Bistriji sam i vjerovatno duplo stariji od tebe, Isto kosto sam ja priznao i aplauzom ispratio igrace sa tušnja Kad je Željo dobio , takav i ti trebas bit , al sreća da u svim gradovima takvih poput tebe ima sve manje, A vidi se koliko si bistar kad borcu priželjkujes titulu koji se seli 90% u nizi rang. Toliko znas o BiH fudbalu.Keenan.- je napisao/la:Ti si pravo bistar momak koliko ja vidim.xeksor je napisao/la:Keenan.- je napisao/la:Prvo, vise bi volio da Borac i Siroki uzimaju titule nego Sloboda, ciganija na kvadrat.
Drugo, tesko da mozemo ista uraditi, jedino da im uvalimo jedan na foru u prvih 20 minuta pa da ganjamo taj drugi al' dabogda.
Voliš borac a stavio Ljiljane. Svaka čast patrioto
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- amazon
- Kontakt:
Ne svidaju mi se ove seljacke izjave Karica da optuzuje Bekrica za losu igru. Budi gospodin reci da je Musemic bolje postavio igru nadigrao Mulalica i da je ekipa nije bila na nivou, a ne izdvajati igrace bez razloga.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Borac i Siroki sam spomenuo figurativno, ne pravi se pametan, ne ide ti.xeksor je napisao/la:Bistriji sam i vjerovatno duplo stariji od tebe, Isto kosto sam ja priznao i aplauzom ispratio igrace sa tušnja Kad je Željo dobio , takav i ti trebas bit , al sreća da u svim gradovima takvih poput tebe ima sve manje, A vidi se koliko si bistar kad borcu priželjkujes titulu koji se seli 90% u nizi rang. Toliko znas o BiH fudbalu.
FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
- ScoutInternational
- Kontakt:
Dobro, treba generalno posmatrati stvari i cestitati ljudima na pobjedi. Ocekivano tvrda utakmica gdje se u par navrata igrao ANTI-NOGOMET za koji se mora skrenuti paznja Savezu, tako sudijama, jer je ono totalni amaterizan. Ako si vec dosao, i ako imas uvjete da pobijedis, nitko Vam ne brani da odete sa Grbavice sa 0:5. Tu treba jednom za uvijek staviti tocku, jer sa tim ne mozemo naprijed. Igrali su igru kao od prije 10 godina, kada bi god dosla Sloboda ili Celik, bilo bi valjanja. Ta vremena su prosla...
Danasnja utakmice je dobro sto nam se dogodilo ako razmisljamo na duze staze/period. Musemic je uradio upravo ono sto je Mulalic uradio njemu u prvenstvu samo jos gore. Mi smo tamo zatvorili njihovog najboljeg igraca (Zebu) i oni su autumatski postali odsjeceni, a nama je Musemic ovdje zatvorio Bekrica, Stevanovica i Sinisu, tj, tri igrac koja nama mogu donjeti neku prevagu i stvoriti priliku za gol. To se upravo moglo vidjeti, a jos se poklopilo da nas pasivni pristup susretu kulminira njihovom ranom golu, koji je pobrkao mnoge stvari, ali ako smo profi ekipa, ne bi se trebalo to dogadati.
Druga stvar, mi jednostavno moramo imati igru na domacem terenu gdje cemo stepen iste podici na brzi i visi nivo koji prvenstveno nama odgovora, jer u suprotnom, sam "mrtvim" tempo, samo protivnik ima neke koristi, a mi se ne mozemo povezati.
Dakle, uocene su mnoge greske na kojima treba raditi ako zelimo rezultat u evropi, a greske su sljedece:
- Pasivni pristup susretu;
- Slaba takticka postavka igre;
- Neadekvatan plan u slucaju da utakmica krene u pogresnom smjeru;
- Neadekvatne zamjene, i
- Dopustanje unosenja nervoze medu svoje redove.
Kukati, cviliti, jadikovati odmah treba zaboraviti, jer ova ekipa ima zaista potencijala, pa nije bitno da li igramo kuci ili na strani. U prevodu, ceka nas jos preostalih 90 min. gdje ce nam zadatak biti postaviti nas tempo igre, i doci do zeljenog rezultata. U suprotnom, budemo li dopustili da se mi prilagodavamo njima, necemo nista postici. Dovesli smo se u veoma nezgodu sitvaciju jer poslije uzvratne teske utakmice, dolazi derbi, ali sta je, tu je. Treba sada prvo Travnika rijesiti i osigurati nova tri boda pa idemo na Tusanj po rezultat.
