Safet Sušić - Pape

mirzza
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la mirzza » 13 jun 2010, 22:35

Denizmare je napisao/la:
Pauk je napisao/la:Nije Safet Susic kriv sto Vedran Corluka, Mladen Petric, Neven Subotic, Zdravko Kuzmanovic i mnogi drugi nisu htjeli da predstavljaju BiH nego susjedne reprezentacije.

Svi ''navijaci'' BiH kojima smeta etnicki sastav BiH, to nisu pravi navijaci BiH kad dobro znaju zasto je takav etnicki sastav igraca ali ipak im smeta sto nema vise ''njihovih'' u repki BiH.

I da su pravi navijaci BiH smatrali bi sve ove sad nase igrace kao ''njihove''
:!:
Mislio sam napisati identican tekst ali si me preduhitrio.Slazem se sa Svim,svaka cast, i jos bih dodao da bi ja navijao za BIH i da igraju 15 Hrvata,10 Srba i 1 Bosnjak......
Bravo pauk, momci sa plaze su drzali u sahu nijemce cijelo prvo poluvrijeme koji su se gubili ko abdest.
U prvoj tekmi je demontiro ganu na proste faktore.

Jbg ipak nismo igrali sa strasnim bugarima, prejakim iranom ili poletnom i inspirisanom rijekom.

Kad poredim te 3 tekme i ove 3 papetove, kazem hvala Bogu pa nam Pape dodje, a ovom heroju sto misli da smo Njemacku morali dobiti bi porucio da ceka svoj red, a sa ovakvim izjavama ga sigurno nece docekat. Nek mu je na cast laprdanje po novinama.
Cuva Bog Zelju svog!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 jun 2010, 22:58

stampy je napisao/la:
Živim za reprezentaciju, ali nešto mi smeta...

slika

Na redakcijsku adresu dobili smo pismo čitatelja, koji nam je dostavio dopis koji je uputio NS BiH. Čitatelj navodi da je razlog slanja "ponižavanje Hrvata i Srba u reprezentaciji BiH. Dokaz je posljednji spisak izbornika Sušića, koji je uvrstio 20 Bošnjaka, 1 Hrvata i 1 Srbina. Kao vjerni navijač reprezentacije BiH, inače Hrvat iz Posavine, odlučio sam se poslati im slijedeći mail."

Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Odlučio sam se poslati ovaj mail nakon jučerašnje utakmice naše A reprezentacije. Kao navijač svih reprezentacija BiH prošao sam pola Europe, od Estonije do Nizozemske, od Norveške do Srbije i zaista živim za reprezentaciju, ali nešto mi smeta. Očito je na djelu (ne)svjesna diskriminacija Hrvata i Srba u A reprezentaciji.

Kako je moguće da na spisku od 22 igrača bude čak 20 Bošnjaka??? Ja zaista nisam nacionalist, BiH smatram svojom domovinom, ali ovo je zaista previše. Događa se nešto ružno i to jako boli sve Hrvate i Srbe koji srcem navijaju za BiH i obilaze Europu kako bi dali podršku momcima u najdražem dresu.

Također od strane novinara događa se da diskriminiraju Zvjezdana Misimovića koji je daleko najbolji igrač naše reprezentacije i duša momčadi. Kao takav bi trebao biti i kapetan.

Očito je da selektor Sušić zanemaruje mnoge igrače diljem Europe koji su iz BiH pa ću biti slobodan predložiti neke.

Branko Grahovac(Otelul Galati)- golman
Siniša Ubiparipović (Red Bull New York)- lijevo krilo/bek/defanzivni vezni
Josip Lukačević (Cibalia Vinkovci)-Lijevo krilo/bek
Nedeljko Malić (Mattersburg)-stoper
Vule Trivunović (Borac Banja Luka)-stoper
Dragan Blatnjak (Rostov)- desno krilo
Veroljub Salatić (Grasshopers)- defanzivni vezni
Dario Vujičević (Twente)- vezni
Nemanja Bilbija (Vojvodina)-vezni/napadač

Mislim da se nebi trebalo predati u slučaju Tomislava Barabrića (Dinamo Zagreb), Mateja Delača (Chelsea), Nikole Sarića (Liverpool), Perice Maroševića (Dallas) i još nekolicine mladih igrača koji igraju diljem svijeta. Mislim da je dovoljano reći da Hrvatska godinama igra na EP i SP zahvaljujući našim igračima.

Još jednom želim naglasiti da ja nezagovaram nacionalni ključ, ali moramo biti svjesni specifičnosti Bosne i Hercegovine. Najbolji moraju igrati, ali ipak mislim da svi najbolji nisu bili u Frankfurtu.

Ja bih zamolio primatelja da proslijedi ovaj mail selektoru Sušiću, zbog uloženog truda i provedenih godina uz najdražu reprezentaciju. Ako ništa drugo, barem odgovor primatelja.

S poštovanjem,

Mijo Pandrurević

Preneseno sa ****
http://www.****/content/view/53534/160/
Mislim mogu da dijelomicno razumjem ovog navijaca. Jer smo balkanci i nacin razmisljanja nam je specifican, brzo se osjecamo nepravedno prozvani itd. Bar kao navijac selekcije zasluzuje da se poslusa, ipak ne slazem se sa vecinom toga. Dakle iz njegovog pogleda to nije pravedno sto se neki igraci "ignoriraju" i on misli da zasluzuju igrati. No mnogo ovdje misli da Stilic treba da igra, ali Pape neda, mnogi misle da Papac treba da igra, ali ovaj nece. Treba dakle i ovoga spomenuti. Bilbiju i Seferovica bi i ja licno vidio rado pri kraju prijateljskih utakmica ili zadnjih 10 min protiv Luxemburga. Mnogo ovih igraca navedenih nemaju kvalitet za prvih 11, a ovi sto imaju idu u druge reprezentacije.

Sto se tice Misimovica, pa dovoljno je ovdje otici na anketu (ko ti je omiljeni igrac?) i vidjeti koji je igrac najomiljeniji. ;) Miske mi je jedan od najdrazih igraca, tih, profesionalac, skroman. Pape kaze da ga podsjeca na njega. Samo Miske u zadnje vrijeme nije nazalost to pruzao sto on moze, i onda dolaze kritike. Odmah biti tako osjetljiv i to spajati sa nekim prikrivenim nacionalizmom je glupost, pa i u Wolfsburgu ga kritikuju za iste stvari. Ali kao sto sam rekao, ne cudi me, jer imamo specifican nacin razmisljanja. Sreca pa je Miske tu drugog mentaliteta, pa se na tako nesto ne obazire.

p.s. Pape, Pape kako smo mogli protiv ovako smotane Njemacke se samo nositi 60 minuta i krenuti u vodstvo. A onu smotanu Ghanu smo morali jace nakantati, ovako to ne ide.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 jun 2010, 23:05

Ja se vise bojim ''nasih igraca''po forumu.Koji popljuju Papeta do podne a poslije podne i citavu repku kao i sami sebe.
Nego Francuske,Rumunije,Albanije,Bjelorusije. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 13 jun 2010, 23:09

Ta ce Njemacka :roll: :roll:
nema potpisa

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 13 jun 2010, 23:10

Jbt slabi smo skroz...izgubili od njemacke 3-1...mos mislit dali im gol.... :!: pape je kriv...

Nasa poluspremna reprezentacija ciji su igraci vec neko vrijeme na odmoru bili protiv nijemaca...vjerovatno fizicki najspremnija selekcija na SP...i zijanimo... ;) kako to...

Tanka je ova njemacka....al haj sto je tanka nego sto sto lose igraju.... :lol: :lol: a mi smo mnogo jaki...imamo 7 i po igraca..pogotovo bekove i uzu odbranu..pa i zadnje vezne...jednostavno kao takvi smo morali mnogo vise protiv njemacke :D ;)

Ne sam Safete 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 jun 2010, 23:12

Jos su australci poznati kao trkacka ekipa pa nisu imali sanse protiv Njemacke, a nasi "momci sa plaze" vodili na poluvremenu i bili ravnopravni sve dok su imali snage.
A Ganu smo rutinski odradili, nema se tu sta reci.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 13 jun 2010, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 13 jun 2010, 23:13

Porediti frendovsku tekmu, sa tekmom na Svjetskom p. u najmanju ruku smijesno.
93,4 % " !!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 jun 2010, 23:19

blago vama kad ste poceli svrs.avat na poraze :D postali ste gori od Srba :mrgreen:

sta ce bit u kvalifikacijama ,dobro je dobili smo tricu od Francuza ,odlicno..ili dobro je izgubismo od Rumunije ,oni su imali Hadzija...pa nismo mi bolan Luxemburg da nam je cilj dat go u kvalifikacijama.Valja nam je cilj da se plasiramo negdje.A bgm kako je Susic poceo govorit,dobar je i poraz.Nema tu nafake za nas.Kojem je to strucnjaku i cjenjenom treneru dobar poraz,ne sjecam se da skoro i jedan strucnjak ili trener sa ambicijama izjavi nesto slicno..
a opet uvijek ima ona ,mozda pravimo ekipu za slijedeci ciklus(sa igracima od 34-35 godina) :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 jun 2010, 23:19

ambrozija je napisao/la:Porediti frendovsku tekmu, sa tekmom na Svjetskom p. u najmanju ruku smijesno.
I to sto kazes,samo sto bi San Marino,Andora bili sretni da im daju da umoce makar i u frendovskoj.
Ali ne da niko ebemu vraga.
Da ne govorim da je onaj selektor Italije nakon ''prijateljskog''poraza od nas dobio otkaz.
i tako mu postali neprijatelji. 8-)
Puno je nakon frendovskih tekmi palo glava,inace. ;)
P.S tuzlak jaro tebi ipak bolje pase lov i te lovacke price,nego ovaj sport. ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 jun 2010, 23:23

ultrasstyle_tz je napisao/la:blago vama kad ste poceli svrs.avat na poraze :D postali ste gori od Srba :mrgreen:

sta ce bit u kvalifikacijama ,dobro je dobili smo tricu od Francuza ,odlicno..ili dobro je izgubismo od Rumunije ,oni su imali Hadzija...pa nismo mi bolan Luxemburg da nam je cilj dat go u kvalifikacijama.Valja nam je cilj da se plasiramo negdje.A bgm kako je Susic poceo govorit,dobar je i poraz.Nema tu nafake za nas.Kojem je to strucnjaku i cjenjenom treneru dobar poraz,ne sjecam se da skoro i jedan strucnjak ili trener sa ambicijama izjavi nesto slicno..
a opet uvijek ima ona ,mozda pravimo ekipu za slijedeci ciklus(sa igracima od 34-35 godina) :D
ne svrsavamo na poraze nego ovo je odgovor na one koji su pljuvali po Susicu, kao da je sramota izgubiti od Njemacke (heeeeej od Njemacke!) :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 jun 2010, 23:28

Pa nije sramota izgubiti od boljeg, ali je sramota odigrati tih 90 minuta kao na poligonu, pobogu. Niko nikada neće upotrijebiti pogrdne riječi za igru, no mi u ove dvije utakmice nismo igrali. Ako ti ono šetanje i "odrađivanje posla" nazivaš igrom, onda ne znam kako bi nazvao ovu predstavu Nijemaca od večeras. To je naš problem. Naravno, ostaje nam nada da će se sve ovo popraviti kada krenu kvalifikacije, te da će moral igrača biti na zavidnom nivou, pa da pokažemo Evropi i Svijetu koliko smo dobri.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 13 jun 2010, 23:30

Ma pojma vi nemate.Ja vam dam argumente a vi gluposti pisete..
E da sam ja selektor kako bih zario i palio.Ovaj nas bas nema pojma..
Pazi samo ove formacije..
BEGOVIC
HAURDIC........SUDIC.....SPAHIC. ...SUBASIC
... JAHIC .... BEKRIC ...
BILBIJA .... PJANIC ... SALIHOVIC ...
... DZEKO .... ZEC ...

Bas ono spoj mladosti i iskustva.Kad bi ovo cudo odigralo protiv Svaba ma bilo min 4 gola prednosti za nas..
A onog Misimovica nisam stavio jer se slabo trudi vala,a ne moze on sa Pjanicem.Eno i Ciro se slaze sa mnom..
Ps a onom sto spominje strumfove bih porucio: dijete idi gledaj crtane

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 jun 2010, 23:36

Monolog je napisao/la:Pa nije sramota izgubiti od boljeg, ali je sramota odigrati tih 90 minuta kao na poligonu, pobogu. Niko nikada neće upotrijebiti pogrdne riječi za igru, no mi u ove dvije utakmice nismo igrali. Ako ti ono šetanje i "odrađivanje posla" nazivaš igrom, onda ne znam kako bi nazvao ovu predstavu Nijemaca od večeras. To je naš problem. Naravno, ostaje nam nada da će se sve ovo popraviti kada krenu kvalifikacije, te da će moral igrača biti na zavidnom nivou, pa da pokažemo Evropi i Svijetu koliko smo dobri.
Njemacka odradjivala zadnji mec pred put.A vec su dvije i po sedmice bili u ''masini''
Kod nas neko u Zaostrogu,nego kod nice,neko na Bahamima,a neko u prirodi Bugojna,Kotor Varosa zaebavajuci mede sto hodaju po brdima.
Uostalom pogledaj jos jednom mec iz pocetka.Pa ces garant da odvadis makar prvih 45 minuta.
Ono drugo poluvrijeme je ''kriv'' bas taj medo o kojem govorim. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 jun 2010, 23:42

Bice bolje :D
Po meni je jedna stvar kritikovati igru ali sta se sve pisalo na ovoj temi, pljuvanje i nazivanje selektora svakakvim imenima.. To je malo previse.

Doduse ni nasi protivnici ne odusevljavaju, francuzi nikad gori, rumuni gube od makedonaca itd

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 jun 2010, 23:51

Sta bi da su ko Crnogorci dobili Cicu.A bio je jedno vrijeme u opticaju.Pa nas ''genije''spasi. :mrgreen:
Onda bi tek bilo keslanja. :lol:
Ili nakon skidanja Papeta imamo lijepi ''nacionalni kljuc''Tulic ceka ko zapeta puska. ;) :shock:
Ja vjerujem da bi se 80% igraca oprostilo od repke.Kad bi onakvi kolo vodili.
A vrlo je vjerovatno,ako se nastavi bez veze hucka.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jun 2010, 00:00

harishp je napisao/la:Sta bi da su ko Crnogorci dobili Cicu.A bio je jedno vrijeme u opticaju.Pa nas ''genije''spasi. :mrgreen:
Onda bi tek bilo keslanja. :lol:
Ili nakon skidanja Papeta imamo lijepi ''nacionalni kljuc''Tulic ceka ko zapeta puska. ;) :shock:
ja vjerujem da bi se 80% igraca oprostilo od repke.Kad bi onakvi kolo vodili.
A vrlo je vjerovatno,ako se nastavi bez veze hucka.
Zbog toga se nadam da ce se Pusina vratiti u predsjednistvo, sta god mislili o njemu makar nam nece nacionalni kljuc odredjivati selektora. Samo provjereni ljudi i treneri.

nero.piroman
Kontakt:

Post Postao/la nero.piroman » 14 jun 2010, 00:17

gdje su sad oni koji kritikuju Susica? Sto jedva pobijedi ovako "slabu" Ganu i sto izgubi od ovako "slabe" Njemacke, sa igracima na odmoru?
Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 jun 2010, 00:34

harishp je napisao/la:Njemacka odradjivala zadnji mec pred put.A vec su dvije i po sedmice bili u ''masini''
Kod nas neko u Zaostrogu,nego kod nice,neko na Bahamima,a neko u prirodi Bugojna,Kotor Varosa zaebavajuci mede sto hodaju po brdima.
Uostalom pogledaj jos jednom mec iz pocetka.Pa ces garant da odvadis makar prvih 45 minuta.
Ono drugo poluvrijeme je ''kriv'' bas taj medo o kojem govorim. :mrgreen:
Haha covjece ti si legenda, uvjek me nasmijes. Kako to tim rijecima sve okolo opises, a opet u crno potrefis. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 jun 2010, 02:33

Za_raju je napisao/la:Ciro je trebao otici samo zato sto bi mi ostali bez jos podosta igraca zbog njegove "lijepe" kockaste kojoj sigurno nebi podkradao dobre igrace...
Ali ljudi hademo biti realni on je podigao ovo sve na noge kada smo bili dno dna.

Ja licno Safeta ne gotivim sto je neskolovan,dvolican,pomalo prepotentan i naravno zbog izjava da ga BIH ne interesuje niti u jednoj opciji u zivotu...
Ali eto ispadavsi iz druge Turske lige bio je primoran sjesti na klupu repke da bi se vratio trenerskom poslu i ugledu preko ledza Dzeke i kompanije...
Znajuci da je @za raju u stvari don padre del@gringo :mrgreen: prijasnji koji u biti nije los momak.i iznenadi nas sa friskim snimcima jos friskijih golova.ipak moram da citiram totalne neistine,dezinformacije i krive cinjenice.
Koje se na ostalim foruma strogo kaznjavaju.
Idemo redom-rece neskolovan.U glavu se smijem kladiti da Pape ima skole ako ne vise onda isti broj zavrsenih godina kao ti.
Dvolican zavisi sta podrazumjevas pod tim.Ako mislimo na isto onda bi citavu cetu ljudi koje bi vi htjeli nazvati selektor su takvi.Na celu sa onim tvojim sto je ko biva podigao na noge repku.
Prepotentan??? ako je Pape prepotentan onda se vi pljuvaci svi mogu nazvati ''super ****''dizu i kad ne treba. :roll:
Izjava??????Tu izjavu jarane nam stavi crno na bjelo.i svi se predajemo i ostavljamo oruzje ko'italijani 43.
A ovo ''ispadavsi iz druge lige'' bi na bilo kojem forumu isti moment bio banovan.
Jer je totalna dezinformacija i neistina.
Na tvoju zalost nije ni iz prve lige ispadao a kamoli iz druge. :evil:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 14 jun 2010, 05:22

nero.piroman je napisao/la:gdje su sad oni koji kritikuju Susica? Sto jedva pobijedi ovako "slabu" Ganu i sto izgubi od ovako "slabe" Njemacke, sa igracima na odmoru?
Rajevca treba dovest na našu klupu a Sušića poslat u...... Francusku pod hitno.
A đe da znam?!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: omanovski i 18 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []