Boston Celtics

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 mar 2016, 08:37

Kelly is back&on fire :clap:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 mar 2016, 18:32

http://nbacro.com/new-york-knicks/knick ... nera-24472

New York je jedno ako ne i najveće tržište u NBA svijetu s toga ne čudi činjenica da Knicksi svako ljeto „pucaju“ na najboljeg slobodnog igrača. Po mnogim informacijama Kevin Duranta nećemo gledati u dresu Knicksa.

No kada su u pitanju igrači van radara što se tiče ogromnih ugovora koje će potpisati na ljeto Phil Jacksonu za oko je zapao Evan Turner. Kako izvori javljaju Jackson je veliki fan nekada 2. izbora na drafu, te prema svim informacijama koje izvori rasloažu Knicski će se potruditi da budu momčad koja će svim silama truditi da vidi Turnera u dresu New Yorka.

Jedna od prednosti za Turnera je ta što je combo guard koji može podjednako dobro igrati obje pozicije na perimetru što upravo odgovara filozofiji Jacksona triangle offenseu s obzirom na to da voli koristiti visočije razigravače.

Negativna strana je do da Turner zaista igra fantastično pod palicom Brad Stevensa, koji je znao prepoznati mnoge prednosti Turnera, a one loše skriti te ga prilagoditi filozofiji u Celticsima, no hoće li to biti slučaj i s trenerom Kurt Rambisom ili bilo kojim drugim koga Knicksi zaposle.

Turneru na ljeto ističe dvogodišnji ugovor potpisan na 8,7 milijuna 2013. godine. Svojim igrama zaslužio je veći ugovor te nema sumnje da će s porastom Salary capa i ponudama nagraditi sebe za dobre partije u TD Gardenu.

Ako želi nastaviti karijeru uzlaznom putanjom trebao bi dobro razmisliti oko stavljanja svog potpisa na ugovor Knicksa.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 26 mar 2016, 11:01

Dobri nam brooklyn ovo odradi,jos samo 3 nakgori da budu,pa da imamo dobre sanse za prvi pick msm da je vrijeme da nas jednom sreca pogleda.kad bi Uzeli Simmonsa koji ce biti sasvim sigurno top5 igraca kroz koju godinu.Pokusati potpisati kojeg FA,nakon ovakvih partija ove sezone vjerujem da bi se mnog superstari pozeljeli igrati u Bostonu.pokusati potpisati Lova.baciti udicu i na drugog Kevina ko zna....
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 apr 2016, 14:34

[youtube][/youtube]

slika

AB :tokralju:

Sully :tokralju:

IT&ET :tokralju:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 apr 2016, 15:32

Stevens će u legende otići, samo mu finu ekipu složiti. :bow:

ET igra fantastično, ali i dalje ga ne podnosim, samo neka ide. :mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 apr 2016, 17:57

Ma ET igra za novi ugovor, ne bi me čudilo da ga Danny nagradi jednim :)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 02 apr 2016, 23:50

sutra navečer se završava jedno od najvećih rivalstava u historiji nba :salut:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 apr 2016, 11:57

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 07 apr 2016, 13:02

rio_Ferdy88 je napisao/la:slika
Ne sjecam se kad je boljeg pleja Boston imao.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 apr 2016, 13:03

Greivis je napisao/la:
Capitano će imati šta da kaže na tu temu :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 07 apr 2016, 13:04

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Greivis je napisao/la:
Capitano će imati šta da kaže na tu temu :mrgreen:
Mislis da je za njega bolji onaj prgavac koji je bio dobar samo dok je igrao zajedno sa tri HOF igraca? :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 09 apr 2016, 11:48

Cetiri pobjede nanizane kada je bilo najvaznije.. sada idu mecevi sa direktnim konkurentima za domaci teren. Atlanta, Charlotte i Miami.. a ove zadnje dvije su na domacem terenu, sto je dosta vazno. Mislim da je domaci teren skoro obezbjedjen, samo je pitanje na koga ce se ici, Hornetse ili Heat.. a valjalo bi izbjeci Miami.

A inace ispade i dobro ovo sve u vezi Netsa.. Phoenix dobio neke meceve i sada imaju isti skor, s tim sto mislim da ce Sunsi dobiti jos koju do kraja i tako ostaviti Netse na trecem najgorem skoru.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 09 apr 2016, 12:58

Boga mi opasna su sva tri moguća protivnika. Svi imaju trenerčine i bar jednog ili i više igrača koji imaju dugogodišnje iskustvo u PO.

Charlotte je vrlo potcjenjena ekipa, Kemba i Batum mogu preuzeti kad god požele, Clifford odličan trener. Protiv njih svakako imamo najbolje šanse ali i tu bih stavio nekih 50:50, možćda 55:45 za nas u slučaju HC-a. Atlanta i Miami su svakako talentom superiornije ekipe od nas sa vrhunskim trenerima na klupi.

Ali eto uzdam se u Stevensa i paklenu atmosferu ako izborimo HC. :clap:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 apr 2016, 14:25

Hawksi su mi tu najpoželjniji protivnik, ne bih imao ništa kad bi protiv njih igrali, Heat naravno najteži matchup za nas, Hornetsi mi nit' smrde nit' mirišu.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 10 apr 2016, 15:11

rio_Ferdy88 je napisao/la:Hawksi su mi tu najpoželjniji protivnik, ne bih imao ništa kad bi protiv njih igrali, Heat naravno najteži matchup za nas, Hornetsi mi nit' smrde nit' mirišu.
:facepalm:

Pa Hawksi su najgora opcija. Cisto jer imaju dva odlicna igraca pod kosem gdje je Boston najslabiji.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 apr 2016, 15:15

Hawksi su meni najpoželjniji protivnik, jer su chokeri (Horford je bio nuđen i nama, a i Teague je bio u izlogu, odlučili su mijenjati tim te vjerujem da ih možemo uzeti na tu energiju i hustle) , i zato bih volio seriju protiv njih, ne kažem da mi bi bili favoriti, ali sigurno da su bolja opcija od Heata.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 14 apr 2016, 04:30

I unatoč fantastičnom preokretu i pobjedi, zbog poraza Atlante, ostajemo 5. i idemo na noge Hawksima u prvoj rundi.

Najteži matchup po meni, strah me Millsapa i Horforda samo tako, ostalo je na našoj strani.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 14 apr 2016, 09:14

Definitivno nam je nedostajalo malo srece. Nisam zadovoljan. Cetri ekipe imaju identican skore i selektovane su od pozicije do 3 do pozicije 6. Nepravedno je da jedna ekipa bude treca a druga 6 sa identicnim skorom. Navijao sam za Hornetse i mislim da bi ih mogli proci. Na zalost, zakacili smo se za Hawkse (koji su meni jedna on najnezanimljivijih i najnegledljivijih ekipa) koji nam, po meni, najmanje odgovoraju.
Solidno su pokriveni na svim pozicijama a narocito na frontcourtu koji je nama slaba tacka. Imaju vrlo dobar i coaching suff.
Iskreno se nadam da ce Steavens naci nekakvo rijesenje. Navijacki se nadam prolazu. Realno, mislim da ce biti tesko proci u drugi krug.

Ove sezone 4 utakmice sa Atl, negativan skor, 1-3.

Nov 13, 2015 Boston vs Atlanta W
Nov 24, 2015 Atlanta Hawks vs Boston L
Dec 18, 2015 Boston vs Atlanta L
Apr 09, 2016 Atlanta vs Boston L.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 apr 2016, 10:39

Je li ovo najveći preokret jednog tima ove sezone, sa -26p :tokralju:

Dobra pobjeda za podizanje morala i vjere pred PO, makar ne donijela prednost domaćeg terena, jer smo zadnjih par tekmi izgledali loše. Nadam se da ako ništa, barem možemo odvesti seriju u 7 tekmi i namučiti Atlantu. Valjda Stevens ima nešto u rukavu za njih :pray:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 apr 2016, 10:47

rio_Ferdy88 je napisao/la:Je li ovo najveći preokret jednog tima ove sezone, sa -26p :tokralju:

Dobra pobjeda za podizanje morala i vjere pred PO, makar ne donijela prednost domaćeg terena, jer smo zadnjih par tekmi izgledali loše. Nadam se da ako ništa, barem možemo odvesti seriju u 7 tekmi i namučiti Atlantu. Valjda Stevens ima nešto u rukavu za njih :pray:
Vi ste meni naj veca nepoznanica uz Houston , doduse Houstom mora na GSW pa je lakse prognozirati , ali definitivno se nikad ne zna sa vama.

onaj mali IT#4 me najvise podsjeca na nick van exela , doduse i biran je kao #60 pick drafta druge runde ....

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Sport90 i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []