Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

baglama
Kontakt:

Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la baglama » 02 apr 2016, 16:06

ko je ovaj selektor kadeta micic?? jel cetnik, ima li znanje?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 apr 2016, 18:46

tuzlak1987 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:Damira za selektora, cisto da nerminh crkne od muke :mrgreen:
al' ozbiljno, Damira za selektora, kao tuzlak, moram ga podrzat', necu valjda cetalja Bajica
X

Podrzavajmo svoje, kad mogu neki Papeta samo jer je njihov sto ne bi mogli mi Damira koji je 100 puta pametniji.
I ja sam da podržavamo svoje zato mi nije jasno što podržavate tog hrvatskog ne iskusnog trenera
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 02 apr 2016, 18:51

nerminh74 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:Damira za selektora, cisto da nerminh crkne od muke :mrgreen:
al' ozbiljno, Damira za selektora, kao tuzlak, moram ga podrzat', necu valjda cetalja Bajica
X
Podrzavajmo svoje, kad mogu neki Papeta samo jer je njihov sto ne bi mogli mi Damira koji je 100 puta pametniji.
I ja sam da podržavamo svoje zato mi nije jasno što podržavate tog hrvatskog ne iskusnog trenera
Jer je manje zlo od "trofejnog" srpskog trenera, biram izdaju loptom ispred izdaje puskom.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 02 apr 2016, 18:53

Nije isto izdaja od Bosnjaka (i to bas veliki stepen izdaje) i izdaja od nekog protiv koga si ratovao i za kojeg ocekujes da ti nece biti privrzen... uostalom Bajic je dokazao da je Bosanac ako nista, vodio je nase juniore...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 apr 2016, 21:15

neki bi morali znati da postoje i oni koji bas i ne vide problem u tome sto je mulaomerović igrao za hrvatsku,i da i takvi imaju pravo birati novog selektora

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 02 apr 2016, 21:26

Zvati Preldžića i postaviti ga odmah za kapitena.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 apr 2016, 21:37

Bassha je napisao/la:Zvati Preldžića i postaviti ga odmah za kapitena.
Zvati Begića i rizvica, Mirzu, kikanovica i Nurkića ne
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 apr 2016, 21:39

filip13 je napisao/la:neki bi morali znati da postoje i oni koji bas i ne vide problem u tome sto je mulaomerović igrao za hrvatsku,i da i takvi imaju pravo birati novog selektora
Da postoje, ali vjeruj na riječ u velikoj manjini
Mene bi baš zanimala na šta bi ta utakmica ličila da se igra u Sarajevu ili Zenici, a za Mostar znam da bi bilo krvoprolića

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 02 apr 2016, 22:00

X

Damiru se popisam pravo u usta cimbenicka...

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 02 apr 2016, 22:22

I mi nešto očekujemo od reprezentacije?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 03 apr 2016, 09:42

Covjek bi rekao da pored Bajica i Mulaomerovica ima jos 2-3 kandidata od kojih su svi patriote level Nenad Markovic pa nam smeta Mulaomerovic.
Izdajnik je, uradio je groznu stvar, ali je korisniji od Bajica x puta u svakom segmentu.
Peace je napisao/la:Nije isto izdaja od Bosnjaka (i to bas veliki stepen izdaje) i izdaja od nekog protiv koga si ratovao i za kojeg ocekujes da ti nece biti privrzen... uostalom Bajic je dokazao da je Bosanac ako nista, vodio je nase juniore...
A isto je sto je jedan pucao loptom na kos, a drugi puskom na ljude? Uostalom dovoljno ti to govori sto je nakon tog famoznog uspjeha sa Igokeom i superslavne epizode u Bugarskoj spao na to da vodi juniore u B diviziji, kako ne bi morao cekati novi posao u Igokei ili da ide u velikane bh. sporta kao sto su Varda HE i slicni.
nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:neki bi morali znati da postoje i oni koji bas i ne vide problem u tome sto je mulaomerović igrao za hrvatsku,i da i takvi imaju pravo birati novog selektora
Mene bi baš zanimala na šta bi ta utakmica ličila da se igra u Sarajevu ili Zenici, a za Mostar znam da bi bilo krvoprolića
U Zenici, vjerujem da ne bi bilo problema, a u Sarajevu valjalo bi proci kroz pozorisni pakao od atmosfere.

I eto opet pokazujemo koliko smo mi bolestan narod, ovamo ti glavni kandidat za sekretara objavljuje slike Radovana Karadzica, a nama je problem sto je Mulaomerovic poslije rata igrao za Hrvatsku.

Fulurija - Covickovic - Bajic, cisto da se zadovolje apetiti pojedinih.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 03 apr 2016, 09:50

Ethel
A divizija, generacija 96, 97...
Baja barem ima nekih uspjeha, ovaj nikakvih, i izmedju dva gov.neta od ljudi uvijek biram ono za koje znam da me ne voli i ne zeli dobro, nego ono koje pripada mom narodu i koje ga izda i to na najperfidniji nacin...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 10:05

nerminh74 je napisao/la:
mislis da onima koji u savezu predstavljaju hrvate i srbe smeta to sto je mulaomeriović igrao za hrvatsku?

koja utakmica?

inter1
Kontakt:

Post Postao/la inter1 » 03 apr 2016, 10:29

Peace je napisao/la:Ethel
Baja barem ima nekih uspjeha, ovaj nikakvih, i izmedju dva gov.neta od ljudi uvijek biram ono za koje znam da me ne voli i ne zeli dobro, nego ono koje pripada mom narodu i koje ga izda i to na najperfidniji nacin...
+1
Sjecamo se sta se Damiru skandiralo u prepunoj Zetri. Kakvu poruku sad saljemo onima koji se osjecaju bosancima, malom Sulejmanovicu koji ceka 5 godina da obuce nas dres, ili bilo kojem igracu koji ce u buducnost i da vaga za koga ce nastupiti. Za vecinu srba I hrvata prioritet su ionako susjedi ali ako izabaremo Damira onda sebi pucamo u nogu I priznajemo da je I preldzic dobro odlucio, da djedovic ne treba da vraca nas pasos itd.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 03 apr 2016, 10:54

Da, moja pogreska.

Zamisli koja je to logika kad svjesno biras nekog ko ti ne zeli dobro, dok drugi ako nista zbog nekih drugih stvari bi ti zelio dobro. Evo priznajem onaj one-season wonder sa Igokeom, da ubrajamo u neki uspjeh to sto sa Igokeom osvojis domace prvenstvo i kup, daj Mensuru Bajramovicu Igokeu i uradit ce isto. Mulaomerovic iza sebe ima odlicnu sezonu u Ciboni, mlad, talentovan trener koji barem ima mnogo vecu granicu i potencijal od drugog, a sa trenutnim kvalitetom su u najgorem slucaj u pet deka. Ni u tim juniorima nije uspio uspostaviti autoritet, a ocekujes ga u A selekciji.
inter1 je napisao/la: +1
Sjecamo se sta se Damiru skandiralo u prepunoj Zetri. Kakvu poruku sad saljemo onima koji se osjecaju bosancima, malom Sulejmanovicu koji ceka 5 godina da obuce nas dres, ili bilo kojem igracu koji ce u buducnost i da vaga za koga ce nastupiti. Za vecinu srba I hrvata prioritet su ionako susjedi ali ako izabaremo Damira onda sebi pucamo u nogu I priznajemo da je I preldzic dobro odlucio, da djedovic ne treba da vraca nas pasos itd.
A kakvu poruku saljes bosancima i malom Sulejmanovicu kad izaberes Bajica, bivseg pripadnika vojske koja mu je ubila brojne clanove porodice?
Kakva bi onda skandiranja trebala biti upucena Bajicu?
Zasto onda sad mediji ne pocnu bombardovanje, kao sto su radili sa Harunom, pa kaze necemo Covickovica zbog otvorenog podrzavanja Karadzica, necemo Bajica jer je bio pripadnik VRS, necemo Mulaomerovica jer je izdao BiH i zaigrao za Hrvatsku?

inter1
Kontakt:

Post Postao/la inter1 » 03 apr 2016, 11:15

Ethel je napisao/la:
Da, moja pogreska.

Zamisli koja je to logika kad svjesno biras nekog ko ti ne zeli dobro, dok drugi ako nista zbog nekih drugih stvari bi ti zelio dobro. Evo priznajem onaj one-season wonder sa Igokeom, da ubrajamo u neki uspjeh to sto sa Igokeom osvojis domace prvenstvo i kup, daj Mensuru Bajramovicu Igokeu i uradit ce isto. Mulaomerovic iza sebe ima odlicnu sezonu u Ciboni, mlad, talentovan trener koji barem ima mnogo vecu granicu i potencijal od drugog, a sa trenutnim kvalitetom su u najgorem slucaj u pet deka. Ni u tim juniorima nije uspio uspostaviti autoritet, a ocekujes ga u A selekciji.
inter1 je napisao/la: +1
A kakvu poruku saljes bosancima i malom Sulejmanovicu kad izaberes Bajica, bivseg pripadnika vojske koja mu je ubila brojne clanove porodice?
Kakva bi onda skandiranja trebala biti upucena Bajicu?
Zasto onda sad mediji ne pocnu bombardovanje, kao sto su radili sa Harunom, pa kaze necemo Covickovica zbog otvorenog podrzavanja Karadzica, necemo Bajica jer je bio pripadnik VRS, necemo Mulaomerovica jer je izdao BiH i zaigrao za Hrvatsku?
Takvih kao Bajic je 90% unutar jednog konstitutivnog naroda u BiH, I kao takav on je njihov legitimni predstavnik. Uostalom sa tom mladom reprezrntacijom izborio je opstanak u A diviziji sto je tad bio veliki uspjeh kolko se sjecam. Po mom misljenju bas zato sto dolazi iz mog naroda Mulaomerovic kao neko ko je izdao interese BiH ne moze sada biti nagradjen pozicijom selektora iste te reprezentacije. I jos nesto bio sam pripadnik armije bih u tuzlanskom kantonu I pored toga preferiram bajica prije mulaomerovica.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 03 apr 2016, 11:28

Ethel
Ne znamo mi trenutno kome je veci plafon.. ali ono sto znamo da je Baja bio bolji, i da je trenutno bolji trener.... uostalom nedavno smo imali duel ova trenera u ABA ligi i Baja je lakse od ocevkivanog pomeo Mulaomerovica...
I da, ja znam da barem 80% srpske populacije ne voli BiH i da je ucestvovalo u ratu na strani VRS-a i da tih 80% populacije ne vole niti mene, niti sta drugo, ali opet bolje i da me oni ne vole i izdaju nego da te tvoj najrodjeniji izda, i to nije mala izdaja da ode igrati za Svedsku, Dansku i sl. nego za državu protiv koje si maltene ratovao, tj protiv njenih klokana i jezgre iz BiH... i koji su ti zabili noz kad su bili najpotrebniji 93. god.... poslije smo kao zajedno opet ratovali... ali vidjeli smo kako smo docekani na Gripama poslije rata.... i koliko su nas ustvari voljeli...

Uglavnom da i ja nese.rem sa nebitnim stvarima.... izmedju bajica i Mulaomerovica kao ljudi, ne biram nijednog, ali eto ako bi bas birao onda Bajic zbog ranije navedenih stvari... ali kao trenera definitivno onda Bajic jer je barem nesto pokazao u karijeri, i redovno je preskakao Mulu kao plicaka kakvog... kad je vec Struja otkantan, a ne moze doci bolji trener onda bajic....

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 03 apr 2016, 14:56

inter1 je napisao/la: Takvih kao Bajic je 90% unutar jednog konstitutivnog naroda u BiH, I kao takav on je njihov legitimni predstavnik. Uostalom sa tom mladom reprezrntacijom izborio je opstanak u A diviziji sto je tad bio veliki uspjeh kolko se sjecam. Po mom misljenju bas zato sto dolazi iz mog naroda Mulaomerovic kao neko ko je izdao interese BiH ne moze sada biti nagradjen pozicijom selektora iste te reprezentacije. I jos nesto bio sam pripadnik armije bih u tuzlanskom kantonu I pored toga preferiram bajica prije mulaomerovica.
Nije neka novost da ih je 90%, ali zasto jos da ih guramo na ovakva mjesta, ajde onda nek Brane Covickovic bude generalni sekretar, zasto se onda bunimo protiv njega, a dozvoljavamo drugom koji zasigurno ima isto tako razmisljanje da bude selektor. Covickovic je takodjer legitimni predstavnik, sportski radnik u zadnjih nekoliko godina, obnasao je funkciju slicnu onoj za koju se kandidovao za razliku od ostalih, logican izbor zar ne?
Jer takva logika kojom gledate na izbor Bajica ne dozvoljava da se protivis eventualnom izboru Covickovica. Niti je moj stav pravi, niti je vas jer bi pravi stav trebao biti da ne zelimo ni Mulaomerovica ni Bajica, a pogotovo ne Covickovica, jer to je nase bosnjacko razmisljanje, neki inat i princip cu prosipati protiv "svojih", a dozvolit cu i gorem da bude na toj poziciji samo kako bi ga pokazao.

