BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Greivis
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la Greivis » 11 apr 2016, 19:57

bhsport je napisao/la:
Greivis je napisao/la:
Kako to? Mene ljudi ubjedjivali da je Mirza bolji teniser.
U dvorani jeste bolji, ali tenis nije samo dvorana. Pitaj te sto su te ubjedjivali po cemu ste bolji?
Pa kao Damir nema servis i nema snage da bude ozbiljan teniser.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2016, 23:34

Greivis je napisao/la:Pa kao Damir nema servis i nema snage da bude ozbiljan teniser.
Nisu te ništa slagali, biće tu još poneki bljesak jer ima još minimalno 7-8 godina tenisa ispred njega, ali ništa ozbiljno. Napredovaće sa renkingom, jednostavno mora jer ispred njega trenutno ima više od 25 igrača koji imaju 30+ godina i majka priroda će uraditi svoje. Do tada ćeš moliti Boga da u žrijebu izvuče nekog Smyczeka, Cecchinata, Arevala i Carusa.

Ovdje će te svaki put uvjeravati da je sve to dio dugoročnog plana, a njemu su 24 godine za mjesec dana. Par njih će te uvjeravati da je bolje ići na beton i u dvoranu nego na šljaku, iako se u MC prošetao kvalifikacijama, pa onda zamisli šta bi uradio u južnoj americi.

Ima 24 godine i omjer 4-17 protiv TOP 50 igrača. Očekivao sam progresivan napredak u ovoj sezoni i ima još par mjeseci da me uvjeri da griješim, jer od avgusta će mu svaka pobjeda biti ravna senzaciji kao i svake godine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 apr 2016, 00:29

Imaš prevelika očekivanja. Koja su ti očekivanje uopšte? Bila naravno...da bude top 10, top 20? Da osvoji koje titule, koja bi mu bila maksimum, ATP 500, masters?

Slobodno navedi i Edmunda, Berankisa, Mayera, Nadala, Kukushkina u društvu te skupine koju si naveo

Jedini normalan zaključak iz svih ovih `diskusija` za mene bi bio da se da prostiš `zahebaješ`. Nadam se da ćeš prestati u po frke :mrgreen:

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 12 apr 2016, 00:43

Ako je Dodig osvojio ATP 250 sigurno ce i Damir ..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2016, 00:48

Očekivanja su mi da igra turnire na kojima može ići daleko, a takvi turniri se igraju na crvenoj šljaci. Očekujem da se profiliše kao zemljaš i da mu beton i dvorana nikako ne mogu biti prioritet u odnosu na šljaku. U ogromnoj većini tih izleta na tvrde podloge će mu se desiti Raonić, Granollers ili Thiem, samo je pitanje kada će naletiti na njih, u prvom ili trećem kolu, krajnji ishod nikad neće biti upitan.

Nemam ja ništa protiv IW ili Miamija, to se mora igrati, ali imam protiv Sofije, Memphisa ili Delray Beacha, zato jer paralelno sa njima imaš turnire gdje se nešto pitaš i gdje si za tren oka u polufinalu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 12 apr 2016, 00:51

Maloprije mi rekoše ovi sa sport kluba da će biti prenos Damira ako je teren na kojem igra prekriven kamerama. :) :) Zna li neko ima li kamera na njegovom terenu ??

AnkleBreaker
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH Tenis

Post Postao/la AnkleBreaker » 12 apr 2016, 08:20

arelinho je napisao/la:Maloprije mi rekoše ovi sa sport kluba da će biti prenos Damira ako je teren na kojem igra prekriven kamerama. :) :) Zna li neko ima li kamera na njegovom terenu ??
TV kamere su samo na dva glavna terena. Na terenima 2 i 9 imaju kamere, ali su one samo za stream.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 apr 2016, 09:16

Damir je i prema bookmakerima izraziti favorit, 1.45 je kvota na njega tako da danas samo pobjedu moramo ocekivati, eventualni poraz bi bio ravan katastrofi, u ovom trenutku je miljama daleko ispred Haasea na sljaci.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 apr 2016, 09:27

Virtu4l je napisao/la:Očekivanja su mi da igra turnire na kojima može ići daleko, a takvi turniri se igraju na crvenoj šljaci. Očekujem da se profiliše kao zemljaš i da mu beton i dvorana nikako ne mogu biti prioritet u odnosu na šljaku. U ogromnoj većini tih izleta na tvrde podloge će mu se desiti Raonić, Granollers ili Thiem, samo je pitanje kada će naletiti na njih, u prvom ili trećem kolu, krajnji ishod nikad neće biti upitan.