Jedini nacin igranja protiv povucenih ekipa, jeste igranje jakog presinga u intervelima na zadnju liniju, gdje se protivnik natjera na izbacivanje lopte, tj, preskanja sredine. Upravo je to nama, uradeno danas, a mi nismo imali adekvatan plan da odgovorimo na to.
I za kraj, ja zaista ne znam tko je vidio potencijal u malom Mujagicu i tko mu je menadzer pa ga gura, ali iz "aviona" se vidi da decko nema strukturu tijela za poziciju na kojoj igra osim visine, i ubaciti jednog takvog igraca u ovako bitnoj utakmici kada ti je sredina odsjecena, je zaista velika usluga protivniku (A ja se ne sjecam kad je decko postigao gol glavom, tj iskoristio svoju visinu protiv jace ekipe, pa da ima neku referencu za koju se mozes uhvatiti). Da ne govorim, o izbacivanju Blagojevica koji je jedino nesto konkretno pokusavao, i ubacivanje Sadikovica, a Bekrica koji se nije cijeli susret sastavio sa loptom, ostavio kompletnih 90 min. Covjek je imao los dan vjerovatno, i za to je strucni stab trebao djelovati vec oko 60 min. susreta.
Da li netko zna sta je sa Dzenisom Beganovicem?
Ukupan saldo svega jeste: Musemic 1:1 Mulalic
Danasnja utakmice je dobro sto nam se dogodilo ako razmisljamo na duze staze/period. Musemic je uradio upravo ono sto je Mulalic uradio njemu u prvenstvu samo jos gore. Mi smo tamo zatvorili njihovog najboljeg igraca (Zebu) i oni su autumatski postali odsjeceni, a nama je Musemic ovdje zatvorio Bekrica, Stevanovica i Sinisu, tj, tri igrac koja nama mogu donjeti neku prevagu i stvoriti priliku za gol. To se upravo moglo vidjeti, a jos se poklopilo da nas pasivni pristup susretu kulminira njihovom ranom golu, koji je pobrkao mnoge stvari, ali ako smo profi ekipa, ne bi se trebalo to dogadati.
Druga stvar, mi jednostavno moramo imati igru na domacem terenu gdje cemo stepen iste podici na brzi i visi nivo koji prvenstveno nama odgovora, jer u suprotnom, sam "mrtvim" tempo, samo protivnik ima neke koristi, a mi se ne mozemo povezati.
Dakle, uocene su mnoge greske na kojima treba raditi ako zelimo rezultat u evropi, a greske su sljedece:
- Pasivni pristup susretu;
- Slaba takticka postavka igre;
- Neadekvatan plan u slucaju da utakmica krene u pogresnom smjeru;
- Neadekvatne zamjene, i
- Dopustanje unosenja nervoze medu svoje redove.
Kukati, cviliti, jadikovati odmah treba zaboraviti, jer ova ekipa ima zaista potencijala, pa nije bitno da li igramo kuci ili na strani. U prevodu, ceka nas jos preostalih 90 min. gdje ce nam zadatak biti postaviti nas tempo igre, i doci do zeljenog rezultata. U suprotnom, budemo li dopustili da se mi prilagodavamo njima, necemo nista postici. Dovesli smo se u veoma nezgodu sitvaciju jer poslije uzvratne teske utakmice, dolazi derbi, ali sta je, tu je. Treba sada prvo Travnika rijesiti i osigurati nova tri boda pa idemo na Tusanj po rezultat.
Jedini nacin igranja protiv povucenih ekipa, jeste igranje jakog presinga u intervelima na zadnju liniju, gdje se protivnik natjera na izbacivanje lopte, tj, preskanja sredine. Upravo je to nama, uradeno danas, a mi nismo imali adekvatan plan da odgovorimo na to.
I za kraj, ja zaista ne znam tko je vidio potencijal u malom Mujagicu i tko mu je menadzer pa ga gura, ali iz "aviona" se vidi da decko nema strukturu tijela za poziciju na kojoj igra osim visine, i ubaciti jednog takvog igraca u ovako bitnoj utakmici kada ti je sredina odsjecena, je zaista velika usluga protivniku (A ja se ne sjecam kad je decko postigao gol glavom, tj iskoristio svoju visinu protiv jace ekipe, pa da ima neku referencu za koju se mozes uhvatiti). Da ne govorim, o izbacivanju Blagojevica koji je jedino nesto konkretno pokusavao, i ubacivanje Sadikovica, a Bekrica koji se nije cijeli susret sastavio sa loptom, ostavio kompletnih 90 min. Covjek je imao los dan vjerovatno, i za to je strucni stab trebao djelovati vec oko 60 min. susreta.
Da li netko zna sta je sa Dzenisom Beganovicem?
Ukupan saldo svega jeste: Musemic 1:1 Mulalic
Zadnja izmjena: ScoutInternational, dana/u 13 apr 2016, 21:34, ukupno mijenjano 5 puta.
- amazon
- Kontakt:
Odlicno si sve napisao,samo bih morao dodati jos jednu tezu kod gresaka, a to je da ekipa nije spremna 100%. Zasto, kako, zbog cega, ne znam. KONDICIJA podhitno.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
-
SvetlanaHo
- Kontakt:
Bekric je toliko bio los da to ne moze ni da se zamisli i taj njegov prepoznatljiv sebicluk i dodavanje lopte samo kad bas mora...Ali nije on kriv,kriv je strucni stab.Ovaj se ponasa kao kabadahija zato sto nema ko da ga iskritikuje,za njegovo dobro i za dobrobit celog kluba.On misli da je najbolji.Sad citam ovaj izvestaj na saitu i neverujem...Bekric ovo,Bekric ono...a on los.I ko samo procita,a nije gledao tekmu,mislice Bekric kralj...I kad Bekric procita mislice da je igrao dobro,a bice u gadnoj zabludi!
- amazon
- Kontakt:
Je.bo vas Bekric ne igra sam. Serete da je sebican a poslije njihovog gola je mogao pucati a on doda Lendric koji fuli prazan gol. Toliok o vasem preseravanju da je sebican.Jedini povuce loptu, 10 faulova oko sesnest bilo zahvaljujuci njemu. U sta vi gledate i da se razumijete u fudbal 2% ne bi pisali ta sranja. Nije bio na nivou, ali cijela ekipa je zakazala.
Nama nedostaje igrac u veznom redu, nema ko zamjeniti Bekrica, a nema ni zadnjeg veznom ako fali Blagojevic-Zahirovic. Treba nam kvalitetan vezni i stoper, ostalo mozemo pokriti. Fali nam i kvalitetan trener.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- amazon
- Kontakt:
Veceras mozda Barselona ispadne, svi trebaju pisati kako je Messi ku,rac, kako je ovo, a nema veze s mozgom. Ufate se levati jednog igraca i ko sivonje navale. Nismo mi zasluzili nista bolje. Svaki igrac mora zabiti po 5 golova svaku utakmicu da raja ne bi srala po njemu. Izgubili nakon 9 utakmica i odmah pljuvanje igraca

Po meni je Memija jedan od najlosijih danas bio...bori se on ali nije igrac za one pozicije.
- amazon
- Kontakt:
Sta tebe boli neka stvar kako ja pisem. Ako ti se ne svida nemoj citati i zavrseno.Neko smije srat po igracima kad se izgubi, a kad neko nesto kontra napise on ne valja. Razgulitis.
Iako je moj ljubimac moram se sloziti sa tvojom konstatacijom. Bio je malo zivnuo al danas podbacio. Malo sam razocaran njegovom izvedbom i njegovim sporim vracanhem u formu. Sta je s Beganovicem?Orad1921 je napisao/la:Po meni je Memija jedan od najlosijih danas bio...bori se on ali nije igrac za one pozicije.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Mialim da je Beganovica trebao ubaciti umjesto Bekrica i vidjeti sta ce se desiti,a ako ni to ne upali onda i Zolu umjesto zahirovicasamoplavi je napisao/la:Iako je moj ljubimac moram se sloziti sa tvojom konstatacijom. Bio je malo zivnuo al danas podbacio. Malo sam razocaran njegovom izvedbom i njegovim sporim vracanhem u formu. Sta je s Beganovicem?Orad1921 je napisao/la:Po meni je Memija jedan od najlosijih danas bio...bori se on ali nije igrac za one pozicije.
Zola - Zaha nekako svejedno ko ce igrati u ovakvom razvoju dogadjaja na terenu. Obojica su prema naprijed panjevi tako da je bas svejedno.
Ocito je bilo da mi svaku utakmicu igramo na Stevanovica i na njegove ubacaje i tu smo ocito bili procitani,a po sredini nismo imali nikakve ideje...mozda je Stevanovica onda trebalo vise gurati unutra.
-
Manijakxxx
- Kontakt:
Ma fali nam igrac tipa Hadziahmetovic, Zahirovic-Zolotic(prijem lopte 0, pas znaju samo unazad i to je to od njih) samo sluze za presjec napad ..
Re: RE: Re: FK Željezničar
Bas toManijakxxx je napisao/la:Ma fali nam igrac tipa Hadziahmetovic, Zahirovic-Zolotic(prijem lopte 0, pas znaju samo unazad i to je to od njih) samo sluze za presjec napad ..
- ScoutInternational
- Kontakt:
Hvala na odgovorima. @TikTak i @amazon
Ako cemo realno gledati. Ova trenutna ekipa je dovoljna za ove lige, ali za lige 12. i Evrope nama trebaju nogometasi na sljedecim pozicijama:
- Jedan igrac koji igra na poziciji CB (od 25 do 28);
- Klasican No. 10 ili koji igra na pozicijima AM ili CM koji moze biti konkurencija Bekricu, (takoder izmedu 25 do 28);
- Dobar i brz LM posto ce se Memija 90% prodati, i
- Iskusan CF po mogucnost Afrikanac sa razvijenom fizickom konstrukcijom (pretezno od 29 do 31 god.) koji ce znati pogoditi kada najvise treba, tako da bi imali dva ozbiljna napadaca (Lendric, Pozder) i ovoga kada ti bas treba da se moze kombinovati a da je fizicki nadmocan na nogoma i skok igri.
Od igraca kojima se treba zahvaliti su sljedeci:
- Nedo Turkovic, i
- Enis Sadikovic.
Od igraca koje treba poslati na posudbu su sljedeci:
- Ajdin Mujagic.
Od igraca koji ce se prodati su sljedeci:
- Kerim Memija
Od igraca kojima se zavrsavaju posudbe su sljedeci:
- Nermin Zolotic
Ako cemo realno gledati. Ova trenutna ekipa je dovoljna za ove lige, ali za lige 12. i Evrope nama trebaju nogometasi na sljedecim pozicijama:
- Jedan igrac koji igra na poziciji CB (od 25 do 28);
- Klasican No. 10 ili koji igra na pozicijima AM ili CM koji moze biti konkurencija Bekricu, (takoder izmedu 25 do 28);
- Dobar i brz LM posto ce se Memija 90% prodati, i
- Iskusan CF po mogucnost Afrikanac sa razvijenom fizickom konstrukcijom (pretezno od 29 do 31 god.) koji ce znati pogoditi kada najvise treba, tako da bi imali dva ozbiljna napadaca (Lendric, Pozder) i ovoga kada ti bas treba da se moze kombinovati a da je fizicki nadmocan na nogoma i skok igri.
Od igraca kojima se treba zahvaliti su sljedeci:
- Nedo Turkovic, i
- Enis Sadikovic.
Od igraca koje treba poslati na posudbu su sljedeci:
- Ajdin Mujagic.
Od igraca koji ce se prodati su sljedeci:
- Kerim Memija
Od igraca kojima se zavrsavaju posudbe su sljedeci:
- Nermin Zolotic
Zadnja izmjena: ScoutInternational, dana/u 13 apr 2016, 22:57, ukupno mijenjano 4 puta.
- plavousrcu
- Kontakt:
Malo su se emocije slegle, odgledao Atletico pa se moze i napisati. Zakazali svi, od nas navijaca pa do Fate. Prozivke s tribina, psovanje Zebi i slicno su dno dna. Nismo nista bolji od anomonjih, a ni od Tuzlaka, iako to cesto potenciramo. Ekipa troma, cinilo se kao da smo nespremni u sta ne mogu da vjerujem. Da li nas je umor stigao? To je pitanje za struku. Sta dalje? U igri smo za Evropu na dva fronta i sad nam se svima cini sto i jeste tako, da smo kroz prvenstvo blize cilju, a juce je to bila naucna fantastika. Imamo sad tri bitne utakmice u sedam dana. Sta uraditi u Tuzli, mozda kombinovati radi derbija, mozda dati i posljednji atom snage i pokusati svim silama stici Slobodu. Tezak kraj sezone i svima ce nam pojesti mnogo zivaca.
-
gramparada
- Kontakt:
100% si u pravu,i ovo nije prvi put,lik je non-stop sebican samo mu to niko nije uzimao za zlo dok smo pobjedjivali!SvetlanaHo je napisao/la:Bekric je toliko bio los da to ne moze ni da se zamisli i taj njegov prepoznatljiv sebicluk i dodavanje lopte samo kad bas mora...Ali nije on kriv,kriv je strucni stab.Ovaj se ponasa kao kabadahija zato sto nema ko da ga iskritikuje,za njegovo dobro i za dobrobit celog kluba.On misli da je najbolji.Sad citam ovaj izvestaj na saitu i neverujem...Bekric ovo,Bekric ono...a on los.I ko samo procita,a nije gledao tekmu,mislice Bekric kralj...I kad Bekric procita mislice da je igrao dobro,a bice u gadnoj zabludi!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.