Champions League 2015/16

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers

Masterr27
Kontakt:

Re: Champions League 2015/16

Post Postao/la Masterr27 » 06 apr 2016, 14:23

da ne trazim sad mozda je neko odgovorio vec na ovo pitanje vidim niko me nije citirao.

zasto su sinoc zvizdali na himnu lp ?
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 06 apr 2016, 14:26

let3 je napisao/la:
Fernando Torres (Atlético Madrid): "Znam da sam napravio dvije greške jer se za takve prekršaje obično i dobijaju žuti kartoni i iskreno mi je žao što sam iznevjerio svoje suigrače i navijače. Ovo je jedan od najgorih trenutaka u mojoj nogometnoj karijeri."
Dakle, Fernando Torres himself, priznaje da je napravio veliku glupost, jedan od najgorih momenata u njegovoj karijeri - ali bosanski forumaši i dalje smatraju da je sudija kriv za isključenje.

Kada budu napisana neka nova pravila u kojima piše da se ne smije dati drugi žuti, samo zato što je faul na sredini terena :lol: ili zato što je u toku 30 minuta - e onda ce i Felix Brych postupati pa takvim pravilima.
Zasad su ova pravila na snazi.
Prema nekim drugim izvorima, izjavio je potpuno drugaciju stvar...

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/torres ... 85428.aspx

Uostalom, nije ni bitno sta on misli. Bitno je da je se sudac u pojedinim trenucima ponasao kao robot na terenu, a u drugim imao duple arsine... Uglavnom, fudbal je u drugom planu, a to nikada ne valja.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 06 apr 2016, 14:26

Masterr27 je napisao/la:da ne trazim sad mozda je neko odgovorio vec na ovo pitanje vidim niko me nije citirao.

Zato što im svakih mjesec dana pucaju novčane kazne.

Zadnja je bila zbog isticanja katalonskih zastava u meču lige prvaka.

Barcelona je u otvorenom ratu s Uefom zadnje 3 godine.

U E F A L O N A

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 06 apr 2016, 14:26

Tores je glupan i dobio je sto ga spada ali nije problem u njegovom crvenom,problem je sto dokazani siledzija i uopste nestabilni ludjak nije kaznjen za strasne prekrsaje.
O tome je rijec a ne kao sto svi "culerdesi" okrecu vodu na svoj mlin pricom o pravilima i crvenom koji je dobio glupan Tores. Sa tim vjetrom u ledja (opet) barselona je skoro sigurno vec prosla dalje.
Ali nije da nismo navikli.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 06 apr 2016, 14:29

Masterr27 je napisao/la:da ne trazim sad mozda je neko odgovorio vec na ovo pitanje vidim niko me nije citirao.

Zato sto uefa kaznila par puta Barcu zbog isticanja katalonskih zastava
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 apr 2016, 14:31

madridist je napisao/la:Tores je glupan i dobio je sto ga spada ali nije problem u njegovom crvenom,problem je sto dokazani siledzija i uopste nestabilni ludjak nije kaznjen za strasne prekrsaje.
O tome je rijec a ne kao sto svi "culerdesi" okrecu vodu na svoj mlin pricom o pravilima i crvenom koji je dobio glupan Tores. Sa tim vjetrom u ledja (opet) barselona je skoro sigurno vec prosla dalje.
Ali nije da nismo navikli.
Pa taj "dokazani siledzija i nestabilni ludjak" - je zabio dva gola i donio preokret, ako nisi primjetio :mrgreen: ...izvukao nas iz gov.ana

I kako onda ocekujes da mi "culerdesi" pišemo bilo šta protiv njega :crazy: nema šanse :nene:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 06 apr 2016, 14:34

:lol:
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 06 apr 2016, 14:38, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 06 apr 2016, 14:37

Dzoni je napisao/la: Real veceras na raspolaganju ima sve igrace osim Varanea,dok Hecking ne moze racunati na Lorda,Junga a upitni su Naldo i Caliguri.

