FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 04 apr 2016, 23:53

Što se tiče prethodnih mečeva sa Benfikom tu je statistika na našoj strani, sastali smo se 6 puta sa Benfikom u historiji i to je ovako izgledalo:

- Sezona 1975/76: 0-0 u gostima i 5-1 u Minkenu
- Sezona 1981/82: 0-0 u gostima i 4-1 u Minkenu
- Sezona 1995/96: 4-1 kod kuće i 1-3 u Portugalu
Gol razlika: 16-3 za nas

A što se tiče te njihove dobre forme realno ljudi nisu imali nekih jakih protivnika, treba napomenuti da su oba puta u ligi izgubili od Porta, tri puta od Sportinga(2 puta u ligi i jednom u superkupu), onda u LP čim se našao neki jači protivnik poput Atletico Madrida izgubili su, čak im je i Galatasaray uspio nanijet poraz, a i Astana im je uspjela uzeti bod.

Generalno jesu u dobroj formi, ali protiv timova poput Fereire, Madeire, Belenensesa, Brage, Nacionala, Estorila, Orientala, Guimaraesa, Setubala itd. njih su pobjedjivali redovno, ali su gubili redovno od Porta i Sportinga kao što rekoh, tako da Benfika ne smije biti nikakav izazov za Bayern, pogotovo ne kod kuće.

Ne bih da zvučim oholo, ali minimum 3 komada u protivničkoj mreži očekujem, jer odbrana im je realno najslabiji dio ekipe, a i za trenera njihovog nisam nešto pretjerano čuo, ne mogu reći da nije, ali ni ne mogu reći da jeste neki taktički mag, jednostavno sve ide na naš mlin.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 apr 2016, 00:04

Ono sto nama odgovara najvise je filozofija igre koju gaje. Ja nikad nisam gledao da je Benfika protiv nekog jaceg a slabijeg pogotovo igrala sa 6 u odbrani ili na neku kontru i sl. Uvijek su igrali taj neki juznjacki fudbal sa puno tehnike a malo discipline. To je ono sto nas hrabri. Vjerujem isto tako da cemo primiti gol od njih. 3-1 za nas mi je nekako realan i naravno odlican rezultat.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 05 apr 2016, 01:12

Ispadamo od portugalaca.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 apr 2016, 07:23

anelbavarac je napisao/la:Ispadamo od portugalaca.
Hladnokrvno. :urnebes: :urnebes:

Prvi april je pros'o a kao da je jucer bio. :zviz:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 05 apr 2016, 11:35

Jedva cekam veceras utakmicu protiv Benfice, kod mene je velika euforija bez obzira sto nije toliko atraktivan protivnik i sto nije toliko medijski popraceno, ali igra se cetvrtfinale lige prvaka ljudi moji.
Protiv Juveta je bilo napeto uz veliki pritisak i nerviranje pa se nadam da cemo veceras biti postedeni toga, opustenije pratiti ovaj dvoboj i uzivati uz dobru igru i bilo kakva pobjeda bez primljenog gola biti ce odlican rezultat.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 apr 2016, 13:14

Bayern moze razvaliti Benfiku na njenu igru sa agresivnom napadackom igrom i disciplinom u odbrani. Da pogledamo moguci sasatav Bayerna koji bi mogao izaci na teren u utorak uvece.

Igraci koji nece igrati: Arjen Robben, Jérôme Boateng, Holger Badstuber, Medhi Benatia.

Treba da znamo da je Benfica napadacki tim koji se brani veoma visoko u polju. Ovo je savrsen matchup za Bayern. Ovo otvara mnoge opcije u ofanzivi, kontranapade i dosta prostora u napadu.
S druge strane, Benfica ima opasan napadacki dvojac u Jonasu i Mitroglou. Bice veoma bitno da se njih dva dobro cuvaju. Stil igre Bayerna dozvoljava mnogo prostora protivnickim napadacima koji ako su dobri mogu napraviti dosta problema.

Prizeljkivani, ocekivani sastav:

Neuer - Lahm, Alaba, Kimmich, Bernat - Vidal, Thiago, Muller, Coman, Costa - Lewa.

Kvalitet napadaca Benfike nas tjera da razmisljamo o cetiri nazad. Kompaktnost sa sto blizim stoperima je ono sto se trazi kad Benfika ima loptu.

Bez Javi Martíneza?
Da, on je trenutno najbolji zdravi igrac odbrane trenutno, ali se tek u zadnjoj utakmici vratio nakon duze povrede. Igrao je citavu utakmicu i njegovo ponovno igranje od prve minute u tri dana je samoubistvo. Njegov povratak da igra protiv tima koji je dobar u napadu je previse rizican.

Da sam ja trener, postavio bih Alabu i Kimmicha. Oba su igrala protiv Juventusa, i odradili su dobar posao. Pametno koristenje ove dvojice bi bilo u tome da Kimmich dijeli lopte a da Alaba stoji i cuva kontre. Vidal bi trebao igrati ispred njih kao btb ciji bi osnovni zadatak bio pomaganje u tranziciji i vracanje nazad u pomaganju odbrane. Vidalova forma i igre u LP ne treba posebno komentarisati.

Ne, ne zelim vidjeti Alonsa ovdje. Koristiti ga u rotacijama za ligaske utakmice.

Na bekovskoj poziciji, Lahm moze igrati siroko i po potrebi ulaziti unutra. Onaj Bernat od prije mjesec ne bi bio starter ali je ovaj sada zasluzio tu poziciju. On moze natjerati njihova krila da se povuku nazad tako da imaju manje opcija u napadu.

Provjerene opcije u napadu

Robben je van sastava. Ribery je igrao citavu tekmu u subotu. Ovo je dobar razlog da CoCo krene od prve. Costa je odmarao - igrao je par minuta - da sacuva noge za utorak. On svojom brzinom moze naprviti pakao avanturistima u odbrani Benfike. Thiago i Vidal? Zasto, treba dati Vidalu sredinu terena da radi tezi posao (koji Alonso ne moze raditi, ne moze trcati za Thiaga) a Thiagu slobodu da kreira napade Bayerna. Sa Vidalom kao bekapom mali spanac moze slobodno da maltretira igrace Benfike. Kombinacija Coman, Muller i Lewa je ocekivana i logicna postavka koja zatvara napadacki krug. Coman je spreman za mec. Eliseu nije super bek i ovaj ga moze drzati u saci. Mullera i Lewu n treba predstavljati.

Zakljucak

Bayern bi trebao igrati kao sad u subotu. Kreirati sanse iz direktne igre. Vratiti nazad odbranu da se brani kad nemamo loptu. U ovom slucaju cuvati posebno ova njihova dva napadaca. Ako bude igrao ovako Bayern bi bez problema trebao pobijediti ali ako bude isao opet na igru kontrole lopte i visoke odbrane onda stvari mogu postati puno komplikovanije.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 apr 2016, 14:00

Mogla bi Benfica doživiti sudbinu Porta. :kafa:

Nadam se da će i Gotze dobiti šansu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 apr 2016, 15:43

Nadam se da će Javi igrati od prve u paru sa Alabom. Jeste da nije previše atraktivan protivnik ali nam treba neko takav pogotovo za prekide.
Alaba i Kimmich ukoliko su pod pritiskom slabo funkcionišu zajedno. Jeste da je rizik stavljati Martineza, ali sa ovom dvojicom bi lako mogli primiti gol.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 apr 2016, 15:51

Benfika ne igra toliko na prekide ili visoke lopte koliko direktnim pasom ili na brzinu i tehniku svojih napadaca tako da je najbolja solucija da igraju Alaba i Kimmich. Kad su ova dva protiv Juventusa mogli koliko toliko drzati odbranu protiv ovih ce jos bolje jer im odgovaraju stilom, fizikom i igrom.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 apr 2016, 16:08

Ma ionako mislim da će Vidal izdominirati na zadnjem veznom tako da nije ni bitno ko će igrati kao štoperski par.

Klare

Post Postao/la Klare » 05 apr 2016, 18:05

Iako moram kvalitetan stream tražiti, a protivnik je dosta nezanimljiv, a mi u ne baš dobroj formi, ovo večeras ću ipak pokušati gledati.
Kimić i Alaba su uigran tandem i treba da igraju većinu do kraja sezone.
Benatia se u novoj ulozi nije snašao, stoga ne bih tako brzo rizikovao i sa Javijem, valjda se opekli, pa nam nije svejedno.

Ako bude po planu polufinale se već večeras riješava.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 05 apr 2016, 18:55

slika

Imamo dobar niz utakmica kod kuće u Ligi prvaka i bilo bi prava šteta ga prekidati :)
Sent from my Philips Smart TV.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 apr 2016, 19:39

Neuer - Thiago, Ribéry, Lewandowski, Costa, Bernat, Lahm (K), Vidal, Müller, Alaba, Kimmich

Odlican sastav.

Klare

Post Postao/la Klare » 05 apr 2016, 20:00

Klare je napisao/la:Kimić i Alaba su uigran tandem i treba da igraju većinu do kraja sezone.
Kada sam ovo pisao zaboravih ko zauzima mjersto Alabe i odmah mi nije dobro, ali do povratka Boatenga osuđeni smo na njegova blijeda izdanja, zaista je taj igrač dobro propao, i uz Rafinhu trenutno jedni od rijetkih koji u ovom Bayernu nisu u stanju ni klupu zagrijati.

Sastav odličan, ako zažmirimo na zadnju liniju ovo je meni jedna od najjačih postava ove sezone a gledali smo ih barem 40 u 39 utakmica. :mrgreen:

Također vjerujem da nas je većina primjetila osjetan pad u igri Alonsa, možda zbog vremešnosti :? , ili nešto drugo, kako god sve teže uspijeva igrati kako je to nekad radio.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 05 apr 2016, 20:14

muamerc je napisao/la:Neuer - Thiago, Ribéry, Lewandowski, Costa, Bernat, Lahm (K), Vidal, Müller, Alaba, Kimmich

Odlican sastav.

plug je zaboden sad se krece na oranje A.Arene :mrgreen: :cool:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 05 apr 2016, 20:21

Počeli smo se slagat sa Guardiolom oko sastava, svi smo ovo priželjkivali; još kad se svi igrači oporave, prije svega Boateng, mogla bi ova sezona imati i pozitivnu završnicu u LP...Jedino mi žao Comana, ali pored ovako motiviranog Ribaća i zbog Riberyevog iskustva Coman će biti odlična zamjena za Riberya tamo oko 55. minute.

Ova utakmica je sve ono što nama treba za samopouzdanje u LP. Los geht's die roten!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 apr 2016, 20:26

Ajmooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 apr 2016, 20:47

Arturoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 apr 2016, 20:47

Toooooooooooooo...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 apr 2016, 20:48

Arturo doktore
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: debug, Godfather, Zlaja83 i 20 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []