Prije svega, 90% vas na forumu ga je godina prizivalo i pravilo katastrofu od toga sto nikad nije dobio sansu u reprezentaciji. Sad je odjednom najveci levat ove reprezentacije
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Sta je Cocalic tako lose uradio, da se sad ovoliko pljuje po njemu? Na poziciji zadnjeg veznog ne treba komentarisati, izuzetno los, ali mu to na kraju krajeva i nije pozicija, ali sta mu fali na poziciji stopera? Bolji od Spahica, Zukanovica, Sunjica, Vranjesa i Bicakcica nije, ali iza njih 5, sesto rjesenje na poziciji stopera.
Prije svega, 90% vas na forumu ga je godina prizivalo i pravilo katastrofu od toga sto nikad nije dobio sansu u reprezentaciji. Sad je odjednom najveci levat ove reprezentacije
Ne vidim problem oko Cocalića, protiv Irske je odradio jako dobar posao na poziciji koja i nije baš prirodna, nije Bešić, ali to je pokazalo koliko je povjerljiv Hadžić da stopera moramo stavljati na tu poziciju.
Nije imao ništa za što bismo mogli reći da je kriv il ne, čovjek sigurno neće reći selektoru ma ne mogu ja to.
Nije imao ništa za što bismo mogli reći da je kriv il ne, čovjek sigurno neće reći selektoru ma ne mogu ja to.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Prvo koji ce nam djavo 6 stopera, a drugo, cim je usao protiv Svicarske ispao je kao malo dijete i umalo ne primismo gol. Ja ga nisam prizivao nikada, a pozvati njeg i Graovca ispred Bicakcica je zlocin , jos u medijima izjaviti zasto se buni. Ne pljujem ga , samo nema sta traziti u reprezentaciji . Vec si nabrojao 5 stopera i to je vise nego dovoljno.Goalgetter je napisao/la:Sta je Cocalic tako lose uradio, da se sad ovoliko pljuje po njemu? Na poziciji zadnjeg veznog ne treba komentarisati, izuzetno los, ali mu to na kraju krajeva i nije pozicija, ali sta mu fali na poziciji stopera? Bolji od Spahica, Zukanovica, Sunjica, Vranjesa i Bicakcica nije, ali iza njih 5, sesto rjesenje na poziciji stopera.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Nista novo, i Anel Hadzic se prizivao u reprezentaciju i pravila se katastrofa sto nije dobio priliku.Goalgetter je napisao/la: Prije svega, 90% vas na forumu ga je godina prizivalo i pravilo katastrofu od toga sto nikad nije dobio sansu u reprezentaciji. Sad je odjednom najveci levat ove reprezentacije
@emir Cocalic nije nikako za C reprezentacije kako si naveo, itekako ima mjesta na spisku sa ovim brojem stopera, a nadam se da ih selektor poziva samo da se uvjeri u kvalitete i da vidi koga ce odbaciti. Mislim da ce se i to unormaliti na razuman broj stopera na spisku i da 6-7 stopera nece postati normalna stvar.
Nad tobom sunce najljepše sja
- Goalgetter
- Kontakt:
Nikad se ne zna, Spahic je uvijek tu na nekoj granici, cesto se znao povrijediti u kvalifikacijama. Tu jos uzmimo da Sunjic i Bicakcic nisu konstantni uopste, osciliraju u klubu, stoga treba i vise od 5 stopera imati u rosteru koji su spremni uskociti. Vranjes svakako sad je prva opcija na beku izostankom Mujdze, znaci fali stopera. Uzmi i to da je Kolasinac takodjer jako cesto povrijedjen, i da Zukanovic mora uskociti na njegovu poziciju. Ja vjerujem (i nadam se) da ce se Bicakcic opet vratiti protiv Spanije.emir79 je napisao/la:Prvo koji ce nam djavo 6 stopera, a drugo, cim je usao protiv Svicarske ispao je kao malo dijete i umalo ne primismo gol. Ja ga nisam prizivao nikada, a pozvati njeg i Graovca ispred Bicakcica je zlocin , jos u medijima izjaviti zasto se buni. Ne pljujem ga , samo nema sta traziti u reprezentaciji . Vec si nabrojao 5 stopera i to je vise nego dovoljno.
