Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

samoposmatram
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la samoposmatram » 31 mar 2016, 18:16

Ovog covjeka cijenim izuzetno, ne zato sto mislim da ce osvojiti Sp ili EP sa BiH, vec koliko radi na stvaranju jedne jake ekipe I lige. Svaka cast.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 31 mar 2016, 18:22

samoposmatram je napisao/la:Ovog covjeka cijenim izuzetno, ne zato sto mislim da ce osvojiti Sp ili EP sa BiH, vec koliko radi na stvaranju jedne jake ekipe I lige. Svaka cast.
I ja. Svakoga ko se bar trudi da uradi stvari kako treba i pokusava da popravi nasu ligu i repku i izvuce maksimum, ja ga postujem i podrzavam! I Safeta sam dok bas nije izgubio kompas. Onda sam samo par komentara napisao i rekao da prosto ne zasluzuje poziciju na kojoj se nalazi i pare koje zaraduje! :lol:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 31 mar 2016, 18:26

soccerfan je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Ovog covjeka cijenim izuzetno, ne zato sto mislim da ce osvojiti Sp ili EP sa BiH, vec koliko radi na stvaranju jedne jake ekipe I lige. Svaka cast.
I ja. Svakoga ko se bar trudi da uradi stvari kako treba i pokusava da popravi nasu ligu i repku i izvuce maksimum, ja ga postujem i podrzavam! I Safeta sam dok bas nije izgubio kompas. Onda sam samo par komentara napisao i rekao da prosto ne zasluzuje poziciju na kojoj se nalazi i pare koje zaraduje! :lol:
Slicnog sam misljenja o Susicu bio takodjer. Sve dobro sto je uradio za reprezentaciju nece otici u zaborav, ali nazalost pocinio je dosta toga negativnog koje takodjer nece otici u zaborav.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 31 mar 2016, 18:59

AndreWilliams je napisao/la:Kaze Mesa da mu treba 25 igraca da iznesu kvalifikacije. Koji su to? Onako objektivno... bez Zeljo, Sarajevo, Sloboda i td. prepucavanja...
Golmani : 1.Begovic 2.Buric 3. Sehic
Odbrana : 4. Vranjes 5. M.Susic 6. Kolasinac. 7. Zukanovic 8. Spahic 9. Sunjic 10. Bicakcic 11. Cocalic
Vezni : 12.Pjanic 13.Besic 14. Milicevic 15. Cimirot 16. Jajalo 17. Hadzic 18. Lulic 19. Visca 20. Duljevic 21. Tino Sven
Napad : 22. Dzeko 23.Ibisevic 24.Hodzic 25. Djuric

Otprilike po ovim Mesinim spiskovima i izjavama da se naslutiti da je to ovih 25. igraca, naravno ovo je posmatrajuci iz Mesine perspektive, i ja bi volio da to bude drugacije, da ne poziva vise Cocalica, Hadzica a umjesto njih sansu da mladjim tipa Grahovac, Graovac , takodjer ne vidim svrhu pozivanja Anicica koji nije nista bolji od 4-5 stopera koje vec imamo, a niti je nesto mladji osim od Spahica samo tako da... Ali Mesa valjda zna zasto to radi :hmmmmm:

Dakle u slucaju povreda mogli bi uskociti cisto da popune mjesto:

Golmani: Piric, Karacic
Odbrana: Anicic, Graovac, Dumic, Mujdza, Vrsajevic
Vezni: Vrancic, Grahovac, Prcic, Medunjanin, Krunic, S. Vranjes
Napad: Hajrovic, Bajic, Zec

I iz nase lige ako jos neko prodje na probi tipa Ordagic, Zahirovic, Stevanovic, Kovacevic il sta ja znam ko sve ne... :kafa:
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 31 mar 2016, 21:03

DevilsAdvocate je napisao/la:
AndreWilliams je napisao/la:Kaze Mesa da mu treba 25 igraca da iznesu kvalifikacije. Koji su to? Onako objektivno... bez Zeljo, Sarajevo, Sloboda i td. prepucavanja...
Golmani : 1.Begovic 2.Buric 3. Sehic
Odbrana : 4. Vranjes 5. M.Susic 6. Kolasinac. 7. Zukanovic 8. Spahic 9. Sunjic 10. Bicakcic 11. Cocalic
Vezni : 12.Pjanic 13.Besic 14. Milicevic 15. Cimirot 16. Jajalo 17. Hadzic 18. Lulic 19. Visca 20. Duljevic 21. Tino Sven
Napad : 22. Dzeko 23.Ibisevic 24.Hodzic 25. Djuric

Otprilike po ovim Mesinim spiskovima i izjavama da se naslutiti da je to ovih 25. igraca, naravno ovo je posmatrajuci iz Mesine perspektive, i ja bi volio da to bude drugacije, da ne poziva vise Cocalica, Hadzica a umjesto njih sansu da mladjim tipa Grahovac, Graovac , takodjer ne vidim svrhu pozivanja Anicica koji nije nista bolji od 4-5 stopera koje vec imamo, a niti je nesto mladji osim od Spahica samo tako da... Ali Mesa valjda zna zasto to radi :hmmmmm:

Dakle u slucaju povreda mogli bi uskociti cisto da popune mjesto:

Golmani: Piric, Karacic
Odbrana: Anicic, Graovac, Dumic, Mujdza, Vrsajevic
Vezni: Vrancic, Grahovac, Prcic, Medunjanin, Krunic, S. Vranjes
Napad: Hajrovic, Bajic, Zec

I iz nase lige ako jos neko prodje na probi tipa Ordagic, Zahirovic, Stevanovic, Kovacevic il sta ja znam ko sve ne... :kafa:
U kojim je to izjavama on u zadnje vrijeme ikako i spomenuo bicakcica? Bas bih volio da vidim/cujem s obzirom da od njegovog nepozivanja niko ga nikad nije pitao za bicakcica niti se selektor oglasio po tom pitanju.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 31 mar 2016, 21:16

Ne znam zasto nam je Cocalic potreban stvarno, pored Sunjica, Bice, Spahe, Zuke pa i Ogija koji jednako moze odigrat CB kao RB, on samo uzima mjesto za neku poziciju koja nam je potrebnija, licno u njemu ne vidim potencijal za reprezentaciju ne samo BiH nego i slabijih reprezentacija.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 01 apr 2016, 01:55

DeeWa je napisao/la:U kojim je to izjavama on u zadnje vrijeme ikako i spomenuo bicakcica? Bas bih volio da vidim/cujem s obzirom da od njegovog nepozivanja niko ga nikad nije pitao za bicakcica niti se selektor oglasio po tom pitanju.
Pa mozes zakljuciti po njegovoj izjavi na press konferenciji, gdje je rekao da ''ovi'' sto nisu pozvani ( Bicakcic, Mujdza, Medunjanin, Hajrovic ) i dalje ostaju reprezentativci, gdje kaze neki ne igraju u zadnje vrijeme pa nisu pozvani ( Mujdza , Hajrovic ) , neki ( Medunjanin ) su promjenili sredinu, dok su neki standardni i u svom klubu i vec isprobani repezentativci ( gdje misli na Bicakcica ) i kaze zelio sam da u ovom pripremnom periodu isprobam neke druge i neki su morali otpasti za sada jer ne mogu pozvat sve. Tako da mislim da je sada htio da vecom minutazom isproba Anicica i da da sansu malom Graovcu, a Sunjica je pozvo da mu da podrsku kako bi se vise trudio u klubu, i 100 % sam uvjeren da ce Bicakcic i dalje biti uz Spahu, Zuku, Tonija nas 4. stoper... Zasto Cocalica poziva to stvarno ne znam, ali neka mu bude, ali sam siguran da ce Bicakcic ukoliko bude igrao sudeci po svemu biti na spisku...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 apr 2016, 13:38

Jos cu se jednom nakon ovog okupljanja osvrnuti na rad Mehmeda Bazdarevica. Odlican je u segmentu pracenja igraca i pokusaja da prosiri konkurenciju u ekipi. Vidim da tema potencionalni reprezentativci zamire i to me cini izrazito sretnim. Nerijetko je i brzi od nas sto nije nimalo lako. Forumasa je ogroman broj u raznim zemljama i uocavamo igrace puno lakse nego selektor kojemu je to samo dio posla.To on izvrsno radi. Sto se njegove enegije tokom utakmica i izjava prije i poslije okupljanja tice isto vrlo dobar. Nema onih svima poznatih ludila od prije. Postavke igre i pokusaji novih formacija nam jos uvijek nisu donijeli puno novosti. Postavka igre protiv Luxemburga sa Vrancicicem na krilu i Zukanovicem koji drzi cijelu stranu me podsjetila na Susicevu ekipu protiv Nigerije. Bojim se da nam je to samo upropastilo probu Vrancica. Manjak igraca u sredini mi se nije svidio na utakmici protiv Svicarske i to je po meni dosta otupilo igru na strani jer su krilni igraci nerijetko krpili rupe u sredini i ulazili u nju. Ipak utakmicu smo odigrali dobro i Bazdarevicevo kockanje se isplatilo. Vedad je takodjer igrao obranu i trcao kao lud. Respect za to ali ga onda gubimo u napadu i ne vidim rezon da igra u takvoj formaciji. Posebna prica su izmjene koje necu ni komentirati jer su pocesto nelogicne do bola. Bazdarevic je sve u svemu donio napredak i nadam se da ce napredovati i u ovim segmentima gdje bi mogao bolje jer bi tada stvarno imali vrhunskog trenera.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 apr 2016, 18:19

dubrovnik je napisao/la:Jos cu se jednom nakon ovog okupljanja osvrnuti na rad Mehmeda Bazdarevica. Odlican je u segmentu pracenja igraca i pokusaja da prosiri konkurenciju u ekipi. Vidim da tema potencionalni reprezentativci zamire i to me cini izrazito sretnim. Nerijetko je i brzi od nas sto nije nimalo lako. Forumasa je ogroman broj u raznim zemljama i uocavamo igrace puno lakse nego selektor kojemu je to samo dio posla.To on izvrsno radi. Sto se njegove enegije tokom utakmica i izjava prije i poslije okupljanja tice isto vrlo dobar. Nema onih svima poznatih ludila od prije. Postavke igre i pokusaji novih formacija nam jos uvijek nisu donijeli puno novosti. Postavka igre protiv Luxemburga sa Vrancicicem na krilu i Zukanovicem koji drzi cijelu stranu me podsjetila na Susicevu ekipu protiv Nigerije. Bojim se da nam je to samo upropastilo probu Vrancica. Manjak igraca u sredini mi se nije svidio na utakmici protiv Svicarske i to je po meni dosta otupilo igru na strani jer su krilni igraci nerijetko krpili rupe u sredini i ulazili u nju. Ipak utakmicu smo odigrali dobro i Bazdarevicevo kockanje se isplatilo. Vedad je takodjer igrao obranu i trcao kao lud. Respect za to ali ga onda gubimo u napadu i ne vidim rezon da igra u takvoj formaciji. Posebna prica su izmjene koje necu ni komentirati jer su pocesto nelogicne do bola. Bazdarevic je sve u svemu donio napredak i nadam se da ce napredovati i u ovim segmentima gdje bi mogao bolje jer bi tada stvarno imali vrhunskog trenera.
Kad pogledas startnu postavu sa kojom cemo igrati standardno kroz kvalifikacije ne ostavlja takav dojam, jer ipak je on vec drugu godinu selektor, a dosad je morao imati barem jednog "svog" igraca u provoj postavi. Sirina klupe opet ne ulijeva neku nadu (kao i kod ostalih selektora), jer kako ona izgleda vidjeli smo protiv Luksemburga.
Nadam se da ce u Hodzicu ili Bajicu imati svog pulena, pa mozda Miliosevicu ili Dumicu (ovog pogotovo mora dovesi, a rijesiti se Cocalica)
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 01 apr 2016, 18:31

Pa prvih 11 nam strasno odskace od ostatka ekipe, cuj da ubaci nekog "svog". Provjerava igrace i trazi zamjene za prvih 11, nije to neka mudrolija, ali s obzirom da nas je trenerski mag naucio da je normalno igrati bez napadaca kad ne mozemo racunati na Dzeku i Ibisevica, ovo sto Mesa radi cini se kao vanzemaljsko.
Dati priliku tim imenima koja se dugo vrte kao potencijalni reprezentativci, i nek se 2-3 od njih 20 ispostave kao solidni igraci za klupe to je odlicno.
Nad tobom sunce najljepše sja

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 01 apr 2016, 18:40

emir79 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Jos cu se jednom nakon ovog okupljanja osvrnuti na rad Mehmeda Bazdarevica. Odlican je u segmentu pracenja igraca i pokusaja da prosiri konkurenciju u ekipi. Vidim da tema potencionalni reprezentativci zamire i to me cini izrazito sretnim. Nerijetko je i brzi od nas sto nije nimalo lako. Forumasa je ogroman broj u raznim zemljama i uocavamo igrace puno lakse nego selektor kojemu je to samo dio posla.To on izvrsno radi. Sto se njegove enegije tokom utakmica i izjava prije i poslije okupljanja tice isto vrlo dobar. Nema onih svima poznatih ludila od prije. Postavke igre i pokusaji novih formacija nam jos uvijek nisu donijeli puno novosti. Postavka igre protiv Luxemburga sa Vrancicicem na krilu i Zukanovicem koji drzi cijelu stranu me podsjetila na Susicevu ekipu protiv Nigerije. Bojim se da nam je to samo upropastilo probu Vrancica. Manjak igraca u sredini mi se nije svidio na utakmici protiv Svicarske i to je po meni dosta otupilo igru na strani jer su krilni igraci nerijetko krpili rupe u sredini i ulazili u nju. Ipak utakmicu smo odigrali dobro i Bazdarevicevo kockanje se isplatilo. Vedad je takodjer igrao obranu i trcao kao lud. Respect za to ali ga onda gubimo u napadu i ne vidim rezon da igra u takvoj formaciji. Posebna prica su izmjene koje necu ni komentirati jer su pocesto nelogicne do bola. Bazdarevic je sve u svemu donio napredak i nadam se da ce napredovati i u ovim segmentima gdje bi mogao bolje jer bi tada stvarno imali vrhunskog trenera.
Kad pogledas startnu postavu sa kojom cemo igrati standardno kroz kvalifikacije ne ostavlja takav dojam, jer ipak je on vec drugu godinu selektor, a dosad je morao imati barem jednog "svog" igraca u provoj postavi. Sirina klupe opet ne ulijeva neku nadu (kao i kod ostalih selektora), jer kako ona izgleda vidjeli smo protiv Luksemburga.
Nadam se da ce u Hodzicu ili Bajicu imati svog pulena, pa mozda Miliosevicu ili Dumicu (ovog pogotovo mora dovesi, a rijesiti se Cocalica)
Vratio je Zukanovica i izbacio igrace koji ne trebaju biti u prvih 11. Zove bruku novih igraca da se vidi gdje stojimo.
Izbacio je jednog sa spiska, valjda ce i ovog drugog. Trecem nije davao nikako da igra, al taj treci moze biti na klupi.

kappa
Kontakt:

Post Postao/la kappa » 01 apr 2016, 18:55

Ko da smo Španija pa on ne poziva nekog igrača svjetske klase a igraju mu neki levati.
i sine
ako se desi
a desiće se
da nestane svjetla i ispred i iza tebe
ne boj se
nastavi gdje si kren'o
i reci mirno
ne moraš ni svijetlit' jeebem ti majku
naću put
u mraku sam
eto

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 apr 2016, 18:56

Treba i on ubaciti svog amidzica ?

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 01 apr 2016, 19:02

jasmin10 je napisao/la:Treba i on ubaciti svog amidzica ?
To bi bio Cocalić :mrgreen:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 apr 2016, 19:11

kappa je napisao/la:Ko da smo Španija pa on ne poziva nekog igrača svjetske klase a igraju mu neki levati.
Ne poziva igrace najboljih liga Evrope, cak se i sprda sa njima (Bicakcic, Krunic), bitno je da ima iz Azerbejdzana, Kazahstana i Pi.ckistana. Sam sebi uskracuje jacu klupu, a redovno poziva Cocalica koji nije ni za C reprezentacije.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 01 apr 2016, 19:17

emir79 je napisao/la:
kappa je napisao/la:Ko da smo Španija pa on ne poziva nekog igrača svjetske klase a igraju mu neki levati.
Ne poziva igrace najboljih liga Evrope, cak se i sprda sa njima (Bicakcic, Krunic), bitno je da ima iz Azerbejdzana, Kazahstana i Pi.ckistana. Sam sebi uskracuje jacu klupu, a redovno poziva Cocalica koji nije ni za C reprezentacije.
Krunic je zacementiran na klupi, a i kada udje ne uradi nista posebno osim u onom periodu pred baraz sa Irskom, Bicakcic ce dobiti poziv za utakmicu protiv Spanije siguran sam. Safet vjerovatno ne zna ni ko je Krunic. Sto se Cocalica tice odlicno je odigrao na def. veznom sto se tice defanzive protiv Irske u Zenici, nesto slabije u Dubilnu. To sto je operisan od neke kreacije igre je greska selektora sto je takvog igraca stavio da drzi vezni red s Pjanicem.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 apr 2016, 19:18

emir79 je napisao/la:
Ne znam da li sam u pravu ali mi se cini da ce klupa biti puno sira nego sto je ikad prije bila. Poprilicno sam siguran da ce Milicevic svojim kvalitetom zauzeti poziciju AM u prvom timu i istisnuti Vedada iz sastava. Vedad, Hodzic, Bajic, Djuric a moguce i u zadnje vrijeme spominjani jos neki mladi napadaci koje bi mogla dati dijaspora uopce ne zvuci lose za zamjenu Dzeksonu. Oporavljeni TSS i Cimirot, novopridosli Jajalo uz potencijalno dobrog Milosevica, Krunica, Grahovca, Vrancica i nekolicina igraca iz Bih takodjer zvuci vrlo dobro za zamjene na sredini terena. Dobili smo Susica za klupu na poziciji DB a tu se treba jos traziti. Stopera imamo dovoljno. Cak i viska iako dvojica izgleda jos dolaze na probu ubrzo. Spominje se i dodatni LB. Golmani su dobro pokriveni. Meni iskreno ovo sve izgleda kao odlican posao naseg selektora. Mislim da se ogroman broj igraca nalazi u i oko reprezentacije sto je posao za skinuti kapu nasem selektoru. Na ovaj segment mislim naravno. Odlican je posao obavio.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 01 apr 2016, 19:30

dubrovnik je napisao/la: Ne znam da li sam u pravu ali mi se cini da ce klupa biti puno sira nego sto je ikad prije bila. Poprilicno sam siguran da ce Milicevic svojim kvalitetom zauzeti poziciju AM u prvom timu i istisnuti Vedada iz sastava. Vedad, Hodzic, Bajic, Djuric a moguce i u zadnje vrijeme spominjani jos neki mladi napadaci koje bi mogla dati dijaspora uopce ne zvuci lose za zamjenu Dzeksonu. Oporavljeni TSS i Cimirot, novopridosli Jajalo uz potencijalno dobrog Milosevica, Krunica, Grahovca, Vrancica i nekolicina igraca iz Bih takodjer zvuci vrlo dobro za zamjene na sredini terena. Dobili smo Susica za klupu na poziciji DB a tu se treba jos traziti. Stopera imamo dovoljno. Cak i viska iako dvojica izgleda jos dolaze na probu ubrzo. Spominje se i dodatni LB. Golmani su dobro pokriveni. Meni iskreno ovo sve izgleda kao odlican posao naseg selektora. Mislim da se ogroman broj igraca nalazi u i oko reprezentacije sto je posao za skinuti kapu nasem selektoru. Na ovaj segment mislim naravno. Odlican je posao obavio.
To je to, samo ne smije stati na ovome jer ima još stvari koje moramo provjeriti. Miličević ili Vedo u sastavu ne mijenja puno igru i formaciju s obzirom da je Vedo trčao po cijelom terenu, dok je Džeko bio u napadu, a i Džeko je znao ići do centra po loptu a Vedad ostajao sam u napadu, dakle uopšte ne liči na 4-4-2. Mislim da bi se uz Vedu, Hodžić i Miličević odlično snašli u ovoj formaciji na toj pozicji uz Džeku.

kappa
Kontakt:

Post Postao/la kappa » 01 apr 2016, 19:33

emir79 je napisao/la:
Buraz znamo da svršavaš na Safeta i njegove kamikaza formacije, tako da te molim da izbjegavaš ovu temu i da je ne kontaminiraš. Igrači i svi u savezu doživjeli šok kad je Mehmed došao, jer su se navikli na nerad šuškavca.

pinoglavi ti je gore objasnio, tako da taj dio preskačem.
i sine
ako se desi
a desiće se
da nestane svjetla i ispred i iza tebe
ne boj se
nastavi gdje si kren'o
i reci mirno
ne moraš ni svijetlit' jeebem ti majku
naću put
u mraku sam
eto

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 01 apr 2016, 20:19

pinoglavi je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Krunic je zacementiran na klupi, a i kada udje ne uradi nista posebno osim u onom periodu pred baraz sa Irskom, Bicakcic ce dobiti poziv za utakmicu protiv Spanije siguran sam. Safet vjerovatno ne zna ni ko je Krunic. Sto se Cocalica tice odlicno je odigrao na def. veznom sto se tice defanzive protiv Irske u Zenici, nesto slabije u Dubilnu. To sto je operisan od neke kreacije igre je greska selektora sto je takvog igraca stavio da drzi vezni red s Pjanicem.
Cocalic je odigrao odlicno i ono drugo poluvrijeme protiv Velsa, kad je zamijenio Spahica.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.