Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

pinoglavi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 17:58

arelinho je napisao/la: Pa ono po pravilu bi trebalo biti da se polove bodovi kao u Belgiji. Nekako mi glupo da se nastavi igrati sa istim brojem bodova. Ili makar da se brišu osvojeni bodovi protiv ekipa koje su u drugom dijelu tabele.
Ajd mi reci kakvo pravilo? Cuj da se brisu protiv onih u drugom dijelu tabele, znaci neko ko se od pocetka sezone bori za goli zivot, dodje na Kosevo i mlatne ih i izbrisu mu se bodovi onda :lol: :lol:
Nikakva brisanja, to je jedina zdrava i ispravna logika
Nad tobom sunce najljepše sja

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 11 apr 2016, 17:59

@SAbinho al fakat de i meni objasni zasto mislis da bi polovljenje bodova unistilo ligu i sta ti mislis da bi bilo dobro???
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 17:59

arelinho je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: @arelinho ne shvatam zaista sta zelis da kazes?
Pa ono po pravilu bi trebalo biti da se polove bodovi kao u Belgiji. Nekako mi glupo da se nastavi igrati sa istim brojem bodova. Ili makar da se brišu osvojeni bodovi protiv ekipa koje su u drugom dijelu tabele.
Bodovi se mogu poloviti, to ne predstavlja nikakav problem. Tako je u Belgiji i Srbiji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 apr 2016, 18:00

pinoglavi je napisao/la:
arelinho je napisao/la: Pa ono po pravilu bi trebalo biti da se polove bodovi kao u Belgiji. Nekako mi glupo da se nastavi igrati sa istim brojem bodova. Ili makar da se brišu osvojeni bodovi protiv ekipa koje su u drugom dijelu tabele.
Ajd mi reci kakvo pravilo? Cuj da se brisu protiv onih u drugom dijelu tabele, znaci neko ko se od pocetka sezone bori za goli zivot, dodje na Kosevo i mlatne ih i izbrisu mu se bodovi onda :lol: :lol:
Nikakva brisanja, to je jedina zdrava i ispravna logika
Ja se iskreno nadam da će se poloviti bodovi i tako ulaziti u borbu za prvaka/opstanak. Ali kako gore momak reće da izgleda neće biti ništa od toga. :thumbdown: :thumbdown:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 18:00

Car prvenstva je da ga osvoji onaj koji je najbolji i najkonstantniji cijelu sezonu, a ne onaj koji tempira formu za zadnjih 10 kola. Jel hastra zbog Zeljine jeseni? :D

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 11 apr 2016, 18:03

AnelZ je napisao/la:Polovljenje bodova bi bilo krajnje pogresno ako se ja pitam. I na temi o modalitetu sa vidio da se vecina ljudi slaze sa mnom u vezi toga, tj. 22 kola i nakon toga liga za prvaka i liga za opstanak bez polovljenja bodova. Zasto nekoga dizati iz mrtvih nakon 22 kola. Po meni bi to znacilo da 22 kola mozes malo zabusavati ali zato stisni zadnjih 10 kola da spasis sezonu sto uopste ne podrzavam :)
I po meni je to najbolji i najpravedniji model.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 apr 2016, 18:04

pinoglavi je napisao/la:Car prvenstva je da ga osvoji onaj koji je najbolji i najkonstantniji cijelu sezonu, a ne onaj koji tempira formu za zadnjih 10 kola. Jel hastra zbog Zeljine jeseni? :D
Pa nije nas toga strah. Evo ja bih prvi potpisao da se polove bodovi nakon regularnog dijela. Takođe bih pristao na polovljenje i da Željo bude prvi. Nek se polove bez obzira ko bio prvi. Neka se sve ekipe trude tokom čitavog regularnog dijela trude da osvoje što više bodova da im kasnije bude lakše.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:06

pinoglavi je napisao/la: Jel hastra zbog Zeljine jeseni? :D
Željina jesen je usko povezana sa Željinom Evropom, vidjećeš kako će vama biti kad u srijedu/četvrtak budete gostovali negdje u Poljsku ili Češku, a onda u nedjelju idete u Vitez.
Voli te tvoje Sarajevo.

hulehule
Kontakt:

Post Postao/la hulehule » 11 apr 2016, 18:06

Po meni je ovaj sistem q.urcevaca kako god bilo, dal se polovili bodovi ili ne il se brisali, svejedno, nego treba izgurati 2-3 godine ovako pa smanjiti ligu na 10 klubova pa igrati cetverokruzni sistem kao sto igraju skoti i sokci...

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 11 apr 2016, 18:07

arelinho je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Car prvenstva je da ga osvoji onaj koji je najbolji i najkonstantniji cijelu sezonu, a ne onaj koji tempira formu za zadnjih 10 kola. Jel hastra zbog Zeljine jeseni? :D
Pa nije nas toga strah. Evo ja bih prvi potpisao da se polove bodovi nakon regularnog dijela. Takođe bih pristao na polovljenje i da Željo bude prvi. Nek se polove bez obzira ko bio prvi. Neka se sve ekipe trude tokom čitavog regularnog dijela trude da osvoje što više bodova da im kasnije bude lakše.
1. Zeljeznicar - 60 bodova
.
.
.
5. Leotar - 50 bodova

Prepolovi, i reci mi da li je posteno?
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

GKhan
Kontakt:

Post Postao/la GKhan » 11 apr 2016, 18:08

Nevalja ako se budu polovili bodovi
Recimo ako je neko imao 30 a neko 20 razlika vise nece bit 10 nego 5 bodova sto nije fer

Ja bih ovih prvih 6 nek im oduzmu bodove protiv zadnjih sest ekipa koje su osvojili a tako i ovim sto se bore za opstanak nek uzmu bodove koje su osvojili protiv prvih 6 ekipa
Logicki prvi dio prvenstva se boris da udjes u tu ligu za prvaka i svaka je utakmica bitna jer neznas ko ce zavrsit u prvih 6 i koji ce ti bodovi ostat
Mislim da bi teze bilo i nastelit nesto i veca bi borba bila i zanimljivije mozda

To je neko moje misljenje i mislim da je bolje od polovljenja bodova
"Volim te Zeljo"

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 11 apr 2016, 18:08

Pa to kad polovis bodove znaci da ti je za titulu dovoljno da odigras dobro protiv prvih 5 i izboris to 6 mjesto. Ovi sto su ispred ko njih je.be. Sto su budale pa se borili za sto vise bodova.
Bezveze to ba
Zadnja izmjena: Muerte, dana/u 11 apr 2016, 18:08, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 18:08

arelinho je napisao/la: Pa nije nas toga strah. Evo ja bih prvi potpisao da se polove bodovi nakon regularnog dijela. Takođe bih pristao na polovljenje i da Željo bude prvi. Nek se polove bez obzira ko bio prvi. Neka se sve ekipe trude tokom čitavog regularnog dijela trude da osvoje što više bodova da im kasnije bude lakše.
Igraju Zeljo i Sloboda 2 utakmice u regularnom dijelu i Zeljo obje dobije a upisu mu se samo 3 boda, u ligi za prvaka Sloboda dobije obje i upise se 6 bodova. Kako je ovo regularno? Druga stvar zimski dio sezone bi bio za qurac gdje mozes stediti pare na igracima i pojacati se na prelaznom roku i praviti dar-mar na proljece gdje imas velike sanse da osvojis ligu bez obzira koliko se lose jesen odigrala. Jednostavno prelose na toliko mnogo nacina i ne mogu da vjerujem da je nekome to pravedno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:09

arelinho je napisao/la:Pa nije nas toga strah. Evo ja bih prvi potpisao da se polove bodovi nakon regularnog dijela. Takođe bih pristao na polovljenje i da Željo bude prvi. Nek se polove bez obzira ko bio prvi. Neka se sve ekipe trude tokom čitavog regularnog dijela trude da osvoje što više bodova da im kasnije bude lakše.
Ne shvataju oni da se bodovi polove zbog regularnosti ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 11 apr 2016, 18:09

Nema se šta oduzimati i poloviti samo nek se nastavi gdje se stalo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 apr 2016, 18:10

PipiDugaCarapa je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
1. Zeljeznicar - 60 bodova
.
.
.
5. Leotar - 50 bodova

Po meni jeste. Neka se svaki tim trudi što više bodova da osvoji i neće biti problema oko toga. Pa možeš ti u ligu za prvaka ući i sa 10 bodova prednosti i nju možeš popušiti. Mora se poloviti jer bi bila velika razlika između ekipe koja je na prvom mjestu i one koja je na 6. Naprimjer neka uleti ekipa Radnika sa 6. mjesta u borbu za prvaka. Oni znaju da teško mogu biti prvaci,a teško mogu i u europu. Sigurni su u ligi i naredne sezone. Onda tada mogu igrati kako hoće utakmice. Protiv nekoga zapeti protiv nekoga lagano. Onako kad im smanjiš prednost protiv svake ekipe će zapeti i igrati 100 % maksimalno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:11

PipiDugaCarapa je napisao/la: 1. Zeljeznicar - 60 bodova
.
.
.
5. Leotar - 50 bodova

Pošteno je jer će onda Leotar imati za šta da igra i neće dati svakome ko zatraži ;) to je smisao polovljenja bodova
Voli te tvoje Sarajevo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 apr 2016, 18:12

Ekipa koja bude na 5. i 6. mjestu nakon regularno dijela i bude imala veliki zaostatak za vodećim može igrati selektivno utakmice. Ne mogu biti prvaci i teško mogu do europe onda će igrati slabije protiv nekih ekipa, a bolje protiv neke druge ekipe. Kada poloviš bodove onda smanjuješ mogućnost za malverzacije.
Virtu4l je napisao/la:
PipiDugaCarapa je napisao/la: 1. Zeljeznicar - 60 bodova
.
.
.
5. Leotar - 50 bodova

Pošteno je jer će onda Leotar imati za šta da igra i neće dati svakome ko zatraži ;) to je smisao polovljenja bodova
To je to brate. Neka ekipa koja je 6. ima zaostatak 15 bodova i onda neće igrati nikako kako treba u ligi za prvaka jer nemaju šanse nikako. To je odmah neregularno prvenstvo.

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 11 apr 2016, 18:13

Nisam ocekivao takve odgovore..
Neka se neko drugi bori sa vama. :kafa:
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 18:14

arelinho je napisao/la: Mora se poloviti jer bi bila velika razlika između ekipe koja je na prvom mjestu i one koja je na 6. Naprimjer neka uleti ekipa Radnika sa 6. mjesta u borbu za prvaka. Oni znaju da teško mogu biti prvaci,a teško mogu i u europu. Sigurni su u ligi i naredne sezone. Onda tada mogu igrati kako hoće utakmice. Protiv nekoga zapeti protiv nekoga lagano. Onako kad im smanjiš prednost protiv svake ekipe će zapeti i igrati 100 % maksimalno.
Kakve veze ima, ko ih yebe kad su losi bili citavu sezonu ni ne zasluzuju da se bore za Europu.
Uostalom premije od bar 3-4 ekipe iz vrha su vrijednije nego da prodaju utakmicu. Onda ogroman interes za tom ligom javnosti i medija, a i savez moze poslati svoje ljude na te utakmice, sto da ne i UEFA. Tolike nam namjestene utakmice prodjose a kao brine se da li ce se namjestiti jedna utakmica u svakom kolu lige za prvaka.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []