Pa takvim neka bude cast sto ce igrati u jakoj 1ligi federacije ili jako ligi rs-a jer smanjenjem na 10 automatski bi se i te lige jacale pa ako hoce da igraju u eliti onda ce bas morati zapeti i sa kvalitetom i sa infrastrukturom, travnjakom...tuzlak1987 je napisao/la:Mi ne tezimo manjem broju ekipa vec kvalitetnijem radu vise po meni i 12 ce dovoljno tjerati ekipe da kvalitetno rade.
Zato mislim da je 10 malo jer je i ovo 12 dovoljno kako bi ekipa kvalitetno radila i bila u 10 koje ne ispadaju. U ligi 10 bi se izgubila nada za male gradice koji zele okusiti slast PL kao sto su Gradacac, DK, Jajce, Vitez. Svi oni dobro rade ali su iz malih sredina i tesko bi se mogli zadrzavati u tih 8 ekipa u ligi.
Cilj nam je da ima i tih manjih gradova u ligi da bi se na citavoj teritoriji popularizovala liga.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
- JohnCleese
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
U petak. Do tada je šupljaJoseeMourinho je napisao/la:cekajte da li je odlucen sistem ili??
nisam cito nista cijeli dan oko toga pa nek me neko uputi dok stignem portale iscitat
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne moze tako, ne mogu neki bolje od ovoga.JohnCleese je napisao/la:Pa takvim neka bude cast sto ce igrati u jakoj 1ligi federacije ili jako ligi rs-a jer smanjenjem na 10 automatski bi se i te lige jacale pa ako hoce da igraju u eliti onda ce bas morati zapeti i sa kvalitetom i sa infrastrukturom, travnjakom...tuzlak1987 je napisao/la:Mi ne tezimo manjem broju ekipa vec kvalitetnijem radu vise po meni i 12 ce dovoljno tjerati ekipe da kvalitetno rade.
Zato mislim da je 10 malo jer je i ovo 12 dovoljno kako bi ekipa kvalitetno radila i bila u 10 koje ne ispadaju. U ligi 10 bi se izgubila nada za male gradice koji zele okusiti slast PL kao sto su Gradacac, DK, Jajce, Vitez. Svi oni dobro rade ali su iz malih sredina i tesko bi se mogli zadrzavati u tih 8 ekipa u ligi.
Cilj nam je da ima i tih manjih gradova u ligi da bi se na citavoj teritoriji popularizovala liga.
Ta liga 10 bi postala privatna liga 5-6 gradova koji imaju najvise novca..
Sarajevo jedini klub u ligi koji nikad nije zavrsio ispod 5 poz.GKhan je napisao/la:Nemora da znaci da ce sarajevo biti medju prvih 6SlevinKelevra je napisao/la:4 vjecita...
![]()
![]()
![]()
![]()
- JoseeMourinho
- Kontakt:
aha do tada ide nagadjanjesamocelik je napisao/la:U petak. Do tada je šupljaJoseeMourinho je napisao/la:cekajte da li je odlucen sistem ili??
nisam cito nista cijeli dan oko toga pa nek me neko uputi dok stignem portale iscitat
ja sam za 22 kola + jos 10 kola u ligi za prvaka/opstanak bez polovljenja bodova i sl. cackanja, daleko najpostenije i najzanimljivije gdje zadnjih 10 kola je ludilo zagarantovano
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
10 ekipa i bit ce perfektna liga.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Tristan
- Kontakt:
To je previse monotono. Liga 12 sa sistemom za prvaka/opstanak je taman kako treba.MortemHz je napisao/la:10 ekipa i bit ce perfektna liga.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
Po trenutnom stanju bi 10 bilo idealno, ali ukoliko u buducnosti budemo vidjeli jaci i zdrav Celik, Velez i Borac onda bi se vec trebalo prosiriti na 12. Kako god, bilo 10 ili 12, vec sada timovi iz prve federacije i rs trebaju dobro razmisliti da li zele u PL jer bez ozbiljnog plana i zdravog poslovanja bili bi samo na jednogodisnjem izletu. Dosada su se mogle naci 2 ekipe koje su gore, pa je bilo lakse ostati u ligi, sada je vec teze naci 2 gore ekipe.
Nad tobom sunce najljepše sja
Kolko ispada iduce sezone ja mislim 2 .Bice onda zajebano se vratit jer ce bit federalna i srpska jake lige a samo prvi ide u premijeru.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Liga 10 pa da liga ostane i bez jedinog normalnog stadiona u drzavi bi bila losa opcija svakako.
Utakmice na terenu kao BP budu duplo bolje od drugih..
A kakva je situacija u Celiku ako neko ne pocne razmisljati o ovom dugu biti ce blokirani u narednim godinama sa normalnim radom sto moze dovesti do ispadanja.
Utakmice na terenu kao BP budu duplo bolje od drugih..
A kakva je situacija u Celiku ako neko ne pocne razmisljati o ovom dugu biti ce blokirani u narednim godinama sa normalnim radom sto moze dovesti do ispadanja.