Keylor Navas jos nije primio gol u CL i na 133 minute je od Lehmanovog rekorda.
Cristiano je dao 14 golova u isto toliko meceva protiv njemaca.
Zadnja 4 K.O meca protiv njemaca je Real dobio dok je Wolfsburg zadnji mec u KO fazi euro takmicenja dobio protiv Villareala 2009.
Bice tekma povuci, potegni jer Vukovi znaju odigrati jako i disciplinovano, domacini su, Real putnik i mozda emocionalno istrosen nakon klasika, ali opet... nema sanse da Wob ne primi gol ili dva. Tako, vjerujem, da ce Vukovi na racun domaceg terena nekako utrpati jedan dok ce isto tako vjerujem primiti dva jer njihova odbrana individualno ne moze ni prismrditi Realovom napadu. Tako 1-2 rezultat ako ne bude nekih neplaniranih dogadjaja, crvenih kartona ili ranih penali i sl. Wolfsburg nema napadaca, to su neki polu spicevi koji mogu odigrati i nazad i naprijed, mogu napraviti pritisak i mogu braniti sredinu. Dosta borbe ce se odraditi tu i mislim da ce Modric i Casemiro izdominirati sredinu i povuci Real ka jednom dobrom razultatu i polufinalu.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 06 apr 2016, 14:45

Ja nesto kontam da bi Real mogo dobit 0:1.
I mislim da ce Zizu tako i postavit igru i formaciju.
Nebi trebalo bit iznenadjenja,Keylor,Ramos,Pepe,Dani,Casemiro,Luka,Kroos i BBC.
1 gol u gostima bez primljenog bi maltene zavrsio pricu,Dante je izjavio da su im sanse 2% ali mislim da niko u Madridu nece podcjeniti njemce.

U drugom mecu ocekujem pobjedu Parizana i navijat cu za njih.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 apr 2016, 17:01

Večeras Real dobija u hendikepu. Kako se približava kraj sezone, Vukovi se pretvaraju u ovce, strašno su pali u formi.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 06 apr 2016, 17:39

KayserSose je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ne možeš u ovakvoj utakmici igraču dati drugi žuti karton za onaj faul i to na centru terena :lol:
:facepalm: Možeš i po pravilima moraš.
Zasto se pravila u ostalim utakmicama onda ne primjenjuju? Kao i u slucaju RVP protiv Barceloen vidjecemo milion puta nakon ovoga da igrac koji ima zuti karton napravi slijedeci prekrsaj vrlo brzo i da prodje bez drugog zutog za iduci start (osim ako bas bude neki krvnicki) a ovako lagana dva zuta u rasponu od 5 minuta necemo vjerovatno vidjeti vise nikad ili nekad tamo kad Barceloni opet bude trebalo.

Citam sta pise onaj Romario lik je katalonski Risto Djogo, sjecam ga se on je tvrdio da je onaj mec Chelsea-Barcelona ustvari Barcelona pokradena tako da njegove nebuloze koje napise tipa glupost RVP, glupost Torresa mozemo samo neozibljno shvatati.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 06 apr 2016, 17:45

SlevinKelevra je napisao/la:
KayserSose je napisao/la: Samo na Balkanu postoji tzv. slijepo slijeđenje pravila kao nešto strašno loše i zlo. :facepalm: Postoje pravila po kojima se postupa i koja su donesena baš zato da se po njima postupa. Kao što kažeš i sam - POSTUPIO JE PO PRAVILIMA i tu staje sva priča. Ajmo otvoreno reći - stvar je u tome što se radilo o (opravdanoj) odluci u korist Barce, ni u čemu drugom.
Cuj, samo na Balkanu... :roll: :facepalm:
Ajde, zamisli situaciju da se sudi ofsajd a da igrac napucava loptu u mrezu. U situaciji A zamisli da je taj igrac Leo Messi, a u situaciji B, zamisli da je taj igrac, recimo, Adnan Januzaj.... Situacija je u osnovi ista, ali ja garantujem da ce mozda jedan od deset sudija pokazati Leu, najboljem igracu na svijetu, zuti karton, a barem 7 ili 8 ce ga pokazati nekom yebenom Januzaju koji ne postuje pravila igre.
Tako ti je to. Naravno da postoje pravila, ali fudbal je igra gdje je ljudski faktor jos vrlo bitan, posebno u sudjenju.

Sto se tice hajke protiv Barce, ona mozda postoji, ali nije motivirana nekom mrznjom prema timu, vec jednostavnom zeljom da gledamo, dobar, ravnopravan, uzbudljiv fudbal. Ima li ijedan neutralni navijac da mu nije bilo drago sinoc kad je Torres zabio? Ja mislim da nema... Zasto? Zato sto ljudi zele da gledaju golove, napade na obe strane, rezultatsku neizvjesnost... i tako instinktivo podrzavaju autsajdera.
Sto se tice tvog primjera najgore od svega je sto je pravilo to da da zuti kao kad suta poslije zvizduka i to tvoje stoji da ce prije svirati Januzaju nego Mesiju ali najjace od svega je sto ni Januzaju nece dati karton vecina sudija a kamoli drugi zuti karton. Gledao sam milion meceva nakon one utakmice Barcelnoa-Arsenal vidio sam desetine situacija gdje igraci sutaju nakon sudijskoj zvizduka cak mnogo kasnije otprilike vise od 90% tih situacija igraci prodju bez kartona ono ostalo dobije prvi zuti karton, samo u onoj utakmici smo mogli vidjeit da igrac za ono dobije drugi zuti ono je najizmisljeniji crveni karton ikad a sve po pravilima :rol:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 apr 2016, 17:55

BigBigBang je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ne možeš u ovakvoj utakmici igraču dati drugi žuti karton za onaj faul i to na centru terena :lol:
:facepalm: Možeš i po pravilima moraš.
Zasto se pravila u ostalim utakmicama onda ne primjenjuju? Kao i u slucaju RVP protiv Barceloen vidjecemo milion puta nakon ovoga da igrac koji ima zuti karton napravi slijedeci prekrsaj vrlo brzo i da prodje bez drugog zutog za iduci start (osim ako bas bude neki krvnicki) a ovako lagana dva zuta u rasponu od 5 minuta necemo vjerovatno vidjeti vise nikad ili nekad tamo kad Barceloni opet bude trebalo.

Citam sta pise onaj Romario lik je katalonski Risto Djogo, sjecam ga se on je tvrdio da je onaj mec Chelsea-Barcelona ustvari Barcelona pokradena tako da njegove nebuloze koje napise tipa glupost RVP, glupost Torresa mozemo samo neozibljno shvatati.
trebas navesti sta je sve u toj utakmici oprosteno van persiju, crveni je zasluzio jos u prvom poluvremenu, ako se sjecam bio je neki pokusaj davljenja igraca barce, al najjaci je bio kad pokazuje sudiji na publiku i kao nije znao da je u ofsajdu, a iz aviona se vidi kako je bio iznerviran i kako je nabio loptu iz bijesa

sto se tice vecerasnjih utakmica, mislim da ce vukovi napatiti reala, nije ni prolaz vukova otpisan, vukovi nisu vucica iz rima da onoliko promasuju, real je jako porozna ekipa koja malo trci i mogle bi to svabe iskoristiti

duel arapa veceras bi trebao biti posebno zanimljiv, iako mnogi city otpisuju, ja mislim da ce se nositi s psg om ravnopravno, samo malu prednost bi dao parizu, no city je cudna ekipa, mogu odigrati i extra dobro i extra lose, plastika je to, ne mogu u kontinuitetu igrati dobro, ali jedna dvije utakmice na ispadanje, to mogu odraditi ponekad mislim i odlicno i bice bas zanimljivo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 06 apr 2016, 18:02

BigBigBang je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:
KayserSose je napisao/la: Samo na Balkanu postoji tzv. slijepo slijeđenje pravila kao nešto strašno loše i zlo. :facepalm: Postoje pravila po kojima se postupa i koja su donesena baš zato da se po njima postupa. Kao što kažeš i sam - POSTUPIO JE PO PRAVILIMA i tu staje sva priča. Ajmo otvoreno reći - stvar je u tome što se radilo o (opravdanoj) odluci u korist Barce, ni u čemu drugom.
Cuj, samo na Balkanu... :roll: :facepalm:
Ajde, zamisli situaciju da se sudi ofsajd a da igrac napucava loptu u mrezu. U situaciji A zamisli da je taj igrac Leo Messi, a u situaciji B, zamisli da je taj igrac, recimo, Adnan Januzaj.... Situacija je u osnovi ista, ali ja garantujem da ce mozda jedan od deset sudija pokazati Leu, najboljem igracu na svijetu, zuti karton, a barem 7 ili 8 ce ga pokazati nekom yebenom Januzaju koji ne postuje pravila igre.
Tako ti je to. Naravno da postoje pravila, ali fudbal je igra gdje je ljudski faktor jos vrlo bitan, posebno u sudjenju.

Sto se tice hajke protiv Barce, ona mozda postoji, ali nije motivirana nekom mrznjom prema timu, vec jednostavnom zeljom da gledamo, dobar, ravnopravan, uzbudljiv fudbal. Ima li ijedan neutralni navijac da mu nije bilo drago sinoc kad je Torres zabio? Ja mislim da nema... Zasto? Zato sto ljudi zele da gledaju golove, napade na obe strane, rezultatsku neizvjesnost... i tako instinktivo podrzavaju autsajdera.
Sto se tice tvog primjera najgore od svega je sto je pravilo to da da zuti kao kad suta poslije zvizduka i to tvoje stoji da ce prije svirati Januzaju nego Mesiju ali najjace od svega je sto ni Januzaju nece dati karton vecina sudija a kamoli drugi zuti karton. Gledao sam milion meceva nakon one utakmice Barcelnoa-Arsenal vidio sam desetine situacija gdje igraci sutaju nakon sudijskoj zvizduka cak mnogo kasnije otprilike vise od 90% tih situacija igraci prodju bez kartona ono ostalo dobije prvi zuti karton, samo u onoj utakmici smo mogli vidjeit da igrac za ono dobije drugi zuti ono je najizmisljeniji crveni karton ikad a sve po pravilima :rol:
Jel moguće da se žališ na drugi žuti RvP-a, a trebao ga je dobit i 30 minuta ranije zbog faula na Messiju?
Ili ovo nije bilo za drugi žuti? :rol:

slika
Zadnja izmjena: Petardaa, dana/u 06 apr 2016, 18:03, ukupno mijenjano 2 puta.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 06 apr 2016, 18:02

Kao sto sam rekao Risto Djogo nastavlja da laze nije on zasluzio crveni u prvom poluvremenu vec fini Busqets koji je davio njega a pomagao mu je i Alves dakle lazove jos jednom si razotkriven u svojim lazima, nisam djabe napisao Risto Djogo lik je hladno crveni za igraca Barcelone pripisao Arsenalvom igracu :lol:

Jos jedna laz cuj nabio loptu iz bijesa sutao je na gol da je nabio iz bijesa nabio bi je na zadnju tribinu dakle lazove jedno sto se iz aviona vidi je da ti ovde lazes!
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 06 apr 2016, 18:08, ukupno mijenjano 1 put.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 06 apr 2016, 18:05

PEtarda drugi lazov, to je situacija kad RVP nije imao nijedan zuti karton dakle lazove prvi je dobio u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i da mu ga je tu dao svejedno to ne bi bio drugi zuti i crveni. Dakle u sudijskoj nadoknadi za jedan faul je dobio zuti karton jer mu je ovde progledao kroz prste, dakle jos jedan katalonski risto djogo je razotkriven.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 06 apr 2016, 18:07

Treba jos napomenuti da je Jack Wilshire izdominirao Xavija i Iniestu.

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 06 apr 2016, 18:12

BigBigBang je napisao/la:PEtarda drugi lazov, to je situacija kad RVP nije imao nijedan zuti karton dakle lazove prvi je dobio u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i da mu ga je tu dao svejedno to ne bi bio drugi zuti i crveni. Dakle u sudijskoj nadoknadi za jedan faul je dobio zuti karton jer mu je ovde progledao kroz prste, dakle jos jedan katalonski risto djogo je razotkriven.
U svakom slučaju je napravio 2 faula za 2 žuta kartona zar ne? :mrgreen: Prvi žuti je valjda dobio za ovo ali ne piše u kojoj minuti

slika

I zašto si izbjegao napisati da je Arsenal napravio preokret u prvoj utakmici isključivo, jedino i samo iz razloga jer je Messiju poništen regularan gol za 2-0? :mrgreen:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 06 apr 2016, 18:15

Nije napravio dva faula za dva zuta kartona ova dva faula su ukupno jedan zuti karton sta je to svaki kontakt sa igracima Barcelone jedan zuti karton? Ako je ovo zuti karton sta je onda sinoc trebao Suarez da dobije? Suspenziju 2 mjeseca? Vidim ne pricate puno o tome ali rado izvlacite gifove od prije pet godina. A da ne pricamo o tome da mu je dao za faul nad Messijem karton da do ove situacije sa Alvesom vjerovatno ne bi ni doslo jer bi vec imao jedan zuti.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 06 apr 2016, 18:17, ukupno mijenjano 2 puta.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 06 apr 2016, 18:16

Mene bi bilo stid branit ovakve lopove.
Pa svake godine, svaka KO faza, njima se štima, svaka utakmica sudija nešto pomogne, a pogotovo kad su u zaostatku, tad dodatno pomažu.
Smešan klub.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []