Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

bavarian_bk
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la bavarian_bk » 30 mar 2016, 17:54

Koliko znam da je Subić odavno odlučio, samo trebamo saznati je li Meša odlučio da on zaslužuje poziv u reprezentaciju.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 30 mar 2016, 18:23

pinoglavi je napisao/la:Treba traziti lijevog beka rezervnog, trenutno smo jedino na Kolasincu kojem je zamjena standardni stoper Zukanovic. Ne smije nam se desiti da Zukanovica moramo zrtvovati na beku u slucaju da ne mozemo racunati na Kolasinca. Nadam se da cemo saznati uskoro za koga ce se Subic odluciti, on bi mozda mogao biti taj rezervni bek.
Spominjan je Pavlovic iz Frosinone-a nedavno. Mislim da je negdje receno da je Bazdarevic u kontaktu sa njim.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 mar 2016, 18:55

pinoglavi je napisao/la:Treba traziti lijevog beka rezervnog, trenutno smo jedino na Kolasincu kojem je zamjena standardni stoper Zukanovic. Ne smije nam se desiti da Zukanovica moramo zrtvovati na beku u slucaju da ne mozemo racunati na Kolasinca. Nadam se da cemo saznati uskoro za koga ce se Subic odluciti, on bi mozda mogao biti taj rezervni bek.
Pero Ivetic

VanCipelic
Kontakt:

Post Postao/la VanCipelic » 30 mar 2016, 19:41

E ovako ja gledam repku u buduce vrijeme i moje neke zamisli...
Golmanska pozicija nam je odlicno pokrivena i imamo dosta dobrih golmana:
Begovic(nema se tu sta pricati)
Sehic i Buric(odlicne brane u svom klubu)
Piric, Karacic i Kjosevksi(nevjerovatni talenti i tesko je reci koji je bolji)
Matej Delac(nije ga slucajno Chelsea platio 4miliona€ kada je imao samo 17godina i prosle godine kada je bila cistka u Chelsea-u, on je dobio produzenje ugovora a pojedini su otjerani poput De Bruynea, T.Hazarda i td..)
Stoperska pozicija je solidno popunjena i ima dosta sirine:
Sunjic(po meni br1 na ovoj poziciji)
Spahic(ne volim ga ali jos uvijek igra dobro)
Bicakcic(iako u repci se nije pokazao, u svom klubu igra veoma dobro i cesto je u timu kola)
Cocalic(igra solidno u svom klubu)
Graovac(definitinvo najbolji stoper u PL i uskoro ce dobiti transfer koji prilici njegovim kvalitetima)
Anicic(standardan u odlicnoj Astani)
Adnan Kovacevic(jedan od rijetkih igraca u FKS ove pa i u nekim utakmicama iz prosle sezone da igra bez greske, 22 godine)
Sto se tice lijevog beka tu imamo opcija dovoljno:
Kolasinac,
Zukanovic,
Salihovic(jos nije staro gvozdje, iako mu nije primarna pozicija),
Subic(obavezno zaganjati),
Kvesic(ako vrati staru formu i ako ga povrede zaobidju)
a bgm i Almir Bekic(prebrz, centrasut predobar, defanziva nesto slabija).
Najslabija pozicija u repci je desni bek na kojem imamo sada:
M. Susic(solidno odigrao prvu tekmu),
Mujdza(velika steta je za njega sto ga povrede nikako ne zaobilaze),
Vranjes(nadam se da ga moje oci vise nece vidjeti u dresu repke a i nije desni bek).
Od ostalih opcija ne znam kakva je situacija sa Ivanom Marticem(solidan bio u Veroni, sad je u Speziji) i osim Kadusica i Memije od kojih bi mogao se izraditi odlican bek, ne moze da mi padne na pamet niko drugi.
Vezni red je poprilicno dobar, i tu imamo sirine, pogotovo sad sa eventualnim pozivom Jajalu i Milicevicu
Pjanic(najbolji igrac i najveca klasa)
Besic(moj najdrazi igrac pored igraca iz FKS)
Cimirot(najbolji igrac FKS u poslijednjih 6,7 godina, nevjerovatno miran i skroman momak sa nevjerovatnim talentom i fizickom spremom, uz Besica i Pjanica ce cuda da se desavaju)
Prcic(nisam nesto odusevljen sa njima ali ima prostora za njega u rotaciji)
Medunjanin(dobra tehnika, pregled igre ali nevjerovatno spor)
Vranicic(isti igrac kao i Medunjanin)
An.Hadzic(mislim da nema mjesta za njega)
Jajalo(vidim mnogi se pecaju na igre koje je pruzao u FKS a niko ne spominje da je skoro najstandardniji clan Palerma i nerjetko najbolji igrac na terenu, na radaru je Fiorentine dok je jos u Rijeci bio i vjerovatno ce slijedece sezone obuci ljubicasti dres)
Tino Susic(mnogo se omalovazava a fantastican je igrac, neophodan mu je transfer u jaci klub i jacu ligu)
Grahovac(ima mjesta u rotaciji za njega)
Zahirovic(ukoliko vrati staru formu, mogao bi se vratiti i u repku)
Ordagic(jedan od najboljih igraca PL, konstantan, mlad, dobra karijera je pred njim, nadam se pozivu uskoro, jedna od velikih gresaka uprave FKS je nedovodjenje ovog dragulja)
Zeba(ne volim ga nikako ali covjek je doktor ove igre, nije napravio neku karijeru, nije nikad dobio pravu priliku u repci ali ako Sloboda dodje do trofeja ove godine, mora mu se dati priliki i u ovim poznim godinama)
Slijedeca klimava pozicija je krilo gdje imamo:
Lulic(kada je formi onda je jedan od boljih ali u poslijednjih mozda godinu dana je bas los i mozda bi mu dobro dosla promjena sredine)
Visca(igra fenomenalno i trenutno je najbolje krilo repke, nadam se da ce ostvariti dobar transfer u neku od lige5, zasluzio je)
Duljevic(ko god iole njega prati, zna da kada ga krene, tesko ga ko moze zaustaviti i definitivno zasluzuje mjesto u repci bez obzira na statistiku)
Hajrovic(nije mi jasno sta se sa njim desava, nikako da proigra, nakon sto je iz Grashopersa otisao nije povezao 2 utakmice)
Milicevic(mada mu je primarna pozicija of.vezni, na krilu se odlicno snalazi i bit ce dobro pojacanje)
Asmir Suljic(znam, nije mu trebalo ono sa Madjarskom, pretjerao je ali je i zasluzio da ga se proba u repci jer je evo 2 i po godine u top3 igraca lige a njegova brzina i driblinzi bi nam dobro dosli a vala kad se Vranjesu,Hajrovicu,Milicevicu i Prcicu progledalo kroz prste, moze i Asmiru)
Goran Galesic(pratim ovog momka jos dok je za U21 igrao, nevjerovatna tehnika, brzina, pregled igre a pored svega toga ga prate nevjerovatni pehovi sto se transfera tice posebno u peridima kad je potpisao za Hajduk i Partizan. Najveca mi je zelja zimus bila da dodje u FKS ali nije bilo kontakta i on trenutno igra za Sheriff)
Haris Haradinovic(nevjerovatno brz, uz Hodzica najbolji u U21, mogao bi biti pozitivan sok)
Za napad se ne trebamo sikirati:
Dzeko(nema se sta pisati, samo da hoce zaigrati za Romu kao sto to radi i u repci)
Ibisevic(meni licno predrag, da nije imao onu povredu prije 6 godina, mozda bi imao i vecu karijeru od Dzeke, ako nista slicnu)
Djuric(za prvih 11 nije bas ali kod ganjanja rezultata se pokazao da moze biti nas Solsker)
Armin Hodzic(ako ne najtalentovaniji onda jedan od na balkanu, ocekujem ubrzo njegov debi)
Rijad Bajic(pokazao da i u dosta jacoj ligi moze davati golove)
Samir Prevljak(dobar utisak ostavio u dosadasnjim igrama za mladu repku)
Ima tu jos napadaca a i igraca iz ostalih pozicija koji bi mogli dobiti priliku da ih ne nabrajam sad....

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 30 mar 2016, 19:47

HankMoody je napisao/la:Ali kako su ovi kvazinovinari prosječnom glupom Bošnji utuvili u glavu da je Baggio igračina pa se na svakom postu priziva, nevjerovatno kakve ovce koje ne znaju svojom glavom mislit
I ja se pitam isto
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 30 mar 2016, 19:55

VanCipelic je napisao/la:E ovako ja gledam repku u buduce vrijeme i moje neke zamisli...
Golmanska pozicija nam je odlicno pokrivena i imamo dosta dobrih golmana:
Begovic(nema se tu sta pricati)
Sehic i Buric(odlicne brane u svom klubu)
Piric, Karacic i Kjosevksi(nevjerovatni talenti i tesko je reci koji je bolji)
Matej Delac(nije ga slucajno Chelsea platio 4miliona€ kada je imao samo 17godina i prosle godine kada je bila cistka u Chelsea-u, on je dobio produzenje ugovora a pojedini su otjerani poput De Bruynea, T.Hazarda i td..)
Stoperska pozicija je solidno popunjena i ima dosta sirine:
Sunjic(po meni br1 na ovoj poziciji)
Spahic(ne volim ga ali jos uvijek igra dobro)
Bicakcic(iako u repci se nije pokazao, u svom klubu igra veoma dobro i cesto je u timu kola)
Cocalic(igra solidno u svom klubu)
Graovac(definitinvo najbolji stoper u PL i uskoro ce dobiti transfer koji prilici njegovim kvalitetima)
Anicic(standardan u odlicnoj Astani)
Adnan Kovacevic(jedan od rijetkih igraca u FKS ove pa i u nekim utakmicama iz prosle sezone da igra bez greske, 22 godine)
Sto se tice lijevog beka tu imamo opcija dovoljno:
Kolasinac,
Zukanovic,
Salihovic(jos nije staro gvozdje, iako mu nije primarna pozicija),
Subic(obavezno zaganjati),
Kvesic(ako vrati staru formu i ako ga povrede zaobidju)
a bgm i Almir Bekic(prebrz, centrasut predobar, defanziva nesto slabija).
Najslabija pozicija u repci je desni bek na kojem imamo sada:
M. Susic(solidno odigrao prvu tekmu),
Mujdza(velika steta je za njega sto ga povrede nikako ne zaobilaze),
Vranjes(nadam se da ga moje oci vise nece vidjeti u dresu repke a i nije desni bek).
Od ostalih opcija ne znam kakva je situacija sa Ivanom Marticem(solidan bio u Veroni, sad je u Speziji) i osim Kadusica i Memije od kojih bi mogao se izraditi odlican bek, ne moze da mi padne na pamet niko drugi.
Vezni red je poprilicno dobar, i tu imamo sirine, pogotovo sad sa eventualnim pozivom Jajalu i Milicevicu
Pjanic(najbolji igrac i najveca klasa)
Besic(moj najdrazi igrac pored igraca iz FKS)
Cimirot(najbolji igrac FKS u poslijednjih 6,7 godina, nevjerovatno miran i skroman momak sa nevjerovatnim talentom i fizickom spremom, uz Besica i Pjanica ce cuda da se desavaju)
Prcic(nisam nesto odusevljen sa njima ali ima prostora za njega u rotaciji)
Medunjanin(dobra tehnika, pregled igre ali nevjerovatno spor)
Vranicic(isti igrac kao i Medunjanin)
An.Hadzic(mislim da nema mjesta za njega)
Jajalo(vidim mnogi se pecaju na igre koje je pruzao u FKS a niko ne spominje da je skoro najstandardniji clan Palerma i nerjetko najbolji igrac na terenu, na radaru je Fiorentine dok je jos u Rijeci bio i vjerovatno ce slijedece sezone obuci ljubicasti dres)
Tino Susic(mnogo se omalovazava a fantastican je igrac, neophodan mu je transfer u jaci klub i jacu ligu)
Grahovac(ima mjesta u rotaciji za njega)
Zahirovic(ukoliko vrati staru formu, mogao bi se vratiti i u repku)
Ordagic(jedan od najboljih igraca PL, konstantan, mlad, dobra karijera je pred njim, nadam se pozivu uskoro, jedna od velikih gresaka uprave FKS je nedovodjenje ovog dragulja)
Zeba(ne volim ga nikako ali covjek je doktor ove igre, nije napravio neku karijeru, nije nikad dobio pravu priliku u repci ali ako Sloboda dodje do trofeja ove godine, mora mu se dati priliki i u ovim poznim godinama)
Slijedeca klimava pozicija je krilo gdje imamo:
Lulic(kada je formi onda je jedan od boljih ali u poslijednjih mozda godinu dana je bas los i mozda bi mu dobro dosla promjena sredine)
Visca(igra fenomenalno i trenutno je najbolje krilo repke, nadam se da ce ostvariti dobar transfer u neku od lige5, zasluzio je)
Duljevic(ko god iole njega prati, zna da kada ga krene, tesko ga ko moze zaustaviti i definitivno zasluzuje mjesto u repci bez obzira na statistiku)
Hajrovic(nije mi jasno sta se sa njim desava, nikako da proigra, nakon sto je iz Grashopersa otisao nije povezao 2 utakmice)
Milicevic(mada mu je primarna pozicija of.vezni, na krilu se odlicno snalazi i bit ce dobro pojacanje)
Asmir Suljic(znam, nije mu trebalo ono sa Madjarskom, pretjerao je ali je i zasluzio da ga se proba u repci jer je evo 2 i po godine u top3 igraca lige a njegova brzina i driblinzi bi nam dobro dosli a vala kad se Vranjesu,Hajrovicu,Milicevicu i Prcicu progledalo kroz prste, moze i Asmiru)
Goran Galesic(pratim ovog momka jos dok je za U21 igrao, nevjerovatna tehnika, brzina, pregled igre a pored svega toga ga prate nevjerovatni pehovi sto se transfera tice posebno u peridima kad je potpisao za Hajduk i Partizan. Najveca mi je zelja zimus bila da dodje u FKS ali nije bilo kontakta i on trenutno igra za Sheriff)
Haris Haradinovic(nevjerovatno brz, uz Hodzica najbolji u U21, mogao bi biti pozitivan sok)
Za napad se ne trebamo sikirati:
Dzeko(nema se sta pisati, samo da hoce zaigrati za Romu kao sto to radi i u repci)
Ibisevic(meni licno predrag, da nije imao onu povredu prije 6 godina, mozda bi imao i vecu karijeru od Dzeke, ako nista slicnu)
Djuric(za prvih 11 nije bas ali kod ganjanja rezultata se pokazao da moze biti nas Solsker)
Armin Hodzic(ako ne najtalentovaniji onda jedan od na balkanu, ocekujem ubrzo njegov debi)
Rijad Bajic(pokazao da i u dosta jacoj ligi moze davati golove)
Samir Prevljak(dobar utisak ostavio u dosadasnjim igrama za mladu repku)
Ima tu jos napadaca a i igraca iz ostalih pozicija koji bi mogli dobiti priliku da ih ne nabrajam sad....
Kovačević, Kvesić, Zeba, :tokralju: :tokralju: :tokralju: :clap: :clap: :clap: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 30 mar 2016, 19:59

Almir Bekić, SAMIR Prevljak i Goran Galešić..
E tugo moja..
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

VanCipelic
Kontakt:

Post Postao/la VanCipelic » 30 mar 2016, 20:05

@Rokoko87
Smail* lapsuz
Ne znam sta je smjesno, svako ima svoje misljenje a ovo je moje.
Balite za nakim dijasporcima koji u godini odigraju 2 ipo utakmice a u nasem dvoristu puno boljih igraca ima..
Mesa je vec imao razgovor sa Almirom Bekicem, zato sam ga i stavio a Galesica sumnjam da si gledao ijednu utakmicu
@xxh2o ?

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 30 mar 2016, 20:15

Meša stvarno počeo sa svakim voditi razgovore.

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 mar 2016, 20:19

Ovdje se covjek bas svakakvih nebuloza moze nacitati. Kvesic, Kovacevic, Zeba , Galesic, Hajradinovic :damn: :damn: :roll: . Smail Pljevljak, potencijal, ali ne jos za "A" reprezentaciju, slicno i Memija.
Repreztnacija se treba prosirivati sa kvalitetnim i provjerenim igracima. Misljenja sam da su to u vrlo skoroj buducnosti Milicevic, Jajalo, Pavlovic i Krunic. U malo daljoj buducunosti treba racunati i vidjeti sta i koliko mogu ,prije svega u svojim klubovima, na Dumica, Kodru, Murisa Mesanovica. Naravno pratiti i igrace iz nase Premier lige, ali samo ono koji su vrlo mladi i koji mogu jos napredovati. Nikakve ba Zebe i slicno. Covjeku 33 godine i virtuz je samo za nase terene, dok meda nije mogao vec u Sloveniji. Pustite te klupske naboje i budite barem malo realni. ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 mar 2016, 21:03

dubrovnik je napisao/la:
Spominjan je Pavlovic iz Frosinone-a nedavno. Mislim da je negdje receno da je Bazdarevic u kontaktu sa njim.
Promaklo mi je to, hvala. Nadam se da cemo isprobati 1-2 igraca do kvalifikacija i na toj poziciji pa da i s tim zavrsimo.
Edit: Vidim Pavlović nema naše državljanstvo. Ako se ne pokrene procedura ubrzo teško ćemo ga imati za početak kvalifikacija.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 30 mar 2016, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 30 mar 2016, 21:21

Kakav je taj Pavlović?

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 30 mar 2016, 21:59

PipiDugaCarapa je napisao/la:Istina, zato mi igramo na EP a Švicarska ne.
:tralala:

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 30 mar 2016, 23:13

VanCipelic je napisao/la:@Rokoko87
Smail* lapsuz
Ne znam sta je smjesno, svako ima svoje misljenje a ovo je moje.
Balite za nakim dijasporcima koji u godini odigraju 2 ipo utakmice a u nasem dvoristu puno boljih igraca ima..
Mesa je vec imao razgovor sa Almirom Bekicem, zato sam ga i stavio a Galesica sumnjam da si gledao ijednu utakmicu
@xxh2o ?

Pajdo zelen si ti još ;)
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 30 mar 2016, 23:15

Zašto se ovoliko hvali Mateo Susic? Pa dečko je jednom dirnuo loptu,samo je trčao i odma je sviju zadovoljio.I Avdija je bio najbolji trkac u reprezentaciji :problem:
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 mar 2016, 23:22

Hajd opet pogledaj reprize obje utakmice pa se javi.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 31 mar 2016, 01:39

Rokoko87 je napisao/la:Kakav je taj Pavlović?
Dobar igrac za rotacije, standardan bek u Italijanskom prvoligasu. Koristan i u napadackom segmentu. Ne bi ga bilo lose uzeti. Osim njega i Dumica nema trenutno vise nista veliko sto bi Mesa mogao isprobati. Oni koji su pokrenuli proceduru se cekaju(Milicevic i Jajalo). Sto se ovoga segmenta izbornickog posla Mesa je i vise nego dobar po meni.

stampy

Post Postao/la stampy » 31 mar 2016, 03:24

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:22, ukupno mijenjano 1 put.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 31 mar 2016, 14:32

dubrovnik je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Kakav je taj Pavlović?
Dobar igrac za rotacije, standardan bek u Italijanskom prvoligasu. Koristan i u napadackom segmentu. Ne bi ga bilo lose uzeti. Osim njega i Dumica nema trenutno vise nista veliko sto bi Mesa mogao isprobati. Oni koji su pokrenuli proceduru se cekaju(Milicevic i Jajalo). Sto se ovoga segmenta izbornickog posla Mesa je i vise nego dobar po meni.
Jako dobar, stvorio je bazu igrača da se kojim slučajem ne bi ponovio Izrael.

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 01 apr 2016, 12:41

sta bi sa onog zakarica ?
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.