Celik ce uvijek biti u top10 bez obzira na sve, medjutim ako smanje sa lige 12 na ligu 10 pa samo prvih osam ostaje, uz ovakvu situaciju trenutnu celika, bice gusto. Medjutim ako ovi koji su trenutno na vlasti poduzmu nesto i promijene vrh celika, onda ce i sam celik sigurno biti redovno u top5.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- JohnCleese
- Kontakt:
Pa takva je oduvijek i nazalost ostat ce takva kako god, te ekipe su i dosad kada je liga brojala 16 ekipa bile samo po sezonu dvije i ponovo down, bile su prolazne epizode. Cilj je kvalitet a ne obracun sa bogatim gradovima i klubovima. Kvalitet se stice igranjem protiv jaceg ili podjednako dobrog, a ne zavaravanjem sebr i navijaca pobjedama protiv slabih ekipa pa u Europi hladan tus u prvom il drugom pretkolu.tuzlak1987 je napisao/la:JohnCleese je napisao/la:Ne moze tako, ne mogu neki bolje od ovoga.tuzlak1987 je napisao/la:
Pa takvim neka bude cast sto ce igrati u jakoj 1ligi federacije ili jako ligi rs-a jer smanjenjem na 10 automatski bi se i te lige jacale pa ako hoce da igraju u eliti onda ce bas morati zapeti i sa kvalitetom i sa infrastrukturom, travnjakom...
Ta liga 10 bi postala privatna liga 5-6 gradova koji imaju najvise novca..
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Ovo je ocito prijedlog iz RSa koji se uvazio jer je u srbiji takav sistem trenutno.
Inace moje misljenje je da ce biti jos vecih stimacina sa ovim sistemom. Imas ligu za ispadanje od kojih ce se truditi da se zadrze ovi iz rs-a prije svega jer ce u ligi za prvaka uglavnom biti iz federacije svi (vjerovatno samo jedan iz rs-a) i onda pored svega toga, onaj sesti iz lige za prvaka ce uvijek biti sigurno bez sansi ikakvi i on moze da manipulise da pusta nekima kada je svjestan da nece biti prvak tako da bice tu svega. Kad imas sistem gdje su trokruzno svi onda imas realnu situaciju. Neko igra bolje protiv losijih, neko protiv boljih timova tako da ce tu svega biti. Ovako mozes zavrsiti sedmi u ligi i na kraju poslije lige za ispadanje biti dvanesti.
Inace moje misljenje je da ce biti jos vecih stimacina sa ovim sistemom. Imas ligu za ispadanje od kojih ce se truditi da se zadrze ovi iz rs-a prije svega jer ce u ligi za prvaka uglavnom biti iz federacije svi (vjerovatno samo jedan iz rs-a) i onda pored svega toga, onaj sesti iz lige za prvaka ce uvijek biti sigurno bez sansi ikakvi i on moze da manipulise da pusta nekima kada je svjestan da nece biti prvak tako da bice tu svega. Kad imas sistem gdje su trokruzno svi onda imas realnu situaciju. Neko igra bolje protiv losijih, neko protiv boljih timova tako da ce tu svega biti. Ovako mozes zavrsiti sedmi u ligi i na kraju poslije lige za ispadanje biti dvanesti.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Šta ako u slučaju polovljenja bodova ekipa ima neparan broj istih? 
Liga 12 je, po meni, najbolje rješenje. Ligu 10 imamo kod Hrvata, i čini se previše monotonom, stvarno. Doduše, možda je to i zbog potpuno dominacije Dinama, ali opet...
Samo liga 12 uz ligu za prvaka i opstanak, i bez potpunog brisanja bodova, polovljenje i ostajanje međusobnog omjera ili svih bodova OK...
Liga 12 je, po meni, najbolje rješenje. Ligu 10 imamo kod Hrvata, i čini se previše monotonom, stvarno. Doduše, možda je to i zbog potpuno dominacije Dinama, ali opet...
Samo liga 12 uz ligu za prvaka i opstanak, i bez potpunog brisanja bodova, polovljenje i ostajanje međusobnog omjera ili svih bodova OK...
1946
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma gradovi to izbjegavaju vjesto, dugovi Borca i Celika su bas veliki.DeeWa je napisao/la:Celik ce uvijek biti u top10 bez obzira na sve, medjutim ako smanje sa lige 12 na ligu 10 pa samo prvih osam ostaje, uz ovakvu situaciju trenutnu celika, bice gusto. Medjutim ako ovi koji su trenutno na vlasti poduzmu nesto i promijene vrh celika, onda ce i sam celik sigurno biti redovno u top5.
Odmah se vidi da SDA i grad Zenica to sigurno nece pristati da potpisu
Liga 10, Liga 10, Liga 10 
Moj prijedlog imena: Cener liga
Jednog dana, bićeAnelZ je napisao/la:Liga 10, Liga 10, Liga 10
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Treba prvo vidit sta puncu najvise odgovara.
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Najpoštenije bi bilo trokružno
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Liga 10 optimum al to ce oni skontat kad mi budemo imali praunuke
Zrinjski , Siroki , Sloboda , Zeljeznicar , Sarajevo , Celik , Radnik i jos neka tri kluba i opali cetverokruzno.
Zrinjski , Siroki , Sloboda , Zeljeznicar , Sarajevo , Celik , Radnik i jos neka tri kluba i opali cetverokruzno.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.