NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Ponajbolji igrač današnjice, LeBron James, izjavio je kako bi volio zaigrati sa svojom „braćom“ Dwyaneom Wadeom, Chris Paulom i Carmelom Anthonyjem prije no što se svi umirove.
„Stvarno se nadam da, prije nego što završimo karijere, svi možemo zaigrati zajedno. Barem jednu ili dvije sezone – Melo, D-Wade, CP i ja. Uzeo bih i manju plaću za takvo što.“, priznao je King.
„Bilo bi to cool. Razmišljao sam već o tome.“, nastavio je LeBron.
Kao što znamo, James je već igrao s Wadeom u Miamiju, a sada im želi pridružiti jednog od najboljih playmakera Paula te starog znanca iz draft generacije 2003, Mela. Takav scenarij nije nemoguć jer LeBron i Wade već ove sezone mogu promijeniti sredinu dok će Paul i Melo biti dostupni 2017. odnosno 2018. Zasigurno bi bilo zanimljivo u veteranskim godinama vidjeti ova 4 igrača u istom dresu te njihov pohod na titulu
„Stvarno se nadam da, prije nego što završimo karijere, svi možemo zaigrati zajedno. Barem jednu ili dvije sezone – Melo, D-Wade, CP i ja. Uzeo bih i manju plaću za takvo što.“, priznao je King.
„Bilo bi to cool. Razmišljao sam već o tome.“, nastavio je LeBron.
Kao što znamo, James je već igrao s Wadeom u Miamiju, a sada im želi pridružiti jednog od najboljih playmakera Paula te starog znanca iz draft generacije 2003, Mela. Takav scenarij nije nemoguć jer LeBron i Wade već ove sezone mogu promijeniti sredinu dok će Paul i Melo biti dostupni 2017. odnosno 2018. Zasigurno bi bilo zanimljivo u veteranskim godinama vidjeti ova 4 igrača u istom dresu te njihov pohod na titulu
Antonio Daniels, bivši NBA igrač koji je osvojio prsten sa Spursima 1999. godine, se osvrnuo na LeBrona Jamesa: ''Mrzio bih dijeliti svlačionicu s likom koji je jednom nogom izvan kluba, a stalno priča o vođi i procesu nastajanja šampionske momčadi.'
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
klay drugi najbolji šuter svih vremena ?
- adriano_leite
- Kontakt:
Ne, nije bolji ni od Redicka.Belmin6 je napisao/la:klay drugi najbolji šuter svih vremena ?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
dobro, s ove tacke gledišta ova moja pretpostavka je glupa, ali tvoja je još gluplja.adriano_leite je napisao/la:Nije bolji ni od Redicka.Belmin6 je napisao/la:klay drugi najbolji šuter svih vremena ?
- adriano_leite
- Kontakt:
Zasto? Lik nije bolji suter od Redicka, ni od Currya, zasto bi bilo glupo to reci? To da je drugi najbolji suter svih vremena? Vjeruj mi nema nista gluplje od tog, ako cemo vec nesto okarakterisati kao glupo.Belmin6 je napisao/la:dobro, s ove tacke gledišta ova moja pretpostavka je glupa, ali tvoja je još gluplja.adriano_leite je napisao/la:Nije bolji ni od Redicka.Belmin6 je napisao/la:klay drugi najbolji šuter svih vremena ?
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Vjerovatno nije trenutno, treba mu još kredita i rezultata za tako nešto, ali na cemu ti temeljiš da je bolji JJ šuter od njega ?
Ustvari, JJ je ionako samo šuter, drugo i ništa ne zna raditi na terenu osim trcati oko blokova.
Ustvari, JJ je ionako samo šuter, drugo i ništa ne zna raditi na terenu osim trcati oko blokova.
- adriano_leite
- Kontakt:
Na cemu se temelji inace komparacija izmedju sutera? Broj postignutih trica im je slican, a postotak odnosno efikasnost je na strani Redicka. Na cemu drugom da temeljim uporedjivanje dva sutera?Belmin6 je napisao/la:Vjerovatno nije trenutno, treba mu još kredita i rezultata za tako nešto, ali na cemu ti temeljiš da je bolji JJ šuter od njega ?
Ako poredimo overall kvalitete, normalno da je Klay bolji igrac, ali to niie bilo tvoje pitanje/konstatacija.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
ma klay nije sigurno ni medju 5 najboljih sutera svih vremena... curry, kerr, allen, miller, korver, nash, h. davis, armstrong, petrovic, stojakovic... eto medju njima sigurno ima 5 boljih
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Nije trenutno naravno, ali ima još da utakmica ispred njega. Na kraju karijere, definitivno u top 5.KK_Bosna je napisao/la:ma klay nije sigurno ni medju 5 najboljih sutera svih vremena... curry, kerr, allen, miller, korver, nash, h. davis, armstrong, petrovic, stojakovic... eto medju njima sigurno ima 5 boljih
Ove sezone? Boga mi nije. Ako mislis na karijeru, onda si fulo da Redick ima bolji %.adriano_leite je napisao/la: Na cemu se temelji inace komparacija izmedju sutera? Broj postignutih trica im je slican
- adriano_leite
- Kontakt:
Ove sezone Klay procenat suta 47%, trice 43%, s druge strane Redick procenat suta 47%, trice 47%. Prosle sezone je takodjer imao bolje procente. Zasto gledati karijeru kad je Redick na pocetku karijere imao probleme da uopste bude u rotaciji, dok je Klay od prvog dana starter u ligi (u rookie sezoni je bio cca pola utakmica starter)? Normalno da je Klay bolji igrac od Redicka, ali evo vidimo procente iz dvije sezone, Klay nije bolji suter od Redicka. U prosjeku Klay biljezi jednu tricu vise iz cca dva pokusaja vise (malo jace), a uz to ima i bolju minutazu, tacnije igra 5 minuta vise.Kajzer10 je napisao/la:Ove sezone? Boga mi nije. Ako mislis na karijeru, onda si fulo da Redick ima bolji %.adriano_leite je napisao/la: Na cemu se temelji inace komparacija izmedju sutera? Broj postignutih trica im je slican
Ako gledamo PER 36, takodjer je odnos isti. Ako gledamo na 100 posjeda, ponovo isti slucaj. Ako gledamo TS% Klay 60%, Redick 63%. Dakle, ovo je za ovu sezonu i Klay nije ispred Redicka, prosle sezone isti slucaj. Toliko...
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Dirk mora biti tu do Currya i Allena.KK_Bosna je napisao/la:ma klay nije sigurno ni medju 5 najboljih sutera svih vremena... curry, kerr, allen, miller, korver, nash, h. davis, armstrong, petrovic, stojakovic... eto medju njima sigurno ima 5 boljih
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
curry,allen,bird,miller,Mozart.
zaboravio sam na dirkaKawhi je napisao/la:Dirk mora biti tu do Currya i Allena.KK_Bosna je napisao/la:ma klay nije sigurno ni medju 5 najboljih sutera svih vremena... curry, kerr, allen, miller, korver, nash, h. davis, armstrong, petrovic, stojakovic... eto medju njima sigurno ima 5 boljih
da, i birda sam zaboravio...lumani je napisao/la:curry,allen,bird,miller,Mozart.
ali od ovih mojih nabrojanih za mene licno curry, davis i kerr su najbolji, pa tek onda ostali odlaze na red
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
ima ih koliko hoces
Price,Richmond,Glen,....
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 28 mar 2016, 21:13, ukupno mijenjano 1 put.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.