga faza gradnje istočne tribine podrazumijeva dodatnu etažnu tribinu istog kapaciteta i pokrivanje tribine.
Projekat idejnog rješenja rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica urađen je u 2013. godini od strane projektantske kuće IDEA. Projekat je finansirala Opština Novo Sarajevo. FK Željezničar će koristiti ovaj projekat u svim fazama gradnje i biće osnova za izvedbene projekte.
Na ovaj način, FK Željezničar zvanično počinje gradnju novog stadiona, jer će izgrađena tribina biti kompatibilna i u skladu sa već izrađenim idejnim rješenjem novog Stadiona Grbavica. Po završetku prve faze gradnje, kapacitet tribine će biti 2850 sjedećih mjesta. Nakon završetka gradnje istočne tribine, ukupan kapacitet stadiona Grbavica biće 11 995 sjedećih mjesta.
Izvori finansiranja su vlastita sredstva Kluba, sredstva sponzora i podrška navijača kroz različite projekte.
Projekat ”Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” pokazao je istinski potencijal navijača najtrofejnijeg kluba u BiH i ta činjenica je osnovni razlog zašto Klub želi napraviti dodatni korak naprijed. Članovi Upravnog i Nadzornog odbora Kluba se još jednom zahvaljuju navijačima FK Željezničar u BiH i svijetu, navijačima drugih klubova, kao i svim građanima koji su prepoznali i podržali ovaj projekat.
Izgradnjom istočne tribine osiguraće se uslovi za igranje reprezentativnih utakmica svih selekcija na Stadionu Grbavica. Na taj način, planirana investicija prevazilazi okvire potreba FK Željezničar i kao takva postaje opšti interes, jer se radi o društveno odgovornoj inicijativi. Nema sumnje da je želja svih ljubitelja fudbala u BiH i svijetu da se neke utakmice svih reprezentativnih selekcija igraju na Stadionu Grbavica.
U tom kontekstu, administracija Kluba će uputiti pismo namjere za sufinansiranje gradnje Službi za oblast privrede i finansija Opštine Novo Sarajevo, Vladi kantona, Gradskom vijeću, Ministarstvu kulture i sporta i Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.
Na liniji vizije razvoja infrastrukture, FK Željezničar sa navijačima želi podijeliti ekskluzivnu vijest da će u 2017. godini biti započeta i završena i izgradnja prve faze južne tribine Stadiona Grbavica. Tribina će biti locirana neposredno iza vratnica, po uzoru na sjevernu tribinu.
Ze evropsku Grbavicu. Mi smo Željini, Željo je naš!
Nisam navijač Željeznicara,ali mi je drago kao da moja Zvijezda pravi novu tribinu..Svaka čast upravi dotičnog kluba ako se ostvare namjere mogli bi do 2019 imati jedan od ljepših stadiona u regionu...svaka čast još jednom i kapa do podaJavierBosnia je napisao/la:
AnelZ@-gdje mogu pogledati taj prijedlog iz 2013-e izgradnja Grbavice?AnelZ je napisao/la:Istok se gradi prema prijedlogu koji je prezetovan 2013. godine za stadion, tako da nece biti kao sjever hvala Bogu. Istok ce nakon druge faze biti spratna tribina kao sto je i bilo predvidjeno tim projektom. Za jug se samo kaze da ce biti iza vratnica na uzor sjevera, a ne da ce citava tribina biti takva (opet hvala Bogu) i to potvrdjuje recenica koja goori da idejno rjesenje iz 2013. predstavlja osnovu za sve izvedbene projekte. Procajte malo detaljnije tekst, ne samo preletiti
fkzeljeznicar.baFK Željezničar je napisao/la:FK Željezničar obavještava navijače, članove Kluba, sponzore i prijatelje Kluba da će, nakon što se obezbijede formalno pravne pretpostavke, u mjesecu aprilu započeti i do kraja ove godine završiti prvu fazu gradnje istočne tribine Stadiona Grbavica.
Javni oglas za prikupljanje ponuda biće objavljen na službenoj stranici Kluba do 10. aprila 2016. godine. Druga faza gradnje istočne tribine podrazumijeva dodatnu etažnu tribinu istog kapaciteta i pokrivanje tribine.
Projekat idejnog rješenja rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica urađen je u 2013. godini od strane projektantske kuće IDEA. Projekat je finansirala Opština Novo Sarajevo. FK Željezničar će koristiti ovaj projekat u svim fazama gradnje i biće osnova za izvedbene projekte.
Na ovaj način, FK Željezničar zvanično počinje gradnju novog stadiona, jer će izgrađena tribina biti kompatibilna i u skladu sa već izrađenim idejnim rješenjem novog Stadiona Grbavica. Po završetku prve faze gradnje, kapacitet tribine će biti 2850 sjedećih mjesta. Nakon završetka gradnje istočne tribine, ukupan kapacitet stadiona Grbavica biće 11 995 sjedećih mjesta.
Izvori finansiranja su vlastita sredstva Kluba, sredstva sponzora i podrška navijača kroz različite projekte.
Projekat ”Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” pokazao je istinski potencijal navijača najtrofejnijeg kluba u BiH i ta činjenica je osnovni razlog zašto Klub želi napraviti dodatni korak naprijed. Članovi Upravnog i Nadzornog odbora Kluba se još jednom zahvaljuju navijačima FK Željezničar u BiH i svijetu, navijačima drugih klubova, kao i svim građanima koji su prepoznali i podržali ovaj projekat.
Izgradnjom istočne tribine osiguraće se uslovi za igranje reprezentativnih utakmica svih selekcija na Stadionu Grbavica. Na taj način, planirana investicija prevazilazi okvire potreba FK Željezničar i kao takva postaje opšti interes, jer se radi o društveno odgovornoj inicijativi. Nema sumnje da je želja svih ljubitelja fudbala u BiH i svijetu da se neke utakmice svih reprezentativnih selekcija igraju na Stadionu Grbavica.
U tom kontekstu, administracija Kluba će uputiti pismo namjere za sufinansiranje gradnje Službi za oblast privrede i finansija Opštine Novo Sarajevo, Vladi kantona, Gradskom vijeću, Ministarstvu kulture i sporta i Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.
Na liniji vizije razvoja infrastrukture, FK Željezničar sa navijačima želi podijeliti ekskluzivnu vijest da će u 2017. godini biti započeta i završena i izgradnja prve faze južne tribine Stadiona Grbavica. Tribina će biti locirana neposredno iza vratnica, po uzoru na sjevernu tribinu.
Ze evropsku Grbavicu. Mi smo Željini, Željo je naš!
- PipiDugaCarapa
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem da sam ovo dočekao, plače mi se..
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !
Evo projekat Grbavice iz 2013. godine (iako je ovo samo render gotovog projekta):
Ovako bi trebala da izgleda nova Grbavica

Bio je i tekst iz oktobra 2012. kada se detaljno, putem skica, predstavio ovaj idejni projekat od IDEA za Grbavicu ali jos uvijek pokusavam da pronadjem. Kada pronadjem, postavljam ovdje ili ce me mozda neko preduhitriti
Za sada sam pronasao samo ovaj tekst ali ima samo jedna skica:
http://sa-c.net/news-archive/item/1652- ... avica.html
Ovako bi trebala da izgleda nova Grbavica

Bio je i tekst iz oktobra 2012. kada se detaljno, putem skica, predstavio ovaj idejni projekat od IDEA za Grbavicu ali jos uvijek pokusavam da pronadjem. Kada pronadjem, postavljam ovdje ili ce me mozda neko preduhitriti
Za sada sam pronasao samo ovaj tekst ali ima samo jedna skica:
http://sa-c.net/news-archive/item/1652- ... avica.html
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Svaka cast,al fakat!
Sa samo sa zavrsenom istocnom tribinom Grbavica postaje najljepsi stadion u drzavi, a ako se i ta juzna uradi kao sjeverna to bi bio vrhunac. Onda samo malo usminkat i imate europski stadion.
Sve se moze kad se hoce.
Sa samo sa zavrsenom istocnom tribinom Grbavica postaje najljepsi stadion u drzavi, a ako se i ta juzna uradi kao sjeverna to bi bio vrhunac. Onda samo malo usminkat i imate europski stadion.
Sve se moze kad se hoce.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- Konigsblau
- Kontakt:
Tribina će biti locirana neposredno iza vratnica, po uzoru na sjevernu tribinu.FrancescoTotti je napisao/la:Svaka cast,al fakat!
Sve se moze kad se hoce.
To sam ja preletio pa napisao da će biti kao sjeverna iako bih ja iskreno volio da bude. Bilo kako bilo ovo je fantastično, hoće li istok biti kao na ovoj skici gore?
Wir leben dich Schalke 04!
Evo nekih skica kada je u oktobru 2012. bilo predstavljanje idejnog projekta. Nisam uspio pronaci bolje slike nazalost pa ako neko jeste, neka obavezno postavi
znaci ovo je osnova za sve radove. Imaju gresku da nisu ovdje predvidjeli radove na juznoj longitudinali koja ce biti vise od duplo sira nego trenutna i ide odmah do tribine od pomocnog terena. Radovi na njoj krecu ove godine (najavljeno za april, valjda do izbora da zavrse).

Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 27 mar 2016, 22:34, ukupno mijenjano 3 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.