Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:31

Evo vam primjer u Srbiji,

http://www.betexplorer.com/soccer/serbia/super-liga/

Dakle, Voždovac ima 40 bodova i od Evrope je udaljen 13 bodova, dakle nema šanse da stigne toliku prednost i nemaju za šta da igraju... ali kad se prepolove bodovi, imaće 20 bodova i Evropa će im bježati 7 bodova... u tom slučaju će se itekako boriti, jer 7 bodova za Čukaričkim je itekako dostižno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 apr 2016, 18:33

arelinho je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:Ja se samo nadam da je ovo prijelazno rješenje i kako ćemo za nekoliko godina imati Ligu 10. Ja bih volio Ligu 8 (iako postoji maksimalno šest ekipa koje zaslužuju premijerligaški status, u ovom trenutku), ali nažalost do toga neće doći.

U svakom slučaju, bilo kako bilo, najbolji će na kraju i osvojiti titulu. Bez obzira na sistem.
Ma puno je 8, bolje 6 i to trokruzno. :urnebes: :rol:
Ako se ne varam minimalno je 10 ekipa da bi liga bili priznata u UEFI. Možda nije tačno ovo što sam napisao, ali sam tako čuo.
Jel ti to drugi profil? :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 11 apr 2016, 18:33

kvalitet je napisao/la:Ja se samo nadam da je ovo prijelazno rješenje i kako ćemo za nekoliko godina imati Ligu 10. Ja bih volio Ligu 8 (iako postoji maksimalno šest ekipa koje zaslužuju premijerligaški status, u ovom trenutku), ali nažalost do toga neće doći.

U svakom slučaju, bilo kako bilo, najbolji će na kraju i osvojiti titulu. Bez obzira na sistem.
Ma puno je 8, bolje 6 i to trokruzno. Cetiri u Evropu, dva ispadaju. :urnebes: :rol:
Prvo i osnovno, dječače, raspravljaj normalno na forumu. Drugo, već sam rekao da do toga neće doći iz milion razloga (od toga da je to premalo klubova, pa nadalje). Treće, realno, u ovoj ligi postoji maksimalno šest klubova koji zaslužuju premijerligaški status. Ako ti misliš drugačije (ili bilo ko drugi), nešto nije ok s tobom. Pozz

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 apr 2016, 18:34

arelinho je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la: Ma puno je 8, bolje 6 i to trokruzno. :urnebes: :rol:
Ako se ne varam minimalno je 10 ekipa da bi liga bili priznata u UEFI. Možda nije tačno ovo što sam napisao, ali sam tako čuo.
Ja imam samo jedan jedini profil, a to je ovaj. Nijedan ban nisam dobio niti upozorenje. Jer sam ovdje na forumu kako bih diskutovao, a ne nekoga vrijeđao iako to mnogi zaslužuju. Tako da mi to nije drugi profil. ;) ;)

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 11 apr 2016, 18:35

Virtu4l je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Koliko ce imati bodova onaj ko skupi 47 pa prepolovi. 23,5. :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
Imaće 24, a u slučaju istog broja bodova sa konkurentima na kraju, taj bod će mu se oduzeti. Sve je to riješeno ;)
Bodovi se ne polove, nego se gleda međusobni omjer top 6 ekipa, znači brišu se bodovi osvojeni protiv ekipa koje su plasirane od sedmog do dvanaestog mjesta. Doviđenja, prijatno. :kafa: :D

Zapravo u Srbiji fakat polove. Retardirano rješenje. :facepalm: :facepalm:
Zadnja izmjena: NKMramor, dana/u 11 apr 2016, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 apr 2016, 18:39

arelinho je napisao/la:
Ja imam samo jedan jedini profil, a to je ovaj. Nijedan ban nisam dobio niti upozorenje. Jer sam ovdje na forumu kako bih diskutovao, a ne nekoga vrijeđao iako to mnogi zaslužuju. Tako da mi to nije drugi profil. ;) ;)
Ma ok je prijatelju, nego ako si vidio da se podudario tekst kao da pises sa dva acc. ;)
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 18:39

Virtu4l je napisao/la:Evo vam primjer u Srbiji,

Dakle, Voždovac ima 40 bodova i od Evrope je udaljen 13 bodova, dakle nema šanse da stigne toliku prednost i nemaju za šta da igraju... ali kad se prepolove bodovi, imaće 20 bodova i Evropa će im bježati 7 bodova... u tom slučaju će se itekako boriti, jer 7 bodova za Čukaričkim je itekako dostižno.
Razumijem ja to ali liga ne treba biti merhamet da dizes iz mrtvih one koji su u regularnom dijelu sezone losi bili, pa da im poslije polovljenja bodova pruzis sansu da se bore za Europu. Car lige i jeste da ti se ista 3 boda broje i protiv ekipe iz vrha i protiv zadnje ekipe. Ovako titula je najbliza onome koji bude u najboljoj formi u zadnjih 10 kola, a onaj koji fantasticno odigra u regularnom dijelu i padne u formi zadnjih 10 kola izvisi za titulu. I nije bas pravedno. A mnogo je nacina da se regulise ta eventualna prodaja utakmica.
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:40

