BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Uno, kad od pravljenja rasporeda igračima zaradiš prvi milion, kupi sebi karte avionske za 10 svjetskih gradova, uključujući Srbiju, Katar, Australiju, BiH, Bugarsku, SAD, pa se vozikaj 2 mjeseca, a onda ćemo te pitati jesil poželio odspavati u svom krevetu, pojesti nešto domaće, prozboriti koju sa dragim ljudima 
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ljudi stalno govore put ih umori a vozio sam se po 10-12h autom ne spavajući po 36h i nikad se ne umorim ni malo.shminka je napisao/la:Uno, kad od pravljenja rasporeda igračima zaradiš prvi milion, kupi sebi karte avionske za 10 svjetskih gradova, uključujući Australiju, BiH, Bugarsku, SAD, pa se vozikaj 2 mjeseca, a onda ćemo te pitati jesil poželio odspavati u svom krevetu, pojesti nešto domaće, prozboriti koju sa dragim ljudima
Da je zaradit taj milion pa fino kupit karte i na put.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
thelightblue
- Kontakt:
A za tebe pripreme znaci samo spavanje kod kuce u Sarajevu?!AnkleBreaker je napisao/la:I sam je rekao da poslije Istanbula neće ništa igrati, znači 3 sedmice šljake odoše u nepovrat. Zaista nelogičan potez u dijelu sezone u kojem je mogao napraviti odlične rezultate.
"Naravno, Olimpijske igre u Riju su jedan od mojih glavnih ciljeva. Ove godine sam se približio tom cilju, ali je potrebno napraviti još dobrih rezultata do završetka Roland Garrosa, jer se tada pravi lista za OI. S ovim rezultatom sam veoma blizu tome, pa se nadam da ću održati ovaj tempo. Slijedi još šest ili sedam turnira koji se računaju za OI, nadam se dovoljno dobrim rezultatima za plasman. Novi Masters koji dolazi je Monte Carlo, gdje ću morati igrati kvalifikacije. Potom slijedi turnir u Barceloni iz Serije 500, a onda i turnir u Istanbulu iz Serije 250. Nakon toga slijedi pauza te pripreme za Roland Garros", završio je Džumhur.
Sedmica pauze, onda Bordeaux, Nice, Roland Garros, sta jos bi hteo?
Siguran sam da bi se umjesto tog odmora mogao ubaciti još neki turnir, po mogućnosti challenger na šljaci u Južnoj Americi

- AnkleBreaker
- Kontakt:
Pa da odigra dva turnira prije RG niko sretniji od mene, ali pitanje je hoce li ijedan odigrati.thelightblue je napisao/la:A za tebe pripreme znaci samo spavanje kod kuce u Sarajevu?!AnkleBreaker je napisao/la:I sam je rekao da poslije Istanbula neće ništa igrati, znači 3 sedmice šljake odoše u nepovrat. Zaista nelogičan potez u dijelu sezone u kojem je mogao napraviti odlične rezultate.
"Naravno, Olimpijske igre u Riju su jedan od mojih glavnih ciljeva. Ove godine sam se približio tom cilju, ali je potrebno napraviti još dobrih rezultata do završetka Roland Garrosa, jer se tada pravi lista za OI. S ovim rezultatom sam veoma blizu tome, pa se nadam da ću održati ovaj tempo. Slijedi još šest ili sedam turnira koji se računaju za OI, nadam se dovoljno dobrim rezultatima za plasman. Novi Masters koji dolazi je Monte Carlo, gdje ću morati igrati kvalifikacije. Potom slijedi turnir u Barceloni iz Serije 500, a onda i turnir u Istanbulu iz Serije 250. Nakon toga slijedi pauza te pripreme za Roland Garros", završio je Džumhur.
Sedmica pauze, onda Bordeaux, Nice, Roland Garros, sta jos bi hteo?
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Pa u istom onom intervjuu kojeg si sam postavio je rekao da će sa završenim RGom odraditi još 6 ili 7 turnira, a ti si se uhvatio na ono da ide pauza i automatski joj dodijelio tri sedmice...naravno da neće praviti pauzu od tri, nego od jedne sedmice
MC, Barsa, Istanbul, Bordo, Nica, RG i još jedan u drugoj hefti RGa ukoliko bude potrebe je tih 6-7 komada
MC, Barsa, Istanbul, Bordo, Nica, RG i još jedan u drugoj hefti RGa ukoliko bude potrebe je tih 6-7 komada
Kako sa bude allaround teniser a servis mu slabiji od pola zenskii na WTA.
Damir jest igrac za sve podloge, prasinari su Cekinato, Baena i slicna druzina, koji hodati ne znaju na tvrdoj i travi, Damir biljezi pobjede na ATPu na podlogama mimo sljake, nesto sto ovi prasinari ne mogu ni u snu
Mogao je shminka komotno u advokate
Salu na stranu, de ti nama reci buduci da si dosta upucen kako u tenis, tako i u zbivanja oko Damira, ima li kakve sanse da njegovi udarci dobiju na jacini, za moje laicko oko on nema kuvveta u razmjenama protiv fizicki jacih muskaraca i to mi se cini kao veliki problem u okrsajima protiv njih, tako da onda taj njegov defanzivni tenis uopste ne moze da dodje do izrazaja.
Gdje lezi tu rjesenje za Damira, ocigledno je da i nizi igraci mogu raditi na tome sto se vidi iz primjera pojedinih igraca nizeg rasta koji su u vrhu ATP liste, eh sada, znam ja da je Damir neke godine godine razvoja prosao i da su de facto izgubljene, no vjerujem da moze on uz mukotrpan rad dignuti igru i u tom segmentu na jedan vec nivo.
U cemu je kvaka, jel to rad u teretani potreban ili?
Salu na stranu, de ti nama reci buduci da si dosta upucen kako u tenis, tako i u zbivanja oko Damira, ima li kakve sanse da njegovi udarci dobiju na jacini, za moje laicko oko on nema kuvveta u razmjenama protiv fizicki jacih muskaraca i to mi se cini kao veliki problem u okrsajima protiv njih, tako da onda taj njegov defanzivni tenis uopste ne moze da dodje do izrazaja.
Gdje lezi tu rjesenje za Damira, ocigledno je da i nizi igraci mogu raditi na tome sto se vidi iz primjera pojedinih igraca nizeg rasta koji su u vrhu ATP liste, eh sada, znam ja da je Damir neke godine godine razvoja prosao i da su de facto izgubljene, no vjerujem da moze on uz mukotrpan rad dignuti igru i u tom segmentu na jedan vec nivo.
U cemu je kvaka, jel to rad u teretani potreban ili?
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ne moze imati jace osnovne udarce, ili bar ne drasticno jace. To nije njegova igra, niti ce ikada biti. Nije ni defanzivan igrac, stavise. Njegova ofanziva se ne zasniva na jakim, ravnim udarcima sa osnovne, nego tajmingu, ranom hvatanju loptice, te raznovrsnim izlascima na mrezu. Nesto sto je u Miamiu demonstrirao na vrhunski nacin. Imao je preko 70% uspjesnosti u izlascima na mrezu u tri meca koja je dobio u Miamiu. Nesto cime bi Roger recimo bio prezadovoljan. Za ovu igru je potrebno vrhunsko kretanje, kondicija i iskustvo. Nesto sto dobija ovim jakim mecevima.
Nerman Fatić igra kvalifikacije Antalije.
Joj Bože.
Joj Bože.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Nije ni peškir pod ruke i pravac Antalija više lakoRokoko87 je napisao/la:Nerman Fatić igra kvalifikacije Antalije.
Joj Bože.
Zakasnio sa prijavom. Ništa strašno:)
Mirzi treba pet otkaza za kvale Monte Carla, Aldinu 2 za kvale Barcelone
Mirzi treba pet otkaza za kvale Monte Carla, Aldinu 2 za kvale Barcelone
-
oldtown1990
- Kontakt:
Mirza sutra pocinje u 10h. Ne znam da li ce biti stream.
Damiru će isto toliko trebati za Roland GarrosremA1 je napisao/la:Mirzi treba pet otkaza za kvale Monte Carla, Aldinu 2 za kvale Barcelone
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l je napisao/la:Damiru će isto toliko trebati za Roland GarrosremA1 je napisao/la:Mirzi treba pet otkaza za kvale Monte Carla, Aldinu 2 za kvale Barcelone
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Uskoro počinje Mirza
@shminka je najveći kralj, kako me uhvati na foru

@shminka je najveći kralj, kako me uhvati na foru
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Veoma dobar mec naseg Mirze za sada, ne sili lopticu igra veoma strpljivo

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Mirza dobio prvi set 7:5!
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Stvarno ne igra lose, kada uzmemo u obzir ranije meceve na sljaci ovo je odlicno.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.