Nemam ja ništa protiv IW ili Miamija, to se mora igrati, ali imam protiv Sofije, Memphisa ili Delray Beacha, zato jer paralelno sa njima imaš turnire gdje se nešto pitaš i gdje si za tren oka u polufinalu.
:thumbup: :thumbup:

Beton nikad ispred šljake. Neka se profilira na jednoj podlozi i neka tu bude neko i nešto a paralelno s tim dolazi i da će na betonu biti solidan do dobar. Igrao ili ne ove turnire prije Nadala u normalnim okolnostima ne bi pobjedio, to je realnost. Sad ne bi bio 99. igrač svijeta već bi bio između 60-70 pozicije na ATP listi jer umjesto onih 60 bodova sa tri turnira bi osvojio min 200 jer u Quito bi bio u polufinalu 100% a i finale ne bi bilo iznenađenje. I da napomenem da ne govorimo o challengerima već o ATP 250 (500 - Rio) turnirima na šljaci.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 12 apr 2016, 10:18

Unofficialpage je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Očekivanja su mi da igra turnire na kojima može ići daleko, a takvi turniri se igraju na crvenoj šljaci. Očekujem da se profiliše kao zemljaš i da mu beton i dvorana nikako ne mogu biti prioritet u odnosu na šljaku. U ogromnoj većini tih izleta na tvrde podloge će mu se desiti Raonić, Granollers ili Thiem, samo je pitanje kada će naletiti na njih, u prvom ili trećem kolu, krajnji ishod nikad neće biti upitan.

:thumbup: :thumbup:

Beton nikad ispred šljake. Neka se profilira na jednoj podlozi i neka tu bude neko i nešto a paralelno s tim dolazi i da će na betonu biti solidan do dobar. Igrao ili ne ove turnire prije Nadala u normalnim okolnostima ne bi pobjedio, to je realnost. Sad ne bi bio 99. igrač svijeta već bi bio između 60-70 pozicije na ATP listi jer umjesto onih 60 bodova sa tri turnira bi osvojio min 200 jer u Quito bi bio u polufinalu 100% a i finale ne bi bilo iznenađenje. I da napomenem da ne govorimo o challengerima već o ATP 250 (500 - Rio) turnirima na šljaci.
Cuj, polufinal u Quito hahaha :D
Čovječe, znaš li gdje se nalazi Quito? Oko 2700m nadmorske visine - 100% drugačiji osjećaj, vidiš "podloga: crvena šljaka" i misliš da se isto igra kao u Parizu ili Monaku?! A zrak, loptice? Zašto samo Estrella tamo pobijedio dva puta a osim toga ništa? Zato što samo njemu posebno odgovaraju ove uslovi.

A sta se tiče Buenos to već sam vama rekao, cut off je bio bolji nego Damirov ranking (znaci bio je 50/50 da ce imati glavni turnir) a u Memphisu bio je nosioc.

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 12 apr 2016, 10:36

Sretno Damire

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 12 apr 2016, 10:53

FED CUP reprezentacija po ovom sto sad vidjeh mogla bi se sa Lihtenstajnom boriti za promociju u visi rang FED CUPa (Grupu 1 Evroafricke zone).
BosnaE

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 12 apr 2016, 11:41

Nije los prenos karlovica , znaci moze se Dzumi hladno gledat :D

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 12 apr 2016, 11:41

Posle kojeg meča igra dzumi

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 apr 2016, 11:50

thelightblue je napisao/la:Cuj, polufinal u Quito hahaha :D
Čovječe, znaš li gdje se nalazi Quito? Oko 2700m nadmorske visine - 100% drugačiji osjećaj, vidiš "podloga: crvena šljaka" i misliš da se isto igra kao u Parizu ili Monaku?! A zrak, loptice? Zašto samo Estrella tamo pobijedio dva puta a osim toga ništa? Zato što samo njemu posebno odgovaraju ove uslovi.

A sta se tiče Buenos to već sam vama rekao, cut off je bio bolji nego Damirov ranking (znaci bio je 50/50 da ce imati glavni turnir) a u Memphisu bio je nosioc.
Znam gdje se nalazi ali šta je postigao u Sofiji? Poraz u 2. kolu. U dvorani mu ekstra uslovi odgovaraju, bolje mu odgovara i to od 2700m nego dvorana. Lakše bi tamo napravio bolji rezultat nego u Sofiji o tome govorim. On prvo treba da postane neko i nešto na jednoj podlozi, šljaka uvijek isred betona ma gdje se igralo.

A ne smije kvale igrat? To nisam znao. Ako je tako onda uredu. :mrgreen: A i velike sreće što je bio nosioc i opet kući u 2. kolu.

Sad se bori za TOP 100 a ovako ne bi 100% jer bi bio debelo u TOP 70, a i nikad neće biti all rounder igrač, možda i hoće poneki dobar rezultat na sporom betonu napravit ali nikad neće biti klasični all rounder gdje će biti podjednako dobar i na sporom i na malo bržem betonu.

Damir Dzumhur!!!!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 apr 2016, 11:51

AnelMid je napisao/la:Posle kojeg meča igra dzumi

Poslije Sousa - Karlovic. Valjda ovo Portugalac zavrsi u dva seta, pozelio sam Dzumija gledati :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

ASR1927

Post Postao/la ASR1927 » 12 apr 2016, 11:55

Igra na courtu 9, poslije meca KARLOVIC - SOUSA :D
^^ Ako ne zna mahala, nisi ni j**o.. ^^

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 12 apr 2016, 12:03

kobe24 je napisao/la:

Poslije Sousa - Karlovic. Valjda ovo Portugalac zavrsi u dva seta, pozelio sam Dzumija gledati :D
Hvala druže

Anatomija
Kontakt:

Post Postao/la Anatomija » 12 apr 2016, 12:04

Dajte link
Ako vam ide suviše lahko - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo.

Carpe diem!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 apr 2016, 12:05

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []