Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
A sta tacno pravi problem? Router? Laptop?
Pretpostavljam da je laptop ako kazes da na mobu fercera odlicno, ako je tako onda brate promjeni wireless karticu (15KM) i cao. Ha ya.
Pretpostavljam da je laptop ako kazes da na mobu fercera odlicno, ako je tako onda brate promjeni wireless karticu (15KM) i cao. Ha ya.
Da li neko zna kako rijesiti ovaj problem na Chrome sa pustanjem videaa na fejsu? nece pusti nijedan video,a nece i dosta klipova na yt mada za to sam nasao neki dodatak, al ovo pustanje videa na fejsu ne mogu nikako rijesiti.
Krenuo sam da prebacim neke filmove sa PC na laptop, preko WLAN, medjutim brzina je 0 bytes/s.
Malo skoci do 6mb/s i onda opet na nulu.
Trebalo bi mi sigurno 5 sati da prebacim desetak GB... internet isto jedva ide, dok je na PC idealna brzina i sve
Sta da rooodim?
Edit: rjesio sam problem
Edit: rjesio sam problem
100% sportski i krajnje opušten potpis
- Illmatic09
- Kontakt:
Instaliraj Flash player ili ga update-uj.MarlonLT je napisao/la:Da li neko zna kako rijesiti ovaj problem na Chrome sa pustanjem videaa na fejsu? nece pusti nijedan video,a nece i dosta klipova na yt mada za to sam nasao neki dodatak, al ovo pustanje videa na fejsu ne mogu nikako rijesiti.
Jesam al opet isto
- Illmatic09
- Kontakt:
Jesi izabrao odgovarajući? Pošto imaju dvije vrste Flasha. PPAPI (Chrome, Opera) i NPAPI (Firefox)MarlonLT je napisao/la:Jesam al opet isto
Evo pa nađi dole u "Select a version"
https://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/
Meni lično je bolja Opera, a i imao sam sa Chrome-om dosta problema.
Problem sa BHT ADSLom , otkud
Eh ovako, imam onaj ZTE modem i jedan problem. Kada koristim samo laptop preko wirelessa internet normalno ide, a čim spojim računar preko lan kabla na ovaj modem, internet neće ni na laptopu ni na računaru, tačnije ping skače na 500,600, nemoguće koristit. Da li je kojim slučajem do ovog modema, prilično dugog lan kabla ili 'pak računara? Nisam se do sad susretao.
Eh ovako, imam onaj ZTE modem i jedan problem. Kada koristim samo laptop preko wirelessa internet normalno ide, a čim spojim računar preko lan kabla na ovaj modem, internet neće ni na laptopu ni na računaru, tačnije ping skače na 500,600, nemoguće koristit. Da li je kojim slučajem do ovog modema, prilično dugog lan kabla ili 'pak računara? Nisam se do sad susretao.
Opet isto al ko zna mozda sam i ja nesto sjebaoIllmatic09 je napisao/la:Jesi izabrao odgovarajući? Pošto imaju dvije vrste Flasha. PPAPI (Chrome, Opera) i NPAPI (Firefox)MarlonLT je napisao/la:Jesam al opet isto
Evo pa nađi dole u "Select a version"
https://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/
Meni lično je bolja Opera, a i imao sam sa Chrome-om dosta problema.
Al hvala u svakom slucaju, koristim operu sad sve ide kako treba
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Moze li pomoc kako da instaliram WINDOWS 10 na najbolji moguci nacin, a da ne koristim CD, ni ti USB, vec samo da ga skinem na PC?
https://www.microsoft.com/en-us/windows ... 10-upgradeNAJGORA_BAGRA je napisao/la:Moze li pomoc kako da instaliram WINDOWS 10 na najbolji moguci nacin, a da ne koristim CD, ni ti USB, vec samo da ga skinem na PC?
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Koje je ovo gov.no TXTV, vec 6. dan zaredom mi puca konekcija svakih pet minuta, brzina kategorije dail-up konekcije.
Zna li neko do cega moze biti ?
Zna li neko do cega moze biti ?
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Može mala pomoć
Brzina neta mi je oko 40 Mbps download i oko 3 Mbps upload.. Problem je što na jednom android uredjaju ne mogu postići tu brzinu ni približno.. Maksimalno pokazuje oko 10 Mbps download dok upload izmjeri kao i na PC-u.. Na mobitelu su rezultati kao i na PC-u.. Kako da i na ovom android uredjaju, a radi se o nekom android tv boxu, dobijem punu brzinu.. Ruter je neki jeftiniji Tp link i udaljen je oko dva metra od tog TV boxa..
Samo da napomenem da sam i na ovom kinu imao punu brzinu kada sam ga uzeo prije par mjeseci.. U zadnje vrijeme su mi počeli problemi sa buferovanjem kod videa veće rezolucije pa sam izmjerio i vidio da je download dosta lošiji nego na ostalim uredjajima..
Samo da napomenem da sam i na ovom kinu imao punu brzinu kada sam ga uzeo prije par mjeseci.. U zadnje vrijeme su mi počeli problemi sa buferovanjem kod videa veće rezolucije pa sam izmjerio i vidio da je download dosta lošiji nego na ostalim uredjajima..
BUDI ŽELJO !!!
Kod mene je slična situacija, imam net 50/4, na PC-u pokazuje punu brzinu, na mobu nema šanse preko 25Mbps da pokaže, upload isti kao na PC-u...
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Najgore sto meni na mobu pokazuje, manje više, punu brzinu a na ovom android TV boxu jedva četvrtinu te brzine.. A moglo je do prije nekih desetak dana.. Do duše tad mi je net bio 20/2 Mbps al na svim uredjajima je bilo toliko..
BUDI ŽELJO !!!
- alan_kardec
- Kontakt:
Sad upalim laptop, vidim po onoj lampici za wifi da se upalio, neki cd je unutra i čujem kako se očitava, ali na monitoru nema nikakvog signala, isto kao da nije upaljen. Poslije desetak sekundi se laptop ugasi.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Valjda neko zna koje su normalne temperature u laptopa.
Je li ovo ok ?
Matična ploča
LENOVO 22439SG (None) 75 °C
Glavni procesor
Intel Mobile Core 2 Duo P8600 @ 2.40GHz 68 °C
Penryn 45nm tehnologija
Je li ovo ok ?
Matična ploča
Glavni procesor
Penryn 45nm tehnologija
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Intel Core 2 Duo Mobile P8600topnik1 je napisao/la:Valjda neko zna koje su normalne temperature u laptopa.
Je li ovo ok ?
Matična ploča
Glavni procesor
Penryn 45nm tehnologija
Minimum/Maximum operating temperature ? 0°C - 105°C
mislim i da je 75 laptopa ok temperatura, procesor ti je bas ok
Znaš li kakav je progam VMware koji đavo ? CPU usage 98% cijelo vrijeme zbog tog sranja, i izbrišem, i čak su i temperature opaleJoseeMourinho je napisao/la:Intel Core 2 Duo Mobile P8600topnik1 je napisao/la:Valjda neko zna koje su normalne temperature u laptopa.
Je li ovo ok ?
Matična ploča
Glavni procesor
Penryn 45nm tehnologija
Minimum/Maximum operating temperature ? 0°C - 105°C
mislim i da je 75 laptopa ok temperatura, procesor ti je bas ok
Glavni procesor
Intel Mobile Core 2 Duo P8600 @ 2.40GHz 50 °C
Penryn 45nm tehnologija
Matična ploča
LENOVO 22439SG (None) 57 °C
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.