Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Ja vise mislim da su ovi ulazi na dnu mozda privremeno rjesenje dok se ne bi izgradila citava tribina kako ne bi morali sa vanjske strane tribine odmah graditi stepenice do vrha. Ovako samo prolaz ispod iste do ulaza pa onda na tribinu i penji se do vrha (mislim da shvatate sta zelim reci) i zato izgledaju kao da su na samoj tribini, a ne uredno napravljene izmedju sektora. Kasnije kada bi se napravila i gornja tribina i zavrsavao istok fino ovo zabetonirati i napraviti redove te postaviti sjedalice. To je barem moja pretpostavka 
Padalo mi je i to napamet i cvrsto se nadam da ce tako biti s obzirom da nisu rasporedjeni jednako 
Ne slazem se. U BiH 3 tribine su MINIMUM. Zasto ? Jedna tribina za navijacku grupu + jedna tribina za obicne navijace + jedna tribina za gostujuce navijace.SlevinKelevra je napisao/la:
Sto se mene tice, ako vec pucas na tak kapacitet od desetak hiljada, bolje napraviti dvije dobre tribine na istoku i zapadu, nego 4 ovako minijaturne. Bukvalno, na takvim stadionima ne postoji mjeto sa dobrim pogledom na teren. U fazonu Brage, samo manje naravno
S 2 tribine "ultrasi" i "kezualci" bi bili na istoj tribini sto se ne bi svidalo ni jednima ni drugima (prvima zbog premalo navijanja,drugima zbog nedostatka mira). S druge strane normalni gledatelji i gostujuci navijaci bi bili na istoj tribini, sto osim velike sanse za nerede sa sobom donosi i tampon zonu,znaci gubitak sjedecih mjesta.
4 tribine su idealno rjesenje a 3 su neki minimum. Sve ispod ne valja,kako estetski tako ni prakticki.
Sta je reci, malo ko pise na ovoj temi?? Kad pocinje izgradna istocne tribine na grbavici, i da li je usvojeno danas ono da ce nas grad pogurati 300.000km ?
MIRZA RASCIC !
Gradnja istocne pocinje za 20tak dana, a od grada smo dobili 50.000KM..scooty11 je napisao/la:Sta je reci, malo ko pise na ovoj temi?? Kad pocinje izgradna istocne tribine na grbavici, i da li je usvojeno danas ono da ce nas grad pogurati 300.000km ?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Cisto da postavim slike i ovdje:
28. mart

30. mart

Do sada akcijom "Za evropsku Grbavicu" je sakupljeno skoro 120.000 KM. Uz to je prihod od ulaznica protiv Širokog Brijega, Mladosti, Borca i Olimpica iznosio 133.000 KM. Iznos prihoda od fan shop i clanskih kartica nisu objavljene no mislim da i tu ima prihoda od nekih 50.000 KM. To znaci od 28.2. do 03.4. FK Zeljeznicar je od navijaca imao prihod od nekih 300.000 KM. Prihodi od jednog sponzorskog ugovora (A to Z u iznosu od 50.000KM) i Grada Sarajeva (takodjer 50.000 KM) usmjereni su iskljucivo za izgradnju istocne tribine.
28. mart

30. mart

Do sada akcijom "Za evropsku Grbavicu" je sakupljeno skoro 120.000 KM. Uz to je prihod od ulaznica protiv Širokog Brijega, Mladosti, Borca i Olimpica iznosio 133.000 KM. Iznos prihoda od fan shop i clanskih kartica nisu objavljene no mislim da i tu ima prihoda od nekih 50.000 KM. To znaci od 28.2. do 03.4. FK Zeljeznicar je od navijaca imao prihod od nekih 300.000 KM. Prihodi od jednog sponzorskog ugovora (A to Z u iznosu od 50.000KM) i Grada Sarajeva (takodjer 50.000 KM) usmjereni su iskljucivo za izgradnju istocne tribine.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Mozda zvuci malo grubo, ali jos sada kada se cesta bude pravila, po meni bi idealno bilo ovaj teren zabetonirati, napraviti velike prilaze stadionu, lijepo rasporediti ulaze, mozda cak i parking onako kao na kosevu, koji se ne koristi dok su utakmice, i bar bi se imalo uredjeno oko stadiona fino sve. Ovako trka frka nigdje nista sve skupljenoAnelZ je napisao/la:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ne vidim potrebe. Pa pogledaj prostora iza istocne tribine samo. Da nam je stadion od 50000 tesko bi nam trebao toliki betonirani prostor. Treba se vidjeti sa Opcinom Novo Sarajevo i Direkcijom za ceste KS da se zatvori Hercegovacka cesta (ona iza istoka koja se koristi da se dodje do kapija za jug) za promet vozilima i imali bi onda idealnu situaciju. A sto se tice parkinga na zemljistu pomocnog terena, pa bolje da napravimo trg (zavisno sta se bude desavalo sa tornjevima) nego nadzemni parking kao sto je slucaj sa Kosevom (a i pored Lorisa vec ima veliki nadzemni parking) ako vec hocemo da zrtvujemo pomocni teren koji zapravo mozemo isto komercalizirati izgradnjom manje tribine od nekih 2000-3000 natkrivenih mjesta. Ako nam treba mjesta za mirujuci saobracaj uvijek se moze napraviti ispod ovog pomocnog terena podzemni parking na nekoliko spratova (mislim da je to i plan) 
nediraj prostor iza istočne tribine, on je legendaran
mi smo tamo proveli djetinjstvo. iz škole kući, "namazat krišku" pa na stadion, tj na "Željino" kako smo to tada zvali. lopte na donjem terenu sa onim malonogometnim golovima, ili basketa na gornjem terenu kad dole dođe velika raja pa nas otjeraju, dok nas i gore ne otjeraju. onda smo gledali trening Želje i ond opet "lopte". uneka doba su na gornji teren stavili rukometne golove tako da je izbor bio veći
joj koja su to vremena bila ...
mi smo tamo proveli djetinjstvo. iz škole kući, "namazat krišku" pa na stadion, tj na "Željino" kako smo to tada zvali. lopte na donjem terenu sa onim malonogometnim golovima, ili basketa na gornjem terenu kad dole dođe velika raja pa nas otjeraju, dok nas i gore ne otjeraju. onda smo gledali trening Želje i ond opet "lopte". uneka doba su na gornji teren stavili rukometne golove tako da je izbor bio veći
joj koja su to vremena bila ...
Na Grbavici se radi punom parom
fkzeljeznicar.baFK Željezničar je napisao/la:Radovi na Stadionu Grbavica su u punom jeku, a u nastavku pogledajte fotogaleriju zabilježenu danas.
U toku su radovi na izgradnji parkinga za VIP vozila iza zapadna tribine, do pomoćnog terena. Završene su sve pripeme, te će uskoro početi asfaltiranje parkinga. Punom parom se radi i na izgradnji TV studija i kontrolne sobe na zapadnoj tribini.
Planirano je da se svi radovi okončaju do 31.5.1016. godine kada će Grbavici biti spremna za međunarodne, evropske utakmice.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Svaka cast za ove radove.
Kazu nikada nije kasno.A fino se radi.
Ipak ce evropske utakmice za sve navijace Zeljeznicara imati posebnu draz na svom stadionu.
Kazu nikada nije kasno.A fino se radi.
Ipak ce evropske utakmice za sve navijace Zeljeznicara imati posebnu draz na svom stadionu.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Ali ce biti jagma za kartama, jedva ce 8000 biti u prodaji 
- JavierBosnia
- Kontakt:
Poslije ovih radova, odmah se baciti na sređivanje travnjaka. Istina da grbavica i nema tako los travnjak, medju boljim u premier ligi, ali treba se to dici na veci nivo, jer realno trava kao na bilinom polju nije neostvariva, a ono se jednom uradi i uz redovno odrzavanje moze potrajati
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
E tu se slazem sa tobom. Evo i sada protiv Olimpica je bilo ocito da je travnjak poprilicno neravan i da lopta cesto odskace nekontrolisano. Ali kvalitetno odradjen travnjak kosta preko 1 milion KM jer podrazumjeva promjenu svih zemljanih slojeva, novu drenazu, novi sistem za navodnjavanje i tek onda nova zelena povrsina (eventualno jos grijanje travnjaka). Rekonstrukcija travnjaka na Bilinom Polju u 2012. je kostala oko 1,5 miliona KM (odradjeno i grijanje), na Poljudu 2014. oko 1 milion KM, na Kantridi 2009. oko 2 miliona KM (veca cijena jer su kupili dodatne masine za odrzavanje travnjaka sto je pravo pozitivno). Maksimir je takodjer obnovljen 2011. godine ali je cijena nepoznata no sigurno se vrti oko 1 do 1,5 miliona KM.
- badblueboylivno
- Kontakt:
tv studiobadblueboylivno je napisao/la:Što se točni zida na ovoj slici? Neki VIP salon?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- badblueboylivno
- Kontakt:
Da, da, vidio sam kasnije da su to te dimenzije, premaleno za veći broj ljudi.irfo je napisao/la:tv studiobadblueboylivno je napisao/la:Što se točni zida na ovoj slici? Neki VIP salon?
Fino, jako sam zadovoljan zbog svih dešavanja oko kluba ove godine. Željo i grad zaslužuju normalan nogometni stadion mada bih volio da se sačuva ovaj jug jer je prava navijačka tribina.
Hayley <3
Trenutno korisnika/ca: ferroviere87 i 6 gostiju.