Graovac znas i sam sto je pozvan, trebala je doci nagrada i nekome iz nase lige za dobre partije, idealna prilika je bila da debituje sad. Mene sto se tice, neka probava sta hoce u ovim prijateljskim, bitan je spisak onda koji ce biti za prve dvije kvalifikacione utakmice.
Cocalic je protiv Walesa ostavio dobar utisak kad je usao. Ja iskreno nikad nisam bio za njegovo pozivanje, jer je prosjecan igrac, i dalje to smatram, ali kao sto rekoh gore, tu na nekoj listi stopera je 6-7 sigurno.
Šunjić- ne igra u Stuttgartu.
Bičakčić - nekad igra, nekad ne, može igrati i desnog beka.
Spahić - često se povrijedi, godine su to.
Vranješ - prvi izbor na desnom beku trenutno.
Zukanović- najbolji stoper uz Spahu, tu je i alternativa na lijevom beku.
To je pet stopera i sa svim razlozima koje sam naveo moramo imati još jednog ili dvojicu, bio to Coca ili Graovac, eventualno obojica.
Ima tu još Dumić, koji je standardan u Holandiji i ja više ne vidim nikakvo realno rješenje.
I ovo je opravdano što Meša radi.
To je pet stopera i sa svim razlozima koje sam naveo moramo imati još jednog ili dvojicu, bio to Coca ili Graovac, eventualno obojica.
Ima tu još Dumić, koji je standardan u Holandiji i ja više ne vidim nikakvo realno rješenje.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Jos AnicicRokoko87 je napisao/la:Šunjić- ne igra u Stuttgartu.
Naravno da je opravdano da racuna na njih sve i da ih prati ali kada krenu kvalifikacije nema potrebe da za jedno okupljanje pozove njih 6
Eh da, njega sam zaboravio.
Kada prebaciš Ognjenja na beka, ostanu ti Spaha, Bičo, Zuka, Šunja i Aničić, realno najbolji što imamo.
Neka se oni pozivaju ili da se još jedan izostavi, ako neki nije u formi ili je povrijeđen ima alternativa u vidu Coce, Graovca, Dumića i to je to, Meša je uradio odličan posao sa ovim.
Kada prebaciš Ognjenja na beka, ostanu ti Spaha, Bičo, Zuka, Šunja i Aničić, realno najbolji što imamo.
Neka se oni pozivaju ili da se još jedan izostavi, ako neki nije u formi ili je povrijeđen ima alternativa u vidu Coce, Graovca, Dumića i to je to, Meša je uradio odličan posao sa ovim.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Spahic, Sunjic, Bicakcic, Zukanovic, Vranjes, Anicic, Cocalic, Graovac, jos pozvati Dumica i svakako zaganjati i Arslanagica, od viska glava ne boli. 
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
- Goalgetter
- Kontakt:
Arslanagic je kanta od igraca, realno.
Ne vjerujem da bi nam mogao pomoci.
Ma kakav on, bio navikan kao i mnogi drugi, kad se sjetim koliko su ga najavljivali, ti bi rekao odmah bismo postali reprezentacija svjetske klase.
Ali, ova odbrana je beton naspram one Mravac, Pandža i ostala klapa..
Ali, ova odbrana je beton naspram one Mravac, Pandža i ostala klapa..
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Mislim da su pored Vranješa 4 stopera sasvim dovoljna za jedno okupljanje, a umjesto petog stopera pozvati nekog lijevog beka kao alternativu za Kolašinca i eto odbrane.Rokoko87 je napisao/la:Eh da, njega sam zaboravio.
Slažem se za stopere, dovoljan je broj 4, nismo valjda baksuzi da se povrijede trojica, ali uvijek ima Hadžić da uskoči. 
Alternativa je vjerovatno Pavlović iz Frosinonea, kada sredi papire, bolje rješenje ne vidim.
Alternativa je vjerovatno Pavlović iz Frosinonea, kada sredi papire, bolje rješenje ne vidim.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Zlocin je gurati Avdiju ispred Mujdze. TSS ispred Medunjanina, Salihovica itd. Izbaciti Zukanovica i mjenjati odlicnu formaciju da bi TSS mogao biti u prvih 11, radi te gluposti nas je kostao EP i velike zarade da se ide na bolje. I poslije svog tog sranja imao je obraz traziti novac od saveza. I opet si ga ti branio svim snagama. Zvati dva stopera protiv Meksika i Irske, a tad mogao isprobati Zukanovica, Sunjica i Cocalica.emir79 je napisao/la:Prvo koji ce nam djavo 6 stopera, a drugo, cim je usao protiv Svicarske ispao je kao malo dijete i umalo ne primismo gol. Ja ga nisam prizivao nikada, a pozvati njeg i Graovca ispred Bicakcica je zlocin , jos u medijima izjaviti zasto se buni. Ne pljujem ga , samo nema sta traziti u reprezentaciji . Vec si nabrojao 5 stopera i to je vise nego dovoljno.Goalgetter je napisao/la:Sta je Cocalic tako lose uradio, da se sad ovoliko pljuje po njemu? Na poziciji zadnjeg veznog ne treba komentarisati, izuzetno los, ali mu to na kraju krajeva i nije pozicija, ali sta mu fali na poziciji stopera? Bolji od Spahica, Zukanovica, Sunjica, Vranjesa i Bicakcica nije, ali iza njih 5, sesto rjesenje na poziciji stopera.
A ko fol sad zlocin sto nije zvao Ermina.
Mesa je odlicno uradio ovo protiv Svice, jos ce nam dovesti Milicevica i jos par solidnih igraca. Iako mislim da je ovo greska sto nije zvao Ermina, pogotovo ako ga ne pozove protiv Spanije i u Japana. A ako ga je samo sad izostavio da proba Anicica i Graovca, svaka cast. Coca nije tako los igrac, samo ja mislim da on nema mjesta medju 25 igraca kad svu svi zdravi.
O yebote hvalospjeva ruznom pacetu, bi reko doso Guardiola u najmanju ruku...Cuj curan nesto dobro uradio????? Pa gdje su mu ti igraci sto je zaganjao, skoro svih 11 startera protiv Irske su Papetovi igraci plus formacija prepisana. I to mu je jedina koliko toliko dobra utakmica. ali ko sto gledam curan ce da izmislja toplu vodu i oglabacemo ga u kvalifikacijama.Ta nekakva sirina je mogu slobodnu reci ni za k...yebo sirinu kada ti od 8 stopera samo dvoica IGRAJU u normalnim timovima a ti jednog od njih ne pozoves. Ocekujemo nekog Milicevica kao da je Messi, momak je jos nepoznanica, rekao bih da ni Svicarska nema neke briljantne igrace a jasno su rekli da ga nece iako ih je dugo molio...prema tome vidjecemo. Igrali smo egal utakmicu protiv Svicarske imali, rekao bih podjednako dobrih sansi, zabili dva gola individualnim kvalitetom dva svjetska igraca koja imamo, njima nije igrao Saciri i jos poneko...sta jeli sad Curana dizete u nebesa???? Njegovo je ogledalo REZULTAT I IGRA PROTIV IRSKE a to je KATASTROFA. Nazalost najvjerovatnije je da ce se sada ucvrstiti na klupi sto skoro sam pa siguran znaci zbogom jos jedne kvalifikacije. A onda cete ponovo da blejite, prvi vi koji okrecete price od danas do sutra. Cuj Cocalic bio dobar protiv Irske??????????? Najveca opasnost za nas gol, direktan krivac za pogodak Iraca, svaku loptu u skoku odbijao prema Irskim napadacima, inace ni I od igraca zajedno sa Sunjicem, Anicicem, Vrancicem i Prcicem, Djuricem...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mozda je protiv Irske bila katastrofa od igre,ali da ne bi Mese,mi ne bi ni dosli do tog baraza!!!Onaj kreten (koji gubi bodove kuci od Kipra!!) je i doveo do toga da se moramo boriti za je.beni baraz!Zato bolje suti i sacekaj da barem covjek pokusa odraditi jedan ciklus,s obzirom da je do sada "gasio pozar" svog prethodnika!!
- JavierBosnia
- Kontakt:
Iskreno ja volim i Papeta i mesu i podrzavam svakog naseg selektora i igrača.NEZALAGANJE je napisao/la:Mozda je protiv Irske bila katastrofa od igre,ali da ne bi Mese,mi ne bi ni dosli do tog baraza!!!Onaj kreten (koji gubi bodove kuci od Kipra!!) je i doveo do toga da se moramo boriti za je.beni baraz!Zato bolje suti i sacekaj da barem covjek pokusa odraditi jedan ciklus,s obzirom da je do sada "gasio pozar" svog prethodnika!!
Ali mislim da bi i pape dosao do tog baraža
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja mislim da ne bi.Covjek je bio totalno pogubio kompas.Spisak i ono sto se desavalo u Izraelu je cisti dokaz.JavierBosnia je napisao/la:Iskreno ja volim i Papeta i mesu i podrzavam svakog naseg selektora i igrača.NEZALAGANJE je napisao/la:Mozda je protiv Irske bila katastrofa od igre,ali da ne bi Mese,mi ne bi ni dosli do tog baraza!!!Onaj kreten (koji gubi bodove kuci od Kipra!!) je i doveo do toga da se moramo boriti za je.beni baraz!Zato bolje suti i sacekaj da barem covjek pokusa odraditi jedan ciklus,s obzirom da je do sada "gasio pozar" svog prethodnika!!
Ali mislim da bi i pape dosao do tog baraža
-
samoposmatram
- Kontakt:
Ovih 29 igraca iz premijer lige dolaze na okupljanje kao kandidati za turnir u Japanu. Jer vecina reprezentativaca zbog raznih klupskih obaveza I godisnjeg odmora nece prisustvovati na turniru. Bazdarevic kao prvi selektor racuna ozbiljno na Premier ligu. Mora se priznati da je kvalitet lige I igraca na najvisem nivou tako da ce se moci sklopiti kvalitetna ekipa sacinjena od domacih igraca. Mozda budemo svjedoci prvih 11 iz domace lige na turniru. Na igracima je da se pokazu I dokazu.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ako ce njih voditi u japan nek ne idu bogati. Okej je da ne ide par igraca koji imaju obaveze, ali sad da idu samo ovi levati no waysamoposmatram je napisao/la:Ovih 29 igraca iz premijer lige dolaze na okupljanje kao kandidati za turnir u Japanu. Jer vecina reprezentativaca zbog raznih klupskih obaveza I godisnjeg odmora nece prisustvovati na turniru. Bazdarevic kao prvi selektor racuna ozbiljno na Premier ligu. Mora se priznati da je kvalitet lige I igraca na najvisem nivou tako da ce se moci sklopiti kvalitetna ekipa sacinjena od domacih igraca. Mozda budemo svjedoci prvih 11 iz domace lige na turniru. Na igracima je da se pokazu I dokazu.
Treba zvati seju i misketa na oprostajnu utakmicu, tamo su blizu svakako ahah
Uvijek se moze kombinovat premier liga i ovi sto imaju manje minuta za reprezentcaciju, ne mora biti bas top 11. ALi da igra neki bekic, kosoric i takvi slicni da ublace dres repke neka hvala
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Trenutno korisnika/ca: eleGancy, Goalgetter i 61 gost.