i koliko Zeljo bude napredovao, rasti ce i oni, i mi navijaci svi zajedno.
A OBAVEZA NAVIJACA je:
1. Svako ko voli Zelju bez obzira na mjesto i finansijsku situaciju da se uclani u klub, za to nema izgovora!
2. Da dolazimo na utakmice! i jednostavno da svaku drugu sedmicu, jednu subotu ili nedelju organizujemo tako da je centralni dogadjaj ta utakmica, naravno u dogovoru sa zenama, djecom, djevojkom ili roditeljima, ako treba svi zajedno niko se nece pokajati, i bez obzira da li pobjedili ili ne imacemo jednu lekciju iz bezuvjetne ljubavi, postovanja, odanosti i ponosa.
3. Ko god je u mogucnosti u trenutnoj situaciji treba uplatiti bar jednu stolicu, vazno je iz vise razloga, i da se vidi nas potencijal i kluba i navijaca, i drugo
4. Navijaci koji su standardni trebaju da se pocnu vise navikavati na kupovinu godisnjih ulaznica i da prestanu sa praksom kupovine za svaku utakmicu posebno. Jer samo godisnje ulaznice omogucavaju veci priliv novca koji se mogu organizovati kroz budzet za potrebe kluba. A na pojedinacne ulaznice se ne racuna ozbiljno i sluze za ostale troskove.
Ja sam davno usvojio ove navike prije skoro 20god, doduse naslijedio od nekoga ko to radi vec 40 godina.
Ali jedini ispravan nacin.