NKMramor je napisao/la:Bodovi se ne polove, nego se gleda međusobni omjer top 6 ekipa, znači brišu se bodovi osvojeni protiv ekipa koje su plasirane od sedmog do dvanaestog mjesta. Doviđenja, prijatno. :kafa: :D
:facepalm:

https://en.wikipedia.org/wiki/Belgian_Pro_League

:wave:
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:43

pinoglavi je napisao/la:A mnogo je nacina da se regulise ta eventualna prodaja utakmica.
Navedi bar jedan.
Voli te tvoje Sarajevo.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 11 apr 2016, 18:44

Cuj oduzimati bodove :think: putuj Evropo nemoj vise cekati na nas!
Nedam boda da si pita jos Im onaj ofsajd iz Sirokog nisam halalio. Kazu ima 3d snimak i da je bio ofsajd, samo mogu gledati oni koji imaju naocale :lolno:
Ne znam u cemu je problem nastaviti kako je bilo do sada I za koju godinu skratit ligu na cenera I vozdra.
Zadnja izmjena: MuhamedTM, dana/u 11 apr 2016, 18:48, ukupno mijenjano 1 put.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 11 apr 2016, 18:44

arelinho je napisao/la:
Ma ok je prijatelju, nego ako si vidio da se podudario tekst kao da pises sa dva acc. ;)
Ma znam šta si mislio i to, ali ja ti samo odgovorio na ono što si ti rekao u vezi 8 ekipa. Da je dozvoljeno po mom mišljenju Hrvati bi već svoju ligu smanjili na 8, a ne da im bude liga 10. Jer kod njih teško ove posljednje ekipe na tabeli mogu nešto protiv ovih na vrhu tabele. Dok kod nas svaka ekipa može svakome uzeti bod/ove. Naša liga ima ogroman potencijal da bude najbolja u regionu samo trebaju neke stvari da se poprave. Prva stvar je ovo što se smanjila na 12, a nadam se da će ubrzo smanjiti na 10. Poslije toga da se radi na popravci travnjaka i stadiona.
Zadnja izmjena: arelinho, dana/u 11 apr 2016, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 apr 2016, 18:45

kvalitet je napisao/la:

Ma puno je 8, bolje 6 i to trokruzno. Cetiri u Evropu, dva ispadaju. :urnebes: :rol:
Prvo i osnovno, dječače, raspravljaj normalno na forumu. Drugo, već sam rekao da do toga neće doći iz milion razloga (od toga da je to premalo klubova, pa nadalje). Treće, realno, u ovoj ligi postoji maksimalno šest klubova koji zaslužuju premijerligaški status. Ako ti misliš drugačije (ili bilo ko drugi), nešto nije ok s tobom. Pozz
Moram kvalitetno da ti odgovorim, ti si ozbiljan momak. Hvala na ono djecace. :mrgreen: Ovo sest je ironicno, slazem se o sest ekipa, al' treba dati sansu i nekim drugim malo manjim ekipama. Deset bi bilo idealno i cetverokruzno.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 apr 2016, 18:47

Virtu4l je napisao/la:Evo vam primjer u Srbiji,

I to je fer prema FK Cukaricki? Jos ljudi pocetkom lige igrali Evropu i uz to pobjegli ovims 13 bodova. Daj ba virto ko im je kriv?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:51

Sabinho je napisao/la:I to je fer prema FK Cukaricki? Jos ljudi pocetkom lige igrali Evropu i uz to pobjegli ovims 13 bodova. Daj ba virto ko im je kriv?
Bolje to nego da Voždovac igra revijalne utakmice. Čukarički svakako mora zapeti, polovili ili ne. Naravno da nije fer, ali to je jedini način da na gosta ne bude kvota 1,15

Vjerovatno se mi ovdje džaba raspravljamo, ne sjećam se da je nekada bilo govora o polovljenju bodova, ali eto, red je da se objasni zašto se polove.
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 18:51

Virtu4l je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:A mnogo je nacina da se regulise ta eventualna prodaja utakmica.
Navedi bar jedan.
Direktan TV prenos. Medijski pritisak sa par tekstova o regularnosti i sl. Savez posalje vise ljudi da prate regularnost. Kontaktira UEFU da i oni pomognu tako sto ce poslati neke svoje ljude na utakmicu. Mozda tim zeli igrati posteno, evo ti primjer Travnika. Mozda tim ima navijace koji bi poludili ako se vidi da je utakmica namjestena. Zbog cega bi neki tim prodao utakmicu npr. Zeljeznicaru ako mu Sloboda, Sarajevo i Zrinjski, svako posebno, nudi premije da otkinu bodove Zeljeznicaru? Moze se i napraviti pravilo da u slucaju prevelikog zaostatka tog sestoplasiranog tima, bodovi protiv istog se brisu u ligi za prvaka, ili ako se imalo posumnja na regularnost neke utakmice sestoplasiranog tima da se izbrisu bodovi. Na kraju ako vec prodaju nek prodaju svima i izadje ti postenija liga nego da prepolovis bodove i najvise sansi ima onaj koji je u najboljoj formi zadnjih 10 kola a to nema logike u prvenstvima u ovom sportu, osim izgleda pri ovom sistemu. Moze ici i novcana nagrada saveza ili UEFE za svaki osvojeni bod tog sestoplasiranog tima.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 apr 2016, 18:54

Virtu4l je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:I to je fer prema FK Cukaricki? Jos ljudi pocetkom lige igrali Evropu i uz to pobjegli ovims 13 bodova. Daj ba virto ko im je kriv?
Bolje to nego da Voždovac igra revijalne utakmice. Čukarički svakako mora zapeti, polovili ili ne. Naravno da nije fer, ali to je jedini način da na gosta ne bude kvota 1,15

Vjerovatno se mi ovdje džaba raspravljamo, ne sjećam se da je nekada bilo govora o polovljenju bodova, ali eto, red je da se objasni zašto se polove.
Opet glupo, nskon 2 kola Cukaricki opet moze otici na 13. Sta se onda napravilo? Cirkus.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 apr 2016, 18:56

pinoglavi je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Navedi bar jedan.
Direktan TV prenos. Medijski pritisak sa par tekstova o regularnosti i sl. Savez posalje vise ljudi da prate regularnost. Kontaktira UEFU da i oni pomognu tako sto ce poslati neke svoje ljude na utakmicu. Mozda tim zeli igrati posteno, evo ti primjer Travnika. Mozda tim ima navijace koji bi poludili ako se vidi da je utakmica namjestena. Zbog cega bi neki tim prodao utakmicu npr. Zeljeznicaru ako mu Sloboda, Sarajevo i Zrinjski, svako posebno, nudi premije da otkinu bodove Zeljeznicaru? Moze se i napraviti pravilo da u slucaju prevelikog zaostatka tog sestoplasiranog tima, bodovi protiv istog se brisu u ligi za prvaka, ili ako se imalo posumnja na regularnost neke utakmice sestoplasiranog tima da se izbrisu bodovi. Na kraju ako vec prodaju nek prodaju svima i izadje ti postenija liga nego da prepolovis bodove i najvise sansi ima onaj koji je u najboljoj formi zadnjih 10 kola a to nema logike u prvenstvima u ovom sportu, osim izgleda pri ovom sistemu. Moze ici i novcana nagrada saveza ili UEFE za svaki osvojeni bod tog sestoplasiranog tima.
Nagrada od saveza moze biti samo ona zuta ljuska od upotrebljenih kinder jOja.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:56

pinoglavi je napisao/la:Direktan TV prenos. Medijski pritisak sa par tekstova o regularnosti i sl. Savez posalje vise ljudi da prate regularnost. Kontaktira UEFU da i oni pomognu tako sto ce poslati neke svoje ljude na utakmicu. Mozda tim zeli igrati posteno, evo ti primjer Travnika. Mozda tim ima navijace koji bi poludili ako se vidi da je utakmica namjestena. Zbog cega bi neki tim prodao utakmicu npr. Zeljeznicaru ako mu Sloboda, Sarajevo i Zrinjski, svako posebno, nudi premije da otkinu bodove Zeljeznicaru? Moze se i napraviti pravilo da u slucaju prevelikog zaostatka tog sestoplasiranog tima, bodovi protiv istog se brisu u ligi za prvaka, ili ako se imalo posumnja na regularnost neke utakmice sestoplasiranog tima da se izbrisu bodovi. Na kraju ako vec prodaju nek prodaju svima i izadje ti postenija liga nego da prepolovis bodove i najvise sansi ima onaj koji je u najboljoj formi zadnjih 10 kola a to nema logike u prvenstvima u ovom sportu, osim izgleda pri ovom sistemu. Moze ici i novcana nagrada saveza ili UEFE za svaki osvojeni bod tog sestoplasiranog tima.
Ništa od toga nikada nije bio efikasno u borbi protiv neregularnosti. Nekad tim ne mora pustiti utakmicu, jednostavno su manje motivisani u odnosu na ekipu kojoj treba i koja je maksimalno našpanovana.

Jedina efikasna metoda je da taj tim ostane u igri što je duže moguće, a polovljenje bodova će mu to omogućiti. Znam da nije fer prema visokoplasiranim ekipama, ali jbg.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 18:58

Sabinho je napisao/la:Opet glupo, nskon 2 kola Cukaricki opet moze otici na 13. Sta se onda napravilo? Cirkus.
A može i Voždovac doći na -1 ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 19:00

E jebga ne bi bilo efikasno, pricamo o prodaji utakmica a ne o nemotivisanosti. Imaju i oni finih igraca koji bi se voljeli sljedece sezone vidjeti u timovima iz vrha? Uostalom ako pricamo o nedovoljnoj motivaciji onda nemaju tu motivaciju u svakom od zadnjih 10 kola, i izadje ti opet pravedno i posteno. A vodimo se primjerom Radnika jer im je ovo fantasticna sezona a nemaju navijaca. Sta da je na tom mjestu zdrav Celik, Velez ili Borac? Mislis da ne bi imali motivaciju protiv Zeljeznicara, Zrinjskog, Sarajeva, Slobode i Sirokog?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.