BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

AnelMid
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la AnelMid » 14 apr 2016, 09:50

Ja se samo bojim umora jer je ipako ovo danas 5 meč za Damira a onim Uslji tek 3

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 apr 2016, 10:01

Danas ce Damirov najvazniji udarac biti BH paralela koja je jedna velika novina u njegovoj igri. Taj udarac protiv Milosa ce biti od jos veceg znacaja jer se Losmi konstantno izvlaci na svoj FH i time otvara FH stranu koja ce biti u mnogo poena prazna, sve sto Damir mora raditi je mjenjati ritam svako malo pogadjanjem tih BH paralela koje ne moraju biti uopste jake koje ce praviti winnere, bitna je samo njihova dubina i Milosu ce to stvarati ogromne probleme.
Drugo stvar, Damirov retern je bio fantastican protiv Berdycha, danas ce mu biti mnogo teze riternirati a i primjetio sam da protiv Berdycha nije koristio taj chip return sto ce danas protiv Milosa morati koristiti jer njegovi servisi su mnogo brzi i nema tu mnogo vremena za ciste riterne...

Idemo samo hrabro, na svoj servis bez srljanja, drzati lopticu u igri i kratke loptice obavezno napadati i ici na mrezu, jer opet kazem Milosev pasing iz bekenda je jedan od losijih na touru, to se mora koristiti.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 14 apr 2016, 10:10

AnelMid je napisao/la:Ja se samo bojim umora jer je ipako ovo danas 5 meč za Damira a onim Uslji tek 3

Sam je Damir izjavio da osjeca umor i da ce gledat da skraciva poene.Otac mu je izjavio da ima Damir neke probleme koje kaze da cemo danas saznati,Znate li vi o cemu je rec :?: :?: :?:

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 14 apr 2016, 10:12

Kako je Tomo danas prosao?

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 apr 2016, 10:13

bodi123 je napisao/la:Danas ce Damirov najvazniji udarac biti BH paralela koja je jedna velika novina u njegovoj igri.
Drugo stvar, Damirov retern je bio fantastican protiv Berdycha, danas ce mu biti mnogo teze riternirati a i primjetio sam da protiv Berdycha nije koristio taj chip return sto ce danas protiv Milosa morati koristiti jer njegovi servisi su mnogo brzi i nema tu mnogo vremena za ciste riterne...
Nije novina u igri BH paralela, moj Bodi, kad si počeo gledati Damira? :D :D :D

kad si vidio nekoga da koristi chip retern sa 4 metra iza osnovne linije, odakle Damir reternira na šljaci? Valjda bi Rafin fan morao znati kako se s te pozicije reternira :D

moram te malo meziti, šta da se radi :beba:

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 14 apr 2016, 10:16

admir12345 je napisao/la:
AnelMid je napisao/la:Ja se samo bojim umora jer je ipako ovo danas 5 meč za Damira a onim Uslji tek 3

Sam je Damir izjavio da osjeca umor i da ce gledat da skraciva poene.Otac mu je izjavio da ima Damir neke probleme koje kaze da cemo danas saznati,Znate li vi o cemu je rec :?: :?: :?:
mama mu je bolesna..
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 14 apr 2016, 10:21

hm59 je napisao/la:Kako je Tomo danas prosao?
Dobio 2-0.
Evo i Fatic vodi 1-0 i 3-1 u drugom setu.
BosnaE

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 apr 2016, 10:21

shminka je napisao/la: Nije novina u igri BH paralela, moj Bodi, kad si počeo gledati Damira? :D :D :D

kad si vidio nekoga da koristi chip retern sa 4 metra iza osnovne linije, odakle Damir reternira na šljaci? Valjda bi Rafin fan morao znati kako se s te pozicije reternira :D

moram te malo meziti, šta da se radi :beba:
Jok nije novina, do ove sezone taj udarac bi u mecu odigrao 10 puta, i pogrijesio 8 od 10 ga. ;)

Pa gdje sam ja napisao da ce stojati 4 metra iza osnovne linije na njegov servis ? Morace prici blize makar 2 metra iza osnovne. Milosev servis ima ogroman odskok i kao takav se ne moze vracati sa 4 metra, pogotovo jer je Damir haman pa najnizi teniser na touru.
Cak i Rafa kojeg si naveo protiv Milosa pridje znatno blize osnovnoj, jer je nemoguce hvatati te lopte 4 metra iza osnovne. ;)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 apr 2016, 10:23

A šta, stajat će tamo gdje si ti napisao da će stajatil? Stajat će gdje uvijek i stoji na šljaci kada reternira...BH paralela jednostavno nije novina, oduvijek mu je to najbolji udarac

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 14 apr 2016, 10:23

Samo neka neko postavi link za tekmu, kao sto je jucer neko sk1 ja msm, i to jos hoce na mobitel
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 apr 2016, 10:28

JohnCleese je napisao/la:Ja se samo bojim da se ne preda prije nego sto pocne mec kao sto je to uradio u Miamiu.

Treba da igra sto duze poene, da smiri zivce, trebat ce mu da izdrzi razmjene backhand dijagonala koje ce trajati do besvijesti, naravno cim ga otvori Damir mora da prvi mijenja stranu i ritam. Uz to treba mu i los prvi servis Milosa i onda ce imati rezultatski egal mec
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 apr 2016, 10:28

shminka je napisao/la:A šta, stajat će tamo gdje si ti napisao da će stajatil? Stajat će gdje uvijek i stoji na šljaci kada reternira...BH paralela jednostavno nije novina, oduvijek mu je to najbolji udarac
Pa ako ima imalo mozga covjece stajace, sta, treba stajati 4 metra iza osnovne i tako ne vratiti 10 loptica u teren?
Pa koga si jos vidio da servis Milosa, Ive i Isnera vraca sa 4 metra iza osnovne? Njihovi servisi se vracaju sto blize terenu jer samo tako imas sanse da dohvatis tu lopticu dok jos nije otisla previsoko.

BH paralela tek od ove sezone ima veoma bitnu ulogu u njegovoj igri, te dolazi do izrazaja protiv ovih top tenisera. Proslih sezona je to sve izgledalo dosta lose...

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 apr 2016, 10:28

Kao najniži igrač na touru ima dvije opcije za reterniranje, daleko iza osnovne ili na osnovnoj, čak i u terenu...na poziciji metar, metar i po od osnovne on kik ne može vratiti...jer će ga taj kik PRESKOČITI

ideja je dobra, ako nauči u medjuvremenu da reternira smashom

daj nek neko još napiše da BH paralela oduvijek ima uticaja u njegovoj igri :(

ne mogu sam da se borim sa čovjekom :( :(

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 14 apr 2016, 10:31

Ja ne znam ovdje neki pricaju tjerati Losmija na BH, ja juce gledo njegov mec sa Cuevasom i budel Damir njega tjerao na BH kuku nama onda! :lol:
Losmijev BH je samo manje zlo od FH-a.

Nek je Damiru sretno kako god, ali veliki sam pesimista danas.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 14 apr 2016, 10:32

I FED CU igra danas drugo kolo. Nakon jucerasnje pobjede nad Lihtenstajnom danas igarmo protiv Egipta. Prvi mec poceo , Ema Burgic dobila prvi set 6-0.
BosnaE

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 apr 2016, 10:32

Ja tebi opet kazem da jedan Nadal koji 99% svojih meceva reternira sa 4 metra iza je morao da pridje bar 2 metra blize osnovnoj da bi imao ikakve sanse sa ovim serverima. Sa 4 metra iza osnovne linije Raonic te moze pitati sta da radi nakon reterna, dal odigrati servis volej ili zavrsiti poen forhend winerom jer ta loptica koja ce doci sa 4 metra iza ce biti u velikoj vecini slucajeva balon koji ce padati na 3 metra u teren. ;)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 apr 2016, 10:35

Nadošao si za Damirove varijacije, DSove, nadoći ćeš i za ove neke stvari, samo dug je put pred tobom, dosta toga ne shvataš u tenisu :P :P

al imaš potencijal, voliš tenis, to je bitno, ostalo se nauči :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 apr 2016, 10:36

:rol:

Kad se nema argumenata vise, najlakse je suplju pricati.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 apr 2016, 10:38

Kakvih argumenata lave, počeo si gledati Damira od kako je ATP počeo igrati, kakio prvo o DSovima, sad BH paralelu nazivaš novinom, ne znaš odakle na šljaci reternira, ne znaš da će niskog igrača kik preskočiti ako ga hvata sa pozicije koju predlažeš...i onda ja nemam argumenata

svašta

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 apr 2016, 10:41

Otkud ti znas od kad ja gledam Damira? Ti ako si mu guzni haver to ne znaci da ga jedino ti pratis od kada je igrao futurese po Kiseljaku, ne lupetaj.
Ti kazes preskocice ga kik servis, ja kazem da ce sa 4 metra iza osnovne njegovi reterni izgledati smijesno i to cu uglavnom biti kratke loptice koje ce Losmi zavrsavati laganim winerima.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.