FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

reks
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la reks » 05 apr 2016, 13:55

ljalja je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Neznam sto Ali se bojim da cemo kiksat.Nadam se da nisam u pravu.
Ne budi lud... ne placaj pretplatu
Ma isto sam cviko pred Olimpik,sto zbog tradicije koja logikom nekad mora bita prekinuta sto zbog Ode!Nadam se da ce razlika u kvaliteti bar jednom doci do izrazaja uprkos terenu i zelji protivnika da se dokaze bas pred Zeljom.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 05 apr 2016, 16:46

Od naredne sezone New Balance sponzor opreme... :njanjanja:
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 apr 2016, 17:04

Merhaba je napisao/la:Od naredne sezone New Balance sponzor opreme... :njanjanja:
Ja kolko znam dogovoreno je sa diadorom,
Inace:
http://fkzeljeznicar.ba/jovan-blagojevi ... ine/19382/
Na liniji novog modela poslovanja, Fudbalski klub Željezničar je osim potpisivanja novog ugovora ujedno postao i zastupnik Jovana Blagojevića te je u potpunosti preuzeo odgovornost za njegovu buduću karijeru. Prema istom principu, Klub je preuzeo odgovornost i za karijeru Kerima Memije. :thumbup: :thumbup:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

MILAN24RADIC
Kontakt:

Post Postao/la MILAN24RADIC » 05 apr 2016, 17:10

Kako su se naši (igrači želje) pokazali danas?

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 05 apr 2016, 17:16

Blagojevic produzio ugovor, bravo...S kim jos se moze produziti?? Kjosevskom treba produziti i Bogdanovica nagraditi novim ugovorom pruzit mu priliku da se vrati....

ljalja
Kontakt:

Post Postao/la ljalja » 05 apr 2016, 17:17

Merhaba je napisao/la:Od naredne sezone New Balance sponzor opreme... :njanjanja:
Castio bih te odmah!

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 05 apr 2016, 17:26

JoseeMourinho je napisao/la:Memija ti fali, on ce na beka desnog a lijevo krilo stana ;)
U pravu si, mislio sam da i Memija ima kartone. Ja ipak nešto mislim da će Memija ostati na lijevom krilu jer ga igra par utakmica, a da će Stana na desnog beka

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 05 apr 2016, 18:04

irfo je napisao/la:
Inace:
Na liniji novog modela poslovanja, Fudbalski klub Željezničar je osim potpisivanja novog ugovora ujedno postao i zastupnik Jovana Blagojevića te je u potpunosti preuzeo odgovornost za njegovu buduću karijeru. Prema istom principu, Klub je preuzeo odgovornost i za karijeru Kerima Memije. :thumbup: :thumbup:
Šta u pravnom smislu znači zastupnik - ekvivalent menadžeru ili?

Divne informacije iz dana u dan! Bravo Željo!
|***Against Modern Football***|

gramparada
Kontakt:

Post Postao/la gramparada » 05 apr 2016, 18:09

Jel to nesto sigurno il moze bit?

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 05 apr 2016, 18:25

Bilo bi super, 574 na nogama, dres gore i lagano NB uniformisan, ali koliko znam i ja nosimo Diadoru...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

kyrgios
Kontakt:

Post Postao/la kyrgios » 05 apr 2016, 18:31

uniqlo je novi sponzor

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 05 apr 2016, 19:10

zaboljegzelju je napisao/la:
irfo je napisao/la:
Inace:
Šta u pravnom smislu znači zastupnik - ekvivalent menadžeru ili?

Divne informacije iz dana u dan! Bravo Željo!
Ja mislim da si upravu, znaci neko iz kluba mu je menadzer sto je jako dobro za klub a i za igraca jer nema menadzera koji moze igracu puniti glavu svakojakim obecanjima + kada dodje do transfera vise para ostaje da se dijeli izmedju kluba i igraca.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

ScoutInternational
Kontakt:

Post Postao/la ScoutInternational » 05 apr 2016, 19:39

Ja mislim da si upravu, znaci neko iz kluba mu je menadzer sto je jako dobro za klub a i za igraca jer nema menadzera koji moze igracu puniti glavu svakojakim obecanjima + kada dodje do transfera vise para ostaje da se dijeli izmedju kluba i igraca.
Upravu si prijatelju. Posto je Memiji istekao ugovor sa menadzerom, klub je odradio pravu stvar, tj na vrijeme se ponudio a takoder sa Blagojevicem.

Samo nemojte to pogresno i lajicki gledati tako. Recimo, da menadzera nije bilo i njegovih veza u datom momentu, slucaj Bajic se ne bi dogodio, a takoder Haziahmetovic. Tako da, ti menaderi su nekada kako losi, tako i dobri, ali definitivno imaju svoju ulogu.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 apr 2016, 20:08

Ne znam da li ste upuceni, ali trenutno se radi unutar FIFA na tome da se ogranici i zabrani TPO tj. "third party ownership". Taj koncept podrazumjeva da vlasnik prava nad igracem ne moze biti neka treca osoba/kompanija osim samog kluba u kojem igra. Menadzeri ce i dalje postojati jer oni nisu vlasnici nad igracem vec cisto savjetnici koji odradjuju posao za dogovoreni iznos novca. Samim time to znaci da druga lica nece moci da prave pressing na klub da puste nekog igraca jer oni smatraju da je transfer bolja solucija za igraca (citaj: mogu da zarade dobar novac od toga) posto ce klub i igrac postati jedina strana koja ce se tu nesto pitati.

TPO je trenutno najvise rasprostranjen u Juznoj Americi i Portugalu gdje kompanije iz Juzne Amerike i SAD bukvalno drze vlasnistvo nad igracem. Onda oni pocinju da nude tog igraca u Portugal i klub naime nije spreman da plati svih 10 miliona € jer igrac jeste potencijal ali nije provjeren ali jesu spremni platiti 5 milion €. To znaci da oni placanjem 5 miliona € postaju 50% vlasnici igraca dok ta kompanija i dalje drzi ostalih 50% vlasnistva. Onda se za nekoliko sezona pojavi ponuda za tog igraca od 30 miliona €, ali posto klub nije 100% vlasnik igraca oni ni nemaju iskljucivi izbor da li ce ga prodati ili ne jer se tu jos neko pita. Ukoliko druga strana odluci cvrsto da ga proda (jer njima je samo profit u glavi) klub ce ga morati prodati pa makar im to nije zelja, cak se ni igrac ne pita puno + ce oni dobiti samo 15 milion € od 30 miliona € koliko vrijedi transfer jer su vlasnici 50% igraca dok ce ostalih 50% dobiti kompanija koja drzi ostalih 50%.

Bukvalno moderni izgled ropstva.

Javster
Kontakt:

Post Postao/la Javster » 05 apr 2016, 20:16

Daj boze. Prvi bi cekao pred fanshopom da ga kupim :D :D

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 apr 2016, 20:21

Prije tacno 13 mjeseci je usvojen novi koncept poslovanja kluba koji vidimo se postepeno implementira :)

http://fkzeljeznicar.ba/foto-pogledajte ... uba/13560/

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 apr 2016, 20:40

AnelZ je napisao/la:Prije tacno 13 mjeseci je usvojen novi koncept poslovanja kluba koji vidimo se postepeno implementira :)

http://fkzeljeznicar.ba/foto-pogledajte ... uba/13560/
Dobi li ti poso u zelji na kraju :D
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 05 apr 2016, 20:52

Koliko ti je plata? :)
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Orad1921
Kontakt:

Post Postao/la Orad1921 » 05 apr 2016, 23:39

Šta je bilo sa malim Žerićem?Je li se vratio iz Španije?

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 06 apr 2016, 08:03

AnelZ je napisao/la:Ne znam da li ste upuceni, ali trenutno se radi unutar FIFA na tome da se ogranici i zabrani TPO tj. "third party ownership". Taj koncept podrazumjeva da vlasnik prava nad igracem ne moze biti neka treca osoba/kompanija osim samog kluba u kojem igra. Menadzeri ce i dalje postojati jer oni nisu vlasnici nad igracem vec cisto savjetnici koji odradjuju posao za dogovoreni iznos novca. Samim time to znaci da druga lica nece moci da prave pressing na klub da puste nekog igraca jer oni smatraju da je transfer bolja solucija za igraca (citaj: mogu da zarade dobar novac od toga) posto ce klub i igrac postati jedina strana koja ce se tu nesto pitati.

TPO je trenutno najvise rasprostranjen u Juznoj Americi i Portugalu gdje kompanije iz Juzne Amerike i SAD bukvalno drze vlasnistvo nad igracem. Onda oni pocinju da nude tog igraca u Portugal i klub naime nije spreman da plati svih 10 miliona € jer igrac jeste potencijal ali nije provjeren ali jesu spremni platiti 5 milion €. To znaci da oni placanjem 5 miliona € postaju 50% vlasnici igraca dok ta kompanija i dalje drzi ostalih 50% vlasnistva. Onda se za nekoliko sezona pojavi ponuda za tog igraca od 30 miliona €, ali posto klub nije 100% vlasnik igraca oni ni nemaju iskljucivi izbor da li ce ga prodati ili ne jer se tu jos neko pita. Ukoliko druga strana odluci cvrsto da ga proda (jer njima je samo profit u glavi) klub ce ga morati prodati pa makar im to nije zelja, cak se ni igrac ne pita puno + ce oni dobiti samo 15 milion € od 30 miliona € koliko vrijedi transfer jer su vlasnici 50% igraca dok ce ostalih 50% dobiti kompanija koja drzi ostalih 50%.

Bukvalno moderni izgled ropstva.
Otprilike ovako nekako. Osim toga, sve licence profesionalnih menadzera su prestale vaziti od aprila 2014.godine.
A i FIFA se ukljucila u rjesavanje ovog problema sa zajednickim vlasnistvom nad igracem, vec se u neke lige ne mogu dovoditi takvi igraci.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: kontra, Levin i 57 gostiju.