FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ScoutInternational
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ScoutInternational » 30 mar 2016, 13:40

Prvenstveno da se zahvalim ovim iznad na odgovoru na moje pitanje.

Samo treba marketinski akciju reklamirati po svijetu.

Pa imamo navijaca dole po Juznoj Americi, treba i njih uvesti u sam projekat. Svaka stolica je bitna, a iskreno ja ne bih uopste zatvarao racun, vec bi ostavio jer nikada se ne zna. Sredstva ce se najvise prikupiti pred bitne utakmice. Sta Vi mislite?

Toreador1992
Kontakt:

Post Postao/la Toreador1992 » 30 mar 2016, 15:01

Signore je napisao/la:
Toreador1992 je napisao/la:Nego raja , kad se sve vrti oko stadiona da i ja nesto priupitam , kad ce se poceti prodavati pivo na stadionu , meni bi nekad dobro legla jedna tocena :mrgreen: :rol:
Član 2.
Klubovi, organizatori utakmica moraju učiniti sve da bi obezbijedili
održavanje reda i sigurnosti, na i oko stadiona - prije, tokom i poslije utakmice.
Pod ozbiljnim narušavanjem reda i sigurnosti i neprihvatljivim ponašanjem gledalaca
na utakmicama smatra se:

a) fizički napad na učesnike sportske priredbe;
b) fizički obračun između učesnika na sportskoj priredbi;
c) bacanje na sportski teren ili u gledalište predmeta koji mogu da ugroze život, fizički
integritet lica ili imovinu;
d) isticanje obilježja, transparenata, te izvikivanje slogana kojima se podstiče rasna,
vjerska, nacionalna ili druga netrpeljivost i mržnja, odnosno čiji je sadržaj uvrijedljiv
ili nepristojan, a što može da dovede do fizičkih sukoba navijača ili drugih učesnika
te ugrozi život ili integritet lica odnosno oštećenje ili uništenje imovine;
e) oštećivanje sportskog objekta, opreme, uređaja i instalacija na sportskom objektu
na kome se održava sportska priredba;
f) izazivanje nereda prilikom dolaska, odnosno odlaska sa sportskog objekta ili u
sportskom objektu, ometanje toka sportske priredbe ili ugrožavanje bezbjednosti
učesnika sportske priredbe ili trećih lica.
g) neovlašćeni ulazak na sportski teren;
h) neovlašteni ulazak u službene prostorije i službene prolaze sportskog objekta na
kome se održava sportska priredba;
i) unošenje u sportski objekat i upotreba alkohola ili drugih opojnih sredstava;
j) unošenje u sportski objekat odnosno korišćenje pirotehničkih sredstava i drugih
predmeta I sredstava kojima može da se ugrozi bezbjednost učesnika u sportskoj
priredbi ili ometa njen tok;
k) neovlašten ulazak u dio gledališta sportskog objekta namijenjen suparničkim
navijačima.

Mada, recimo, pivo se u mnogim zemljama ne ubraja u alkoholna pica nego u prehrambeno sredstvo i to je razlog zasto se ono toci, a ostala alkoholna pica ne. Ja u BiH jos nigdje nisam dozivio tocenje alkohola, u Hrvatskoj jesam, ali se bas i ne sjecam da sam to vidio na nogometu i stadionu dok sam recimo isao na rukomet, hokej i kosarku i svaki put se tocilo. Zanimljivo da je cijena uglavnom 60-70% veca nego u kaficima, ali ljudi svejedno kupuju velike kolicine i tu se ubire fina zarada.

U Njemackoj ne mozes zamisliti sportsku manifestaciju bez tocene u rukama. Stadion Schalkea je specifican po tome da u sebi ima cak 200km 'pivovoda', tj. cijevi namijenjenih za dovod piva do tocionika.

Vjerujem da bi se i kod nas mogla namaketi zarada od prodaje hrane i pica. To se ne moze isplatiti klubovima koji imaju prosjek 500 ljudi, ali Zeljo koji moze svaku utakmicu privuci 7-8.000 ljudi sigurno moze poslovati pozitivno na tom polju.
Šalkea sam se odma i sjetio jer sam primjetio da kod njih opusteno ljudi piju stave na onaj zidic i polako , a i klub bi mogao fine pare zaraditi . Ja mislim da sam cak jednom na tvu vidjeo da se na HNL konzumira alkohol na stadionu .

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 30 mar 2016, 16:21

http://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar- ... ica/19255/

Kakvi su to klosari, ali najgore od svega sto je on guzni haver sa Senadom iz Sportskog drustva koje svim sredstvima u proteklim danima pokusava zaustaviti radove na stadionu. Valjda imaju papire koji kazu da je njihov dio zemlje na Istoku. Ovog Violinu i slicne neko treba nauciti pameti, zivio je od zelje smrad a sada sa Senadom radi protiv kluba.

gramparada
Kontakt:

Post Postao/la gramparada » 30 mar 2016, 16:41

plavousrcu je napisao/la:http://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar- ... ica/19255/

Kakvi su to klosari, ali najgore od svega sto je on guzni haver sa Senadom iz Sportskog drustva koje svim sredstvima u proteklim danima pokusava zaustaviti radove na stadionu. Valjda imaju papire koji kazu da je njihov dio zemlje na Istoku. Ovog Violinu i slicne neko treba nauciti pameti, zivio je od zelje smrad a sada sa Senadom radi protiv kluba.
Jel ovaj violina neki mangup il obicni lopov?nisam bas upoznat osima sto raja ponekad pomene violina ovo ono

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 30 mar 2016, 16:53

gramparada je napisao/la:

Jel ovaj violina neki mangup il obicni lopov?nisam bas upoznat osima sto raja ponekad pomene violina ovo ono
Ne znam sta bi ti rekao. Ne poznajem ga licno, iz prica znam da nije ni m od mangupa, ali eto vidis da nam pravi belaj.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 30 mar 2016, 17:07

Violina je bio covjek za prljave poslove. Bio u Zelji pa u SD pa opet u Zelji. Znao je udarati celnike kluba dok nije bio u klubu i trebamo biti oprezni sa ovakvim likovima. Ne treba ih shvatati olako.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 30 mar 2016, 17:45

**** te violina jer se to navijaci Zelje boje nekakve violine i kurca.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 30 mar 2016, 17:57

Zasvirajmo violinu.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 30 mar 2016, 18:09

Alipasino je napisao/la:**** te violina jer se to navijaci Zelje boje nekakve violine i kurca.
Nisam mislio u tom smislu. Vidis sta se desava, odjednom sad opet neki problemi sa Sportskim drustvom. Ide nam super i onda odjednom problemi. Rijesit ce se to ali ne treba ova **** shvatai olako.

heat
Kontakt:

Post Postao/la heat » 30 mar 2016, 19:50

Pozdrav komsije. Izvinjavam se na upadu al danas vam je gradsko vijece grada sarajeva odobrilo 100 milja na incijativu gradskog vijecnika hasana hodzica. Eto toliko nadam se da nije problem sto sam ovdje malo pisao:)

kyrgios
Kontakt:

Post Postao/la kyrgios » 30 mar 2016, 19:53

heat je napisao/la:Pozdrav komsije. Izvinjavam se na upadu al danas vam je gradsko vijece grada sarajeva odobrilo 100 milja na incijativu gradskog vijecnika hasana hodzica. Eto toliko nadam se da nije problem sto sam ovdje malo pisao:)
Ili je 50 hiljada?

heat
Kontakt:

Post Postao/la heat » 30 mar 2016, 19:56

50 sad + 50 rebalansom budzeta.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 30 mar 2016, 20:19

GLedaj sto prepisuju s ovog foruma djecica. Hvala na informaciji :)
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 30 mar 2016, 21:27

gramparada je napisao/la:

Seljak sa dna kace burazeru.Qrac od čovjeka, mangupa nije sreo u putu.
Sitni prevarant, mangupsku školu učio u Gladnom Polju gdje ima kuću , znači karna nad karnama.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 30 mar 2016, 22:27

Prekosutra svi trebaju otici po kartu oni koji nemaju godisnje da napunimo Grbavicu. Hebe mi se za violine, gitare i ostala muzicka instrumenta.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 30 mar 2016, 22:55

http://sportsport.ba/bh_fudbal/okupljan ... ila/189208

Bravo nasoj legendi. Odlican posao radi, evo krece se i sa okupljanjima kandidata iz Premijer lige. Ocekujem bar cetvoricu nasih.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 30 mar 2016, 23:00

Toreador1992 je napisao/la:
Signore je napisao/la:
Toreador1992 je napisao/la:Nego raja , kad se sve vrti oko stadiona da i ja nesto priupitam , kad ce se poceti prodavati pivo na stadionu , meni bi nekad dobro legla jedna tocena :mrgreen: :rol:
Član 2.
Klubovi, organizatori utakmica moraju učiniti sve da bi obezbijedili
održavanje reda i sigurnosti, na i oko stadiona - prije, tokom i poslije utakmice.
Pod ozbiljnim narušavanjem reda i sigurnosti i neprihvatljivim ponašanjem gledalaca
na utakmicama smatra se:

a) fizički napad na učesnike sportske priredbe;
b) fizički obračun između učesnika na sportskoj priredbi;
c) bacanje na sportski teren ili u gledalište predmeta koji mogu da ugroze život, fizički
integritet lica ili imovinu;
d) isticanje obilježja, transparenata, te izvikivanje slogana kojima se podstiče rasna,
vjerska, nacionalna ili druga netrpeljivost i mržnja, odnosno čiji je sadržaj uvrijedljiv
ili nepristojan, a što može da dovede do fizičkih sukoba navijača ili drugih učesnika
te ugrozi život ili integritet lica odnosno oštećenje ili uništenje imovine;
e) oštećivanje sportskog objekta, opreme, uređaja i instalacija na sportskom objektu
na kome se održava sportska priredba;
f) izazivanje nereda prilikom dolaska, odnosno odlaska sa sportskog objekta ili u
sportskom objektu, ometanje toka sportske priredbe ili ugrožavanje bezbjednosti
učesnika sportske priredbe ili trećih lica.
g) neovlašćeni ulazak na sportski teren;
h) neovlašteni ulazak u službene prostorije i službene prolaze sportskog objekta na
kome se održava sportska priredba;
i) unošenje u sportski objekat i upotreba alkohola ili drugih opojnih sredstava;
j) unošenje u sportski objekat odnosno korišćenje pirotehničkih sredstava i drugih
predmeta I sredstava kojima može da se ugrozi bezbjednost učesnika u sportskoj
priredbi ili ometa njen tok;
k) neovlašten ulazak u dio gledališta sportskog objekta namijenjen suparničkim
navijačima.

Mada, recimo, pivo se u mnogim zemljama ne ubraja u alkoholna pica nego u prehrambeno sredstvo i to je razlog zasto se ono toci, a ostala alkoholna pica ne. Ja u BiH jos nigdje nisam dozivio tocenje alkohola, u Hrvatskoj jesam, ali se bas i ne sjecam da sam to vidio na nogometu i stadionu dok sam recimo isao na rukomet, hokej i kosarku i svaki put se tocilo. Zanimljivo da je cijena uglavnom 60-70% veca nego u kaficima, ali ljudi svejedno kupuju velike kolicine i tu se ubire fina zarada.

U Njemackoj ne mozes zamisliti sportsku manifestaciju bez tocene u rukama. Stadion Schalkea je specifican po tome da u sebi ima cak 200km 'pivovoda', tj. cijevi namijenjenih za dovod piva do tocionika.

Vjerujem da bi se i kod nas mogla namaketi zarada od prodaje hrane i pica. To se ne moze isplatiti klubovima koji imaju prosjek 500 ljudi, ali Zeljo koji moze svaku utakmicu privuci 7-8.000 ljudi sigurno moze poslovati pozitivno na tom polju.
Šalkea sam se odma i sjetio jer sam primjetio da kod njih opusteno ljudi piju stave na onaj zidic i polako , a i klub bi mogao fine pare zaraditi . Ja mislim da sam cak jednom na tvu vidjeo da se na HNL konzumira alkohol na stadionu .
Na tekmama Zrinjskog i Sirokog se moze uzeti piva i ostala pica, isti slucaj je ja mislim i sa Slobodom. Za Zrinjski sam siguran jer sam dozivio.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 31 mar 2016, 00:35

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 31 mar 2016, 00:37

Signore je napisao/la:
Mada, recimo, pivo se u mnogim zemljama ne ubraja u alkoholna pica nego u prehrambeno sredstvo i to je razlog zasto se ono toci, a ostala alkoholna pica ne.
Evo sta kaze zakon o akcizama BiH:

"Član 8.
(Alkohol, alkoholna pića i voćna prirodna rakija)

(1) Alkoholom u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatraju se sve vrste alkohola, nezavisno od sirovine iz koje se dobija i postupka dobijanja.
(2) Alkoholnim pićima u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatraju se pića koja sadrže više od 2% alkohola.
(3) Voćnom prirodnom rakijom u smislu člana 4. stav (2) tačka d) ovog zakona smatra se proizvod dobijen destilacijom prevrelog soka, masulja ili komine grožđa ili drugog voća na manje od 86 % vol. alkohola, u kojem se ne smije osjetiti miris i ukus drugačiji od onoga koji proističe iz upotrijebljenih sirovina, kojem se ne smiju dodavati arome niti etilni alkohol poljoprivrednog porijekla, šećer i drugi ugljeni hidrati.

Član 9.
(Pivo i vino)

(1) Pivom u smislu člana 4. stav (2) tačka e) ovog zakona smatra se osvježavajuće pjenušavo piće dobijeno od vode, ječmenog slada, kvasca, nezaslađenih žitarica i hmelja, bez obzira na koncentraciju ekstrakta u sladu ili koncentraciju alkohola u pivu.
(2) Vinom u smislu člana 4. stav (2) tačke e) ovog zakona smatra se vino od grožđa (uključujući pojačana vina), vermut i ostala vina grožđa aromatizovana biljem ili aromatskim tvarima."

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 31 mar 2016, 00:45

Alleenn je napisao/la:Evo jos malo vijesti o nasem klubu

http://www.krupljani.ba/bk-info/fudbals ... krupi.html
Trebao se je 25,26 i 27 marta odrzati i u Bihacu taj kamp ali je odgodjen zbog nevremena.Sad ne znam da li je prebacen u Bos.Krupu
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.