Ne moze Mulaomerovic biti nagradjen pozicijom selektora BiH, a tom opet logikom Dragan Bajic ce nakon ratne epizode biti dvaput nagradjen, nije li to malo apsurdno?
I kakav je to trener koji na treningu dozvoli da Atic zakuca preko njega u pola objasnjavanja akcije, Mulaomerovic je za jednu sezonu vec uradio ono sto Bajic radi manje vise svaku sezonu, zbog kvalitetnog nastupa u Europi mozda cak i vise.

Ne znamo mi trenutno kome je veci plafon.. ali ono sto znamo da je Baja bio bolji, i da je trenutno bolji trener.... uostalom nedavno smo imali duel ova trenera u ABA ligi i Baja je lakse od ocevkivanog pomeo Mulaomerovica...
I da, ja znam da barem 80% srpske populacije ne voli BiH i da je ucestvovalo u ratu na strani VRS-a i da tih 80% populacije ne vole niti mene, niti sta drugo, ali opet bolje i da me oni ne vole i izdaju nego da te tvoj najrodjeniji izda, i to nije mala izdaja da ode igrati za Svedsku, Dansku i sl. nego za državu protiv koje si maltene ratovao, tj protiv njenih klokana i jezgre iz BiH... i koji su ti zabili noz kad su bili najpotrebniji 93. god.... poslije smo kao zajedno opet ratovali... ali vidjeli smo kako smo docekani na Gripama poslije rata.... i koliko su nas ustvari voljeli...

Uglavnom da i ja nese.rem sa nebitnim stvarima.... izmedju bajica i Mulaomerovica kao ljudi, ne biram nijednog, ali eto ako bi bas birao onda Bajic zbog ranije navedenih stvari... ali kao trenera definitivno onda Bajic jer je barem nesto pokazao u karijeri, i redovno je preskakao Mulu kao plicaka kakvog... kad je vec Struja otkantan, a ne moze doci bolji trener onda bajic....
A zasto ne spomenes da je Cibona da je tu utakmicu Cibona doputovala sa gostovanja iz Rumunije, a tri dana poslije igrala opet Europsku utakmicu, da Cibona gotovo cijelu sezonu igra na dva fronta sa 8-9 igraca, da je nastupala u Kupu Kresimira Cosica, a Igokea do prije 2-3 sedmice imala samo jednu obavezu.

Opet isto pitanje zasto se onda protiviti Brani Covickovicu? Jednostavno je, ako pustam Bajica, pustaj ih sve, a ne biti iskljuciv, Bajic moze zato da ne bi bio Mulaomerovic, a Covickovic ne moze jer je cetnik. Bajic i Mulaomerovic su se susreli jednom, ako jednom znaci preskakati redovno, onda daj nam Sabita jer ih se on naskakao koliko hoces.

Evo da uzmem vasu logiku, ja zelim da Brane Covickovic bude generalni sekretar, radio je najpriblizniju funkciju za razliku od Kurilica recimo, a
Zdravko Kurilic je odveo svog sina da igra za Hrvatsku a iz Tuzle je, znaci izdao nas je, pa cu zato izabrati Covickovica iako znamo svi sta je.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 03 apr 2016, 15:38

Ja nikad nisam vidio da baja podrzava nekog zlocinca i to javno za razliku od covickovica... tako da ne mogu u isti kos... i on je teški nacionalista ali mentalni retard poput covickovica nije, bar javno to ne pokazuje... i po tom je u startu bolji...

Baja ima trofeje iza sebe, ima rezultat u igokei koji je pandan npr da zvezda osvoji Euroligu... otprilike isti...

I da, ni blizu funkcija selektora nije vazna koliko je važan gen sekretar jer on upravlja svime... i zato tu mora biti Bosnjak koji voli ovu državu jer se ovom funkcijom prakticno sva kosarka u bih moze rasformirati...

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 15:38

@ethel :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []